• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Kadına amatör, erkeğe profesyonel kamera

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Kadına amatör, erkeğe profesyonel kamera

    Erkekler uzmanlık gerektiren, karmaşık ve profesyonel, kadınlar ise kullanımı kolay amatör fotoğraf makinelerini tercih ediyor.

    Dijital fotoğraf makinesi artık özellikle amatörler için vazgeçilmez bir araç haline geldi. Amatör kamera satışlarında kadınlar erkekleri geride bıraktı. Dijital fotoğraf makinesi seçerken kadınlar kullanımının kolay olmasına, kolay taşınmasına ve tasarımına dikkat ederken, erkekler tersine daha karmaşık profesyonel fotoğraf makinelerini tercih ediyor. Tüm dünyada dijital fotoğraf makinesi pazarı, kameralı cep telefonu satışlarını bir kenara bırakacak olursak, 70 milyonu aşıyor. Pazar, bir önceki yıla göre yüzde 50 büyüdü. Amatör kameraların kullanımı kolaylaştı ve çekim kaliteleriarttı. Artık 8 megapiksel fotoğraf çeken amatör fotoğraf makineleri de satılıyor.

    GENÇLER FİLMİ TANIMIYOR
    Film kullanan analog fotoğraf makineleri toplam pazarın yüzde 5'nin altına düştü. Yani fotoğraf makinelerinde dijital dönüşüm neredeyse tamamlanmak üzere. Bu değişim en çok fotoğraf stüdyolarını etkiledi. Dijital kamera kullanımı ilerleyen yaşlarda düşüyor. Gençlerin pekçoğu analog fotoğraf makinelerini tanımıyor. Yani filmlerle tanışmadan dijitale geçtiler. Fotoğrafı çekerken sonucunu görmemek, beğenmediğini silememek yeni nesiller için anlaşılması zor bir kavram.
    TİMUR SIRT
    alıntı

Hazırlanıyor...
X