Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : 2000 Super HDTV Sinyal Sorunu
free_x_tv 29-03-2008, 23:50 Değerli arkadaşlar
delireceğim
şimdi de başka bir problemim var lütfen yardım edin
2000 cx hdtv aldım
ve birde 2000 cx super plus
şimdi anlatıyorum
hotbird kablosunu cs super plusa takıyorum taratırıyorum bütün kanalları buluyor
hdtv ye takıp arattırıyorum kanal yok sinyal yok
delireceğim ne olur yardım edin
acaba ne olabilir???
tüm ayarlar aynı birebir
not:receiver merkezi sistem dt kablosunu takınca w3 teki kanalları sorunsuzca buluyor. derdim hotbird :(
ARKDAŞIM dayzek ayarlarını kontrol ettinmı bir yer yanlışlık var dayzek ayarlarını uydu ayarlarını tekrar gözden gecir sinyal gelmeze cıhazı kapat aç tekrar kontrol et oda olmazsa reset at 2 kere tekrar dene sonuc olumsuzsa servis götür cıhazı sonucu yaz arkadaşım
free_x_tv 30-03-2008, 00:19 kardeş bak herşey birebir aynı
cx super plus ayarlarıyla
cx hdtv ayarları
birebir
ya kafayı yiyeceğim
reset attınmı resetle cıhazı sonuc olumsussa servis gotürmelisin yada aldıgın yere
free_x_tv 30-03-2008, 00:42 reset dediğin
cihaz bilgileri altında
fabrika ayarlarına dönüş değilmi
hani 8503 le girilen
orada
sistem bilgisi EVET
uydu bilgisi EVET seçtim
başka bir reset varmı bilmiyorum
dijitalci 30-03-2008, 00:48 Arkadaşım benimde 2 CX modeli FABRİKA çıkışı arızalı çıkmıştı. eğer olmazsa boşuna uğraşma
servise götür...
dedigini yaptıysan tamam reet yapmışsın sonuc birde uydudan gelen kalonun ucunu kes yenien yap dış sargı telleri ortdakine temas etmyeck şekilde yap
free_x_tv 30-03-2008, 00:53 sonuç falan yok
hala hotbird i görmüyor
fakat w3 ü yakalıyor
ben ne olduğunu anlayamadım
bu donanımsal bir hata değil
hakanoz2000 30-03-2008, 01:28 Hotbird'de NIT açık olarak otomatik arama yaptırın.
free_x_tv 30-03-2008, 01:35 off
neler denedim bir bilsen
hadi buna cevap verin
bakın ne anormallik buldum
cx super plusa kabloyu taktım
onun çıkışına da hd tv yi taktım
ve kanalları tarattım
bilin bakalım ne oldu???
kanalları buldu!!!
ee
bu nasıl bir şey ya
kafayı yiyeceğim
umut12338 30-03-2008, 01:35 arkadaşım öyle bir başlık koymuşsunki konubakmamak elde deyil lütfen arkadaşlarbi daha böyle allah kitap katmıyalım yönetici arkadaşların başlıgın deyiştirilmesini rica ediyorum tasarım hoca mach 1 hoca lütfen deyiştirirmisiniz
hakanoz2000 30-03-2008, 01:40 off
neler denedim bir bilsen
hadi buna cevap verin
bakın ne anormallik buldum
cx super plusa kabloyu taktım
onun çıkışına da hd tv yi taktım
ve kanalları tarattım
bilin bakalım ne oldu???
kanalları buldu!!!
ee
bu nasıl bir şey ya
kafayı yiyeceğim
Peki kanalları kaydettikten sonra kabloyu CX'den çıkartıp direkt HDTV'ye taktığınızda sinyal kayboluyor mu ??
free_x_tv 30-03-2008, 01:43 ama yine kabloyu direk olarak hdtv ye takınca
kanal yok diyor
çözemiyorum
hakanoz2000 30-03-2008, 01:52 ama yine kabloyu direk olarak hdtv ye takınca
kanal yok diyor
çözemiyorum
Diseq motor veya switch kullanıyorsanız ayarlarınızı kontrol edin. Yine herşey tamam diyorsanız cihazınızı resetleyin, son yazılımı tekrar yükleyin ve tekrar resetleyin. Aklıma başka birşey gelmiyor bu saatte :).
free_x_tv 30-03-2008, 01:54 balkonda bir anten
ve ucu direk receiverde
ne diseq var ne birşey
delireceğim sonunda o olacak
hakanoz2000 30-03-2008, 01:56 balkonda bir anten
ve ucu direk receiverde
ne diseq var ne birşey
delireceğim sonunda o olacak
LNB ayarlarınızı da kontrol ettiniz değil mi ?? LNB frekansı ve LNB voltajınızı.
tipitip_52 30-03-2008, 02:12 Değerli arkadaşlar
delireceğim
şimdi de başka bir problemim var lütfen yardım edin
2000 cx hdtv aldım
ve birde 2000 cx super plus
şimdi anlatıyorum
hotbird kablosunu cs super plusa takıyorum taratırıyorum bütün kanalları buluyor
hdtv ye takıp arattırıyorum kanal yok sinyal yok
delireceğim ne olur yardım edin
acaba ne olabilir???
tüm ayarlar aynı birebir
not:receiver merkezi sistem dt kablosunu takınca w3 teki kanalları sorunsuzca buluyor. derdim hotbird :(
kardes sen makineni servise gotur lnb girisin yanmis yani tuner gitmis sanirim ayni sorunun benim 9000 ultrada olmustu senin yaptiklarinin hepsini yaptim pareler bagladinda kanal bulunuyordu.sendede bulur cunku ozaman cx super tunerini kullaniyorsun servise gotur 10 dk hallederler kardes.kablolari degistirirken makineyi kapatmayi unutma bazi makineler hassas oldugu icin girisi biraz cabuk yakiyor
free_x_tv 30-03-2008, 02:34 peki kardeş
ama
w3 teki kanalları nasıl buluyor
ben şuan digiturk seyrediyorum
direk hdtv me mdu yu bağlayarak????
bununla ilgili fikrin varmı?
arif0571 30-03-2008, 02:36 tuner yanmamıştır kardeş yoksa nasıl dt seyredersin.
free_x_tv 30-03-2008, 02:40 tabiki yanmamış
bu farklı bir olay
daha önceden tarattığım hotbird kanallarında da sinyal sıfır gözüküyor
ya gözümün önünde duran birşey var göremiyorum galiba
yada gerçekten bu enteresan bir hata
w3 seyrediyorum şu an
kusursuz
kesintisiz
sinyal harika
kabloyu çıkartıyorum
direk
camda duran hotbird çanağını (tek çanak) bağlıyorum
sinyalda yook kanalda uyduda
artık delireceğim :)
arif0571 30-03-2008, 02:42 arkadaş sen en iyisi sakin kafayla yat zaten saat ler ileri alındı.sabah sakin kafayla bakarsın.
free_x_tv 30-03-2008, 02:43 :)
dün sabahtan beri bakıyorum desem inanırmısın?
hakanoz2000 30-03-2008, 11:54 Menü>Çanak Ayarı>LNB frekansı bölümüne gel. Hotbird'de aktif bir frekansın üzerine geldikten sonra tüm LNB değerlerini teker teker dene. LNB voltajını da 12/18'e -yanlış haıtlamıyorsam- getir. Sanırım LNB frekansında bir problem var.
Konu başlığı düzeltildi. Lütfen başlık açarken kurallar gereği, sorununuz ile ilgili açınız.
free_x_tv 30-03-2008, 12:46 Menü>Çanak Ayarı>LNB frekansı bölümüne gel. Hotbird'de aktif bir frekansın üzerine geldikten sonra tüm LNB değerlerini teker teker dene. LNB voltajını da 12/18'e -yanlış haıtlamıyorsam- getir. Sanırım LNB frekansında bir problem var.
onlarıda denedimdün akşam
kafayı artık yemek üzereyim
hala yok
onlarıda denedimdün akşam
kafayı artık yemek üzereyim
hala yok
En iyisi cihazınla fazla uğraşma zira daha çok sorun yaratabilirsin. Yetkili bir servise götür arkadaşım.
free_x_tv 30-03-2008, 13:28 tamam güzelde
servislik bir olay olduğunu sanmıyorum
bu bence bir hata
sanki hotbird değerlerim gitti veya ne bileyim farklı bir olay
aksi takdirde w3 ü seyredemem
arkadaşım , sen ne seyretiğinden emin değilsin ,Önce cihazları ayır tek olarak 2000HD ye hotbirdden gelen kabloyla kanalları bulmaya git.(hotbirtde sinyal varsa ) Çanak ayarında
lnb tipi dual/Universal ,LNB High/Low 10600/9750,DiseqC yoksa Yok a getir ,polarite kontrol 14/18V ,0/12V swicth 0 V,i 0/22KHz swicth AUTO ayarla öyle dene.
Olmazsa ,System ayarlarında kişisel tercihler denen bölümde LNB gücü kısmı AÇIK olmalı .
free_x_tv 30-03-2008, 16:00 arkadaşım , sen ne seyretiğinden emin değilsin ,Önce cihazları ayır tek olarak 2000HD ye hotbirdden gelen kabloyla kanalları bulmaya git.(hotbirtde sinyal varsa ) Çanak ayarında
lnb tipi dual/Universal ,LNB High/Low 10600/9750,DiseqC yoksa Yok a getir ,polarite kontrol 14/18V ,0/12V swicth 0 V,i 0/22KHz swicth AUTO ayarla öyle dene.
Olmazsa ,System ayarlarında kişisel tercihler denen bölümde LNB gücü kısmı AÇIK olmalı .
arkadaşım ben ne seyrettiğimden eminim meraklanma
cihazlar zaten ayrık
ben sadece olanları söylüyorum
sanada tekrar yazayım
tek kablo
disceq falan yok
tamammı
direk hdtv ye takınca kanal bulamıyor
fakat kabloyu cx 2000 superplusa takınca kanal buluyor
hdtv ye w3 kablomu takınca kanal buluyor
sonuç = tuner veya alet bozuk değil
fakat problem şu
bir ayarsızlık var
ve senin dediğin şekilde zaten onlarca kere taradım.
ve sonuç yok
ben 2 receiveri sadece test için bağladım.
çünkü konuları okuduysan herkes servise götür demeye başladı. servislik birolay değil. bu büyük bir hata aslında
yazılımsal veya donanımsal her neyse
sonuç olarak
var olan çalışan bir çanak+lnb+kablo var
ve birde elimde uydu seçen bir receiver
arkadaşım 200hdtv de cx 2000 super plustan farklı kısımlar olabilir.Dedikllerimi uyguladım diyorsan en son dedğime bak
System ayarlarında kişisel tercihler denen bölümde LNB gücü kısmı AÇIK olmalı .
artık olmazsa uzaktan ,lafla yapılacak bir durum yok.
free_x_tv 30-03-2008, 17:45 açık meraklanma
bak problem ne biliyormusun
cuma akşamı çatır çatır çalışıyordu
cumartesi sabahı açtım hiçbir kanal yok
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=38362 arkadaşım bu linki baştan sona oku sna fikir verir bu konu ordada işlenmiş
free_x_tv 30-03-2008, 18:50 ne yazıkki konunun benimle fazla alakası yok gibi
veya konu bir süre sonra portlara ve hd tv lere kaymış
ve esas problemde
ne olursa olsun
hala çözüm bulunabilmiş değil :(
mbulan
Starting Member
Giriş Tarihi: 13-03-2008
Next 2000 Super HDTV Tuner Katı Yanması
Selamlar,
Next 2000 Super HDTV receiver aldım. Full HD LCD TV im var. HDMI ile turksattan yayın almaya başlamıştım ve seyrediyordum 90 cm offset Next marka anten ile, ancak kurulum esnasında hotbird ü dairem görmediğinden ve de daha üst kattaki daireler izin vermediğinden bir üst kattaki komşunun digiturk antenine aparat ile 2. bir LNB takarak çözüm sağladı servis elemanı. yani digiturk canağın ucunda 2 ayrı LNB var ve bir LNB digiturkten yayın alırken benim daireme giden hotbird yayın alıyor. 2 ayrı canaktan gelen kabloyu da dizek ile bireştirdik ve receiver a kadar geldi.
receiver a gelen uca alınan yayını kontrol eden o aleti bağladıgınızda hem turksat hem de hotbirdten sinyalın geldiği gözüküyor. ancak turksatı sorunsuz ceken receiver bu 2 uyduyu birden alan kabloyu takınca her 2 uydudan da yayını kesti. eski haline de gelmedi ancak kalo ucunda hala her 2 uydu da var.
servis elemanı receiverın tuner katı yandı dedi ve receiverı servise gönderdik şimdi. sadece 1 aksam kullandıgım ve de o kadar ücret ödediğim receiver bozuldu. Ancak power kablosu hiç oynamadı, sadece yayını alan kabloyu çıkarıp soktuk. Gelen yayın kablosundaki voltaj ile bu bozulma olur mu?başına böyle birşey gelen arkadaş var mı?gerçekten receiver mı bozulmuştur bu konumda yoksa bir ayarlarla mı alakalıdır?
servis elemanı gayet bilgili ama emin olamadım. dizek seçimini vb de yaptı. ekranda uydunun her ayarını yapıyorsunuz ama ekranda kanal yok diyor.
garantisi var, sanırım next sorunu düzeltecektir değil mi?tamir veya yenisinin verilmesi şeklinde?ve tamir edilip gelince tekrar aynı şey olur mu diye emin olamadım.
konu hakkında fikir, düşünce ve yardımlarınızı alabilir miyim?
cevaplar için şimdiden teşekkürler. mbulan
selamlar,
sabah 9 da next e verdim cihazı, akşam 16 da geri aldım. tuner katında bir entegre yanmış. o entegre yenilendi ve su anda hem turksattan hem hotbirdden yayın alıyorum. card sharing de birkaç ayardan sona sorunsuz çalıştı ancak yazılımı receiver ı aldıgım yer atmıştı.
Şu anda da USB den giriş yaptıgımda USB Memoryi görmesine rağmen (hem FAT hem FAT32 denedim) içerideki mp3 ve JPG leri açmaya çalıştıgımda "Özellik kullanılamaz!!!" diyor ancak klasorlerde gezebiliyorum. yani USB memoryi tanıyor ancak içindekileri açmıyor. Ayrıca WD 160GB External HDD i de bağladım, aynı sorunu yaşıyorum.
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
saygılar, teşekkürler,
mbulan Şu An Çevrim Dışı Kurallara Aykırı Mesajı Bildir Alıntı Yaparak Cevapla
şu anda bu receivera card sharing vb için softwarei usb den atıp yazılımı yükleyebilirim, ancak jpeg,mp3 açamam doğru mudur?next yeni yazılım çıkardıgında receiverın ayar menusunden yazılım güncelleme mi yapmam gerekir?yoksa arada sırada yazılım güncelleme yapmalı mıyım?
(bir de receiverda version kısmına baktıgımda ayar menusunden hiçbirşey gelmiyor. Bu normal mi?)
ayrıca şu anda uyduyu aldıgım yerin attıgı 3 aylık bir cardsharing var. alternatif bir software atsam mevcut olan yazılımı ezer mi?receiver a atılmıs olan yazılımı notebook a cekebilir miyim?yani receiverın HDD ini görebiliyor muyum?nasıl?RS232 üzerinden mi?
cevaplar için şimdiden teşekkürler,..... kardeşforumdan alınmıştır...
free_x_tv 30-03-2008, 19:12 sağolasın
ama işin tuhaf tarafı mdu digiturk anteniyle şu an ben rahatlıkla maçı ve diğer digiturk kanallarını seyrediyorum
yani tuner katında birşey olamaz gibime geliyor açıkçası :(
ben 2 receiveri sadece test için bağladım.
çünkü konuları okuduysan herkes servise götür demeye başladı. servislik birolay değil. bu büyük bir hata aslında
yazılımsal veya donanımsal her neyse
sonuç olarak
var olan çalışan bir çanak+lnb+kablo var
ve birde elimde uydu seçen bir receiver
Yazılımda herhangi bir hata olmaz/olamaz eğer hatalı yazılım olsa, sizden başka 100 lerce kişi de aynı şikayeti ederdi. Size tavsiyemiz fazla oynamadan servise götürmeniz. Anlamadığım konu servise götürmekten neden çekindiğiniz??
free_x_tv 30-03-2008, 21:07 kardeş
çekinmiyorumki
sadece bugün pazar ve aldığım yer kapalı
ayrıca parasını verip aldığım yerden neden çekineyim
ama ne yazıkki benden başka 100 ler olmasa bile onlarca şikayet var farkındaysanız.
bana şunun mantığını söylermisiniz?
cuma akşamı çalışıyordu
cumartesi sabahı çalışmıyor
kabloyu diğer receiverime takınca kanalları tarayabiliyorum
ama hdtv taramıyor
ama w3 mdu kablosunu takıp tarıyorum ve kanalları seyrediyorum.
makinayı resetledim olmadı
kanal listesi yükledim olmadı
kapattım açtım olmadı
fabrika ayarlarına döndüm olmadı
ee
nedir peki sizce???
yemin ederim çözemiyorum
yarın sabah tabiki götüreceğim meraklanmayın
ayrıca yardım etmek isteyen arkadaşlara da teşekkür ederim.
ama yinede bence bu bir sorun
büyük olmasa bile bir sorun ...
ayrıca ürüne asla müdahale etmedim
sadece uydu tarattırdım veya kanal yükledim
onun haricinde en ufak bir müdahalem olmadı
Bakın güzel kardeşim ben sizin durumunuzu anlıyorum ama siz sorunu hemen cihazın üzerindeki yazılımda bulursanız bu farklı anlamalara neden olur. Şuan sizin yaşadığınız sorunu başka yaşayan yok sanırım eğer olsaydı mutlaka birileri cevap yazardı.
free_x_tv 30-03-2008, 21:32 ok
yanlış anlaşılmak asla istemem
ürünede çamur atmak bilmemne yapmak asla haddime değil , ayrıca böylebirşeyi asla yapmam.ben sadece sorunuma yardım bulmaya çalıştım.
yarın mecburen aldığım yere götüreceğim.
sonucu sizlere yazarım
Ok.
Eğer sorun çözülürse mutlaka yazın ki forumda bilgi olarak kalsın. ;)
free_x_tv arkadaş ne oldu sorun çözüldümü cözüldüyse buraya yaz nasıl oldugunu bilelim sevgiler
free_x_tv 02-04-2008, 22:27 cihaz arıza yapmış
aldığım yer hemen değiştirdi
şu an hotbird seyrediyorum :)
herkese iyi akşamlar
|