• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Korsan filmcilere teknolojik darbe...

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Korsan filmcilere teknolojik darbe...

    ABD'de üretilen bir cihaz sinema korsan kayıt yapan kameraları etkisiz hale getirecek.
    Amerikalı araştırmacılar, sinemada korsan kayıt yapan kameraları veya istenmeyen görüntüleri çeken paparazzileri durdurabilecek bir cihaz geliştirdi.
    Georgia Institute of Technology Üniversitesinde yapılan çalışmalarda geliştirilen cihaz, sinema salonu veya başka bir yerde çalışan dijital video kamerası ile sabit çekim yapan kamerayı tespit ederek beyaz ışıkla etkisiz hale getiriyor. Dijital kameralardaki ''charge-coupled device (CCD)'' olarak bilinen görüntü sensörlerini tespit eden sistem, bu sensörlerin ışığı dağıtmak yerine doğrudan kaynağına yansıtması ilkesinden faydalanıyor. Kamerayı tespit eden sistem, CCD'ye doğrudan gözle görünür ince bir ışın göndererek, kamerayı engelliyor ve kaydedilen görüntüleri kullanılmaz hale getiriyor. Çalışmayı yürüten Doçent Gregory Abowd, kamerayı etkisiz hale getiren bu teknolojinin, özellikle sanayi casusluğunun ve korsan film çekimi ile paparazzilerin önlenmesi alanlarında ticari hale getirilebileceğini belirtti. Araştırmacılar, sistemin ileride kameraları bulmak için CCD'leri aramak yerine, kızılötesi lazerleri ve foto bulucu transistörleri kullanabileceğini belirtiyor.

    KORSANIN MALİYETİ

    Korsan film üretiminin yaygın olduğu Asya'da sadece Çin'de üretilen korsan CD ve DVD'ler, 2005 yılında Amerikan film endüstrisini 2,7 milyar dolar zarara sokmuş, Hollywood'un büyük film şirketlerinin, film korsanlığı yüzünden geçen yılki gelir kaybı 6,1 milyar dolara ulaşmıştı. ABD'nin önde gelen film şirketlerini şemsiyesi altında toplayan ''Motion Picture Association''ın (MPA) dünya çapında yaptığı araştırma, Çin'de satılan filmlerin yüzde 93'ünün korsan olduğunu ortaya koymuştu.

    Alıntı haberdir...
    Next 2000X CIS Plus - Diseqc Motor
    Next 5000X CI - Turksat, Hotbird

    "Eli ile çalışan işçidir, eli ve aklı ile çalışan ustadır; eli aklı ve ruhu ile çalışan sanatkardır."

    "Nice insanlar gördüm, üstünde elbisesi yok; nice elbiseler gördüm, içinde insan yok." Mevlana


    "Sevap kazanmak iyilik yaptığının hayır duasıyla, günah kazanmak zarar verdiğinin bedduasıyla olur."

    [email protected]

    www.konyahasanseyh.com (Lütfen tıklayınız!)

    www.pagosking.com (Lütfen tıklayınız)
Hazırlanıyor...
X