Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : US robotics modemlerde arıza ve sonucları ???

dundar19
25-12-2005, 11:55
arkadaşlar bende 2 adet adsl modem var.
ilk modemim inca tek portlu idi dynamic dns ayarı yok diye USRobotics 9105 4 portlu modem aldım 15 eylül 2005 de.gecenlerde USRobotics arızalandı

05.12.2005 de kargo ile aldıgım yere yolladım yani www.hepsiburada.com a
niye derseniz USRobotics modemleri ithal eden firma arena bilgisayara telefon actım adres istedim olmaz dediler siz aldıgınız yere yollayım onlar bize yollayacak kardeşim benim elimde faturam var garanti belgem var ama servise modemi yollayamıyorum. bu sacma uygulama düşünsenize ben bir firmadan modem aldım diyelim çorumda garanti 2 yıl aldıgım yer 1 yıl sonra iflas etti veya kapandı ben şimdi areneya nasıl yollayacagım arızalı modemi modem 2 yıl garantili ama ben yollayamıyorum koskoca bir firmanın bu şekilde neyi amaclıyor acaba son kullanıcı dan taraf olmamak bence büyük hata burada satıcıları aracı etmek bence sadece zaman kaybıdır..

bu konuda arena umarım uygun bir çözüm bulur insanlar magdur olmazlar ben 17 gündür modem bekliyorum.

bu arada bende eski modemi kurdum incayı ama ondan dynamic dns yok diye ugraşırken onuda
ben yazılımı yüklerken yanlış yazılımla flashı gitti
onuda ben çorumdan almıştım .pasifikbilgisayara 09.12.2005 günü kısa bir notla yolladım durumu anlattım.uzun sürdügü için direk ben size yolladım dedim 19.12.2005 günüde telefon acıp durumu sordum şafak beyle konuştum bana ogün için işlemin bitecegini söyledi.ne oldu bugün 21.12.2005 tarihinde UPS kargo ile paket geldi actımki ne göreyim pasifikbilgisayar arızalı modem yerine IM-101 model yeni modem yollamışlar hemde adsl2/adsl2+ destekli hemde dynamic dns ayarıda var

valla 2 iki firmayıda tanımam bilmem ama aradaki fakı siz takdir edin..

ben buradan tüm pasifik bilgisayar calışanlarına,sahiplerine teknik servisine teşekkür ederim

siz siz olun bilgisayar parcası alırken bu konulara dikkat edin .servisi nasıl ,direk yollamak imkanı varmı aracımı gerekli yoksa .gitdimi gelirmi nasıl gelir kac günde gelir bakın derim
------------------------------------------------------------------------------------------
US ROBOTİCS MODEM İTHALATCISI ARENA BİLGİSAYARI ve SATICISI HEPSİBURADA.COM(D-MARKET) İ YAPTIGI UYGULAMA NEDENİYLE KINIYORUM

dundar19
25-12-2005, 11:56
arkadaşlar USRoboticsden haber var........

Sipariş no : 32271059 Sipariş Tarihi : 17.09.2005

1.US ROBOTICS USR999105 ADSL MODEM
Kargo Ücreti :
1,89 YTL

Sipariş Toplamı :
98,56 YT

aldıgım modemi tamir yerine yada yenisini vermek yerine paramı iade etmişler

hepsiburada dan gelen mail....

Sn kenan dundar,

32271059 numaralı siparişinizdeki değişiklikten dolayı size LHLT438119 nolu 96,67 YTL tutarında alacak dekontu gönderilmiştir.

Dilerseniz bu alacak dekontunuzu sonraki siparişlerinizde kullanmak üzere onaylayabilir ya da dekontunuzu kabul etmeyerek para iadesi talep edebilirsiniz.

İşlemlerinizi gerçekletirmek için aşağıdaki linki takip ederek "Müşteri Hizmetleri" sayfamızdaki "Dekont Onayla" sayfasını kullanınız. .

Alacak Dekontu ile ilgili Onay / Red işlemini gerçekleştirmek için tıklayınız !

Hepsiburada.com'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz
http://www.hepsiburada.com

benim modemin şimdiki karşılıgı 113 milyon bana 96.67 milyon ödeniyor aradaki farka siz bakın.

Eger tamir edilemeyen modem varsa bana yenisini vermek zorunda degilllermi bu nasıl firma USRobotics i Türkiyede satan ARENA BİLGİSAYARI buradan kınıyorum adına yakışanı yapamamış.insanlara sadece malsatarak hizmet olmaz servis destegide önemlidir.sattıgı malı tamir edemeyince paranı al defol demek kadar abes iş olmaz tamir demedigin malın yenisini verirsin tüketici yasalarıda bunu öngörür bence hemde eskik parada verilmez ben ne kadar ödediysem o kadar geri ödeyeceksin kargo parası falan anlamam ben cebimden cıkan paraya bakarım ayıptır ayıp

ARENA BİLGİSAYAR SENİ KINIYORUM
----------------------------------------------------------------------------------------
US ROBOTİCS MODEM İTHALATCISI ARENA BİLGİSAYARI ve SATICISI HEPSİBURADA.COM(D-MARKET) İ YAPTIGI UYGULAMA NEDENİYLE KINIYORUM

dundar19
25-12-2005, 11:57
TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN' un

16-GARANTİ BELGESİ
kısmında
Garanti süresi içinde sık sık arızalanan mal için tüketicinin ne gibi hakkı vardır ?

Tamir edilmesine ragmen ,garanti süresi içinde sık sık arızalanan ve bu nedenle sürekli olarak yararlanma olanağı bulunamayan,onarılması için gerekli süre içinde tamir edilemeyen veya onarılmasının mümkün olmadığı anlaşılan mal ve hizmetler için tüketici aşagıda yer alan seçimlik haklarını kullanabilir:

a)Ödedigi bedelin iadesini ve sözleşmenin iptalini,

b)Malın,degiştirilmesini ve aynı nitelikte yenisinin verilmesini,

c)Ayıp oranında bedel indirimi uygulanmasını,şeklindeki seçimlik haklarından birini kullanmak hakkına sahip olan tüketici.olay konusu malın neden olduğu zararlar karşılığı tazminat isteme hakkınada sahiptir
der..
ayrıca

18-SATIŞ SONRASI HİZMETLER

SATIŞ SONRASI HİZMET ZORUNLU MUDUR?

Kaliteli bir malın üretimi ve satıma kadar ,o malın kullanım süresi içinde ,yedek parça ve teknik desteğin sağlanmasıda önemlidir.

İmalatçı ve ithalatçılar;sattıkları,ürettikleri veya ithal ettikleri sanayi malları için o malın bakanlıkça saptanan ve duyurulan kullanım ömrü süresince;yeterli teknik personel ve yedek parça stoğu bulundurmak suretiyle bakım ve onarım hizmetlerini sunmak zorundadırlar..

denektedir

ben hem 16. madde de yazılı seçimlik hakkımı kullanamadım daha dogrusu bana sorulmadı, ne istiyorsun diye .hemde bu firma yedek parca bulundurmayarak 18. maddeyi ihlal etmiştir..

bundan sonra bu ARENA BİLGİSAYARDAN malzeme alacaklara duyurmak istedim.
ayrıca hakkımıda savunmak için gerekli yerlerde başvuracagım ne cıkar hep beraber görecegiz...
------------------------------------------------------------------------------------------

dundar19
25-12-2005, 11:57
arkadaşlar bugün hem www.hepsiburada.comu hemde arena bilgisayarı telefonla aradım sonuc alamadım.
1.durum ;www.hepsiburada.com topu taca atıyor ithalatcı firma iade kararı vermiş siz yenisini kendiniz alın diyor hatta daha ne istiyorsun paranı verdikya demeye bile getirdiler dahili hatta 1129 nolu telefona bakan kişi 5 kez telefonu acıp kapayarak büyük terbiyesiz oldugunu kanıtladı..

2.durum;arena bilgisayar teknik servisinden bir arkadaş bana US Robotics modemlerde tamir olayı olmadıgını, ellerindede 9105 olmadıgı için para iadesine karar verdiklerini arızalı modem yerine yeni bir modem veremeyeceklerini
söyledi..
peki bu firma 2 yıl garanti verirken tamir olayı olmadıgını müşteriye söylüyormu benim bildigim 10 yıl süre ile yedek parca stogu bulundurmak zorundalar ama nerde bunu denetleyecek merciler.sanayi bakanlıgına suc duyurusunda bulunacagım bu firma ile ilgili.servis ve garanti şartlarına uymuyor
madem modemi tamir olayı yok yada tamir edemiyorsun beni 18 gün niye bekletiyorsun 18 gün boş yere telekoma adsl ücreti ödedim ben

3.durum: bugün www.hepsiburada.comu ve arena bilgisayarı beykoz kaymakamlıgı tüketici sorunları hakem heyeti başkanlıgına şikayet ettim
hazır şikayet dilekcesini burayada koyuyorum bir gün herkese lazım olabilir

dilekcede yazan bir konuya dikkat cekecegim bakın kanun koyucu bu konuda ne demiş:

Not: 670YTL/670 milyon TL değere kadar olan tüketici şikayetleri ilçe hakem heyetlerine başvurmak mecburi olup buradan alınan kararlar mahkeme kararı niteliği taşımaktadır. İcra kabiliyeti vardır. Üzeri için alınan kararlar ise tavsiye niteliğinde olup mahkemeler için kesin delil vasfındadır.

---------------------------------------------------------------------------------------

dundar19
25-12-2005, 11:58
https://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=267

GARANTİ NE DEMEK SANAYİ BAKANLIGI KENDİ SAYFASINDA YAZMIŞ EGER OKUYAN OLURSA:

GARANTİ BELGESİ

Garanti Belgesi, imalatçı veya ithalatçıların imal ve/veya ithal ettikleri sanayi malları için düzenlenen ve malın garanti süresi içerisinde meydana gelebilecek arızalarının en az iki yıl süreyle ücretsiz olarak tamirinin veya yenisi ile değiştirilmesinin taahhüt edildiğini ve satıcı ile tüketicinin yükümlülüklerini gösteren belgeyi ifade eder.

---------------------------------------------------------------------------------------