• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Android, akıllı telefonun yükselen yıldızı

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Android, akıllı telefonun yükselen yıldızı

    Google, mobil cihazlar için geliştirdiği Android’le başarıdan başarıya koşuyor. Piyasa araştırma şirketi Gartner’in verilerine göre Google bu yıl içinde Finli üretici Nokia’nın ardından ikinciliğe yükselmiş olacak.

    Google, böylece liderlik yarışında Microsoft, Apple ve Research in Motion gibi rakiplerini geride bırakmış olacak.

    Android'in pazar payının 2014 yılında ise yüzde 29,6'ya ulaşmış olması bekleniyor. Nokia'nın Symbian'ının ise aynı dönemde yüzde 30,2 dolayında bir oranla kıl payı liderliği koruması bekleniyor.

    Windows Phone 7 düşüşte

    Gartner'in 2014 öngörülerinde BlackBerry işletim sistemi yüzde 11,7 ile üçüncü sırada yer alıyor. Onu yüzde 14,9'luk pazar payıyla Apple iOS izliyor. Halen piyasa payı yüzde 5,2 civarında olan Windows Phone 7 işletim sisteminin 2014'te yüzde 3,9 seviyesine kadar gerilemesi bekleniyor.

    Android işletim sistemini kullanan akıllı cep telefonları arasında Motorola, HTC ve Samsung da bulunuyor.

    Akıllı cep telefonlarında öncülüğü 2007 yılında Apple, iPhone'u çıkararak yapmıştı.
  • #2

    Android işletim sistemi kendisini birçok üreticide başarıyla temsil ediyor; Samsung'un Galaxy S'i, Motorola'nın Droid'i, HTC'nin Evo'sundan sonra LG de ağır topunu piyasaya sokmaya hazırlanıyor.

    Engadget'ın haberine göre; LG, Nvidia'nın Tegra 2'sini kullanan bir Andorid telefon yapıyor. "Star" kod adıyla bilinen bu telefon ilk çift çekirdekli Android telefon olma özelliğini taşıyacak. 4 inç ekranı, 8 megapiksel kamerası ve 1080p video kaydetmesi şimdilik bilinen özelliklerinden yalnızca birkaçı.

    Telefonun, Android'in hangi sürümünü kullanacağı henüz tam olarak bilinmiyor. Önümüzdeki yıl içinde çıkması beklenen telefonun ilerleyen günlerde daha detaylı özellikleri ise ortaya çıkacaktır.

    Yorum yap

    Hazırlanıyor...
    X