Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Windowsda bulunan WMF icin önlem

MuCiT
06-01-2006, 13:01
windows isletim sisteminde bulunan cok tehlikeli olan WMF acigi icin önlemler

WMF bilgisayarda grafik-format olarak görünüyor güvenlik acagindan yararlanan WMF-resim bilgisayar ekraninda kücük resim dökümani olarak görüldügü anda hemen etkisi altina aliyor ve bilgisayar arka planinda program kuruluyor bulunan acik sayesinde tehikeli olan bu virusa yakalanmak cok kolay herhangi bir internet sayfasini sadece ziyaret etmis olsaniz bile bilgisayara trojan bulasiyor ve ekranda görülen kücük pencere icinde resimi tiklamaniz yeterli oluyor

microsoft bu acigi günler önce kapatmisti ama aylik update-günü olan 10 ocak sali günü yayinlamayi planliyordu ve bu acik sayesinde bilgisayarlara bulasan viruslar yüzünden 4 gün öncesi dün aksam saatlerinde önlem icin patch yama yayinladi bilgisayarda otomatik update ayarli olanlar windows XP kendiliginden bu yamayi indirip kuruyor veya isteyenler ingilizce dilinde yayinlanan bu adresten
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS06-001.mspx

indirebilirler

aciktan yararlanan zararli program isletim sisteminde kuruldugu andan ihtibaren trojan sayesinde bilgisayar kullanicisinin özel bilgilerini kredikarti ve diyer sahsi bilgilerine ulasmak kolaylasiyor

bu tehlikeli durumu aza indirmenin yollari

1-virus taramasini: devamli güncelleyin her ne kadarda virusscanner bu acitan koruyamasada

hic olmazsa sizin icin kurulmus olan tehlikeli programlari buluyor

2-e-maillere dikkat: herhangi bisey eklenmis olan maileri ve tanimadiginiz websayfasindan gelmis olan linkleri sakin acmayin

3- microsoft internet explorer kullanmayin: cünki kendi ellerinizle kapiyi acmis oluyorsunuz alternatif browser olarak firefox 1.5 cok daha az riski var microsoft windowsa göre ama tamamen güven altinda olmak icin firefox da yeterli degil

4-browsers güvenlik ayarini tamamen yükseltin

5-döküman-downloads etmeyin: özeliklede messenger, P2P-borsa paylasim, e-mail ve tanimadiginiz websayfasindan indirecekginiz dökümanlari cok iyi inceleyin

Poseidon
06-01-2006, 13:09
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=4907

aynı konu burda var...

MuCiT
06-01-2006, 13:17
iyi hoş diyorsun ama wmf diye forumda arattım bulunamadı bende yayınladım. artı verdiğin linki kontrol ettim Windows'a hacker yaması denmiş ama bununla ilgili yamaya ayit bir link bile belirtilmemiş. Hatam varsa düzeltin.

MasteR
06-01-2006, 13:36
forum üç karakter aramaz en az beş karakter olmalı.

MuCiT
06-01-2006, 14:04
forum üç karakter aramaz en az beş karakter olmalı.

bilgi için sağol

anarchy2003
06-01-2006, 15:46
valla arkadaş nerede ise verdiği bilgiye pişman olacak şaka bir yana bilgilendirme iççin teşekkürler

Poseidon
06-01-2006, 16:04
iyi hoş diyorsun ama wmf diye forumda arattım bulunamadı bende yayınladım. artı verdiğin linki kontrol ettim Windows'a hacker yaması denmiş ama bununla ilgili yamaya ayit bir link bile belirtilmemiş. Hatam varsa düzeltin.

sanırım öteki konuyu okumadınız.. kısa 1 özet aldım ordan bilginiz olsun..

Microsoft şirketi, Windows işletim sisteminde bazı grafik dosyalarına karşı ortaya çıkan açığı kapatacak yamayı yayınladı.

Beklenenden bir hafta önce yayınlanan yamayı indirmek için kullanıcıların Microsoft'un anasayfasına girerek, sağ üst köşedeki ''Security Update for WMF Vulnerability'' bölümünü tıklamaları gerekiyor. Burada, kullanıcılara yamayı nasıl indirecekleri ve kuracakları anlatılıyor.

MuCiT
06-01-2006, 18:59
Forum Kuralları

7) Arama yapmadan, daha önceden aynı konuyla ilgili bilgi içeren bir konunun tespiti durumunda açılan yeni benzer konu kapatılır.

kim olursa olsun bende olsam kuralın işletilmesini mach1 den veya ilgili mod arkadaşlardan konunun silinmesini rica ediyorum. Tekrar Bir konu Açtığım için tekrar herkezden :ozur: diliyorum

emoli821
17-01-2006, 13:49
Önemli değil baba yaa.lafımı olur bir konunun.