bugün aldığım sony 94 ekran lcd tv.me hdmı çıkışından bağladım fakat çihazdan kanal değiştirdiğimde ses gidiyor hdmı kabloyu çıkarıp takıyorum ses normal geliyor lcd tvdev ve çihazdan tüm ayarları denememe rahmen bir sonuç alamadım başka deneyen arkadaş varmı acaba lcd tvde hdmı çıkışında.
çok garip bir durum diğer odadaki plazmaya bağlıyorum kanal değiştirirken ses gitmiyor ondada çihazı acıp kapadığında görüntü gelmiyor taki hdmı kabloyu yerinden çıkarıp takmadan şaşırdım kaldım sanıyorum yazılımsal bir sorun.
yokmu başına gelen arkadaş yada yalnız benim başımamı geldi.
Aynı sorun bende var.Bende toshiba 94 ekran full hd LCD de hd yayınlarda geçiş yaptığımda ses gidiyor.Ldcyi kapatıp açtığımda ses o zaman oturuyor ve geliyor.Araştırmalarımda Toshiba LCD lerde hd yayınlarıdaki Dolby Stereo çıkışlarını algılayamadığı için konvert yapamadığı açıklanmaktadır.Bu yüzden 5-1 bağlayın dediler.Halen sorun devam ediyor araştırıyorum.
yakuza07
26-04-2010, 14:46
Dün mağazada aynı üründen 2 tane denedim ve gerçektende burda belirtilen sorunu yaşadım. Hdmi dan bağlayınca ilk başta ses geliyor, kanalı değiştirince ses gidiyor, farklı bir hdmi kablo ile denedim yine aynı şeyi yaptı. Scart kablo ile bağlayınca sorun olmuyor ama.
bu sorunu next ile mesajlama yoluyla sorunumu bildirdim sağolsunlar cevap verdiler çihazın ayarlarıyla ilgili ama ne yazdılarsa hepsini yaptım zaten baışndada yapmıştım malesef düzelme olmadı sorunumun düzelmediğini bildirdim 15 gündür cevap gelmedi bakalım beklemedeyiz.
yakuza07
27-04-2010, 01:03
bu sorunu next ile mesajlama yoluyla sorunumu bildirdim sağolsunlar cevap verdiler çihazın ayarlarıyla ilgili ama ne yazdılarsa hepsini yaptım zaten baışndada yapmıştım malesef düzelme olmadı sorunumun düzelmediğini bildirdim 15 gündür cevap gelmedi bakalım beklemedeyiz.
premier, nasıl bir çözüm önerisi sundular size, ilgili ayarları paylaşabilirseniz bende deneyebilirim.
1- Kullandığınız LCD TV veya plazma ile ilgili bir özellik olabilir. Yani Ses bir kanal değiştirme veya menüye girme gibi herhangi bir sebeple kesildikten sonra LCD 576P (PAL-I ile seçilen) ekran çözünürlüğü durumunda gelen ses sinyalini otomatik algılamıyor olabilir.
a) PAL=> 576I, NTSC=> 480I çözünürlük durumlarında aynı sorun var mı?
b) Scart ve YPbPr-L/R bağlantı durumunda aynı sorun var mı?
c) TV Alıcısının Surround, Dolby AC gibi ses ayarları olabilir, bunları değiştirerek deneyebilir misiniz?
2- Yukarıda yapılan testlerin sonucunda;
a) Sadece HDMI çıkış ile ilgili olarak sorun PAL=> 576I, NTSC=> 480I ve PAL-I => 576P seçimlerinde devam ediyorsa fakat L/R veya Scart çıkışlarından ses alımında bir problem olmuyorsa, HDMI Interface ile ilgili donanımsal bir sorun olduğunu zannediyorum. Cihazın teknik serviste kontrol edilmesi gerekir diye düşünüyorum.
b) LCD TV nin diğer HDMI çıkışlarını da denediniz mi?
Kullandığınız elektrik bağlantısının topraklı olup olmadığını kontrol edin. Topraklama yoksa böyle sorunlar olabilir. :)
Kullandığınız elektrik bağlantısının topraklı olup olmadığını kontrol edin. Topraklama yoksa böyle sorunlar olabilir. :)
Tasarım hocam çihazı en az 4 ayrı yerde denedim 4 ayrı marka ile hepsinde aynı sorun çihazda teknik sorun yada yazılımsal bir sorun var.