• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Kene kâbusuna ‘duble’ çözüm

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Kene kâbusuna ‘duble’ çözüm

    Ankara Üniversitesi’nde yoğun bakımda kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan 44 yaşındaki hasta, kanı sekiz kez temizlendikten sonra iyileşerek, taburcu oldu.


    Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Aferez Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Osman İlhan, “Duble Filtrasyon Plazmaferezi” adı verilen, tedavinin, Türkiye’de ilk kez bir KKKA hastasına uygulandığını söyledi. Prof. İlhan, tedavinin etkinliği konusunda kesin bir şey söyleyebilmek için daha fazla hasta üzerinde uygulanması gerektiğini, yeni yöntemin 23-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 5. Ulusal Hemaferez Kongresi’nde tartışmaya açılacağını kaydetti. Yöntemin rutin bir tedavi olarak uygulanabilmesi için ilgili birimler tarafından bir proje hazırlandığını anlatan İlhan, bu projede kullanılacak malzemelerin üretici firma tarafından ücretsiz karşılanacağını söyledi.

    Dayısını KKKA’dan kaybetti

    AFEREZ Merkezi teknik sorumlusu uzman biyolog Erol Yıldız, KKKA hastalığından geçen yıl dayısını kaybettiğini belirterek, “Benim için hüzün veren bir başarı oldu. Keşke bu yöntemi geçen yıl dayım için de uygulayabilseydik” dedi.
Hazırlanıyor...
X