Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : zoom x5 adsl modem /offline
benim zoom x5 adsl modem var.(Zoom ADSL X5
ADSL Modem + Gateway + Router + Firewall + 4 Port Switch
MODEL 5554)
bu modeme ethernet üzerinden 2 ad.pc bağlı.1.pc modem ile gelen
ethernet kablosu ile bağlı.2.pc için piyasadan 8 uçlu ethernet
kablosu(15m) ve rj 45 aldım ve kabloyu hazırladım.(sorun yok)
kablonun reklerini orjinal kablo ile aynı şekilde hazırladım.(1:1).
her iki pc ayrı ayrı internete sorunsuz bağlaniyor.
gelelim soruma.
ben bu modemi aldığımda bana pc ler arası bağlantı
kurabilirsin dediler yani offline birbirini görürü dediler.
ama ne yazıkki hiç bir şekilde birbirini görmüyorlar.(offline) :odunkes: :odunkes:
ilginç olan pc'leri internete bağladığımda (online) hiç bir sorun yok
ve sorunsuz bilgi alış veriş yapmama izin veriyor.
bu konu ile ilgili araştırma yaptım (bizim board dahil)ama işin içinden çıkamadım.
zoom teknik destek bölümü aradım ve bana telefonda sadece modemin desteklediğini söylediler ve offline olarak çalışiyor dediler.nasıl yapılır sorduğumda
arkadaşların gelmesi gerekdiğini söylediler.(mağlum para)
bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
saygılar
dundar19 25-12-2005, 12:16 bu modemden memnunmusun
wildrain 25-12-2005, 12:25 bu modemden memnunmusun
Zoom X5 5554A Modeli Ben Memnunum... 6 Aydır kullanıyorum Bir problemini görmedim... Ne resetleme ne hafıza karışması nede başka birşey... Saygılar
bu modemden memnunmusun
evet hemde çok hiç sorun yaratmiyor ve 1 senedir probsuz çalışiyor tek sıkıntım yukardaki.oda herhalde benden kaynaklaniyor.(ayar işi)
saygılar
kadiraksoy 26-12-2005, 22:25 bende de ayni modemden var ve ayni durum bende de var o 2 pc ancak modem acik oldugunda goruyor modem kapali oldugunda 2 pc birbirini gormuyor 2 pc arasinda paylasim pek nadir kullandigimdan pek ugrasmadim ve arastirmadim da...
modem e gelince 1 yil oldu nerdeyse alali super bir modem daha once tek pc icin kullaniyorum 4 aydir diger pc yi de bagladim hemen hemen hicbir ayar yapmadan diger pc ye neti paylastirdi auto ip atiyor ve 2 pc yi ayni calisma grubuna kaydettirdim iki pc yi reset yaptim hdd vs paylasima actim ve 2 pc de birbirini goruyor hdd dvd rom vs super bir modem...ben sorunsuz kullaniyorum...
saygilar.
Poseidon 26-12-2005, 22:30 bu modemden KESİNLİKLE memnun olmayan biçok arkadaşım var birçok sorunu var en sık rastlananıda Elektrik kesilince gelince Modemde yanma durumu söz konusu arkadaşlar piyasayı iyi araştırmadan modem almamak lazım şu anda en iyi modem bana göre Alcatel Speedtoch 1 numara diyebilirim...
bu modemden KESİNLİKLE memnun olmayan biçok arkadaşım var birçok sorunu var en sık rastlananıda Elektrik kesilince gelince Modemde yanma durumu söz konusu arkadaşlar piyasayı iyi araştırmadan modem almamak lazım şu anda en iyi modem bana göre Alcatel Speedtoch 1 numara diyebilirim...
slm
bende 1 sene içersinde belki 20 sen de 30 defa elk.kesildi ve herhangi bir sorun yaşamadın.ayrıca voltajlar bizde mağlum(tr) 220v dan düşük.en azından benim oturduğum bölgede.
yinde uyardığın için tşk.
saygılar
bende de ayni modemden var ve ayni durum bende de var o 2 pc ancak modem acik oldugunda goruyor modem kapali oldugunda 2 pc birbirini gormuyor 2 pc arasinda paylasim pek nadir kullandigimdan pek ugrasmadim ve arastirmadim da...
modem e gelince 1 yil oldu nerdeyse alali super bir modem daha once tek pc icin kullaniyorum 4 aydir diger pc yi de bagladim hemen hemen hicbir ayar yapmadan diger pc ye neti paylastirdi auto ip atiyor ve 2 pc yi ayni calisma grubuna kaydettirdim iki pc yi reset yaptim hdd vs paylasima actim ve 2 pc de birbirini goruyor hdd dvd rom vs super bir modem...ben sorunsuz kullaniyorum...
saygilar.
ilk önce verdiğin bilgiler için tşk.
senin belirtdiğin olay normal yani modemi kapatiyorsan tabiki bağlantı kesilir.
ama bendeki sorun modem açık olduğunda birbirini görmemesi.ancak 2 pc'de inter. bağlandığımda birbirini görüyor.buna çözüm ariyorum.sen inter. bağlı deyğilken pc'ler birbirini görüyormu ? görüyorsa nasıl ayarladığını yazarsan sevinirim.
saygılar
dijimagic 27-12-2005, 21:19 buse
ağda görülmesi istediğin cd rom hdd ve diğer aygıtlar için sağ tıklayıp paylaşıma acman gerek bildiğim kadarı ile.
selamlar
buse
ağda görülmesi istediğin cd rom hdd ve diğer aygıtlar için sağ tıklayıp paylaşıma acman gerek bildiğim kadarı ile.
selamlar
cevab için tşk.
bunları paylaşmaya açtım.internetdeyken pc'ler görüyor.inter.kapatdığımda görmüyor.
saygılar
dijimagic 03-01-2006, 00:52 bağlantıyı koparır san tabiki görmez :)
selamlar
Poseidon 03-01-2006, 12:13 ama dikkatli olman gerekli makineler paylaşıma açık olunca dışardan biri girerse durum hiçte iyi olmaz sanıyorum zone alarm kullanmanı tavsiye ederim ağ kontrolüde bulunuyor onda..
ama dikkatli olman gerekli makineler paylaşıma açık olunca dışardan biri girerse durum hiçte iyi olmaz sanıyorum zone alarm kullanmanı tavsiye ederim ağ kontrolüde bulunuyor onda..
verdiğin bilgi için tşk.henüz olmadı.
saygılar
bağlantıyı koparır san tabiki görmez :)
selamlar
internet bağlantısını kapatiyorum.modem tabiki açık kalması lazım.derdim offline iyiken görmeleri.
saygılar
Değerli arkadaşım, ben yaklaşık 18 aydır bu modemi kullanıyorum. Evet bu modemin elektrik kesilmesine karşı allerjisi var (Usb'ye bağlı olduğu halde). Gelelim senin 2 pc yi birbirini görmeme sorununa ben büromda 8 tane Pc yi bir 16 lı hub ile birbirine bağladım. Hub'ıda Zoom X5'e bağladım istersem internet üzerinden görebiliyorum, istersemde arkadaşların belirttiği gibi Hdd leri paylaşıma açarak, çünkü muhasebe bürosunda herkesin birbirinin bilgisayarını görmesi gerekiyor.. Kısacası bir Hub alacaksın ve dertlerinden kurtulacaksın. Dene çok ucuz bir maliyeti var. Şimdiden başarılar dilerim.:)
Değerli arkadaşım, ben yaklaşık 18 aydır bu modemi kullanıyorum. Evet bu modemin elektrik kesilmesine karşı allerjisi var (Usb'ye bağlı olduğu halde). Gelelim senin 2 pc yi birbirini görmeme sorununa ben büromda 8 tane Pc yi bir 16 lı hub ile birbirine bağladım. Hub'ıda Zoom X5'e bağladım istersem internet üzerinden görebiliyorum, istersemde arkadaşların belirttiği gibi Hdd leri paylaşıma açarak, çünkü muhasebe bürosunda herkesin birbirinin bilgisayarını görmesi gerekiyor.. Kısacası bir Hub alacaksın ve dertlerinden kurtulacaksın. Dene çok ucuz bir maliyeti var. Şimdiden başarılar dilerim.:)
yardımın için tşk.
hub ile olurda ben bunu aldığımda bana bunun off. olduğunda çalışiyor dediler.servisi aradığımda oluyor dediler ama başaramadım.yinede tşk.
saygılar
dijimagic 22-01-2006, 16:21 hub a gerek yok zaten modem hem hub hem router hem modem ve firewal özelliği var. modemi kapatırsan normal olarak modem çalışmyacağından pc leri göremezsin. ama çalışırken sorun yaşamazsın.
selemlar
hub a gerek yok zaten modem hem hub hem router hem modem ve firewal özelliği var. modemi kapatırsan normal olarak modem çalışmyacağından pc leri göremezsin. ama çalışırken sorun yaşamazsın.
selemlar
bilgi için tşk.
tabiki modem açık kalması gerekir zaten açık.
1.modem açık her iki pc internette bağlı ve birbirini görüyor.(sorun yok)
2.modem açık ama internette bağlı değil ve pc'ler birbirini görmüyorlar ancak pc'leri internette(online)bağladığımda görüyorlar.
benim istediğim internette bağlı değilken(modem açık) birbirini görmeleri.
saygılar
dijimagic 22-01-2006, 20:01 tamamda modemi actığında modem oto olark net bağlanır ve modem her pc ye bir ip atar.
nete bağlanmasını nasıl onluyorsun?
tamamda modemi actığında modem oto olark net bağlanır ve modem her pc ye bir ip atar.
nete bağlanmasını nasıl onluyorsun?
yardımın için tşk.
bendedki 3 pc'de oto.olarak nette bağlanmiyor.hepsi manuel olarak yani benim isteyimle bağlaniyor.bunun için Ağ Bağlantılarıdan Yerel Ağ Bağlantısını off konumuna getirip pc'leri kapatiyorum.tekrar açdığımda nette bağlanmaz.
sonuç modem açık pc'ler nette bağlı değil ama birbirini görmüyorlar.
saygılar
dijimagic 27-01-2006, 00:18 tamamda bilgisayarlar birbirini nasıl gorecek ? kapattığın yerel ağ bağlantısı ile sen onu kapatırsan her şeyi kapamış oluyorsun. ne internete girer ne bilgisayarlar birbirini görür daha doğrusu sen bağlantıyı sağlayan "lan" devre dışı bırakıyorsun.
saygılar
tamamda bilgisayarlar birbirini nasıl gorecek ? kapattığın yerel ağ bağlantısı ile sen onu kapatırsan her şeyi kapamış oluyorsun. ne internete girer ne bilgisayarlar birbirini görür daha doğrusu sen bağlantıyı sağlayan "lan" devre dışı bırakıyorsun.
saygılar
cevabın için teşekkürler
fakat ben internet bağlantısı olmadan LAN bağlantısı kuramıyorum
bana izah edersen çok memnun olurum.
saygılar
anarchy2003 28-01-2006, 11:17 manuel ip atayarak yapabilirsiniz sanırım ama hep öyle kullanmanız gerekebilir ama bu seferde internete bağlanmak istediğiniz de internete bağlayacağınız makinalar ip almayacaktır aynı dreambox pc bağlantısı gibi düşünün ama şey yapılabilir diye düşünüyorum ip niz dinamicys ise dyndns.org adresinden ip nizi static hale getirip yani kendinize bir dns adresi alarak yapabilirsiniz diye düşünüyorum birde bunu deneyin önce manuel ip atarak ağ geçidi olarak modemi gösterip dağıtımı deneyin ama dediğim gibi bu seferde internete bağlandığınızda ip alamayacağı için sorun çıkarabilir saygılarımla anarchy2003
manuel ip atayarak yapabilirsiniz sanırım ama hep öyle kullanmanız gerekebilir ama bu seferde internete bağlanmak istediğiniz de internete bağlayacağınız makinalar ip almayacaktır aynı dreambox pc bağlantısı gibi düşünün ama şey yapılabilir diye düşünüyorum ip niz dinamicys ise dyndns.org adresinden ip nizi static hale getirip yani kendinize bir dns adresi alarak yapabilirsiniz diye düşünüyorum birde bunu deneyin önce manuel ip atarak ağ geçidi olarak modemi gösterip dağıtımı deneyin ama dediğim gibi bu seferde internete bağlandığınızda ip alamayacağı için sorun çıkarabilir saygılarımla anarchy2003
yardımlarınızdan dolayı tşk.
benim kullandığım IP zaten static.yazdıklarınızı bir deneyim.
saygılar
yardımlarınızdan dolayı tşk.
saygılar
Buse aldığın Ip'ler statik olabilir lakin sen yerl ağ bağlantısını kapatıyorsun. Ethernet kartını devre dışı bırakıyorsun.. Eğer makinaların nete bağlı olmadan birbirlerini görmek istiyorsan o zaman modemi kapalı tutup bağlantı olarak HUP veya Switch kullanman gerekecek..Yerel Ağ Bağlantısını kapattığın sürece makinaların birbirlerini görmesi olayını unut..
anarchy2003 31-01-2006, 14:34 yardımlarınızdan dolayı tşk.
saygılar
eğer ip niz statics ise problem değil yapabilirsin dediğim gibi
eğer ip niz statics ise problem değil yapabilirsin dediğim gibi
Pekala açıklayabilirmisin modem kapalı iken veya yerel ağ bağlantısı kapalı iken nasıl yapabileceğini. Sadece tek yapabileceği modem ve ağ bağlantısı açık iken alt ağ maskesini farklı bir IP vererek net bağlantısını kesmek..Buse modemi kapatıyorum , yerel ağı kapatıyorum diyor bu şekilde bağlantı sağlayamaz...
slm arkadaşlar
hepinize gösterdiğiniz ilgiden dolayı tek tek tşk.
ben sonunda kafayı yedim ve kendimce basit bir çözüm ile idare etmeye çalışıcam.
1.modem açık.
2. 3 PC'de internet(lan)açık ve bağlı
3.telefon hattını modemden ayırdım ve pc'ler birbirini görüyor ama internet yok.benim istediğim bu zaten.
saygılarımla
|