• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Google'dan 2011 sürprizi geldi!..

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Google'dan 2011 sürprizi geldi!..

    Google Docs'a artık video eklemek mümkün.


    Internet ve mobil iletişimde getirdiği yeniliklerle yükselişini sürdüren dünyanın en büyük arama motoru Google, yeni bir özelliğe imza attı.


    Google Docs'ta artık dokümanların içine video yükleme yapabileceksiniz. En fazla 1GB'lik video dosyası eklenebilinen Google Docs, MPEG4, AVI, WMV, MOV, 3GPP, WebM, MPEGPS, FLV ve Adobe Flash Player destekliyor.
    Google Docs bölümünde, sol üst menüdeki 'upload' bölümüne tıkladığınızda video ekleme alanı karşınıza çıkıyor. Video’ları eklemek için bilgisayarınızda flash uygulamalarının yüklenmesi gerekiyor.

  • #2

    Google görsel aramasını kullanan 5 ilginç araç!

    Bu siteler, Google görsel aramasını kullanarak inanılmaz şeyler yapıyorlar! İşte o 5 yaratıcı site!




    Google görsel arama özelliğinin diğer resim arama motorlarına göre önemli iki üstünlüğü mevcut. Arama motoru her gün daha da akıllı bir hale gelirken, internetin en büyük veri tabanında çalışıyor.

    Google görsel araması, web sitenizde kullanacağız resimleri bulmak dışında, yaratıcılığınızı teşvik eden, ilham verici bir araç da olabilir.

    Bu yazımızda sizinle Google görsel aramalarını farklı yaratıcı şekillerde kullanan, eğlenceli olmasının yanında ilham veren 5 projeyi sizlerle paylaşıyoruz.

    1. Dreamlines
    Dreamlines, şu an olduğundan daha fazla ilgiyi hak eden ilginç bir proje. İlham almak istediğiniz konuyu girin ve aracın sizin için oluşturacağı "sürekli değişen belirsiz resimlerden oluşan" gösteriyi izleyin. Araç, resimleri bulmak için Google Images'i kullanıyor ancak gerçek resimleri göstermiyor.
    Dreamlines web sitesi


    2. Montage-a-Google
    Montage-a-Google ise Google'ın görsel aramasını kullanarak renkli bir kurgu meydana getiriyor. Yapımcısına göre hizmet, internette dolaşmaya eğlenceli bir alternatif sunuyor ve istediğiniz bir konuda poster veya duvar kağıdı oluşturmanızı sağlıyor.
    Montage-a-Google


    3. Guess-the-Google
    Montage-a-Google'ın yapımcısının diğer bir projesi olan Guess-the-Google, size eğlenceli ve belki de bağımlılık yapabilecek bir oyun sunuyor. Araç size bir takım resimler gösteriyor ve hangi arama teriminin bu sonuçları getirdiğini tahmin etmenizi istiyor.
    Guess-the-Google

    4. Google House
    Google House, Google görsellerini kullanarak bir ev meydana getirmenizi sağlayan ilginç bir konsept. Web sitesini kullanarak tahmin edilmesi güç, dinamik resim kolajları oluşturabiliyorsunuz.
    Google House


    5. Google Swirl
    Google'ın 'Girdap' anlamına gelen arama canlandırma hizmeti Swirl'den bahsetmeden geçmek olmazdı. Google Image Swirl, tanıttığımız diğer araçlara göre aramayla daha çok ilgili ancak görsel ve anlamsal benzerliklere göre oluşturduğu görsel arama sonuçları etkileyici.
    Google Swirl

    Yorum yap

    • #3

      Google şimdi de sesi çevirecek

      İnternet devi Google, cep telefonları için geliştirdiği yeni bir uygulama ile dilleri birbirine çevirecek ve kullanıcılar farklı dillerde konuşsalar dahi birbirini anlayabilecek.


      Farklı dillerdeki metinleri çeviren Google Translate, şimdi de sesli çeviri yapacak. Cep telefonlarına ücretsiz olarak yüklenebilecek olan bu uygulama sayesinde kullanıcılar kendi dillerinde konuşurken, karşıdaki kullanıcı başka bir dilde konuşsa dahi bu konuşmayı kendi dilinde dinleyebilecek.

      UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR
      Örneğin A isimli kullanıcı İngilizce dilinde konuşuyor. Kullanıcı konuşmasını yaptıktan sonra bu ses kaydı Google sunucularına iletiliyor ve burada İspanyolca'ya çevriliyor. B isimli kullanıcı ise İngilizce bilmese dahi İspanyolca kaydı dinlediğinden sorun yaşanmıyor ve görüşme bu şekilde sağlanabiliyor.

      Henüz "alpha" sürümünde olan (yani test aşamasında) uygulama sadce İspanyolca ve İngilizce dilleri arasında çeviri yapabiliyor. İlerleyen aylarda uygulamanın dil desteğinin de artacağı sanılıyor.

      Yorum yap

      • #4

        Google'ın yasaklı kelimeleri!

        Google'ın yasaklı kelimeleri ile tanışın...

        Ve Google sonunda hekesin tartıştığı kelimeleri aramadan çıkarttı. İşte Google'ın yasaklı kelimeleri.


        Google'ın korsanlıkla ilgili kelimeleri engelleyeceğini Aralık ayında yaptığımız bu haberde sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise Google, torrentle ilgili terimleri otomatik tamamlama ve anında arama özelliklerinden hariç tutmaya resmen başladı.
        Google'ın yeni otomatik tamamlama özelliğini kullanan kullanıcılar arama yaptıklarında, torrentle ilgili kelimeler artık otomatik olarak tamamlanmıyor. TorrentFreak.com'a göre Google, 'BitTorrent', 'Torrent', 'uTorrent', 'MegaUpload' ve 'RapidShare' gibi terimleri engellemiş. Filtrelenen bu kelimler arama sonuçlarını etkilemiyor. Bu yeni yasak, sadece arama teriminin otomatik olarak tamamlanmasına yönelik ve kelime yazıldıktan sonra öneriler sunulmaya devam ediliyor.

        Yorum yap

        • #5

          Google ile yapılan harikalar!

          3 eğlenceli ve faydalı Google News geliştirmesi!

          Bu siteleri kaçırmayın: Hepsi Google News ile hazırlandı ama çok daha eğlenceli ve etkileyiciler...


          Google News, farklı veri kaynaklarından haberleri bir araya getirmede oldukça başarılı. Ancak Google ile bu verileri daha iyi bir şekilde düzenlemek ve görüntülemek de mümkün.

          Bu yazımızda size farklı bir deneyim sunacak 3 Google News geliştirmesini tanıtacağız. Belki de bu arayüzlerden birini klasik Google News panosu yerine kullanmak isteyeceksiniz.

          1. News Timeline: Haber özetleri oluşturun

          Google mühendisi Andy Hertzfeld tarafından oluşturulan News Timeline, bir Google Labs projesi. News Timeline, haber makalelerini ve diğer bilgileri tarihe göre sıralıyor. Haberleri grafiksel bir zaman çizgisinde görüntüleyebiliyorsunuz.

          Zaman çizgisini yatay olarak kaydırmanız mümkün. Bir tarihin üzerine tıklayarak zaman aralığını azaltmak veya çift tıklayarak uzaklaşmak mümkün. Araç, Google'ın gelişmiş arama operatörlerini destekliyor. Bu sayede sayfa başlığında arama yapmanız veya tam eşleşen bir arama gerçekleştirmeniz mümkün oluyor.
          News Timeline'a buradan ulaşabilirsiniz!


          2. Newsmap: Sanal Google haberleri
          Newsmap, Google haberlerini okumanın farklı bir yolu ve internetteki en estetik bilgi görselleştirme hizmetlerinden biri olarak biliniyor.
          Aracın en önemli faydası önemli haberleri hızlıca gözler önüne sermesi. Araç, bir haberin internetteki popülerliğine göre yazı tipini kalınlaştırıyor. Rengini kategoriye göre belirliyor, açık renkli haberler ise daha yeni haberler anlamına geliyor. Haberlerin üzerine gelerek özetini okumak da mümkün.
          Newsmap'a buradan ulaşabilirsiniz!


          3. Harita üzerinde Google News
          Aşağıdaki üç web sitesi, Google haberlerini harita üzerinden takip etmenize izin veriyor. Üç araç da farenizi harita üzerindeki noktalara getirerek çalışıyor.

          - NewsWorldMap: Kullanımı kolay etkileşimli bir harita sunan site, yer bilgisi için Geonames.org'u kullanıyor.

          - News Map: Google News'un yanında Yahoo News'dan da haber alabiliyor.

          - Google News on Map: Google News'un önemli haberlerini Yahoo haritasında gösteriyor.

          Yorum yap

          • #6

            Google her yerde!

            Deprem bölgesine Google yetişti!

            Büyük bir felaketten sadece birkaç saat sonra Google yine yapacağını yaptı...


            Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda Christchurch'ü vuran depremin yankıları halen sürüyor. Ancak teknoloji, deprem bölgesindeki insanların ve yakınlarının daha fazla mağdur olmamaları için devreye girdi.

            Google'ın 6.3'lük depremde birkaç saat sonra yayına koyduğu sitenin adı "Person Finder (Kişi bulucu)." Deprem bölgesinde yaşayan insanların kendileri hakkında ya da orada bulunan başka kişiler hakkında bilgiler girebildiği site, teknolojinin bu gibi durumlarda nasıl işe yaradığını da bir kez daha göstermiş oldu.

            Şimdiden 4300 kişinin kayıtlarının bulunduğu sitenin dışında Yeni Zelanda'da oluşturulan basit bir site de bu gibi konularda bilgilerin paylaşılmasına olanak veriyor. Bu sitede ayrıca bölgenin canlı fotoğrafları ve halen çalışmakta olan ATM'lerinin yerleri de bildirilmekte.

            Yorum yap

            • #7

              Hiç duymadığınız Google araması numaraları!

              Bu 5 arama numarasını öğrenerek Google'da arama uzmanı olabilirsiniz! İşte o numaralar...

              Google'ın arama sonuçları, her zaman istenen doğrulukta olmayabiliyor, reklam ve spam sonuçlarla karşılaşabiliyoruz. Aslında arama sonuçlarının kalitesi, tamamen girdiğiniz arama sorgusuna bağlı.

              Herkesin bildiği tırnak işareti veya hesaplamalar gibi bazı arama operatörleri mevcut, ancak sizlerle paylaşacağımız bu 5 Google arama numarasını muhtemelen hiç duymadınız.

              Anlaşılmayan terimleri çevirin
              Yabancı dildeki kelimeleri tercüme etmek için Google Translate'i kullanabiliyoruz. Peki bir sözcüğe tek yabancı olan siz iseniz ne yapmanız gerekiyor?
              Teknik terimlerin bir çoğunu kolay anlaşılabilir bir şekilde çevirmek mümkün olmayabilir. Aradığınız şey bir isim ise başına 'images' veya ekleyerek Google Images'da aratablir ve ne olduğuna dair daha iyi bir fikir elde edebilirsiniz.

              Arama kısayollarını kullanın
              Google, birçok bilgi için kısayollar sunuyor. Örneğin Fransa'daki saati öğrenmek istiyorsanız 'time in france' biçimindeki bir arama ile cevabı anınıda alabilirsiniz.

              Hava durumu, spor müsabakaları, hesaplamalar, birim ve para birimi dönüştürme ve daha fazlası için kısayollar mevcut. Bu kısayolların kapsamlı bir listesini Google'ın Search Features sayfasında bulabilirsiniz.

              Tam olarak bilmediğiniz bir şeyi arayın
              Zaman zaman aramanız için en doğru sorguyu bulmakta zorlanabilirsiniz. Veya bir kelimeyi nasıl yazacağınızı bilmiyor, eş anlamlıları atlamak istemiyor veya şu an bulunduğunuz sitelere benzerlerini aramak istiyor olabilirsiniz. Google, bu durumlar için bir takım operatörler sunuyor: joker (*), eş anlamlı (~), ve ilgili arama (related:url) operatörleri.

              Joker operatörünü kullanarak bir veya birkaç kelimeyi rastgele bir kelime veya kelimelerle değiştirebilirsiniz. related:url operatörü ile bir web sitesine benzer siteleri aratmanız mümkün. örneğin related:www.youtube.com

              Sadece yüzleri arayın
              İsimlerle ilgili yaptığınız resimli aramalar, ilgisiz sonuçlar döndürebiliyor. Bu durumda arama sonucu sayfası açıldıktan sonra URL çubuğunun sonuna &imgtype=face dizisini ekleyin.

              Açılmayan sayfaları Google Cache ile gezin
              Google, web sitelerini önbelleğinde geçici olarak saklar. Eğer ziyaret etmek istediğiniz web sitesi bir sorun yaşıyorsa veya engellenmişse, ona Google'ın önbelleğini kullanarak ulaşmayı deneyebilirsiniz. Bunun için cache:url şeklinde bir arama yapabilirsiniz. Örneğin cache:veteknoloji.com

              Yorum yap

              • #8

                Google'da fotoğraf arayanlar Dikkat

                Google'da görsel arama yaparken karşınıza çıkan her fotoğrafa güvenmeyin. İşte hacker'ların yeni oyunu...


                Google'da yapılan görsel aramalarda virüs tehdidi ortaya çıktı. SANS Internet Storm Center'dan yapılan açıklamaya göre Google'da görsel arama yapan kullanıcılar hacker'ların yeni hedefi oldu.

                Hacker'lar, web sitelerinin Google'a yansıyan fotoğraflarını kullanıyor. Bu fotoğraflarda herhangi bir anormallik görülmediğinden ve bilinen bir web sayfasına ait olmasından dolayı kimse şüphelenmiyor.
                Ancak Google'da görsel aramada çıkan bu fotoğrafa kullanıcı tıkladığında kullanıcılar hacker'ların hazırladığı "sahte" web sayfasına yönlendiriliyor.
                Ardından kullanıcılara "bu virüs yazılımını kurun" benzeri bir uyarı mesajı geliyor.
                Kullanıcılar bu programı bilgisayara indirmek istediğinde ise hacker'lar son kullanıcının bilgisayarına ve bilgilerine ulaşmış oluyor.

                SANS'a göre 5 binden fazla web sitesi hacker'ların kontrolünde bulunuyor ve Google'dan her gün yaklaşık 500 bin kişi bu sahte sitelere yönlendiriliyor.
                Google Sözcüsü Jay Nancarrow, konuyla ilgili yaptığı açıklamada arama sonuçlarının üzerinde çalıştıklarını ve kullanıcılara en uygun ve riski az sonuçların sağlanmaya çalışıldığı belirtildi.

                Yorum yap

                • #9

                  Google'dan yepyeni bombalar!

                  Chrome'a sesli arama ve yeni 'Search Images'!



                  Sesli arama, resim arama ve fazlası... Karşınızda internet devi Google'ın yepyeni bombaları...


                  Android cep kullanıcıları için sunulan sesli arama özelliği, artık Chrome web tarayıcısı yoluyla PC'lere de geliyor. Google'ın resmi blog'unda yer alan detaylara göre arama düğmesinin yanında görüntülenen mikrofon simgesine basıp arama terimini söyleyerek arama yapmak mümkün.
                  Android'de mevcut olan diğer bir işlev de PC'lere geliyor. images.google.com adresindeki Search Images işlevi sayesinde bir resim göndererek veya bir URL belirterek resmin konumunu ve daha fazlasını bulmanız mümkün olacak. İşlev, 40 dilde sunulacak ve Chrome ve Firefox'da kullanılabilecek.
                  Bir resmin internetteki konumlarını veya daha büyük sürümlerini aramak için images.google.com adresine gidip, resmi siteye sürüklemeniz veya arama kutucuğunun sağ tarafındaki fotoğraf makinesi simgesine tıklayarak bir URL belirtmeniz yeterli.

                  Chrome'a hızlı bir özellik: 'Instant Pages'!

                  Chrome'ın sonraki beta sürümünde ortaya çıkacak 'Instant Pages' özelliği ise blog'da yer alan bilgilere göre, biz arama sonuçlarında hangi bağlantıya tıklayacağımızı düşünürken, en iyi arama sonucu sayfasını tahmin ederek arka planda hazırlayacak / ön-yükleyecek.
                  Bu özelliği şimdiden denemek istiyorsanız, geliştiricilere özel sunulan Chrome sürümünü bu adresten indirebilirsiniz.

                  Yorum yap

                  • #10

                    Google'dan yeni hizmet: "What Do You Love?"

                    Google'ın yepyeni arama hizmeti "What Do You Love?" sessiz sedasız kullanıma açıldı! İşte detaylar


                    Sayfanın tasarımı göz dolduruyor

                    Google, aradığınız 'şeyleri' çeşitli Google hizmetleri arasında bulmaya yönelik yeni web sitesi What Do You Love'u kullanıma sundu.

                    www.wdyl.com adresinden erişilebilen hizmet, Google'ın trends, ürün arama, Picasa gibi araçlarından çeşitli bilgileri ekranınıza getiren bir arama sayfası. Bilgiler dergi stilinde ve hoş bir tasarım içerininde ekrana yansıtlıyor. Arama sonuçları şimdilik pek faydalı gibi görünmese de hizmet, zamanla daha iyi bir hal alabilir.

                    Yorum yap

                    • #11

                      Google'da önemli değişiklik!

                      Google, sıkça karşılaştığımız bu sayfaları baştan aşağı değiştiriyor! İşte yeni tasarım ve detaylar.

                      Google, oturum açma sayfalarında köklü bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Oturum açma ekranının alt tarafında görünen "Coming soon: A new sing-in page" (Yakında: yeni oturum açma sayfası) ibaresinin hemen yanındaki "Preview It" (Önizleme) düğmesine basarsanız, eski görünümü terk edip yeni sürüme geçebiliyorsunuz.

                      Geçişten sonra oturum açma sayfanız, aşağıdaki gibi bir şekil alıyor. Yeni sayfada sade bir Google logosu ve Gmail'in yeni "Önizleme" temalarına uygun bir ara yüz dikkat çekiyor.

                      Google'ın yeni oturum açma sayfasını zamanla tüm siteye yayması bekleniyor. Google'a göre bu değişiklik zamanla kalıcı hale gelecek ve geri dönüş mümkün olmayacak.

                      Yorum yap

                      • #12

                        Google "sonsuzlaşıyor"! (VIDEO)

                        Google'a "sonsuz kaydırma" geliyor!

                        Google'ın yapacağı bu yenilik, arama sayfalarını "sonsuzluğa" kadar taşımayı hedefliyor...

                        Google, arama sonuçları sayfasında "sonsuz kaydırma" işlevini sınadığını onayladı. Bunun anlamı ise arama sonuçlarında "sonraki sayfa"ya tıklamak yerine sayfanın sonuna bakarak, geri kalan sayfaları görebileceğimiz.
                        Bu özellik bir süredir "görsel arama" özelliğinde bulunsa da, web arama özelliğine eklenmemişti. Yeni işlevin gelişi, sayfanın altında bulunan Goooooooogle simgesine de elveda diyeceğimiz manasını taşıyor. İşlevi Facebook'un haber kaynağında kullandığı yönteme benzetmek de mümkün ancak Facebook'dakinin aksine, Google'da sonuçların devamını görebilmek için, bir düğmeye tıklamamız gerekecek gibi görünüyor.

                        Özelliğin ne zaman resmi olarak kullanıma sunulacağı şu an bilinmiyor.
                        Sayfa sayacının yerine geçecek "sonsuz kaydırma" özelliğini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz!

                        [youtube]Grr1arPxX0E[/youtube]

                        Yorum yap

                        • #13

                          Google tv gelecek yıl avrupa'da piyasada

                          Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt Google TV için yeni ortaklarla görüştüklerini ve çok yakında anlaşma yapacaklarını açıkladı.

                          Ekim ayında ilk olarak ABD'de piyasaya sürülmesi planlanan Google TV'de internet ve televizyon bir arada bulunacak. Edingburg televizyonuna konuşan Schmidt "Google TV'yi piyasaya sunmak için kararlıyız. Bugüne kadar işler istediğimiz hızda ilermedi. Çünkü biz geleceğin televizyonunu tasarlıyoruz" dedi.

                          Schmidt Sony ve Logitech ile Google TV'nin ileriki versiyonlarında ortaklık yapabileceklerini bunu yakın bir zamanda ilan edecekelerini söyledi. Schmidt ayrıca Google TV'nin Avrupa'da gelecek yıl piyasaya çıkacağını kaydetti. Google TV kullanıcılara kablolu yayın izleyebilme ve aratabilme imkanı ile birlikte internet üzerindeki videoları gezebilme video sitelerindeki kanalları normal kanal gibi izleyebilme ve internette gezinebilme imkanını sunmayı planlıyor.

                          Yorum yap

                          • #14

                            Google'dan 'kişi bulucu'

                            Google arama motoru, daha önce Haiti ve Japonya depreminde yaptığı bir uygulamayı Van'daki deprem için hizmete soktu


                            Japonya'daki 8.9'luk depremin ardından kayıplarını arayan ve kaybolan kişilerin birbirlerine ulaşmasını sağlamak için geliştirilen 'Person Finder' (kişi bulucu) uygulaması Türkçe olarak hizmete girdi.

                            Deprem sırasında yakınları veya tanıdıklarından haber alamayan kişiler, 'Person finder' sayfasına girerek "Birisini arıyorum" veya "Biri hakkında bilgiye sahibim" seçeneklerini işaretleyebiliyor. Bu sayede aradıkları kişilerin isimlerini veya kendi durumlarını, bilgi sahibi oldukları, karşılaştıkları kişilerin isimlerini yazarak durumlarını kaydedebiliyorlar.

                            Uygulamayla Türkiye'de yakınlarına ulaşamayan kişiler, ilgili sayfaya girip aradıkları kişinin ismini yazdıklarında varsa o kişinini durumuyla ilgili kayıtlara ve geçmiş bilgilere ulaşıyor.

                            Sistem bu iki bilgiyi birbiriyle eşleştirerek felaket bölgesinde bulunan kişilerle onları arayanların birbirinden haberdar olmasını sağlıyor.

                            Yorum yap

                            Hazırlanıyor...
                            X