Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : motor sorunu

zehh
26-03-2008, 04:58
2000 hd cihazda, yeni uydu kaydettiğimde, gidip başka kayıtlı bir uydunun üstüne kendini kayediyor, böylece önceki uydu motorla erişilmez hale geliyor, neden yeni bir nokta atamıyor.

motor cihazım onwa, cihaza reset attım. fişi çektim, açma düğmesi basılıyken fişi taktım 10 dan geri saydı, reset attı ama, uyduları kaydetmeye başladığımda tekrar aynı şey oldu, yardım lütfen.

Tasarım
26-03-2008, 09:35
Motoru da resetleyip tekrar kurarsanız problem kalmaz.

mamoste1
26-03-2008, 10:14
2000 hd cihazda, yeni uydu kaydettiğimde, gidip başka kayıtlı bir uydunun üstüne kendini kayediyor, böylece önceki uydu motorla erişilmez hale geliyor, neden yeni bir nokta atamıyor.

motor cihazım onwa, cihaza reset attım. fişi çektim, açma düğmesi basılıyken fişi taktım 10 dan geri saydı, reset attı ama, uyduları kaydetmeye başladığımda tekrar aynı şey oldu, yardım lütfen.

forumdan aldığınız hazır kanal listesini mi kullanıyorsanız?
9 ile 16. dercelerde o problem oluyor. 9 batıdakini silin yeniden oluşturunca problem bitiyor.

zehh
27-03-2008, 00:51
forumdan aldığınız hazır kanal listesini mi kullanıyorsanız?
9 ile 16. dercelerde o problem oluyor. 9 batıdakini silin yeniden oluşturunca problem bitiyor.

forumdan aldığım listeyi kullanmıyorum ama 16 E de problem var, ama cihazla beraber, vbox u da resetledim problem bitti görünüyor.

mamoste1
27-03-2008, 13:31
Motoru da resetleyip tekrar kurarsanız problem kalmaz.
TASARIM arkadaş motor reset derken.ben motosat kullanıyorum.herhangi bir reset seçeneği yok. acaba siz cihazdaki motor ayarlarını mı kast ettiniz?
benim sabah cihazı ve motoru fişten çekıp işer gidiyorum. akşam cihazı açtığım zaman bayağı 10 dakika oğraştırıyor. direkt çalışmıyor.motor üzerindeki ileri-geri tuşlarla motor dönüyor fakat cihazla dönmüyor(uydu değiştirmiyor.kabloları çıkarıp takıyorum.cihazı kapatıp açıyorum. sonra çalışmaya başlıyor. yeni motosat aldım ondada aynı problem.
bu cihazdan kaynaklanıyor olabilir mi?
yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

Tasarım
27-03-2008, 15:06
TASARIM arkadaş motor reset derken.ben motosat kullanıyorum.herhangi bir reset seçeneği yok. acaba siz cihazdaki motor ayarlarını mı kast ettiniz?
benim sabah cihazı ve motoru fişten çekıp işer gidiyorum. akşam cihazı açtığım zaman bayağı 10 dakika oğraştırıyor. direkt çalışmıyor.motor üzerindeki ileri-geri tuşlarla motor dönüyor fakat cihazla dönmüyor(uydu değiştirmiyor.kabloları çıkarıp takıyorum.cihazı kapatıp açıyorum. sonra çalışmaya başlıyor. yeni motosat aldım ondada aynı problem.
bu cihazdan kaynaklanıyor olabilir mi?
yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

Bende V-Boxla kullanıyorum arasıra yeni yazılım attığım zaman böyle sorun bende de oluyordu. Cihazı ve V-Box'u resetlediğim zaman böyle sorun kalmıyor. Sizde deneyin isterseniz. Ayrıca cihazı kapatmadan önce kırmızı tuşla son halini kaydedin ve öyle çekin fişini.

mamoste1
27-03-2008, 18:17
ilginize teşekür ediyorum.
ben her uydu kaydından sonra kırmızı tuş basarak geçerdim.birde sizin söylediğimi yaparım ancak bazen izleme arasındada kayıtlı uyduya geri dönmeme problemi yaşıyorum.
örneğin aynı motorum 9000ultrada birgün problem yaşamadan daha önce kullanmıştım.
sadece kablo değişikliği yaptım.motorla cihaz arasındaki kabloyu 10 m gibi artırmak zorunda kaldım o kadar
hoşçakalın

mamoste1
30-03-2008, 21:36
motor problemi netleşti galiba cihazdan iki pazarımı aldı.bugün motoru söktün 3. çanak takınca hanımla kavkada ettik. 2000 cx de denedim problem yok. umarım yeni yazılımla aksaklıklar gider.
bugün yeni problem yaşadım.kısacası cihaz yazılımdan olsa gerek virüslü pc gibi ,durduk yerde ummadık problem çıkarıyor. hergün taktığım usb belleği bir türlü görmedi. pz ye takıyorum problem yok falash disk takıyorum görmüyor. falahdiski boşalttım format attım
yine olmadı. 2 saat sonra taktım gördü.
kısacası umudumuz yeni yazılımla bu problemlerim ortadan kalkması.