• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

WordPress'te Yazılar Nasıl Yedeklenir?

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • WordPress'te Yazılar Nasıl Yedeklenir?

    WordPress’te Eklenti Nasıl Kurulur?

    Wordpress’te eklentiler nasıl kurulur? İşte Wordpress eklenti ekleme ile ilgili detaylar...

    WordPress’te Eklenti Nasıl Kurulur?
    Wordpress sistemine kişilerin ihtiyaçlarına yönelik pek çok eklenti bulunduğu gibi eklentiler admin paneli üzerinden kolay bir şekilde eklenebilmektedir. Wordpress eklenti ekleme işlemlerinde kullanıcıların iki seçeneği bulunmaktadır. İsteyen kişiler direk admin paneli üzerinden zipli dosyayı siteye yükleyerek eklenti ekleyebileceği gibi isteyenler Wordpress eklentiler sunucusundan eklentiyi sitelerine indirebilir.

    Wordpress eklenti eklemek isteyen kişilerin öncelikli olarak sitenin admin paneline erişim sağlaması ve oturum açması gerekmektedir. Oturum açıldıktan sonra tüm ayarlarını yapılacağı panel açılacaktır. Bu panelde eklentiler ile ilgili ayarlarda eklenti seçeneği kullanılmalıdır.



    Eklentiler seçeneğinin genişletildiğinde yeni ekle bölümü seçilerek eklenti yükleme işlemlerini başlanabilir.



    Kişilerin bilgisayarlarında bulunan .zip uzantılı eklentileri yüklemek için bu ekranda üst bölümde yer alan eklenti yükle seçeneğini kullanmalıdır. Bu bölüme tıklandığında dosyanın seçilebilmesi için özel bir ekran açılacaktır ve bu ekran şöyledir;



    .zip uzantılı dosya seçildikten sonra sistem otomatik olarak yüklemeyi başlatacak ve eğer dosya sorunlu değilse, eklenti sisteme yüklenecektir. Wordpress sunucuları üzerinden eklenti yüklemek isteyen kişilerin isim eklenti ekleme bölümündeki alandan arama yapması gerekir.



    Sağ bölümdeki arama bölümünden yüklenmek istenen eklenti adı yazılmalı ve sonrasında arama yapılmalıdır. arama sonuçlarında hangi eklentisi yüklenmek isteniyorsa eklendiğinin sağında yer alan yükle bağlantısına tıklanmalı ve bu eklenti yüklenmelidir.
Hazırlanıyor...
X