Arkadaşlar bende sadece CD okuyucusu vardı ve yenibir CD writer aldım ikisinide bağladığımda tek bir sürücü gibi görünüyor.Ama tek olarak bağladığımda normal olarak sadece writerı görüyor.Acaba ikisinede kullanmak için başlangıçtaki bios ayarlarını nasıl yapmalıyım???
Yardımcı olan arakadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
alicakmak34
02-01-2006, 20:28
cdrom un arkasındaki jumper ayarlarını yapman lazım biri master biri slave olması gerekiyor ...
Galiba bende tek jumper var oda master/slave bir tane daha kablo almam lazım mı? Ama birini bağlıyken ikiside çalışıyor ama tek sürücü olarak görüyor.
Yani bende şu anda tek master slave kablosu var bir tane daha almalı mıyım?Yoksa Biosdan mı ayarlanacak
alicakmak34
02-01-2006, 20:50
biosta işinyok tekkabloya ikisini de baglayıp birini master yap oburunu slave bukadar basit..
biosta işinyok tekkabloya ikisini de baglayıp birini master yap oburunu slave bukadar basit..
Biraz abeste kaçacak ama en basit haliyle yazarsan sevinirim....:( :( :( :( :( :( :(
Örn: Anakarttan çıkan kablolardan birincisi şuraya ikincisi buraya...
(Doğrusu ilk defa bir iç donanım ekliyorum.(CD-ROM olarak))
ikizbeyin
02-01-2006, 22:12
arkadaşım ilk aldığın masterdir (eğer jumpere dokunmadıysan) yeni aldığının jumperi genelde en solda olur onu en sağa tak zaten onun şeması vardır, deneye deneye bulursun, kolay gelsin.
Şimdi daha iyi anladım teşekkürler....