Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : beyaz sharp lnb sünnetli resmi burada


altansat
26-03-2006, 15:28
beyaz sharp lnb sünnetli resimi burada
arkadaşlar cep tel kamerası ile çektim

beyaz sharp kesmeden 11097 v 34 sinyal alıyordum kesince 51 kadar çıkıyor
bu arada yaz ayları geliyor astrada sinyal kayıpları olacaktır sinyaller düşecek ok

fatih58
26-05-2006, 14:31
Ön kapağı sökünce sinyal artıyormu hocam

xpower
26-05-2006, 15:01
Artış olduğunu belirtmiş zaten.:)

hotti.76
26-05-2006, 16:02
:confused: 11097 v hangi uydu,nun frekans,ı
sayın altansat:toplu:
saygılar:)
90 east yamal,mı 11097 v 26470 rus frekans,ımı:toplu:

DIGIPLUS
26-05-2006, 16:52
:confused: 11097 v hangi uydu,nun frekans,ı
sayın altansat:toplu:
saygılar:)
90 east yamal,mı 11097 v 26470 rus frekans,ımı:toplu:

konu astra bölümünde açıldığına göre ve @altansat'ın astrada frekans düşecek demesine göre tabiki astra ;)

altansat
03-06-2006, 15:10
evet ASTRA uydusu

wshark
09-06-2006, 14:26
parabol antenlerde neden kendinden flanşlı LNB kullanılır onu anlamam.

Flanşlı olarak MTI,Invacom,Inverto gibi LNB lerde kullanıla bilinir ve Beyaz Sharp LNB nin yaptığından daha iyi yapıyor.

skystar_27
24-06-2006, 12:26
arkadaslar bu lnb kesme ısını bende denedım bir suru eskı lnb vardı.once onlarda denedım.sonucta işlemın püf noktasını ogrentım.denemelerımde.marifet sharp lnb de degıl.işin ozu bu işlem lnb ıın kapagını actıgında.(her lnb de degısıktır)kucuk bir canak seklınde gırısı odak noktası olan lnb lerde daha performans gosterdıgını test ettım.bende 07 dsb.alps lnb vardı yanı sınyalı zayıf alan
testler kesmeden once astra 11739=39-44 saate baglı degısen sınyal alıyordum
lnb kestıkten sonra aynı frekansta 50-55 oldu
bazı frkanslarda az bırse kalıte dussede sorunsuz calısıyor
lnb keserken dıkkat edılecek hussus sanırımkı o lnb nın odak noktasındakı kucuk canaga olan sevıyeye yarım santımden az kala ben kesmeyı bıraktım ole denedıgımdede gayet guze lsonuc alındı resımde bakabılırsınız bu testler 0,7 dsb ıle yapıldı hıc ummadıgım ve hatta kısın sınyal alamadıgım frekanslardan bıle sınyal geldı ama droplu sanırım daha dusuk dsb lnb lerde sonuc fevkalede olur am alcak ımkanım suan yok ozur resım eklemesını bılmıyorm

hasan29
21-08-2006, 01:12
hocam ist 1.50 aten kullanıyorum antenin üzerinde samsung lnb giri lnb var hangi lnb yi tavsiye edersiniz bana 1.50 için iyi seyirler

cenk73aydin
21-02-2007, 14:08
bu lnb'nin sünnetsiz hali nasıldı acaba?
bir görsek...

RECEP KAYA
21-02-2007, 18:13
kardeş yukarıdaki resimden anlayabilirsin

herodot
05-05-2007, 13:40
ya arkadaşlar ne ile kesiyorsunuz ne kadar kesiyorsunuz???

saygılar...

setere
11-04-2008, 15:23
kesim işlemi nasıl yapılır?
lnb nin arkasındaki beyaz kapak elle çıkarılabiliyormu yoksa testere yada bıçakla kesiliyormu ?:odunkes:

memorist
11-04-2008, 15:35
kesim işlemi nasıl yapılır?
lnb nin arkasındaki beyaz kapak elle çıkarılabiliyormu yoksa testere yada bıçakla kesiliyormu ?:odunkes:

kesim işlemi üzerindeki plastik kapağı çıkart zaten silikonludur tornavida yada ince uçlu bir nesne ile pilastiği kaplayan kızmı kökten demir testeresi ile kes bu kadar

uyducubaba
11-04-2008, 15:44
kesim işlemi nasıl yapılır?
lnb nin arkasındaki beyaz kapak elle çıkarılabiliyormu yoksa testere yada bıçakla kesiliyormu ?:odunkes:

bence kesme kardeşim iki lnb kestim hiç bir faydasını görmediğim gibi zararını gördüm ve iki lnb de hurda oldu kullanmıyorum yazılanlara bakma benim denediğim bir olay olduğu için yazdım ama ben zaten bir lnb yi gözden çıkardım diyorsan o senin tercihin tabii

memorist
11-04-2008, 15:50
bence kesme kardeşim iki lnb kestim hiç bir faydasını görmediğim gibi zararını gördüm ve iki lnb de hurda oldu kullanmıyorum yazılanlara bakma benim denediğim bir olay olduğu için yazdım ama ben zaten bir lnb yi gözden çıkardım diyorsan o senin tercihin tabii

Sevgili uyducu baba bizde bir sorun yok yanlız ofsetlerde bir işe yaramaz kesim işi sadece probol antenler içindir uyduruk lbnleri kesme işi zaten olmaz en iyi verim beyaz sharp v.s lbn de ileride mtı yada sharp HD lbn alıcam kesmedende duramam saygılar...

uyducubaba
11-04-2008, 16:04
Sevgili uyducu baba bizde bir sorun yok yanlız ofsetlerde bir işe yaramaz kesim işi sadece probol antenler içindir uyduruk lbnleri kesme işi zaten olmaz en iyi verim beyaz sharp v.s lbn de ileride mtı yada sharp HD lbn alıcam kesmedende duramam saygılar...

doğru sölüyorsun insan merak ediyor tabii kesmedende duramıyor kestikten sonra deneyip sonucuda yazarsanız sevinirim.

soner123
09-05-2008, 11:50
beyaz şharp lbnnin içindeki merceyi çıkarın sinyal 4 kalite artacaktır tarafımdan denenmiştir

memorist
09-05-2008, 13:15
beyaz şharp lbnnin içindeki merceyi çıkarın sinyal 4 kalite artacaktır tarafımdan denenmiştir
ilk kestiğimde denemiştim hiç bir fark yok çekimde üstelik dez avantajı oldu içine örümcek yuva yaptı :ehehe:

mamoste1
24-05-2008, 13:25
arkadaşlar beyaz hd sharp lnb var elimde bazı sinyaller 30 ve uzeri olmalarına rağmen kırılıyorlar. kesme işini sadece plastik kısmını mı kesiyorum yoksa plastik kapağın altındaki madeni kısmıdamı kesiyorum?
yardım lütfen?

mamoste1
25-05-2008, 20:03
amman ben yandım sız yanmayin.
beyaz hd sharp lnb yi kestim. evet sinyal oranı yükseliyor. zaif sinyallerse yok oluyor. yani kısacası sünni bir artıştır. güçlenme yok.
örneğin amos uydusundaki rus kanalları 22-25 sinyal alıp izliyebiliyordum. kesince lnb yi diğer 30 un üzerindeki sinyallerde 10 rakam oranında artış oldu.ancak yukarıda bahs ettiğim rus kanalları ve durumundaki zaif sinyaller temeli gittiler.

memorist
14-07-2008, 11:39
doğru sölüyorsun insan merak ediyor tabii kesmedende duramıyor kestikten sonra deneyip sonucuda yazarsanız sevinirim.
yeni HD sharp beyaz lbn aldım denedim yanlız eski beyazlar kadar perfonmars yok almak isterseniz bu son çıkan HD adı altındaki sharp lbn yi önermem

KA64
18-07-2008, 10:02
LNB 'nin dikey olarak açısı nasıl olacak bilgi verirseniz sevinirim...teşekkürler...

xtatlicocukx
11-09-2008, 21:01
selam arkadaşlar ben urafada 1.50 çanakla alabilir mıyım ne kadar denedim ama bulamadım bana yardım edin
hareketli çanak kulanıyorum montunu hangı uyduya göre ayar vereyim ki daha çabuk bulayım

yenisayfa
11-09-2008, 22:04
dostum astrayı bulman için hotbird uydusu üzerinde iken 6 derece daha doğuya göndermen lazım yani 19 derce doğu

mpl
12-09-2008, 10:50
Konu uygun alana taşındı,buradan devam edelim..

suleymansarac
12-09-2008, 12:03
yeni HD sharp beyaz lbn aldım denedim yanlız eski beyazlar kadar perfonmars yok almak isterseniz bu son çıkan HD adı altındaki sharp lbn yi önermem

arkadaşım dediğin doğru senin de söylediğin gibi yeni hd olanı normal next lnb kadar performans göstermiyor

ASE UYDU
13-12-2008, 23:39
sınyal arrığına raslamıssa hocam doğrudur kesın ama ınce bır ayrıntıyı atamıs sanırım dusunsene orumcekler bu alana yuvalarını yapmak ıçın en uygun yer halıne getırmıs buda asırı derecede sınyal kaybına neden olur bence sakıncalı bır uygulama emeğe yınede teşekkur ederım