Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : türksata yardım


bahar1966
17-01-2006, 00:48
akşam türksatı ayarlayayım dedim ayarlayamadım sinyali bir türlü bulamadım elembi ds 5 yazıyor 3 veya 4 ds olması gerek diye okudum sinyali bulamamam bununla ilgisi olabilrirmi yardımcı olabilirmisiniz

Mr_MeMo™
17-01-2006, 00:58
akşam türksatı ayarlayayım dedim ayarlayamadım sinyali bir türlü bulamadım elembi ds 5 yazıyor 3 veya 4 ds olması gerek diye okudum sinyali bulamamam bununla ilgisi olabilrirmi yardımcı olabilirmisiniz

ds demekle dB demek istiyorsun galiba kesinlikle alakası yok canak antenin yön ayarlaman gerekiyor..

bahar1966
17-01-2006, 01:11
dogru db ben daha önce türksat hotbirird hispasatı ayarladım ama bu türksat uydusunda sinyali bir türlü bulamadı elembi arızalı ola bilirmi elembi daha yeni anteni arkadaşa kuruyorum elembinin saglam veya bozuk oldugunu nasıl anlaya bilirim yardımcı ola bilirmisin saygılar

Mr_MeMo™
17-01-2006, 01:28
dogru db ben daha önce türksat hotbirird hispasatı ayarladım ama bu türksat uydusunda sinyali bir türlü bulamadı elembi arızalı ola bilirmi elembi daha yeni anteni arkadaşa kuruyorum elembinin saglam veya bozuk oldugunu nasıl anlaya bilirim yardımcı ola bilirmisin saygılar

Lnb test edebilmen icin su calısan canak anten ucundan calısan Lnb sök onun yerine Test etmek istedigin Lnb tak dene.. ve buyuk bir ihtimallede Lnb saglam cıkabilir bence yon bulmada gucluk cekiyor olabilirsiniz. yinede belli olmaz Lnb arızalıda olabilir ilk Lnb test et..

bahar1966
18-01-2006, 01:25
birde benim next 8000xcam cihazım var sinyali bununla bulmaya calışıyorum sanki sinyali cok gec buluyor bemde analok cihazda var bununla sinyali bula bilirmiyim olursa nasıl yapmam lazım fırakansı nasıl yazacam yani sinyali analokla daha hızlı bula bilirmiyim

ikizbeyin
18-01-2006, 01:39
analog ile daha rahat bulursun ama turksatta analog kaldımıki?

bahar1966
18-01-2006, 01:49
yokmu varsa firakansını verebilirmisiniz

mpl
18-01-2006, 14:40
türksat analog yayın trt-1 (11175-hor)...

Tasarım
18-01-2006, 16:01
birde benim next 8000xcam cihazım var sinyali bununla bulmaya calışıyorum sanki sinyali cok gec buluyor bemde analok cihazda var bununla sinyali bula bilirmiyim olursa nasıl yapmam lazım fırakansı nasıl yazacam yani sinyali analokla daha hızlı bula bilirmiyim
8000XCAM'da Sistem Ayarları bölümünde, OSD ayarlarında Sesli Sinyal'i açıp, daha sonra kumandadan Sinyal düğmesine basarsanız uyduyu daha kolay bulabilirsiniz.

digicom
18-01-2006, 17:42
akşam türksatı ayarlayayım dedim ayarlayamadım sinyali bir türlü bulamadım elembi ds 5 yazıyor 3 veya 4 ds olması gerek diye okudum sinyali bulamamam bununla ilgisi olabilrirmi yardımcı olabilirmisiniz
Arkadasım bahsettigin lnb desibelidir!Bununla alakası yoktur sinyal alışının Turksat için soyluyorum?Genelde 0.4 db dir lnb ler!Senin sorunun çanak ını tam ayar yapamama gibi gözüküyor!

bahar1966
19-01-2006, 01:00
evet buldum ayarı yapamamışım yardımlar icin teşekkür ederim

Pride
19-01-2006, 01:09
Eh iyi hadi bakalım herşey bir tecrübe değil mi bundan sonra hem kendin için hemde yardım isteyenlere destek olursun...

orion_bilo
19-01-2006, 01:28
allah kolaylık versin bizde akşama kadar dükkanda muşteri bekliyoruz neden muşteri gelmiyor anlaşıldı

danger35
19-01-2006, 17:09
allah kolaylık versin bizde akşama kadar dükkanda muşteri bekliyoruz neden muşteri gelmiyor anlaşıldı
:ters:
alemsin @orion_bilo müşteriler burdan kurs alıyor ;)
saygılaR...

bahar1966
10-02-2006, 02:15
evet dogru sinyali bulamıyormuşum şimdi hispasatı ayarladım yardımlar ici,n teşekkür ederim herkese anten montaşına başlıyorum gercek söylüyorum cok rahat sinyal buluyorum yazdıgım zamandan bu yana cok calıştım bu sinyal bulmaya insan kafasına ben bu işi yapacam desin inanınki başaramayacagı hic bir iş yok saygılar

bahar1966
24-02-2006, 01:22
herkeze teşşekkür ederim anten kurmaya bile başladım saygılar