Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Next Plus Serisi Cihazlara Softcamkey Yükleme Talimatı (Resimli)
Next Plus Cihazlara Softcamkey Yükleme Talimatı
videolu anlatım için TIKLAYINIZ (http://img116.imageshack.us/my.php?image=softcamkey5uo.swf)
cihazınızı fişe takın ve standby (kumanda üzerinden kapatınız) konumuna alınız.
http://img164.imageshack.us/img164/9723/1iviewcapturedate22082005time2.jpg
http://img196.imageshack.us/img196/8807/119sf.jpg
Com Portu Seçiniz.
http://img196.imageshack.us/img196/7113/20sl1.jpg
Çıkan soruya "Tamam" deyiniz.
http://img139.imageshack.us/img139/4721/43ko5ot.jpg
Bağlantı Hazır Durumda Olucaktır.
http://img139.imageshack.us/img139/4808/59cb2ct.jpg
"Download CAS ***" yazan yeri tıklayınız.
http://img196.imageshack.us/img196/9917/55nq.jpg
Çıkan soruya "Tamam" deyiniz.
http://img139.imageshack.us/img139/4923/78gm3ug.jpg
Güncel "Softcamkey" Dosyasını Kaydettiğiniz Yerden bulunuz ve "AÇ" Tuşuna Basınız.
http://img196.imageshack.us/img196/5838/74rw.jpg
Yüklemi İşlemi Başlamıştır,
http://img139.imageshack.us/img139/3474/90mk4ui.jpg
Softcamkey Dosyası Cihazınıza Yüklenmiştir.
Next Plus Cihazlara Softcamkey Yükleme Talimatı.pdf (http://www.hemenpaylas.com/download/780284/Next_Plus_Cihazlara_Softcamkey_Yukleme_Talimati.pd f.html)
pdf dosyasını hazırlıyan sayın ercev'e çok teşekkürler.
Kolay Gelsin...
xext 2000cıs plus cıhaza softcam atarken softcam secıldıkten sonra ac dıyorum makınasaymıyor oylece kalıyor softcam ***ın uzerıne geldıgımde ****,mrkeys,softcamkey dıye dosyalar actı benhatayı nerede yapıyorum tesekkürler sümer
allbayrak 05-08-2006, 00:46 yukarıdaki resimleri tekara incele ayrıca uygun softcami seçip seçmediğinden emin ol. bir de program hata mesajı veriyor mu? senin yüklemen gereken softcamkey cihazın standby konumunda olsun
xext 2000cıs plus cıhaza softcam atarken softcam secıldıkten sonra ac dıyorum makınasaymıyor oylece kalıyor softcam keyın uzerıne geldıgımde ****,mrkeys,softcamkey dıye dosyalar actı benhatayı nerede yapıyorum tesekkürler sümer
*** atarken cihazı stand by konumunda bırakmalısınız...
yaa arkadaslar ******ı atıyosunuz ıyı hos ama bunu nasıl yaposunuz.ben bılgısayarı nasıl cıhaza baglıyayım.ben bu konularda bıraz cahılım.
yaa arkadaslar keylerı atıyosunuz ıyı hos ama bunu nasıl yaposunuz.ben bılgısayarı nasıl cıhaza baglıyayım.ben bu konularda bıraz cahılım.
yukarıya bir göz atın,bağlantıyı rs232 kablo ile yapacaksınız...
hocam ben cihaza yazılım atıım.cihaza simdi softcankeyı yukleyemıorum.cıhaz oyle kaldı bırseyde ızleyemıorum.bu ne yapmalı.dediginiz kabloyla yapıorum dedıklerımı.cekıcın uzerıne getırıyorum ok secıyorum hata verıor acmıor yıne.bır yardım yaparsanız mutlu olurum
yanlış yere tıklıyorsunuz,softcam dosyası yüklemek için cas *** yazan yere tıklayacaksınız...
uGuReLeKTRoNiK 16-08-2006, 13:50 gostom bu rs 232 in şeması ne olacak
bende 23 32 55 78 87 var
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=1128&highlight=rs232+%FEemas%FD
Sansui bölümünde bu şeklin bir örneği var inceleyiniz...
softcam atarken dowload cas kets ımage geliyorum fakat saymıyor ve neden yukluyemıyorun tesekkurler
softcam atarken dowload cas kets ımage geliyorum fakat saymıyor ve neden yukluyemıyorun tesekkurler
softcam atarken cihaz stand by'da kalacak...
cıhaz stant by da yıne olmuyor arkadaslar sorunumu cozdum hatam cok basıt ben com 2 yı ıraretlıyordum com 1yaptım sorun cozuldu ılgılenenlere tesekkurler :ozur:
cihaz hangi seri uyumlu *** dosyası attığınıza eminmisiniz,yanlış *** dosyası atıyor olmayasınız...
cıhazda 613a yazılımı yuklu atmak ıstedıgım netxplus emu **** 280886 ziğ tranfer cas *** ımageye gelıyorum orada kalıyor ve saymıyor bırsure sonra cıkmaya kalkınca su the cas *** ımage tranfer error dıyor sımdıden tesekkurler
@sümer cihazın next plus x seri'mi yoksa ınf yada fmb seri mi bunu belirt ki yardımcı olalım...
cıhaz 2000x cıs plus ınf serısı
eğer x cıs ise aşağıdaki softcam'i atacaksınız...
Next2000XPlusEmuKeys 28.08.06 (http://www.hemenpaylas.com/download/1445127/NextXplusEmuKeys280806.zip.html)
aynı sorunu bende yaşamıştım..cihaza kanal arattırdıktan
sonra *** dosyasını yükleyebildim..sende bi dene belki
sende de olur..
hocam ürün=YE 2000X CIS PLUS YAZILIM= INF613A CIHAZVERSIYONU=YKME14070405jMFB BEN hangı soft cam atıyım verdıgınız sotcam (28806) atamadım sızı ugrastırıyorum sımdıden tesekkurler benhangi softcam ı atacam
mubasir2 29-08-2006, 15:04 hocam bu soft cam ne işe yarıyor.bende next ye 2500 dpcı plus var gerekirmi?
mubasir2 01-09-2006, 14:15 yazılım atacağım önce yazılımmı atayım yoksa softcam *** dosyasınımı atayım
Önce yazılım ardından softcam atılır..
baskan_42 08-09-2006, 17:13 bende yeni yazılımı attım akşam deneyecegim
selamsiz 03-10-2006, 09:37 NEXT YE 2000X CIS PLUS cihazim var. *** yukleme isleminin tam olarak mantigi nasil?
Atiyorum makinemde her sifreleme sisteminde (seca, irdeto ve digerleri vs. )50'er satir *** var.
Yeni SOFTCAM.*** dosyasinda ise yukaridaki 50 satira ek olarak 25'er satir daha var.
Yeni *** atildiginda makineye +25 satir mi ekliyor yoksa once makinedeki ******* resetleyip direk 75 adet *** olarak mi atiyor.
Bu soruyu sormamin nedeni su: Malum makinenin *** bolumunun belirli bir hafizasi var. O hafiza doldugu zaman program ve cihaz nasil davraniyor?
Her defasinda *** bolumunu resetlemek gibi birsey yapmak mantikli olur mu ya da hafizayi doldurmamak icin ozel olarak ne yapilabilir?
NEXT YE 2000X CIS PLUS cihazim var. *** yukleme isleminin tam olarak mantigi nasil?
Atiyorum makinemde her sifreleme sisteminde (seca, irdeto ve digerleri vs. )50'er satir *** var.
Yeni SOFTCAM.*** dosyasinda ise yukaridaki 50 satira ek olarak 25'er satir daha var.
Yeni *** atildiginda makineye +25 satir mi ekliyor yoksa once makinedeki ******* resetleyip direk 75 adet *** olarak mi atiyor.
Bu soruyu sormamin nedeni su: Malum makinenin *** bolumunun belirli bir hafizasi var. O hafiza doldugu zaman program ve cihaz nasil davraniyor?
Her defasinda *** bolumunu resetlemek gibi birsey yapmak mantikli olur mu ya da hafizayi doldurmamak icin ozel olarak ne yapilabilir?
Softcam dosyası yüklenince varolana ilave degilde,öncekini sıfırlayarak yükleme yapılıyor,Bazı şifreleme modları örnegin "viacces" 60 sayfa kadar olabiliyor. Birde manuel olarak anahtar girmek istediğinizde hafızanın dolu
olduğu mesajını verir... Bu şifreleme sisteminde bulunan gereksiz elle gireceginiz kadarını silerek de yükleme yapabilirsiniz...
selamsiz 06-10-2006, 17:06 Ok. tesekkurler.
kalimera 10-10-2006, 02:11 Akadaşalr seşam öncelikel.benim sorum pclink2.0 ı yükledim.cihazım next 2500 dpcı plus version 702b .yeni versiyon 705 i yüklemek istiyorum.Ancak laptop u formatladıktan sonra rs232 kablosunu yükledim ve daha önceleri birçok kez verssiyon yükseltmeme rağmen şimdi cihazın stb bağlantısını yapamıyorum. uydu cihazı (next2500 dpci 702b) fişe takıp stand by konumuna getirip com ayarları yapacağım ancak bilgisayarda pclink2.0 cihazı görmüyor.''Serial Communication device error'' ve sistem belirtilen dosyayaı bulamadı yazısı çıkıyor karşıma. yardım edin lütfen ne yapmalıyım .teşekkürler.
kalimera 10-10-2006, 02:30 Akadaşlar selam öncelikle.benim sorum pclink2.0 ı yükledim.cihazım next 2500 dpcı plus version 702b 090305 MO05.00 .yeni versiyon 705 i yüklemek istiyorum.Ancak laptop u formatladıktan sonra rs232 kablosunu yükledim ve daha önceleri birçok kez verssiyon yükseltmeme rağmen şimdi cihazın stb bağlantısını yapamıyorum. uydu cihazı (next2500 dpci 702b) fişe takıp stand by konumuna getirip com ayarları yapacağım ancak bilgisayarda pclink2.0 cihazı görmüyor.''Serial Communication device error'' ve sistem belirtilen dosyayaı bulamadı yazısı çıkıyor karşıma. yardım edin lütfen ne yapmalıyım .teşekkürler.
xext 2000cıs plus cıhaza softcam atarken softcam secıldıkten sonra ac dıyorum makınasaymıyor oylece kalıyor softcam keyın uzerıne geldıgımde ****,mrkeys,softcamkey dıye dosyalar actı benhatayı nerede yapıyorum tesekkürler sümer
açılan dosyalardan softcamı masa üstüne at ordan tıkla.
next 2000 X CI plus yeni yazılım yükledim. Şimdi softcam **** girmek istiyorum fakat uydu standby'da iken COM port'u seçmeme rağmen bir türlü bağlantı hazır konuma gelmiyor. error! connect with the top box uyarısı alıyorum. Lütfen yardım...
next 2000 X CI plus yeni yazılım yükledim. Şimdi softcam **** girmek istiyorum fakat uydu standby'da iken COM port'u seçmeme rağmen bir türlü bağlantı hazır konuma gelmiyor. error! connect with the top box uyarısı alıyorum. Lütfen yardım...
2.2 ile at 2.0 değil....Gene uyarı verirse yollarken arkadan kapat aç gider...
yasin kandemir 13-01-2007, 14:38 kardeşler ******* başarıyla attım ama ntv den başkasını acmıyo yanlış *** mi attım
gakko_gakko 13-01-2007, 20:54 arkadaşlar next 2000 xci plus makinam var en son inf 614 mamo21 versiyonunu attık ancak program attıktan sonra RS232 kablosuyla pc cihaza baglanamıyor bu yüzden softcam ve versiyonda atamayoruz yardım ederseniz sevinirim
hasan197728 13-01-2007, 21:04 yeni editörü kulanıcaksın artık 2.2 yi iyi seyirler
değerli üstadlar acaba ye 2000x cısplus cihaza rs232,yi usb dönüşüm yapacak şekilde ayarlanabilir mi?superpluslarda olduğu gibi.bu konuda çok arkadaşım soruyor ama bilgim olmadığı için birşey diyemiyorum.yardımcı olurmusunuz?saygılar
mysterious.usa 19-01-2007, 15:05 guzel anlatım saolun hocam
[QUOTE=ayola;158905]değerli üstadlar acaba ye 2000x cısplus cihaza rs232,yi usb dönüşüm yapacak şekilde ayarlanabilir mi?superpluslarda olduğu gibi.bu konuda çok arkadaşım soruyor ama bilgim olmadığı için birşey diyemiyorum.yardımcı olurmusunuz?saygılar:confused:
lütfen yardım.
terkovan 20-01-2007, 14:01 soft cam yüklerken hata veriyor.ciha 2000xcı plus yardım lüfen
terkovan 20-01-2007, 14:08 soft cam yüklerken hata veriyor.(the cas *** image transfer error)cihaz 2000xcı plus yardım lüfen
asterix.max 22-01-2007, 23:40 bende de soft cam yüklerken hata veriyor.(the cas *** image transfer error)cihaz 2000xcı plus yardım lüfen
aleksandır 22-01-2007, 23:46 bende de soft cam yüklerken hata veriyor.(the cas *** image transfer error)cihaz 2000xcı plus yardım lüfen
cihazı kumandadan kapat ve 2.2 yükleme programı ile yükleyebilirsin
yyasseroglu 23-01-2007, 00:38 teşekkür ederiz eline sağlık
2000x cıs plus cıhaza softcam yuklerken com port u tanıyor pıcnk2,2ıle yuklerken son asamada yukleme yapmıyor ısrar ettıgımde E330 yazıyor ve kanallar ucuyor nerede hata yapıyorum yazılım 614b yuklu x plus softcam ları denıyorum
2000x cıs plus cıhaza softcam yuklerken com port u tanıyor pıcnk2,2ıle yuklerken son asamada yukleme yapmıyor ısrar ettıgımde E330 yazıyor ve kanallar ucuyor nerede hata yapıyorum yazılım 614b yuklu x plus softcam ları denıyorum
614b yüklüyse cihaz stand-bye konumundayken PcLink 2.2 ile yüklemen gerekir.
ustat yukleyemıyorum tukce pıcnıc2.2 ılr yuklrmeye calısıyorum tesekkurler
Türkçeyi boşver orijinali ile yüklemeye çalış.
yilmazkoc 26-01-2007, 20:45 slm ustatlarım bende 2000 x cı plus next var yeni softcam yükledim tps göstermiyor bana yardımcı olurmusunuz
slm ustatlarım bende 2000 x cı plus next var yeni softcam yükledim tps göstermiyor bana yardımcı olurmusunuz
Cihazında en son yazılım yüklü değilse tabi açmaz. Önce güncel yazılımı at sonra softcam dosyasını at açılır.
altar_us 02-02-2007, 15:10 hocam ben de 614b yüklü ama soft kamlar çalışmıyo başka bir yazılım mı yüklemem lazım
altar_us 02-02-2007, 15:11 hocam ben de 614b yüklü ama soft camlar çalışmıyo başka bir yazılım mı yüklemem lazım
altar_us 02-02-2007, 15:11 zannedersem bu son yazılım zaten şimdiden teşekkürler...
Softcamlarda bir sorun yok. Sorun sizde ya yanlış dosya atıyorsunuz yada bilmediğimiz birşeyler yapıyorsunuz. Bunca millet nasıl bakabiliyor ****** sorunlu da
gunerkoklu 07-02-2007, 17:52 kardeşim sana çok teşekkür ederim..... emeğine saygı
hocam ben de 614b yüklü ama soft camlar çalışmıyo başka bir yazılım mı yüklemem lazım
Çalışıyor sorun yok softcamlerde tps au yazılımını at dün verdiğim ve softcam at d+ tvcabo premier tps absat au hepsi açar...
ahmetsunal2004 11-02-2007, 13:17 Next YE 2000 X CIS Plus için 614 c yazılımını yükledim.TVye bağlayarak kanal listesini taratarak oluşturdum.Sonra tekrar bilgisayara bağladım.614c için uygun olan softcam dosyasını indirdim.Bilgisayarla bağlantı sağlamama rağmen sofcam dosyası yüklenmiyor.Pc link 2.2 kullanıyorum.Ne yapmam lazım.Yoksa sofcam gereksiz mi?TPS auto başarısız diyor hep.
tps auto bitti günlük *** dosyasını at yeşil tuşa basma
frekansfb 23-02-2007, 15:01 slm arkadaşlar kolay gelsin 2000x cı plus 614 e yüklü PCLink 02.0i User ile yükledim ama sofcam dosyası yükleyemiyorum. cihaz ile bağlantı kurulamıyor. gözüküyor. hata loderdemi
PCLink2.2 Türkçe loderi çalıştıramıyorum. şimdiden teşekkürler
Pclink2.2 ile CasKey bölümünden atacaksınız. ;)
thereforr 12-03-2007, 03:22 selam arkadaşlar bende next ye 2000 x plus marka resever var yeni yazılım atmak istiyorum hangi yazılımı tavsiye edersiniz? eski yazılım versyonunda ınf505a051905 yazıyo şimdiden teşekkürler
saygılar....
nisasude 12-03-2007, 09:20 PCLink 2.0 ile 614f yi yükle, PCLink 2.2 ilede bugünkü keyi yükle.
inceoktay 16-03-2007, 17:21 sayın hocam yeni yazılımı attım ardından bugüngü next 2000 x plus softcamını atmaya çalışıyorum fakat bütün aşamaları geçtiği halde en sonunda yüklemeye başlamıyor %0 da kalıyor ne gibi bir sorun olabilir çözemedim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
2.2 ile standbyeda atacaksın...
selam arkadaşlar bende next ye 2000 x plus marka resever var yeni yazılım atmak istiyorum hangi yazılımı tavsiye edersiniz? eski yazılım versyonunda ınf505a051905 yazıyo şimdiden teşekkürler
saygılar....
614g yi atacaksın tps otolu olanı
inceoktay 16-03-2007, 18:12 sayın hocam zaten 2.2 stanbyla atıyorum ama olmuyor birtürlü
sayın hocam zaten 2.2 stanbyla atıyorum ama olmuyor birtürlü
com bağlantılarını kontrol edin connect olmuyorsa yükleyemezsiniz.
inceoktay 19-03-2007, 14:30 sayın hocam connect nedemek yardıncı olurmusunuz
sayın hocam connect nedemek yardıncı olurmusunuz
"Connect" cihaz ile Bilgisayar arasında bağlantı kurmak anlamındadır.
inceoktay 19-03-2007, 15:22 cihazla bağlantı kuruluyoramabirtürlü yükleme başlamıyor cihaz yüzde sfıda kalıyor
yalnizca1 21-03-2007, 13:28 eğer yazılım attıktan sonra softcam atmaya çalışıyosanız cihazı fişten çıkarıp takın ve stand bye a alın. cihaz stand bye da ise connect olduktan sonra eğer hala dediğiniz durum geçerli ise kablonuzu kontrol edin yada değiştirin.
fastbast 21-03-2007, 23:47 arkadaşlar 2500 dapcı plus ınf son *** dosyası nerededir acaba
yalnizca1 22-03-2007, 15:35 arkadaşlar 2500 dapcı plus ınf son *** dosyası nerededir acaba
burda
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=24173
teşekkürler dostum verdiğin bilgiler ve emeklerine .
mustafa881 23-04-2007, 23:37 YE 7500 DAPCI PLUS için yazılım nerden bulabilirim X plus falanda var. karıştırmayayım diye sormak istedim
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=17371
Ben yazılımı yükledim, sofcamkey yükliyecem fakat "Error! Connect with to set topbox mesajı veyiyor yükleyemiyorum
Ben yazılımı yükledim, sofcamkey yükliyecem fakat "Error! Connect with to set topbox mesajı veyiyor yükleyemiyorum
Pclink 2.2 ile cihaz standy-bye konumunda yükleyeceksiniz.
slm next2000 plus cıhazım var d+ ve tv cabo keylerı gırerken ı di numaralarına ne yazılıcak soyleyebılırmısınız tesekkurler
Digital+ Ident No: 4101
TV Cabo Ident No: 4901
elektrikçi73 22-05-2007, 11:54 Next 2000 cı plus inf serisi cihaza 9 5 2007 tarihli yazılımı attım. (yazılım yükleme talimatını aynen uygulayarak) aynı cihaza yine forum da bulduğum hazır kanal dosyalarından uygun olanı yüklemeye çalıştım. ancak az önce yazılım attığım (bilgisayar ve kablo ve comport u aynı) cihazla bağlantıyı sağlayamıyorum. neyse kanalları tekrar tarattım. kanallarda böylece atılmış oldu. bu defa soft cam dosyasını atmaya çalışıyorum. yine bağlantı kurulamıyor. yani yazılımını attığım cihaza soft cam ve udb dosyalarını yükleyemiyorum. yardımcı olbilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
memorist 22-05-2007, 12:01 Next 2000 cı plus inf serisi cihaza 9 5 2007 tarihli yazılımı attım. (yazılım yükleme talimatını aynen uygulayarak) aynı cihaza yine forum da bulduğum hazır kanal dosyalarından uygun olanı yüklemeye çalıştım. ancak az önce yazılım attığım (bilgisayar ve kablo ve comport u aynı) cihazla bağlantıyı sağlayamıyorum. neyse kanalları tekrar tarattım. kanallarda böylece atılmış oldu. bu defa soft cam dosyasını atmaya çalışıyorum. yine bağlantı kurulamıyor. yani yazılımını attığım cihaza soft cam ve udb dosyalarını yükleyemiyorum. yardımcı olbilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
udb ve softcam *** yükleme aşaması stanbay damı atmaya çalışırkenmi hata bağlantısı ile karşılaşıyorsun
elektrikçi73 23-05-2007, 13:19 udb ve softcam *** yükleme aşaması stanbay damı atmaya çalışırkenmi hata bağlantısı ile karşılaşıyorsun
standby da atmaya çalışırken hata mesajı alıyorum. daha sonra yanlış yaptığımı düşünerek fişi çıkarıp takıyorum. bir türlü udb ve softcam dosyalarını atmayı başaramadım. bu konunun ilk mesajında anlatıldığı gibi yapmaya çalışıyorum ama olmuyor. talimatı aynen uygulamaya çalışıyorum ama olmuyor. teşekkürler.
Hsıcı kapat com none olarak dene
elektrikçi73 23-05-2007, 17:00 Hsıcı kapat com none olarak dene
Hocam teşekkür ederim ama Hsıcı nedir anlayamadım. Açıklarsan sevinirim. Teşekkürler.
standby da atmaya çalışırken hata mesajı alıyorum. daha sonra yanlış yaptığımı düşünerek fişi çıkarıp takıyorum. bir türlü udb ve softcam dosyalarını atmayı başaramadım. bu konunun ilk mesajında anlatıldığı gibi yapmaya çalışıyorum ama olmuyor. talimatı aynen uygulamaya çalışıyorum ama olmuyor. teşekkürler.
Atmaya çalıştığın UDB dosyası eski yazılımlara göre hazırlanmış olabilir. Cihazının yazılımına uygun UDB dosyası atmayı dene. Bu arada Pclink 2.2 ile cihaz saat konumundayken atacaksınız.
alican983 28-05-2007, 11:52 mach1 hocam next 2000 x plus uyduma verdıgınız en son emu **** ı yukledım ama bır turlu extreme spor kanalını acamadım hotbırd deki nerde yanlıs yapıyorum bılmıyorum yardımcı olursanız cok sevınırım next ailesine sevgilerle
Next 2000 cı plus inf serisi cihaza 9 5 2007 tarihli yazılımı attım. (yazılım yükleme talimatını aynen uygulayarak) aynı cihaza yine forum da bulduğum hazır kanal dosyalarından uygun olanı yüklemeye çalıştım. ancak az önce yazılım attığım (bilgisayar ve kablo ve comport u aynı) cihazla bağlantıyı sağlayamıyorum. neyse kanalları tekrar tarattım. kanallarda böylece atılmış oldu. bu defa soft cam dosyasını atmaya çalışıyorum. yine bağlantı kurulamıyor. yani yazılımını attığım cihaza soft cam ve udb dosyalarını yükleyemiyorum. yardımcı olbilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
arkadaşım bilgisayarında kart paylaşım programının çalışıyorsa hata verir kart paylaşım programını kapat tekrar dene
Slm arkadaslar, yıllardır bu alanda siz değerli arkadaşların değerli katkılarıyla hizmet alıyor, cihazlarımızın yazılımlarını, softkcam keylerini yenileme , yükseltme imkanını buluyoruz emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkürler....
Ben ilginç bi sorun yaşadım onu paylaşmak isterim. daha evvel onbord com portu olan bi pc ile sorunsuz RS232 bağlantısı kuruyordum ve cihazlarıma gereken yazılımları atıyordum. Ancak geçenlerde yeni bir PC aldım . core 2 dou işlemci ve intel 965 whmkr anakart aldım
bu anakartta onbord com port mevcet değil..
PC ile beraber skystar2 TV kartı da almıştım ve dolayısıyla TV kartının kumandsası içinde com porta ihtiyaç vardı. bende çözümü bir adet PCI to com port adaptör kartta düşündüm ve aldım anakartın üsütne taktım . tanıtımını yaptım windows sorunsuz olarak driveri yükledi. cihazlarımı bağladım bir türlü reciveri görüştüremedim. ilk zamanlarda TV kartının kumandasının alıcısını bağladığımda winlirc ready mesajını alıyordum ancak sonra ayarlarla oynaya oynaya şimdi oda sorunlu...
kısacası aklıma gelen her yolu denedim ama benim next 2500 ü pc ile görüştüremiyorum bu husuda yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.... saygılar....
Bendede digitus 4lü com çoklayıcı var sorunsuz iletişim kuruyorum com3-4 ten super plusla...
teşekkürler hocam emeklerine sağlık
alican983 08-08-2007, 11:19 sayın hocalarım usb girişli rs 232 kablosu aldım bilgisayarıma bu kabloyu tanıttıktam sonra pc link programı ile *** atmaya calıstım ama olmadı com 1 i secemiyorum sectıgım zaman hata veriyor com 2 yi sectıgım zaman da sistem aygıtı bulamadı diyor yukledıgım program rs 232 cablosunu com4 de atamıs onu com 1 yaptım com 2 yaptım ama sonuc yıne aynı oldu ne yapmam gerekiyor hocalarım yardımcı olursa cok sevinirim next ailesine sevgilerimle
*** yüklerken cas *** e basiyorum ve direk yüklemeye basliyor ama yarida durup hata bildiriyor aceba neden oluyor
2000 X CIS plusa yeni yazılım attım fakat ******* yüklerken hata veriyor com seçiyorum caskey den davnload keye basıyorum sonra tamam diyorum biraz bekliyor ve error yazıyor ne yapmalıyım
yardım için şimdiden teşekürler
mecmecburda 28-10-2007, 07:42 2.2 ile at 2.0 değil....Gene uyarı verirse yollarken arkadan kapat aç gider...
hocam yazılımı attım next 2000 cı plus.lakin *** dosyasında error connect wit the set top box uyarısı veriyor.ve bir türlü softcam atamıyorum.bu cihazı arkdan kaptma yok.yardımın için teşekkürler
memorist 28-10-2007, 11:21 hocam yazılımı attım next 2000 cı plus.lakin *** dosyasında error connect wit the set top box uyarısı veriyor.ve bir türlü softcam atamıyorum.bu cihazı arkdan kaptma yok.yardımın için teşekkürler
stanboy,da saat dayken at sorunsuz gider sadece süper pluslarda arka şarteli mevcud,tur
|