Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Login Olma Sorunu !!


organik81
22-12-2005, 01:16
Login Olma Sorunu !!

Açıklama : vBulletin foruma veya admincp'ye login olurken; şifreyi yazıp devam et deyince tekrardan şifre sorma sayfasına geri dönüyorsa altta anlattığımı uygulamayı deneyin.. Eğer cookie sorunu varsa çoğu zaman işe yarar..

- Elinizdeki vBulletin paketindeki do_not_upload klasöründeki tools.php dosyasını ftp'de install klasörünün içine upload edin. Altta resimde gösterdiğim gibi bunu çalıştırın ve oklarla gösterilen iki yere de tıklayıp cookie kaydını resetleyin.

http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=3574&stc=1&d=1135116737

metinkara1
22-12-2005, 01:29
hocam dns den dolayı baglanama sorunu var linuks için dns ayarını 4-2-2-2 olarak ayarlattırınca giriyor üyeler buna çare bulamazmıyız pm olarakta haber verirsen memnun olurum

organik81
22-12-2005, 01:34
istersen bir duyuru yap toplu email at; login sorunu olanlar proxy ile denesin.. aklıma başka fikir gelmedi şuan için..

KaiN
23-12-2005, 04:38
organiğin dediği gibi üyelerine toplu mail yada bi şekilde bildir dns lerini değiştirsinler..

ikizbeyin
29-12-2005, 18:53
Elinizdeki vBulletin paketindeki do_not_upload klasöründeki tools.php dosyasını ftp'de install klasörünün içine upload edin. Altta resimde gösterdiğim gibi bunu çalıştırın ve oklarla gösterilen iki yere de tıklayıp cookie kaydını resetleyin.


Bunu yapabilmek için admin cp ye girmek gerekmiyormu?

organik81
29-12-2005, 19:21
girmek gerekmiyor fakat adres satırında onu çalıştırmak istediğinde; admincp'ye giriyormuş gibi admin kullanıcı adı ve şifresi sorar..

ikizbeyin
30-12-2005, 04:16
çok teşekkürler hocam.

webiso
12-01-2006, 02:50
Login Olma Sorunu !!

Açıklama : vBulletin foruma veya admincp'ye login olurken; şifreyi yazıp devam et deyince tekrardan şifre sorma sayfasına geri dönüyorsa altta anlattığımı uygulamayı deneyin.. Eğer cookie sorunu varsa çoğu zaman işe yarar..

- Elinizdeki vBulletin paketindeki do_not_upload klasöründeki tools.php dosyasını ftp'de install klasörünün içine upload edin. Altta resimde gösterdiğim gibi bunu çalıştırın ve oklarla gösterilen iki yere de tıklayıp cookie kaydını resetleyin.

http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=3574&stc=1&d=1135116737

bu sorunu neden sanki ben sizi daha once bulmadım ya
gitti guzelim forum okadar emek
bilmeden ne var da eller sin sen cookies lerin ayarını parametremiş felan ahh

nasıl yanıyom bi bilsen
kacgun ugrastım olmadı valla
ama ne ise u sayede bu işi kapacam inadına burundum bu dabişeydir

ellerin dert gormesin hocam valla işte ben buna kadeh kaldırırım bu rep varsa rep yoksa da bolca artı bu konuya +++++++++++++++++++

UNREALCI
01-02-2006, 22:44
teşekkürler

55975
10-02-2006, 01:49
Login Olma Sorunu !!

Açıklama : vBulletin foruma veya admincp'ye login olurken; şifreyi yazıp devam et deyince tekrardan şifre sorma sayfasına geri dönüyorsa altta anlattığımı uygulamayı deneyin.. Eğer cookie sorunu varsa çoğu zaman işe yarar..

- Elinizdeki vBulletin paketindeki do_not_upload klasöründeki tools.php dosyasını ftp'de install klasörünün içine upload edin. Altta resimde gösterdiğim gibi bunu çalıştırın ve oklarla gösterilen iki yere de tıklayıp cookie kaydını resetleyin.

http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=3574&stc=1&d=1135116737


resimdeki gibi resetledim ama yine admincp ye girmek istediğimde altdaki uyarı çıkıyor hocam

Security Alert!

tools.php still remains in the /install/ directory.

This poses a security risk, so please delete that file immediately. You can not access the control panel until you do so.

ikizbeyin
10-02-2006, 02:08
Şöyle diyor :

Güvenlik uyarısı!

Tools.php halen install/directory de duruyor, ve güvenlik sorunu yaratıyor, lütfen bu dosyayı hemen silin, silene kadar control panele giremiyeceksiniz.

Ancak sen yinede birşey yapma, organik81 hocamın yorumunu bekle.

55975
10-02-2006, 02:11
tamam hocam

challenger_67
11-02-2006, 22:28
peki bnm lisansım yok tools a giremiyorum bnm ne yapmam gerekli??

vbulletin
12-02-2006, 20:20
tools.phpyi silmen lasım yoksa giriş yapamazsın

challenger_67
19-02-2006, 21:49
bana cevap verebilcek birisi yokmu yaa??

DeaD_BY
20-02-2006, 13:39
cewap lütfen lisansı olmayanlar ne yapmalı:)

organik81
21-02-2006, 00:29
demek ki bu lisanslı ullanıcılar için geçerli bir çözüm yolu.. bilen varsa yazsın biz de öğrenelim.

DeaD_BY
21-02-2006, 17:50
çok iyi olur walla:(

DeaD_BY
21-02-2006, 17:51
organik aslında navbardaki girişte beni hatırlayı işaretli hala getirsek kücük bi cözüm olur bence...beni hatırlayı işaretleyince sorun kalkıyo cünkü..navbardakini otomatik beni hatırla işaretli olmasını nasıl sağlıyucaz..

DeaD_BY
22-02-2006, 11:54
ya 4.52 null wersiyonun pcye indir instali ftpye at(güwenlik acısından install klasörünü siliyolarda) install warsa yenden atmana gerek yok...tools.phpyi at instal içine sonra resimdeki gibi resetle....lisansızlar için çözüm bu...

sistem73
12-03-2006, 13:06
organik aslında navbardaki girişte beni hatırlayı işaretli hala getirsek kücük bi cözüm olur bence...beni hatırlayı işaretleyince sorun kalkıyo cünkü..navbardakini otomatik beni hatırla işaretli olmasını nasıl sağlıyucaz..

Bu konu zaten iki farklı başlık altında forumda mevcut lütfen arama yapmadan boş boş mesajlar yazmayalım.

Search: Beni Hatırla

moonstar
21-03-2006, 00:32
Bu "tools.php" dosyasını buraya ekleyebilir misiniz ?

Çok acil lazım, lütfen :(

moonstar
21-03-2006, 01:12
"Tools.php" dosyasını buraya ekleyebilir misiniz ?

Çok acil lazım, lütfen :(

luis_hmd06
28-03-2006, 07:02
hocam dns den dolayı baglanama sorunu var linuks için dns ayarını 4-2-2-2 olarak ayarlattırınca giriyor üyeler buna çare bulamazmıyız pm olarakta haber verirsen memnun olurum


Bu ayarı nerden yapacaz acaba?

sistem73
29-03-2006, 21:20
Bu "tools.php" dosyasını buraya ekleyebilir misiniz ?

Çok acil lazım, lütfen :(

Bu lisanslı kullanıcılar içindir. Null versiyonlarda varmıdır bilmem...

MonsteR
28-04-2006, 22:16
TOOLS.PHP DOSYASINI BURAYA TIKLAYARAK İNDİREBİLİRSİNİZ... (http://rapidshare.de/files/19157798/tools.php.html)

Dignified
04-05-2006, 09:08
Bu lisanslı kullanıcılar içindir. Null versiyonlarda varmıdır bilmem...

Maalesef yok..

bigbang
17-05-2006, 20:28
yaw benim sorunda admincp değilde foruma giriş yapınca böle oluyor :S bitek banner çıkıyo

organik81
17-05-2006, 21:05
yaw benim sorunda admincp değilde foruma giriş yapınca böle oluyor :S bitek banner çıkıyo
sadece banner çıkıyorsa bu konu ile ilgisi yok senin sorunun. templatelerden kaynaklanabilir..

bigbang
18-05-2006, 17:01
eskiden hiçbir sorun yoktu senin dil paketini kullanmaya başlayınca böyle oldu başka bir dil paketini kullandım ama olmadı

organik81
18-05-2006, 18:45
eskiden hiçbir sorun yoktu senin dil paketini kullanmaya başlayınca böyle oldu başka bir dil paketini kullandım ama olmadı
dil paketinde sorun yok; 10'larca kişi kullanıyor. senin forumunda birşeyle çakışmış olabilir belki. başka dil paketi kullan ozaman..

bigbang
18-05-2006, 19:40
gene olmadı ya organik hoca sana pm olarak adres versem yaparmısın?

engerek84
20-05-2006, 19:53
install dosyasını tekrar mı yükleyeceğiz arkadaşlar ?????

engerek84
21-05-2006, 01:17
arkadaşlar yardım edecek yok mu:(

engerek84
23-05-2006, 00:23
organik usta yardım edbilir misin :(

aokten
22-07-2006, 19:33
arkadaşlar haddim değil ama sizin yardımınıza ben yetişecem inşallah


bakın arkadaşlar null veyahut lisansız faretmez ben lisansız kullanıyorum ve tools php dosyasını admin cp ye atıp sonra yapıyorum neyse size anlatayım

ilk önce elimizde tools.php adlı dosyanını olması lazım ki zaten arkadaşlar sağolsun vermiş neyse ilk önce ftp://siteadı/forumunuzunkuruluolduğudizin/admincp ye atıp daha sonra şu şekilde çağırıyoruz

http://siteadı/forumunuzunkuruluolduğudizin/admincp/tools.php diyoruz ve size şifre ve admin adınızı sormadan otomatik olarak organik hacamın verdiği resim gelir daha sonra orada [Reset Cookie Domain] ve

[Reset Cookie Path]

var bunun her ikisine de rest deyin ve daha sonra ftp den admin cpye girip orada tools php dosyasını silin bitti gitti işlte bu kadar

beleshforum
04-08-2006, 10:12
allah razı olsun işe yaradı ..

çok tşkler...

aokten
05-08-2006, 14:37
allah razı olsun işe yaradı ..

çok tşkler...

bişey değil yardımcı olabildiysek ne mutlu bize siz sağolun

ǺڪïĿŦŭЯK
21-08-2006, 10:55
tools.php dosyasını bulamadım. Yardımcı olurmusunuz.

organik81
21-08-2006, 12:55
tools.php dosyasını bulamadım. Yardımcı olurmusunuz.

vbulletin kurulum paketi içinde do not upload klasöründe var.

Edi_show
21-08-2006, 18:16
sağolasın bende bulamıyordum sayende buldum

ahmetmx
27-08-2006, 23:16
arkadaşlar haddim değil ama sizin yardımınıza ben yetişecem inşallah


bakın arkadaşlar null veyahut lisansız faretmez ben lisansız kullanıyorum ve tools php dosyasını admin cp ye atıp sonra yapıyorum neyse size anlatayım

ilk önce elimizde tools.php adlı dosyanını olması lazım ki zaten arkadaşlar sağolsun vermiş neyse ilk önce ftp://siteadı/forumunuzunkuruluolduğudizin/admincp ye atıp daha sonra şu şekilde çağırıyoruz

http://siteadı/forumunuzunkuruluolduğudizin/admincp/tools.php diyoruz ve size şifre ve admin adınızı sormadan otomatik olarak organik hacamın verdiği resim gelir daha sonra orada [Reset Cookie Domain] ve

[Reset Cookie Path]

var bunun her ikisine de rest deyin ve daha sonra ftp den admin cpye girip orada tools php dosyasını silin bitti gitti işlte bu kadar

Neyazikki Bunla Bitmiyor.

Hepsini Tek Tek Uyguladım.Sorunsuz ama Neyazikki Şifre Girmeme rağmen yine istedi

rikko88
09-11-2006, 15:12
allah razı olsun sorun falan kalmadı

ural85
04-12-2006, 11:20
Aynı sorun bendede var, daha evel burayı görmeden başlık açmıştım.Ordada yaklaşık aynı cevap verilmiş, cevap veren ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.Ben cpanelde ınstal klasörü bulamadım.Ahmetmx arkadaşımızın verdiği yolu takip ettim.''www.siteadı/cpanel/filles menager/puplik_html/forum/admincp/installtools php'' dizinine kurdum.Daha sonra boş bir exlorer in adres kısmına yazdım ama bana aşşağıdaki hatayı verdi.Organik hocamın gösterdiği sayfa bir türlü çıkmadı bende.Yardımcı olursanız sevinirim.Sorun nerde..Saygılarımla..


Warning: main(./install/init.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/*******/public_html/forum/admincp/tools.php on line 29

Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required './install/init.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/*******/public_html/forum/admincp/tools.php on line 29

organik81
04-12-2006, 17:56
Aynı sorun bendede var, daha evel burayı görmeden başlık açmıştım.Ordada yaklaşık aynı cevap verilmiş, cevap veren ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.Ben cpanelde ınstal klasörü bulamadım.Ahmetmx arkadaşımızın verdiği yolu takip ettim.''www.siteadı/cpanel/filles menager/puplik_html/forum/admincp/installtools php'' dizinine kurdum.Daha sonra boş bir exlorer in adres kısmına yazdım ama bana aşşağıdaki hatayı verdi.Organik hocamın gösterdiği sayfa bir türlü çıkmadı bende.Yardımcı olursanız sevinirim.Sorun nerde..Saygılarımla..


Warning: main(./install/init.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/*******/public_html/forum/admincp/tools.php on line 29

Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required './install/init.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/*******/public_html/forum/admincp/tools.php on line 29

İşlemi uygulamadan önce install klasörünü de upload etmen gerek.

ural85
04-12-2006, 18:37
Hocam teşekkürler ama şimdide şifre soruyor.

Customer Number

This is the number with which you log in to the vBulletin.com Members' Area
diye şifer soran bir bölüm geliyor..
Vbulletinin lisansı alınırken verilmiş bir numara var v ile başlıyor ve 10 hane onu giriyorum yine kabul etmiyor.Ben vbulletin'in sitesinden yeni 3.6.1 indirdim.Formun Versiyonu öyle idi, değişiklik olmasın diye o versiyonu indirdim.İçindeki instal klasörünü ve tools php yi oraya attım.Ve dediğiniz gibi çalıştırdım, ama 10 haneli şifreyi giriyorum olmuyor nedense..Başka bir yerdeki şifreyimi gireceğim.???
Yoksa o install dosyasına yazılacak bişeylermi vardı, yada yüklenilen ile bu farklımı.Saygılarımla..

ikizbeyin
04-12-2006, 18:44
12 haneli şifreyi gireceksiniz

organik81
04-12-2006, 19:13
Hocam teşekkürler ama şimdide şifre soruyor.

Customer Number

This is the number with which you log in to the vBulletin.com Members' Area
diye şifer soran bir bölüm geliyor..
Vbulletinin lisansı alınırken verilmiş bir numara var v ile başlıyor ve 10 hane onu giriyorum yine kabul etmiyor.Ben vbulletin'in sitesinden yeni 3.6.1 indirdim.Formun Versiyonu öyle idi, değişiklik olmasın diye o versiyonu indirdim.İçindeki instal klasörünü ve tools php yi oraya attım.Ve dediğiniz gibi çalıştırdım, ama 10 haneli şifreyi giriyorum olmuyor nedense..Başka bir yerdeki şifreyimi gireceğim.???
Yoksa o install dosyasına yazılacak bişeylermi vardı, yada yüklenilen ile bu farklımı.Saygılarımla..

customer number ve password vardır. customer no'yu gireceksin.

ural85
04-12-2006, 19:18
Hocam giriyorum, yine şifre istiyordu.Şifreyi copy paste yaparken 12 haneli rakamın sonundaki ''.'' da copy yapmışım.Girdim bakalım, sonucu az sonra yazarım, saygılarımla...

ural85
04-12-2006, 19:25
hocam yok olmadı, yada bende iş görmedi.Hoşgeldiniz, browseriniz yönlendiriyor diyor yeniden şifre soruyor.İnstall klasörünü resetledikten sonra sildim ama, yine aynı..Saygılarımla..

organik81
04-12-2006, 22:45
hocam yok olmadı, yada bende iş görmedi.Hoşgeldiniz, browseriniz yönlendiriyor diyor yeniden şifre soruyor.İnstall klasörünü resetledikten sonra sildim ama, yine aynı..Saygılarımla..
FOrumun şuan kurulu olduğu script ile kullandığın customer no ona aitse çalışması gerek.

ural85
05-12-2006, 00:12
FOrumun şuan kurulu olduğu script ile kullandığın customer no ona aitse çalışması gerek.

Organik hocam çalıştı.İkisinide resetledim ve install klasörünü sildim çıktım. Denedim yine aynı, kullanıcı adımı ve şifremi yazıyorum.Hoşgeldiniz yönlendiriliyorsunuz diyor, tekrar şifre soruyor.Bu olay değişmedi.

Benim yaptığım olayıda tam anlatmamı isterseniz.Admin panelinden vbulletin options/cookies and HTTP Header optons/session tıme out:900 'dü ben bunu 0(sıfır) yaptım.Güya gerçek online sayımızı görecektik, şişirme falan demişlerdi..:))

Bunların yani tıme out'u kaydettiği bir yer olmalı, ordan girip yapılamazmı, yada myAdminden defaultu yokmu bunun.Gerçekten 3 gündür iş oldu bu bana..Bunu düzeltmenin bir yolu varsa yardımcı olursanız sevinirim.Gerekirse msn imi vereyim, daha kolay olur belki.....Saygılarımla..

organik81
05-12-2006, 15:24
şunu dene;

Alttaki satırı al ve SQL döngüsü olarak işlem yap;

UPDATE `setting` SET `value` = '900' WHERE CONVERT( `varname` USING utf8 ) = 'cookietimeout' LIMIT 1 ;

ural85
05-12-2006, 21:33
Hocam teşekkürler, elinize sağlık hallettim.Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler..Saygılarımla..