Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : bu nasıl iştir port fount?

salih033
01-03-2008, 01:16
yaklaşık 10 dakika izliyorum portlar gidiyor adsl yi kapat aç makinayı kapat aç ping yolla tamam portlar kısa bi süre için aktif tam bakarken yine gidiyor.aynı işlemi 4 defa yaptım bıktım artık yıldım kapatttım sorun ya serverde ya da makina da bana şunu yaptın mı bunu yaptın mı diye sormayın neyin nasıl yapıldığını gayet iyi biliyorum ve eksiksiz yapıyorum.yarın yapacağım ilk iş bi servere daha üye olacam ve onu da deneyecem kardeşim bedava server izlemiyorum ki ikide bi kapansın sorun hangisindeyse yarından tezi yok elimden çıkaracam iyi ki bi card share yapalım da emuyla uğraşmayalım dedik ama hala emuyla idareye kaldık karşılksız parasız beleşe karşıyım ama verdiğim paranın da karşılığını istemek hakkım sanırım bilgilerinize slmlar..

hipzup
01-03-2008, 01:36
Sevgili arkadaşım,
konu ile ilgili sıkıntımızı bizde aşağıdaki linkte bildirdik. Doktor bakılacağını yazdı.
Sevgiler.

http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=38504

salih033
01-03-2008, 01:44
Sevgili arkadaşım,
konu ile ilgili sıkıntımızı bizde aşağıdaki linkte bildirdik. Doktor bakılacağını yazdı.
Sevgiler.

http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=38504

saol kardeşim bekleyelim bakalım ama haberin olsun nedense bazı arkadaşlarda ve doktorda bu sorunlar yaşanmıyor muş!!!

doktordan alıntı
İlginç bizde olmuyor o sorun ama not aldım bakılır

Pioneer Plazma+NEXT 2000 SUPER HDTV
www.digiturk.gen.tr

mach1
01-03-2008, 02:38
Saatlerce cihaz serverda bağlı sabahlara kadar hiçte düşmüyor 10 dk bir kalkınca bakıyorum zaplıyorum tüm kanallar açık portlarda serverdan olabilir gibi geldi bana yazılımdan olsa bizdede düşer 10dk bir paso ama düşmüyor...

salih033
01-03-2008, 03:35
ilginiz için teşekkür ederim sayın hocam ewt sizin de belirttiğiniz gibi yazılımla alakası yok birkaç gün önce bişey yoktu saatlerce bakabiliyodum bugün sık sık kopmaya başladı server sorunlu büyük bir ihtimal... tşkürler slmlar..

musk
01-03-2008, 08:16
Bu isi cihazı aldığım ve server üyeligine katıldığım ilk andan beri yasamaktayım. Diğer baslıkta da dile getirdiğim gibi iki ayrı ciddi servera üye olduğum halde dogru dürüst bir yayın bugüne kadar izleyemedim. Cihazı açar açmaz bir serverin bir kanalına takılırsam.. ne ala 1-2 saat düsmeden izliyorum ama bir baska kanala zap yaparsam hele hele baska servera gecersem kesinlikle bıraktığım serverın portu uçuyor ve malesef arkadar aç kapa yapmadan hayatta geri gelmiyor...

sampiyon
01-03-2008, 10:38
Saatlerce cihaz serverda bağlı sabahlara kadar hiçte düşmüyor 10 dk bir kalkınca bakıyorum zaplıyorum tüm kanallar açık portlarda serverdan olabilir gibi geldi bana yazılımdan olsa bizdede düşer 10dk bir paso ama düşmüyor...
ben bazen 14 .15 .saat sürekli serverda kalıyorum bendede hiç kopma kesilme olmadı şuan kadar hocam

mach1
01-03-2008, 11:09
Bizde yok sampiyon evet öyle bir sorun hiçte olmadı günlerce düşme vs cihaz bağlı kalsada serverlarında sorun olsa gerek...

hakanoz2000
01-03-2008, 11:17
Port sıkıntısı olan arkadaşlarım; modem ayarlarınızı bir kontrol eder misiniz ? Özellikle modeminizde PPOEe seçili değilse ve/veya DHCP etkin değilse port kaybolabiliyor. Komşumda da aynı sıkıntı vardı. Az önce baktım, yukarıda yazdıklarımı düzelttim, sorun kalmadı.
Bir de statik IP kullananlarda da eğer ağ ayarlarından sabit seçilmişse benzer kesintiler olabiliyor diye duymuştum. Ama bu son söylediğimi sadece duydum, kendim görmedim...

Deep : Bende de hiç bağlantı kesintisi olmuyor diyeceğim, kızacaksınız :)...

fault123
01-03-2008, 11:32
Port sıkıntısı olan arkadaşlarım; modem ayarlarınızı bir kontrol eder misiniz ? Özellikle modeminizde PPOEe seçili değilse ve/veya DHCP etkin değilse port kaybolabiliyor. Komşumda da aynı sıkıntı vardı. Az önce baktım, yukarıda yazdıklarımı düzelttim, sorun kalmadı.
Bir de statik IP kullananlarda da eğer ağ ayarlarından sabit seçilmişse benzer kesintiler olabiliyor diye duymuştum. Ama bu son söylediğimi sadece duydum, kendim görmedim...

Deep : Bende de hiç bağlantı kesintisi olmuyor diyeceğim, kızacaksınız :)...

Böyle bir şey olması mümkün değil. Cihazı aldığım günden beri denemediğim ayar kalmadı. Kaldı ki ppoee ayarı zaten otomatik seçilir. DHCP de açık olmazsa next kırk sene uğraşsa ip numarası alamaz. Biz hiç bağlanamıyoruz demiyoruz. Benim bağlandığı m serverlardan biri tam 9 porttan sharing yapıyor. Bunların hepsi birden kaybolmuyor ki bir bağlantı sorunu var diyelim. 9 portun bir tanesi gidiyor, öbür portlarda sorun yok, geç o porttaki kartla açılan yayına, otur seyret. sorun yok. Yani server da çalışıyor modem de çalışıyor, adsl de çalışıyor. Amaaaa gel de o kaybolan portu port guncelleme ile bul bakalım. MÜMKÜNNN değil. illa ki shalteri kapatıp açmak lazım. Kapıtıp açtın mı??? Anında görüntü geliyor. Kapamadan önce bir saat uğraşıp da bulamadığın portu shalteri kapatır kapamaz buluyorsan, bunun için karşı taraftaki serveri nasıl suçlarsın??? Açık ve belli ki shalteri kapatıp açınca işleme giren "Loading" olayı ve "Run Protect" olayı cihazda bir şeyleri düzeltiyor, ve hemen o kaybolan bağlantı yerine geliyor. Ama shalteri kapamaz da, sadece standby yapıp açarsan, ne "loading, ne"run protect" ile açılmadığı için, sadece "booting" oldugu için (tahminime göre) ya hafıza temizlenmiyor ve bağlanmıyor, veya engel olan başka bir arıza resetlenmiyor.
Şimdi burada portun düşmesinin bir ölçüde karşıdaki serverın hatası olduğu ileri sürülebilir, ama düşen portun bir daha şalteri kapamadan geri gelmemesi kesinlikle cihazla ilgilidir diye düşünüyorum.
Bu işin çözümün de machi ve doktor ustamızın sayesinde bulunabileceğine inanıyorum.

mach1
01-03-2008, 11:36
Server bilgilerini yolla bir test edeyim ne dersin bakalım bizdede aynını yapacakmı??

hakanoz2000
01-03-2008, 11:51
...ppoee ayarı zaten otomatik seçilir. DHCP de açık olmazsa next kırk sene uğraşsa ip numarası alamaz.

Ben modem üzerindeki ayardan bahsediyorum. Bir önceki mesajımda bahsettiğim olayda komşumun modeminde PPoA seçiliydi ve gayet güzel internete bağlanıyordu. DHCP de etkin değildi ve Next IP alıyordu ama çok kısa bir süre sonra bağlantı kesiliyordu. Her neyse madem mesele bu değil uzatmanın gereği yok. Ben sadece daha bu sabah yaşadığım bir tecrübeyi paylaşmak istedim. Eminim ki çözüm en kısa sürede bulunur. Selamlar :)...

fault123
01-03-2008, 11:55
Ben modem üzerindeki ayardan bahsediyorum. Bir önceki mesajımda bahsettiğim olayda komşumun modeminde PPoA seçiliydi ve gayet güzel internete bağlanıyordu. DHCP de etkin değildi ve Next IP alıyordu ama çok kısa bir süre sonra bağlantı kesiliyordu. Her neyse madem mesele bu değil uzatmanın gereği yok. Ben sadece daha bu sabah yaşadığım bir tecrübeyi paylaşmak istedim. Eminim ki çözüm en kısa sürede bulunur. Selamlar :)...

tesekkür ederim, madem oyle ben yine de bir kontrol edeyim eve gidince

fault123
01-03-2008, 11:56
Server bilgilerini yolla bir test edeyim ne dersin bakalım bizdede aynını yapacakmı??

PM attim sayin Mach1

ytek
01-03-2008, 18:22
server konusunda mach1 kardeş nasıl yardımcı olursun bizimde server mız olsun

fault123
01-03-2008, 19:15
tesekkür ederim, madem oyle ben yine de bir kontrol edeyim eve gidince

Eve gelince kontrol ettim. Modem PPOEE 'de ve DHCP de etkin. Yani ondan değil sorunun kaynağı.

hakanoz2000
01-03-2008, 23:49
Bu akşam yaşadığım bir tecrübeyi paylaşmak istiyorum. Evimde 1 MB sınırsız internet bağlantısı kullanıyorum. Akşam 2000 HDTV ile DigitAlb HD-1'de Milan-Lazio maçını izlerken bir yandan da bilgisayarımda download yapıyordum. Birkaç kez yayın kesildi ve gelmedi. Cihazı arkasından kapatıp-açınca düzeldi. Aynı olay arka arkaya birkaç kez tekrar edince portları güncelledim, bağlantıyı kontrol ettim. Değişen birşey olmayınca bilgisayardaki download'u durdurdum. Ve o andan itibaren bir daha yayında kesinti olmadı. Bant genişliğinin tamamını download manager kullandığı için, cihaz server ile bağlantı kuramıyor diye değerlendirdim. İyi akşamlar...

fault123
01-03-2008, 23:57
....Birkaç kez yayın kesildi ve gelmedi. Cihazı arkasından kapatıp-açınca düzeldi. ...

Zaten sorun bu, port çeşitli nedenlerle düşebilir, sonuç olarak internet bu. Benim hattım 4 MBps, ama Download olur, anlık kesinti olur, şu olur, bu olur. Tamam. Buna itiraz yok. Ama neden shalteri kapatmadan düzelmiyor? Kimse buna yanıt vermiyor. Shalter kapandiği anda düzeliyorsa demek ki cihaz ile ilgili bir olay var. Bunun üstünde durulması lazım, Port neden düşüyor konusunun üstünde değil bence.

salih033
02-03-2008, 00:14
bugün yaklaşık 1 saattir bakıyorum port düşmedi aynı anda da laptopumla kablosuz bağlıyım ve dowland yapıyorum problem yok şu anda bu da gösteriyo ki dün serverde problem varmış bilgilerinize slmlar..

serkanguzel
02-03-2008, 11:43
Zaten sorun bu, port çeşitli nedenlerle düşebilir, sonuç olarak internet bu. Benim hattım 4 MBps, ama Download olur, anlık kesinti olur, şu olur, bu olur. Tamam. Buna itiraz yok. Ama neden shalteri kapatmadan düzelmiyor? Kimse buna yanıt vermiyor. Shalter kapandiği anda düzeliyorsa demek ki cihaz ile ilgili bir olay var. Bunun üstünde durulması lazım, Port neden düşüyor konusunun üstünde değil bence.

Genelde farklı Server'ler arasında geçiş yapıldığında bu sorun gözleniyor! Cihazın arkasındaki anahtarı açıp, kapamadan server bağlantısı kurulamıyor. Demek ki, yazılım cihazı sonsuz döngüde tutuyor!

Neyse, yeni yazılım hazırlanıyormuş!

fault123
02-03-2008, 12:26
Genelde farklı Server'ler arasında geçiş yapıldığında bu sorun gözleniyor! Cihazın arkasındaki anahtarı açıp, kapamadan server bağlantısı kurulamıyor. Demek ki, yazılım cihazı sonsuz döngüde tutuyor!

Neyse, yeni yazılım hazırlanıyormuş!

Evet yeni yazılım hazırlanıyor, ama umarım bu konuyla ilgili bir iyileştirme de yapılır yeni yazılımda. Pek bu konuya eğilen yok çünkü...

plazma
02-03-2008, 12:31
arkadan dugmeden kapatıp acınca sorun cozuluyor

fault123
02-03-2008, 12:39
arkadan dugmeden kapatıp acınca sorun cozuluyor

Doğrudur çözülüyor, biz de zaten 10 gündür sorunun SADECE arkadan dugmeden kapatıp acınca cozuldugunu soyluyoruz. Ama yarım saatte bir veya saatte bir kalk, masayı öne çek, arkadan el yordamıyla şalteri bul, aç kapat, yeniden bağlanmayı bekle... Kolay mı? ve eğer bir film izliyorsan, kaçırdıklarını düşün o arada !

salim1965
02-03-2008, 13:18
bu hastalıktır galiba bulaştı bende birtek 9000de oluyor diye düşünüyordum internetten oluyo galiba gerçi newcamd1 de olmuyorda newcamd 2 kullandığım zaman oluyordu son yazılımda newcamd 2 kulanmadığım için bimiyorum.

fikret18
02-03-2008, 18:37
Aynı sorun bendede var ben arkadan açıp kapatmak yerine Alan ayarlarından Önce protokol u
Newcam D5.00 yapıpıp kaydediyorum.Hemen ardından tekrar D5.25 yapıp kaydet dediğim zaman portlar normal olarak geliyor.Belki bilimsel değil ama ben bu yolla buldum.

salih033
02-03-2008, 19:30
biraz önce ping attım ve alan ayarlarında portları güncellettim gayet güzel bişekilde açtı.şalterden kapatıp açmaya gerek kalmadı artık eminim serverde sorun varmış galiba şimdi makina süper bi şekilde herşeyi gayet normal yapıyor.bilgilerinize slmlar..

serkanguzel
02-03-2008, 22:21
Tek server kullandığım için aksaklığı farketmemiştim! Birden fazla server bilgisi girince ortaya çıktı...

fault123
02-03-2008, 23:10
Aynı sorun bendede var ben arkadan açıp kapatmak yerine Alan ayarlarından Önce protokol u
Newcam D5.00 yapıpıp kaydediyorum.Hemen ardından tekrar D5.25 yapıp kaydet dediğim zaman portlar normal olarak geliyor.Belki bilimsel değil ama ben bu yolla buldum.

Maalesef bende işe yaramadı bu yöntem.

salih033
03-03-2008, 09:14
hatta arkadaşlar dün gece kanal izlerken modemi kapattım sonra modemi açtığımda kendisi hiçbişey yapmadan port güncelleyip yayına devam etti.ben de tek server var şuan hayret bişey hiçbi problem yaşamıyorum ne zaman makineyi açsam kapatsam portları çok rahat güncelliyor şaltere gerek kalmıyor mach1 hocam haklı çıktı sorun serverdeymiş bilgilerinize slmlar...

fault123
03-03-2008, 10:21
hatta arkadaşlar dün gece kanal izlerken modemi kapattım sonra modemi açtığımda kendisi hiçbişey yapmadan port güncelleyip yayına devam etti.ben de tek server var şuan hayret bişey hiçbi problem yaşamıyorum ne zaman makineyi açsam kapatsam portları çok rahat güncelliyor şaltere gerek kalmıyor mach1 hocam haklı çıktı sorun serverdeymiş bilgilerinize slmlar...

Sevgili arkadaşım, senin sorunun hallolmuş olabilir. Gözün aydın. Ancak başkalarının sorunu devam ediyor. Çeşitli serverlardan denememize rağmen, ve çok sağlam serverlar olmalarına rağmen, cihaz şalteri kapatmadan bağlanmıyor. Yani bizlerin sorunu seninki gibi serverdan filan değil.
Hem bir şey daha var, senin durumunda modemi kapattığında port düşmüş olmuyor, port bilgisi hala cihazın hafızasında var, o yüzden tabii ki yeniden açtığında hemen buluyor. Önemli olan port düşsün, güncelemede, "Port not found" yazsın", ondan sonra bulsun bakalım..
Saygılar...

salih033
03-03-2008, 11:23
fault123

arkadaşım ben de bu işin takipcisiyim inan hergün test ediyorum sorun serverdeyse serveri sorun makinedeyse makineyi tesbit ettiğimde kesinlikle deiştiririm.herhangi bir deişiklik olumsuzluk olursa sizi bilgilendiririm temennim inş. sizinde sorununuz çözülür sizi iyi anlıyorum şalterden kapatıp açmak aynı işlemleri defalarca tekrar etip olumsuzlukla karşılaşmak insanı tiksindiriyor.slmlar..:)

fault123
03-03-2008, 11:39
Salih033

Sağolasın

mamoste1
03-03-2008, 13:00
serverdeki nofoun yani portları görmeme problemi bende de var.hatta bazı kanalları gösterırken bazı kanalları göster meme gibi problemler yaşıyorum.
galiba bu hd2000 yazılım problemidir diye düşünüyorum.
ayrıca dbox kullanıyorum tabiki farklı firmadan server alıyorum.hiçbir kesinti olmuyor.
ultra9000 de aynı serveri kullandım böyle problemler yaşamamıştım. hd2000 e verilen üye sayısının fazlalığındanda olabilir.
umarım beklediğimiz anayazılımda bu problem giderılır.

salih033
03-03-2008, 13:33
öğleğin eve gidince ping attım ok portları güncelle dedim not found şalterden makinayı kapattım açtım yeniden ping attım ok portlar ok portları güncelle dedim maalesef yine port found la karşılaştım nazar değdi yine galiba şaltere talim etmeye devam edecez bu gidişle...artık ana yazılımı beklemekten başka çaremiz kalmadı hayırlısı bakalım bilgilerinize slmlar...

mach1
03-03-2008, 14:27
serverdeki nofoun yani portları görmeme problemi bende de var.hatta bazı kanalları gösterırken bazı kanalları göster meme gibi problemler yaşıyorum.
ayrıca dbox kullanıyorum tabiki farklı firmadan server alıyorum.hiçbir kesinti olmuyor.
ultra9000 de aynı serveri kullandım böyle problemler yaşamamıştım. hd2000 e verilen üye sayısının fazlalığındanda olabilir.
Sen servera üye değilsinki hangi serverdan bahsediyorsun?

salih033
03-03-2008, 14:40
mamoste1 tafarından gönderildi
Sen servera üye değilsinki hangi serverdan bahsediyorsun?
gerçekten problem yaşamadığı halde sanki problem yaşamış gibi bi davranış sergilemenize anlam veremedim.umarım next2000süper HD kullanıcılarına bi kastınız yoktur ortada bi sorun varsa tesbit edildiğinde yine herzaman olduğu gibi next en kısa zamanda çözecektir.ufak bi problemi ki çözülemeyecek bişey deil
büyütüp makinalarımıza çamur atılmasına da karşı olduğumu bildiririm.her nimetin bi külfeti olur.benim gerçekten sorun yaşayan arkadaşlarıma bi sözüm yok.sabır ve zamanla aşılacaktır.saygılarımla slmlar...

mamoste1
03-03-2008, 16:35
benimserverım var sevgili mach1.digium dan nex2000hd için ve vanruydudan dbox için aldığım (full hordbırd yüzlerc kanal çözen) servelrim var.
doğrudur sizden almadım amma yoktur anlamına gelmez.ki digium sizin kardeş kuruluş? öyle biliyorum.kızmayin benim önümüzdeki ay digiumla olan
anlaşmam bitiyor sizin server gelışırse sizinle devam ederim.

mamoste1
03-03-2008, 16:47
sevgili salih033
benim çamurraçma gibi bir amacım olamaz çünkü bu cihazları satan biriyim. emekli öğretmenim bilgisayar ve uyducihaz satışım var.burası bilgi paylaşım forumu böyle herşeyden ürkmiyelim? ürkmeye gerek yok?
kaldiki kötülemede yok. cihaz zaten yeni ilk yazılımla çalışıyor? eksikliklerin olması doğaldır. anayazılımın çıkacağını da beklemiyormuyuz?
yapmayin canlarım benim.bu teknik yakışmaz.
hoçakalın

serkanguzel
03-03-2008, 18:32
öğleğin eve gidince ping attım ok portları güncelle dedim not found şalterden makinayı kapattım açtım yeniden ping attım ok portlar ok portları güncelle dedim maalesef yine port found la karşılaştım nazar değdi yine galiba şaltere talim etmeye devam edecez bu gidişle...artık ana yazılımı beklemekten başka çaremiz kalmadı hayırlısı bakalım bilgilerinize slmlar...

Aramıza hoş geldin!:ehehe:

salih033
03-03-2008, 20:55
sevgili salih033
benim çamurraçma gibi bir amacım olamaz çünkü bu cihazları satan biriyim. emekli öğretmenim bilgisayar ve uyducihaz satışım var.burası bilgi paylaşım forumu böyle herşeyden ürkmiyelim? ürkmeye gerek yok?
kaldiki kötülemede yok. cihaz zaten yeni ilk yazılımla çalışıyor? eksikliklerin olması doğaldır. anayazılımın çıkacağını da beklemiyormuyuz?
yapmayin canlarım benim.bu teknik yakışmaz.
hoçakalın

slm sayın hocam meslektaşız benim amacım gerçekten sorunu olanlara sorun yaşayanlara bi sözüm yok öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben next firmasının avukatı falan deilim next markasına çamur atanlarla onlar uğraşsın ama aldığım cihazımın savunuculuğnu yapıyorum serverinizin olmadığını ve böyle bi sorunu yaşadığınızı duyunca biraz sert çıkış yapmış olabilrim bilmeden sizi kırdıysam da özür dilerim sevgi ve saygılarımla slmlar...:)

salih033
03-03-2008, 20:59
Aramıza hoş geldin!:ehehe:

sizlerle beraber olmak benim için büyük bi zevk Allah ayırmasın form dostlarımdan...

mamoste1
04-03-2008, 12:53
sevgili meslekdaşım salih033
eğitimci olarak yaşam tecübesine sahibim.ben bu forumda bir işeyararsam ve birileri ile iyibir diyalogum olursa,bir işe yaramanın mutluluğunu yaşarım. seninle tanıştığıma ayrıca sevindim.
her kurum da yöneticiler sorumluluğu görev edınmelidirler? doğal olarak bizim burada bir problemımız olursa bu işin sorumlusu yöneticilere sormamız gerekmez mi?
kusura bakmasınlar forumdaki bazı yönetici durumundaki arkadaşlar program falan kunusunda uzman olabilirler ancak insan ilişkilerinde bazı yetersızlıklerı var. ki problemde buradan çıkıyor.
bu cümleleri samimi olarak birilerini olumlu yönlendirmek için sorumluluk düşüncesiyle yazıyorum.bu benim eğitimci alışkanlığımdan kaynaklanıyor.
sevgili yöneticilerimiz bu defa da beni yanlış anlarsalar.ben çok üzülürüm.
bu forumda paylaştıklarımızda ben art niyet düşünemiyorum. düşünmediğim içinde içimden geldiği gibi problem veya şikayetlerimi yaparım.
toplumumuzda otokontrol kültürü gelişmediği için halen böyle şeyler oluyor.
üzgünüm?
eniyi dileklerimle