• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

İlhan Cavcav hayatını kaybetti

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • İlhan Cavcav hayatını kaybetti

    Yüksek tansiyon nedeniyle uzun süredir tedavi gören ve gece yarısı geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Ankara Güven Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav 81 yaşında hayatını kaybetti.

    Beyin kanaması tanısıyla dün hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan efsane başkan, bugün hayatını kaybetti. 81 yaşındaki Cavcav, 39 yıldır Gençlerbirliği Kulübü'nün başkanlığını yapıyordu.

    İLHAN CAVCAV KİMDİR?

    Ankara Hamamönü'nde 1935 yılında doğan İlhan Cavcav'ın futbol yaşamı, Mamak Maskespor için çalışan Cici Necdet'in dikkatini çekmesiyle başladı.



    Cavcav, 16 yaşındayken Maskespor kadrosuna katıldı ve stoper mevkisinde oynamaya başladı. İlhan Cavcav, 19 yaşında PTT'de oynarken kendisine profesyonelliğe geçiş sözleşmesi teklif edilse de, fabrikadaki işleri nedeniyle sözleşmeyi kabul etmedi ve amatör futbolcu olarak oynayabileceği Bahçeli Gençlik Spor'a gitti. Bahçeli'deki ilk maçını PTT'ye karşı oynayacak olan Cavcav, eski takımı PTT karşısında duygusal davranabileceği gerekçesiyle oynatılmadığı için futbolu bıraktı.



    Futbolu bıraktığı 1950'li yıllardan 1970'lere kadar iş yaşamında yoğun bir çalışma hayatı olan Cavcav, 1960 yılında aile şirketinden ayrılarak tek başına ticaret hayatına atıldı. 1967'de Konya asfaltı üstündeki Ankara Un Sanayi'nin bulunduğu arsayı satın alarak halen başında olduğu un fabrikasını kurdu. Bunun sayesinde Ankara'nın büyük sanayicileri arasına girdi. 1975'te, ailesinin eski mahallesinin takımı olan Hacettepe'nin başkanı oldu. Ancak Hacettepe'nin düşüşünü engelleyemeyince görevinden istifa etti.



    Cavcav bu kez 1977 yılında Yahya Demirel Gençlerbirliği başkanıyken, kulübün yönetim kuruluna girerek 1978'de kulüp başkanı oldu. Dönemin yöneticileriyle anlaşmazlığa düşen Cavcav, başkanlığa kısa bir süre ara verdi. 1981 yılında anlaşmazlıkların çözülmesiyle takıma başkan olduğunda Gençlerbirliği 3. Lig'e düşmek üzereydi. 2. ve 3. liglerin birleştirilmesini futbol yöneticilerine kabul ettiren Cavcav, böylelikle Gençlerbirliği'nin tekrar 2. Lig'e dönmesini sağladı.



    Bir sezon sonra 1. Lig'e yükselen Gençlerbirliği, 1988 yılından beri Türkiye Birinci Ligi'nin süreklilik açısından en başarılı 5. takımı oldu. Bu sürede 2 kez Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Gençlerbirliği, modern tesislere sahip olan bir futbol kulübü haline geldi. İlhan Cavcav, 39 yıllık görev süresince 42 farklı teknik direktörle çalışarak da ilginç bir rekora imza attı.
    BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAZİYE MESAJI
    Başbakan Binali Yıldırım, vefat eden Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın çocukluğundan itibaren örnek bir hayat mücadelesi verdiğini, renkli bir şahsiyet olarak spor ve iş dünyasına unutulmaz hizmetlerde bulunduğunu bildirdi.
    Başbakan Yıldırım, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İlhan Cavcav için bir başsağlığı mesajı yayımladı.
    "Türk sporunun ve iş dünyasının efsanevi ismi" olarak nitelediği Cavcav'ın vefatını derin bir teessürle öğrendiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi:
    "Çocukluğundan itibaren örnek bir hayat mücadelesi veren, renkli bir şahsiyet olarak spor ve iş dünyamıza unutulmaz hizmetlerde bulunan güzel insan Cavcav'a Allah'tan rahmet diliyor, bütün spor dünyamıza ve bütün sevenlerine taziyelerimi sunuyorum."

    EFSANE BAŞKAN YARIN DEFNEDİLECEK

    Bugün vefat eden Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav için yarın saat 10.30'da İlhan Cavcav Tesisleri'nde tören düzenlenecek. Ardından, öğle namazına müteakip Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Cavcav, Cebeci'deki aile mezarlığına defnedilecek.


    fotomac.com.tr




    TÜM KONULARIM ALINTIDIR YALNIZCA TANITIM VE BİLGİ AMAÇLIDIR...
    ----------------------------------

    Redline Ts-7500 HD / Next 2000 HD Minix Internet Machina
  • #2

    Allah Rahmet Eylesin yakınlarının bası sağolsun.

    Yorum yap

    • #3

      ALLAH RAHMET eylesin
      spor camiasının bası sağolsun

      Yorum yap

      • #4

        allah rahmet eylesin am a turk futbolu bir katliamcıdan kurtuldu darısı başkalarının başına

        Yorum yap

        • #5

          Allah rahmet eylesin.
          Değerli ve renkli bir kişilikti.
          Mega 180 cm hareketli parabol anten, Sharp beyaz LNB. (30 batı - 105 doğu)
          DM 900 UHD 4K-Open ATV 6.4, DM 7080 HD, DM 8000 HD PVR

          Yorum yap

          • #6

            Allah rahmet eylesin.

            Yorum yap

            • #7

              Allah rahmehmet eylesin

              Yorum yap

              Hazırlanıyor...
              X