Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Next 8000xcam - 8000 Plus Resimli Yazılım Yükleme Talimatı ..
1 ) Cihazımızı arkadaki anahtardan KAPALI durumuna getiriyoruz.
2 ) rs232 data aktarım kablosu cihazımızı bilgisayarımıza bağlıyoruz.
3 ) yükleme programımızı açıyoruz , gelen pencereden .bin ( yazılım ) dosyasını seçip aç diyoruz. doğru com girişinin seçili olmasına dikkat ediyoruz.
http://img40.exs.cx/img40/3457/3next8tw.th.jpg
4 ) daha sonra DOWNLOAD ı tıklıyoruz
www.ekolforum.com (http://www.ekolforum.com/)
http://img54.exs.cx/img54/8681/4next9hv.th.jpg
5 ) Reset Your STB yazısı çıkınca cihazı arkadaki anahtardan AÇIYORUZ ve yüklemeye başlıyor .(Yükleme tamamlanmadan kesinlikle cihaza müdahele etmiyoruz!)
http://img43.exs.cx/img43/8509/5next0hd.th.jpg
Yükleme işlemimizin tamamlandıktan sonra, setting yüklemeden veya kanalları kendimiz taratmadan önce cihazımızı tekrar 1. adımdaki gibi resetliyoruz.
Menü-sistem ayarları-cihaz versiyonu ve 1973 ü tuşlayıp emu yu aktif ediyoruz hepsi bu...
tesekkürler usta ellerinne saglik
Yukarı aldım sabit yaptım
güzel olmuş uyducum arkadasım.eline saglık.
tanerkamber 02-12-2005, 23:56 drek yüklersek ne olur peki reset atmazsak
eaglepaw 02-12-2005, 23:59 drek yüklersek ne olur peki reset atmazsak
atılması öneriliyor yazılımdan önce vede sonra
daha performanslı olarak çalışması için :byeeee: :byeeee: :byeeee:
tanerkamber 03-12-2005, 00:04 yani atmasak drek takıp yüklesekte olur dimi
yani atmasak drek takıp yüklesekte olur dimi
Hayır kesinlikle olmaz....
RESET ATMANIZ ŞART.
Yazılımdan Önce ve sonra
cihazın 2Mblık hafızası boşalıp temizlencek ki yeni yolladığınız yazılım yeni kanal aramanızla tam olarak verimli çalışsın...
Kural şu; Reset-Yazılım-Reset-Kanal Tarama(varsa kendi settinginiz yüklenebilir veya hazır setting)Gerekli ise güncel kfy. (*** dosyası) cihaza gönderilir...
Bunların hepsi daha sağlıklı çalışan bir cihaz elde etmek içindir lütfen üşenmeden tarife uyunuz.
Kolay gelsin
valla önce reset atıyoruz...yüklüyoruz tekrar restliyoruz. ama loader zaten kendisi yazılımı siliyor zaten.. ben restleyip settingleri yükledim.. sonra yazılımı attım.. reset yapmadım... syretmeye başladım... demek zaman değişmiş artık...ya da makinalar akıllanmış.
valla önce reset atıyoruz...yüklüyoruz tekrar restliyoruz. ama loader zaten kendisi yazılımı siliyor zaten.. ben restleyip settingleri yükledim.. sonra yazılımı attım.. reset yapmadım... syretmeye başladım... demek zaman değişmiş artık...ya da makinalar akıllanmış.
Arkadaşım sen genede reset at tedbiri elden bırakma nede olsa hassas cihazlar
bak uğur arkadaşın flash ı gitti ne olur ne olmaz.:alsana:
Arkadaşlar
Bu Işlem Ne Kadar Sürüyor ????
Reset+Yazılım+Reset+Setting+Gerekirse(emu *** dosyası yüklemesi)
Hepsi 10 DK içinde gerçekleşir... tabi senin bilgisayarı kullanma performansına göre de değişir...:D
emoli821 14-01-2006, 10:31 Şu donma olayına bir çözüm bulunamıyormu acaba?kaç yazılım değişti yin edonma var.
Donma sorunu hepimizin recieverlarında olur sevgili arkadaşlar. bu sorun bu cihazlardaki yük hafifletilmedikce sistemler basite indirgenmedikce çözüm bulamaz.!!!
tüm firma cihazlarında oluyor donma!Hiper aktif kullanımdan dolayı oluyor ozellikle,hızlı kanal geçişleri ve kumandadan aynı anda yani saniyelerde tuşlara basmak gibi...
emoli821 19-01-2006, 12:00 Vallahi kusura bakmayın ama bende iki cihaz var sadece x cam da oluyor.Yalnız ilginç olan her yazılımda bu sorun yok.Ama bazen mecburen yeni yazılım yüklemek gerekiyor.
super loderlede yuklenmiyormu ?
@tiNtoo superloader 106 ile gayat seri ve sorunsuz yükleyebilrsin...
Ne sormak? Öğrenmek istemiştin. başka...????
kartal960 20-03-2006, 10:03 teşekkür
kartal960 20-03-2006, 10:05 süperloder106 ile plus serisine yükleme yapılıyor deyilmi?
teşekkür ederim
Elbette yapılıyor...
Doğru cihaz koduyla 8000 serisi tüm cihazlara yükleme yapabilirsiniz...!
nusperato 22-03-2006, 11:01 versiyonu attıktan sonra bi daha mı restliiyoruz yani
Elbette
hemde 2 veya daha fazla reset yapınız ondan sonra kanalları yukarıda verdiğim frekansı ayarlayarak network on yapıp taratın en sonda verilen en son emukey dosyasını atın full izleyin...
sayın hocalar türksattaki çök sevılen bis keyli bir kanal bu günlerde bir çök
rezerveırde açık sessızce alan satan memnun öyle benzıyör çünkü böl bol reklam yayınlıyör sorum bu kanal elımdeki 2 9000 cıhazda mach ustanın son
emusuyla açık bugun kom şunun 8000 cı son yazılımlı cıhazına yenı emu ******ı
yukledım açmadı bir bılgi açıklarsanız ben ve bütün 8000 cıler çök sevınecekler.
şimdiden teşekkürler... emek verenlere çök çök saygılar...
@muamer.. biss ******* burada bulamazsın..
Depoda (http://www.mach1digital.com/depo/) mevcut
basara.h 08-04-2006, 14:48 teşekkürler kardeş henüz denemedim ama uyğun com girişi hanğisi olacak onu nasıl seçiyoruz com1,2 vs var. hangisini alacağız.
Programı açtığında göreceksin com1 veya com2 ...
İkisinden birini sececeksin Pc zaten birini atıyor hangisi açıksa onunla bağlantı kuruluyor...
Kolay gelsin
ferruh şen 16-04-2006, 01:44 sitenin yeni üyesiyim ve sitedeki mesajların hepsini okudum hemen hemen ve bu sayede herşeyde yeni olmama rağmen (buna bilgisayar da dahil,rs232 portu yoktu USB rs232 dönüştürücü adaptör aldım forumlar sayesinde öğrendim)YE8000XCAM cihazım vardı talimatlara uygun şekilde proğram yükledim ve çok güzel oldu...herşey tamam,burda(sitede)bilgisi ve emegi olan herkese içten teşekkürler.merakettiğimse bu rs kablolar illaki cihaza göre mi alınmalı(ki ben mersin bozyazı tekelide oturuyorum kablo ısmarladıgımda ısrarla cihazımı sordular)bir de benim cihaz"0000"şifreyi kabul etmiyor artık ilerde gene yazılım işi olacak olursa nasıl resetlerim bilmiyorum(forumlarda bu konuda bilgi bulamadım ben kaçırdımsa ve sizleri bunalyan bişey yazmışsam özür dilerim.Saygılar teşekkürler...
next8000xcamlarda reset keyi 0000 eğer kabul etmiyorsa 4132,birdene bunu dene
sitenin yeni üyesiyim ve sitedeki mesajların hepsini okudum hemen hemen ve bu sayede herşeyde yeni olmama rağmen (buna bilgisayar da dahil,rs232 portu yoktu USB rs232 dönüştürücü adaptör aldım forumlar sayesinde öğrendim)YE8000XCAM cihazım vardı talimatlara uygun şekilde proğram yükledim ve çok güzel oldu...herşey tamam,burda(sitede)bilgisi ve emegi olan herkese içten teşekkürler.merakettiğimse bu rs kablolar illaki cihaza göre mi alınmalı(ki ben mersin bozyazı tekelide oturuyorum kablo ısmarladıgımda ısrarla cihazımı sordular)bir de benim cihaz"0000"şifreyi kabul etmiyor artık ilerde gene yazılım işi olacak olursa nasıl resetlerim bilmiyorum(forumlarda bu konuda bilgi bulamadım ben kaçırdımsa ve sizleri bunalyan bişey yazmışsam özür dilerim.Saygılar teşekkürler...
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Genelde RS232 kabloları aynı olur. Başka amaçla kullanılacak olursa o zaman değişebilir.
ferruh şen 16-04-2006, 14:54 beyler yüreğinize sağlık,cihaz reset başarılı geçti ve kablo içinde aydınlandım teşekkürler hepinize... ne diyeyim burda kendimi iyi hissediyorum;sagolun...
basara.h 24-04-2006, 14:46 abiciğim 11.04.2006 yazılımı çıkmış.bunu yükleyeceğim proğramı verebilirmisiniz.
ibrahimalp 18-06-2006, 17:12 Arkdaşlar ben 17 haziran yazılımını kurmak istiyorum ama daha once defalarca yazılım atmama ragmen epeydir atmıyorum şimdi atamıyorum com1 ve com2 yi de denedim nafile... SS2 tv kartı aldım onunla bir donanım çakışmaası olabilir mi ? Nasıl çözeceğim bu problemi sistem sp2
arkadaşlar deiğiniz gibi yaptım pc kapandı.sorun nedir acaba?tekrar denedim yine pc kapanıyor.yardım ederseniz sevinirim.
[QUOTE=seewas]arkadaşlar deiğiniz gibi yaptım pc kapandı.sorun nedir acaba?tekrar denedim yine pc kapanıyor.yardım ederseniz sevinirim.cihazım ye800plus.
tesekkürler elline saglik
teşekkürler dost,um eline sağlık.
eline saglik
usta guzel paylasim herkez adina size tesekkur ederim
ALİ ERBAY 22-08-2006, 12:44 Benim nexs 8000 de cihaza versiyon attıktan sonra, cihazı ilk actığımda cihaz acılmıyor.arka açma kapama düğmesini açıp kapadınmı o zaman cihaz calışmaya başlıyor. Ne yapmam lazımki düzelsin.
Yazılımı kurallarına göre yüklüyormusunuz?
reset-yazılım-reset-kanal tarama- icab ederse ***.....???
izmirli10 26-08-2006, 15:32 selam üstat
ben burada yeniyim.
benim cihaz YE8000-XCAM
En yeni emü yazılım nerede,27 hazirandan beri ben yenilemedim yüklemeyi.
bana yol gösterir misin?
teşekürler
izmirli10 26-08-2006, 15:34 bir başka soru daha
tps ler ve başka diğerleri (cabo,tekilalar hala yok mu)
veya extra yeni gelen kırılmışlar var mı?
teşekkürler
Cabo-tekila yok şu an için...
Tps için buradaki yazılımı atın >>> http://www.mach1digital.com/mach1forum/showpost.php?p=108372&postcount=63
next8000 ye son yazılımı yüklenmiyorrrr
YE8000_XCAM PLUS MAKİNAYA HANGİ YAZILIMI VE HANGİ PROGRAM İLE ATABİLİRİM
Bu resme göre atamıyorum.
Acele cevap verirmisiniz.
Şimdiden tşk ederim...
evet ustatlar dawloder çalişmıyor birsürü soru işareti geliyor kapatmayı deniyorum kapanmıyor ekranda kalıyor ne edeyım daaa
YE8000_XCAM PLUS MAKİNAYA HANGİ YAZILIMI VE HANGİ PROGRAM İLE ATABİLİRİM
Bu resme göre atamıyorum.
Acele cevap verirmisiniz.
Şimdiden tşk ederim...
Sorunuzu yanlış başlık altında acmışsınız.. xplus bölümüne değil forumu inceleseydiniz burada acardınız ki zaten cevabınız bu başlık altında mevcut. kolay gelsin..
hidayet1903 04-09-2006, 22:18 reset atmadıgın zaman yeni yazılımın özelliklerini kulanamıyorsun
nevzat4225 21-09-2006, 17:01 Yukarı aldım sabit yaptım
arkadaşlar 08.09.2006 tarihli yazılımı 8000xcamplus attım ama şimdi cihazın kumandasından menü tuşuna bastığımda boş ekran veriyor menüyü vermiyor.sarı tuşa basıyorum yine aynı boş ekran veriyor.bana bir yardım cı olurmusunuz.
eski yazılımı yükle oradan arka fon resmini orjinal sorun tamam daha sonra tekrar yeni yazılımı at
ÖLÜM_DE_VAR 30-10-2006, 22:38 ustalar ben yükleme yapamadım proğram????[?]???diye hata veriyor makine 401ri gösteriyor
arkadaşlar 8000 xcam plas yazılım atmak için cihazın arkasındaki düğ.açıyorum ama yazılımm kabul etmiyor. neden dir acaba saygılar
arkadaşlar 8000 xcam plas yazılım atmak için cihazın arkasındaki düğ.açıyorum ama yazılımm kabul etmiyor. neden dir acaba saygılar
Cihazınıza göre olan doğru yazılımı doğru cihaz koduyla girerek superloaderla atıyormusunuz bundan emin olun ilk önce.
Daha sonra eğer herşey doğru şekildeyse bakın bakalım kablonuz arızalı mı..?
başka bir pc de denemeye calışın.
ellerinize emeklerinize saglık
next xcamplus pmc1725 cihazım var. sabah cihazın standby konumunda saat 27-28-29 diye gidiyor.saat 24 den sonra devam ediyor.nedendir acaba? yardım edermisiniz?
hehehe
bendede olmuştu cihaza reset atıp yükleme işlemlerini tekrar yapın düzeliyor.
Bazen böyle acayiplikleri oluyor bu elektroniklerin
saolasın usta.kolay gelsin
slm laptop dan hangi kabloyla nasıl recevire program yükleyebilirim laptobumda DVI girişi var. şimdiden teşekkürler
dersim06 07-12-2006, 20:48 Sayın
Yönetici aktif olmam için mail,i göndermek bu kadar zor mu 10 gündür beklemekteyim lütfen form kurallarına sizlerde uyun biz görevimizi yapıyoruz.Lütfen aktif olmamı sağlayın
sayın yönetici aktivasyonmaili göndermek bu kadar zor mu 10 gündür beklemekteyim lütfen form kurallarına sizlerde uyun biz görevimizi yapıyoruz
Mesaj yazabildiğinize göre aktive olmuş demeksinizdir....
biliyorsam arap olayım kardes..:)
efsane2006 06-01-2007, 17:13 slm benim ye8000 xcam plus cihazım var fakat benim bu yazılımları atacak proğramım yok nasıl bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
merhaba dostlar next 8000-xcam için hangi yazılım atma programı kullanmalıyım
not:şubat 2005'den beri cihaza program atılmamış
yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler
yahu hayrına yardımcı olacak kimse yokmu :patla:
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showpost.php?p=18565&postcount=2
Bunu kullanarabilirsin.
yazılım atmadan önce cihazı resetlemek gerekiyor mu?
cihazım next8000 plus . superloader109 ile yükleme yapıcam . güncel softcam dosyasını nereden bulabilirim acaba?
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=21996
Buraya bakabilirsin. ;)
yorukoglu 25-01-2007, 13:30 ekranda donma olayına bir cözüm önerisi olan varmı
abiler acil yardım cihaza reset attım sora yazılımı yukledım sora tekrar reset atmak için televizyona taktım ama ne menu gelıor ne baska bişe sade gosterge panelınde 0000 yazıor hiç bişey cıkmıor!!! acil yardım
yazılımı tekrar yüklemeyi dene veya eski bir setting at..dene bakalım ne olacak yaz.
cihazı tvye nasıl bağlıyorsun rf kabloylamı yoksa scartlamı rf ile yapıyorsan tvdse kanal taraman gerekir ekrana görüntünün gelmesi için.olasılık cok dene bakalım bunları.
dickkevin 02-03-2007, 18:26 arkadaşlar benim sorunum şu.Yazılım atamıyorum.dowload start diyor ama olmuyor.*** dosyası atmak isteyincede geçersiz recevier kodu diyor.Bu arada kodu 1802 giriyorum.Cihazım next Ye 8000 xc plush arkadaşlar.PCM modelide değil yani.Ne yaptıysam olmadı.comport'ta doğru.Sorunu anlayamadım.yardımcı olursanız sevinirim.
http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=17530&d=1172243443
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=21893
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=152
Sorunsuz gidiyor yazılım xcamplus a pcm olmayanada eğer ne yazılım nede *** atamıyorsan comunda sorun vardır 2 tool ilede gidiyor...
arkadaşlar benim sorunum şu.Yazılım atamıyorum.dowload start diyor ama olmuyor.*** dosyası atmak isteyincede geçersiz recevier kodu diyor.Bu arada kodu 1802 giriyorum.Cihazım next Ye 8000 xc plush arkadaşlar.PCM modelide değil yani.Ne yaptıysam olmadı.comport'ta doğru.Sorunu anlayamadım.yardımcı olursanız sevinirim.
aynısı bende de oluyordu meğer kablo arızalıymış kabloyu değiştirip bi dene
arkadaşlar benim sorunum şu.Yazılım atamıyorum.dowload start diyor ama olmuyor.*** dosyası atmak isteyincede geçersiz recevier kodu diyor.Bu arada kodu 1802 giriyorum.Cihazım next Ye 8000 xc plush arkadaşlar.PCM modelide değil yani.Ne yaptıysam olmadı.comport'ta doğru.Sorunu anlayamadım.yardımcı olursanız sevinirim.
File Open'den dosyayı açmadan önce orada cihazına ait STB kodunu seç, sonra file open'den yüklenecek *** dosyasını göster.
dickkevin 04-03-2007, 13:24 arkadaşlar sorun yine çözülmedi.Bakın boot versiyonunu öğrenirken sorun yok gösteriyor(bu da kablo da sorun olmadığına işaret) yalnız yazılım yüklerken olmuyor.yada *** dosyası yüklerken.*** dosyasını yüklerken yanlış recever kodu diyor.yazılımı yüklerkende sadece download start yazıyor ama öylece kalıyor.
terbisil 04-03-2007, 13:51 hocam bende next 8000 x cam plus 1725 var tps bin dosyasını atacak proğramı bulamadın viacses de buluyorum dosyayı ama yükleyici lerden hiç biri görmüyor dosyayı bir yönlendirirsen sevinirim
Tps bin atamazsın ayrıca aes *** vs atmanada gerek yokki zaten son yazılım auto yapar...
uyducum kardeşim,ben yeni bir next8000 xcam plus cihaz aldım.
güncelleme,versiyon atma,ve teknik terimleri bilmiyorum.
neler yapmam gerektiğini bana sırası ile açıklarsan sevinirim.
Yazılım atma
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=791
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=18190
*** atma
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=1348
mach1 ilgin için çok teşekkür ederim,deneyeceğim.
arkadaşlar,next 8000 plus cihaz ı yeni aldım,sorunum şu;
turksat ta transponder ı kayıtlı kanallar,mesela discovery i tarama da bulamıyorum ve en son şubat 2007 yazılımını bir uyducu ya yüklettim fakat kendim reset yapıp yeniden tarattım discovery yine yok ve cihaz ilk geldiğinde
hotbord de 1250 civarındfa kanal vardı,kendim arattım şimdi 700 tane var,
cihaz kayıtlı transponder ları bulamıyor,neden?
Kanal taraması yaparken Network aramayı ON yapın olmayan kanalların hepsi gelir. Eğer yine gelmezse elle Yeni Kanal Ekleme bölümünden aşağıdaki frekansı gir disco gelir. ;)
Frekans:11966
Sembol Oranı:12500
Sayın Tasarım,network on açık tarama yapıyorum zaten, birde tarattığım frekans 11966 12500.Bu frekans discovery nin değilmi disco gelir demişsin,
disco ne demek?
Bir sorum daha var bazen show bazen kanal d geliyor gidiyor
"disco" Discovery'nin kısaltılmışı, gelip giden yayınlar için sistemini kontrol etmen gerekir. ;)
Sayın Tasarım,teşekkürler.
vatandas 25-07-2007, 17:31 Arkadaslar benim problemim uydu alicimin YE8000-Cam plus ikide bir kendi kendine kapanmasi.Bir cok sey denedim basarili olamadim.Yardimci olrsaniz sevinirim.
|