• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

10 Mp’lik Cep Telefonu

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • 10 Mp’lik Cep Telefonu






    Samsung’un 10 MP’lik cep telefonu profesyonel bir fotoğraf makinesini cebe sığdıracak. Paraya kıyacak filmseverlerse, 25 GB’lik ilk BluRay tabanlı Samsung DVD çaları 23 Mayıs’ta satışa çıkacak.


    Samsung’un 10 MP’lik cep telefonu profesyonel bir fotoğraf makinesini cebe sığdıracak. Paraya kıyacak filmseverlerse, 25 GB’lik ilk BluRay tabanlı Samsung DVD çaları 23 Mayıs’ta 1.000 dolara satın alabilir.

    Hannover’de süren dünyanın en büyük teknoloji fuarı CeBIT’te gelecek aylarda piyasaya çıkacak ürünler ilk kez tanıtılıyor. Bunlar arasında Samsung’un 10 MP’lik dijital kameralı cep telefonu ve yeni DVD standartı adaylarından BluRay tabanlı ilk DVD çalar da bulunuyor.

    İLK BLURAY ÜRÜNLERİ
    Samsung, BluRay formatındaki ilk DVD çalar BD-P1000 modelini, 23 Mayıs’ta Güney Kore’de çıkarıyor. BluRay standartına uygun ilk DVD çalarlar ilk etapta en üst ürün gamından satışa çıkacak; cihazın fiyatının 1.000 dolar civarında olması bekleniyor. BluRay standartına uygun cihazların fiyatlarının, birkaç yıl içinde pazar ortalamalarına ineceği belirtiliyor.

    Philips de ilk BluRay disk sürücüsü SPD700’ün bu yılın ikinci yarısında piyasada olacağını duyurdu. BluRay konsorsiyumunda Pioneer, Panasonic ve Philips gibi elektronik devleri bulunuyor. BluRay Disc formatı, 25GB’a kadar çıkan depolama kapasitesiyle birkaç filmi tek diske sığdırabiliyor.

    KİMİN GALİP ÇIKACAĞI BELLİ DEĞİL
    Yeni kuşak DVD standartının geleceği şimdilik iki dev konsorsiyumun rekabetinden kimin galip çıkacağına bağlı. Toshiba’nın liderliğini yaptığı HD-DVD formatı da BluRay gibi üstün özelliklerle sahip. Ancak iki format arasında halen kimin standartlaşacağı belli değil. Bu da ilk ürünleri satın alacak kullanıcılar için bir risk, zira erken satın aldıkları format birkaç yıl içinde piyasadan kalkabilir. Aynı olay, 1980’lerde video sektöründe VHS-Beta arasında yaşanmıştı.

    10 MP’LİK CEP TELEFONU
    Öte yandan Samsung, ilk 10 megapiksel çözünürlüklü dijital kameraya sahip cep telefonu 2006’nın ikinci yarısında satışa çıkarıyor. SCH-B600 adlı modelde ayrıca, TV izleme, video çekme, MP3 dinleme gibi artık standartlaşmaya başlayan multimedya özellikleri de bulunacak. Asya ve Amerika’da kullanılan mobil standart CDMA tabanlı telefonun fiyatı açıklanmadı.

    Dünyanın en büyük üç cep telefonu üreticisinden biri olan Samsung, 2004’te 5 MB, 2005’te de 8 MB’lik kameralı cep telefonlarını piyasaya sürerek, mobil cihazda rekabeti aslında bir aksesuvar olan dijital fotoğraf makinesi üzerinden tanımlamıştı.

    EBM
    16.03.2006
    Vu Duo2- Next Machina 3D
Hazırlanıyor...
X