• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

BİM Suudi Arabistan’a da girecek

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • BİM Suudi Arabistan’a da girecek

    BİM 2010’da 6.6 milyar lira ciroyla perakende sektöründe zirveye oynuyor. BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, 2011’de 200 milyon lira yatırımla Türkiye’de 350, Fas’ta 40 yeni mağaza açıp 2 bin yeni istihdam yaratacaklarını söyledi ve “Suudi Arabistan’a da girmek istiyoruz” dedi.


    2010’da cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 24 artırarak 6 milyar 574 milyon liraya çıkaran BİM, yurtiçinde yakaladığı gücünü yurtdışına da taşıyacak. BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO’su Haluk Dortluoğlu, 2010’da ciroda sektörün bir numarası olduklarını belirterek, “2011’de de 200 milyon lira yatırımla Türkiye’de 350, Fas’ta ise 40 yeni mağaza açıp, büyüme planlarımız doğrultusunda Suudi Arabistan’a da gireceğiz” dedi.
    Dortluoğlu, BİM’in 2010 yılı mali sonuçları ve 2011 yılı beklentilerinin açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, Fas’tan sonra girmek istedikleri Suudi Arabistan pazarı için Savola Group ile görüşmelerin sürdüğünü ve çalışmaların 3 ayda sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

    2 bin kişi alacak
    Bu yıl yapacakları 200 milyon liralık yatırımın 10 milyon lirasının Fas’a olacağını ifade eden Dortluoğlu yeni yatırımlarına ilişkin şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl 142 milyon lira yatırım gerçekleştirdik.
    BİM şu anda Türkiye’de 3 bin 9, Fas’ta ise 45 mağazayla faaliyet gösteriyor. Yeni açılacak mağazalarla bu yıl 2 bin yeni istihdam sağlayacağız. Şu anda BİM’de 16 bin 508 kişi çalışıyor.”
    2010’da yüzde 24’lük artışla 6.57 milyar lira ciro elde eden BİM’in net kârının yüzde 15 artışla 245.6 milyon liraya çıktığını belirten Dortluoğlu, bu sonuçlarla BİM’in hem ciro, hem de mağaza sayısı bakımından Türkiye perakende sektöründe liderliğe yükseldiğini kaydetti.

    Büyeme 2010 kadar olmaz
    Türkiye’de günde yaklaşık 2 milyon kişinin 3 binden fazla BİM mağazasından alışveriş yaptığını söyleyen Haluk Dortluoğlu, “Bütün şehirlerde istenilen sayı ve mağaza sayısına ulaşamadık, bu yönde çabalar devam ediyor. Bu hizmeti Türkiye’nin en ücra köşesine kadar götürüyoruz” dedi.
    BİM’in 2011’de ciro bazlı büyümesini sürdüreceğini, ancak büyümenin 2010 yılındaki kadar yüksek olmayabileceğini ifade eden Dortluoğlu, “Ancak
    yine çift haneli büyüme oranını yakalarız”
    diye konuştu.

    Enflasyonla mücadeleye tam destek veriyoruz
    BİM’in sunduğu düşük fiyatlarla enflasyona karşı mücadeleye destek sağladığını söyleyen BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO’s Haluk Dortluoğlu, “Türkiye’de işlenmiş gıda enflasyonu yüzde 5.68, BİM fiyatları ise yüzde 2.9 arttı. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da enflasyonun altında artış sağladık” dedi.

    Her önüne gelenin bakkal dükkânı açması doğru değil
    BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç da 2010 yılında organize perakende sektörünün yüzde 4 büyüdüğüne dikkat çekerek, büyümenin gıda perakendesinde yüzde 2, gıda dışı perakende de ise yüzde 8 olarak gerçekleştiğini söyledi. Aykaç, genel seçimlerin konjonktürü çok değiştireceğini düşünmediğini de sözlerine ekledi.
    Aykaç, “Perakende sektörünün artık her önüne gelenin ‘Bir bakkal dükkanı açarım, sonra da geçinir, gideriz’ diyebileceği değil, daha bilimsel verilere dayalı, daha düzgün işlerin yapıldığı bir şekilde yapıldığı zaman doğru olacağını söylemek istiyorum” dedi.

    Suudi Arabistan olmazsa Mısır ve Lübnan’a bakarız
    FAS’tan sonra Suudi Arabistan pazarına yönelik fizibilite çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Haluk Dortluoğlu, “Pazarın bize uygun olduğuna karar verirsek, takriben 3 ay sonra nihai ortaklık anlaşmasını imzalarız. Aksi takdirde, başka pazarları değerlendirmeye alabiliriz.
    Mısır, Lübnan, Suriye olabilir. Ancak en erken 1 sene sonra olabilir” dedi.
Hazırlanıyor...
X