aleksandır
30-11-2010, 22:19
arkadaşlar ilginç bir problem var nextstar 19000 fta usb cihazda motorlu anten kurduk örneğin türksat,hellasat,eutelsat w2 uydularını ayarladık motor ayarları yapıldı türksat uydusundan diğer uyduya geçiyorum motor dönüyor ve uyduyu buluyor fakat cihazın yada kumandanın aşarı yukarı yuşuna bastığımda o uydudaki kanalları gezmiyor da ilk taranan uydu türksat yukarı basınca o uydunun kanalını seçiyor aşağı tuşuna basıncada en son taratılmış uydunun kanalına geçiyor bunun çözümünü bilen varsa yardımlarını bekliyorum
aleksandır
02-12-2010, 22:26
bu konu ile ilgili sıkıntısı yada bilgisi olan arkadaş yok mu yazılımsal bir sorun yada benim bilmediğim bir ayar mı var
denizci56
03-12-2010, 18:57
Motor ayarlarınızı bulunduğunuz bölgeye göre yaptıysanız;Türksat 42 derece doğudan-Hispasat 30 derece batıya kadar dönmesi lazım.Cihazınızı resetleyip yeniden kurulum yapıp bulduğunuz uyduları,hafızaya alıp yeniden taratınız.
Kolay Gelsin.
aleksandır
04-12-2010, 12:43
motorun dönmesinde sıkıntı yok sıkıntı kumanda üzerinden yada cihaz üzerinden yukarı yada aşarı tuşuna basınca cihaz başka uyduya geçiyor
aleksandır
07-12-2010, 19:06
arkadaşlar problemi çözdüm problem kumanda da imiş iki farklı 19000 serisi cihaz ve kumandayı denedim aynı problem devam etti bende 16500 cihazın kumandasını denedim şimdilik sorun yok problem yaşayan arkadaşlara duyrulur