• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Atletik robotlar geliyor!

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Atletik robotlar geliyor!

    Japonlar insanların yerini robotların alması konusunda yeni bir adım daha attı...

    Zayıf görünümlü ama kas gücü yerinde ve atletik bir yapıya sahip olan robotun ileride ülkedeki insan gücü eksiğini tamamlamak üzere kullanılabileceği söyleniyor.

    1 metre 51 santimetre boyundaki robot, verilen komutlara göre hareket edebiliyor, başını izlediği objelere doğru yönlendirebiliyor. ‘HRP-4’ adı verilen robotun zamanla yeni sürümleri yapılacağını açıklayan Kawada şirketi, robotun cinsiyetine de karar verebileceklerini söylüyor.

    Eşya taşıma, itme ve çekmede iyi...

    306 bin dolar (yaklaşık 457 bin TL) değerinde olan robotun ‘düşük fiyatlı robotlar’ kategorisinde satılacağı ve bu anlamda kol gücü gerektiren işler için satın alınabileceği söyleniyor.

    Firmanın Tsukuba’daki merkezinde kamuoyuna tanıtılan robota çeşitli ‘işler yaptıran’ mühendisler, ‘HRP-4’ün eşya taşıma, itme ve çekme gibi işlerde umdukları başarıyı yakaladığını söylüyor. Beyaz ve mavi renkli HRP-4, sanayide insanların yerini robotların alacağı fikrinin şimdilik en büyük kanıtı...
Hazırlanıyor...
X