Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Ekran Çözünürlüğünü Arttıramıyorum


emcebat
28-02-2008, 00:40
Arkadaşlar,Tv ayarları Ekran çözünürlüğünü yükseltmek istiyorum 'Desteklenmeyen sinyal cihaz çıkışınızı kontrol edin' mesajı geliyor ve görüntü gidiyor.Teşekkürler.

asfio
28-02-2008, 00:45
Arkadaşım bende böyle bir sorun yok ve istediğim formata değiştiriyorum...Cihazınızı resetleyip tekrar deneyebilirmisiniz? İlk seçenek evet diğerlerine hayırı seçin...Ve ayarlarınızı tekrar yapınız...(Emu-Alan Ayarının aktive edilmesi)

emcebat
28-02-2008, 01:16
sayın asfio çözünürlüğü değiştiremiyorum ama hd kanallar çok iyi birde info ya basınca 1080 gösteriyor.

asfio
28-02-2008, 01:22
sayın asfio çözünürlüğü değiştiremiyorum ama hd kanallar çok iyi birde info ya basınca 1080 gösteriyor.

En yüksek ayar zaten 1080...Siz neyi değiştirmeye çalışıyorsunuzki...Ben mesela HD Swis kanalında iken menüden tv ayarlarına giriyorum 3 farklı çözünürlük var değiştirebiliyorum....

sampiyon
28-02-2008, 01:25
sayın asfio çözünürlüğü değiştiremiyorum ama hd kanallar çok iyi birde info ya basınca 1080 gösteriyor.
720p kullan çok iyi bence

mach1
28-02-2008, 01:33
TV ayarına gir ekran çözünürlüğü satırında sağa doğru basarak istersen hdmi den istersen rca scart vs farketmez nerden seyretttiğin 720 p 1080i diye değiştirebilirsin...

emcebat
28-02-2008, 01:36
sayın arkadaşlar menüden tv ayarları ekran çözünürlüğünü değiştirmek istediğimde görüntü gidiyor ve yukarıda yazdığım hata mesajını veriyor.

sampiyon
28-02-2008, 01:41
sayın arkadaşlar menüden tv ayarları ekran çözünürlüğünü değiştirmek istediğimde görüntü gidiyor ve yukarıda yazdığım hata mesajını veriyor.
arkadaşım şimdi degiştiriyorum ve anlık ekran kararıyor oda degiştirdigim için oluyor sorun yok degiştirdigin zaman kayıt ediyorsun degilmi

emcebat
28-02-2008, 12:07
değiştirince benimde ekran kararıyor ama bir daha gelmiyor.yazdığım hata mesajı yanıp sönüyor.

hakanoz2000
28-02-2008, 12:28
Arkadaşlar,Tv ayarları Ekran çözünürlüğünü yükseltmek istiyorum 'Desteklenmeyen sinyal cihaz çıkışınızı kontrol edin' mesajı geliyor ve görüntü gidiyor.Teşekkürler.

Kullandığınız TV'nin marka ve modelini belirtebilir misiniz ??

emcebat
28-02-2008, 14:06
Televizyonum sony 40D3500 fullhd

hakanoz2000
28-02-2008, 14:21
Televizyonum sony 40D3500 fullhd

Scart veya A/V bağlantı ile cihazınızı başka bir TV ile deneme şansınız var mı ?? CRT de olsa farketmez. Acaba TV ile bir uyumsuzluk sözkonusu olabilir mi diye düşündüm.

emcebat
28-02-2008, 14:56
Teşekkürler Hakanoz2000.Akşama onu deneyeyim.

mamoste1
28-02-2008, 15:40
bende çözünürlülüğü değiştirince herhangi bir problem yaşamıyorum. siz skart mı yoksa hdmi kablomu? kullanıyorsunuz? ben 2000hd ile verilen kabloyu kullanıyorum. 1080i genelde kullanıyorum. düşük çözünürlülüklere getirince swiew igösteriyor,hdswis i göstermiyor.
farklı bir problem yaşamadım

emcebat
28-02-2008, 15:45
Hdmi kablo kullanıyorum.Tv yayın Sistemi sizde ne acaba(pal,secam.ntsc...)

hakanoz2000
28-02-2008, 16:08
Hdmi kablo kullanıyorum.Tv yayın Sistemi sizde ne acaba(pal,secam.ntsc...)

Ben TV ayarlarından PAL seçtim. Diğer türlü (PAL/NTSC) seçili olduğu zaman sadece HD Suisse kanalında ekran git-gel yapıyor ama PAL seçili iken direkt görüntü geliyor. Çözünürlük olarak genelde 1080i kullanıyorum ama özellikle maçlarda 720p sanki biraz daha iyi gibi. Ama bu tamamen göreceli bir tespit :)...

sampiyon
28-02-2008, 16:16
Ben TV ayarlarından PAL seçtim. Diğer türlü (PAL/NTSC) seçili olduğu zaman sadece HD Suisse kanalında ekran git-gel yapıyor ama PAL seçili iken direkt görüntü geliyor. Çözünürlük olarak genelde 1080i kullanıyorum ama özellikle maçlarda 720p sanki biraz daha iyi gibi. Ama bu tamamen göreceli bir tespit :)...
ben hepsinde 720p kullanıyorum bu sanki daha iyi gibi ama her kesin seyir zevki başka tabiki

emcebat
28-02-2008, 16:46
İşte benim sistem seçiminde de aynı hatayı veriyor pal seçmek istediğimde yine ekran gidiyor.Aynı hatayı veriyor.

hakanoz2000
28-02-2008, 17:33
İşte benim sistem seçiminde de aynı hatayı veriyor pal seçmek istediğimde yine ekran gidiyor.Aynı hatayı veriyor.

Bu durumda sanki bir TV uyumsuzluğu var gibi geldi bana. En iyisi başka bir TV'de denemek...

plazma
28-02-2008, 19:32
bende LG var 32 inç
hiç bir sorun olmuyor...

emcebat
29-02-2008, 01:03
Değerli arkadaşlar,sorunu çözdüm.Next in içinden çıkan Hdmi kablosunun yerine sinema sisteminin Hdmi kablosunu taktım.Şu anda çözünürlükleri istediğim gibi değiştirebiliyorum.Herkese teşekkürler.

mach1
29-02-2008, 01:10
Kabloda üretim hatası olabilir belkide emcebat yoksa o içinden çıkan kablo diğer arkadaşlarda çalışıyor ilk senden böyle bir şikayet geldi

emcebat
29-02-2008, 01:22
Önemli olan problemin çözümü ilginize teşekkürler.

arif0571
29-02-2008, 11:01
Hdmi kablosunu cihazı aldığın yere götür değiştirsinler.sorununu anlat.

A01
17-03-2008, 02:35
Arkadaşın anlattığı sorunu aynen bende yaşıyorum. Şu an kompanent ile ğladım görüntü gayet iyi 1080i çözünürlüğü destekliyor.
Eğer dediği gibi kablo hatalı ise Teknosa dan aldığım için oradan kabloyu değiştirmelerini isticem, ama emin olmam lazım. Bu HDMI kablonun iki ucuda aynımı ters falan takılmış olabilirmi? :confused::confused:

emcebat
18-03-2008, 00:04
Arkadaşın anlattığı sorunu aynen bende yaşıyorum. Şu an kompanent ile ğladım görüntü gayet iyi 1080i çözünürlüğü destekliyor.
Eğer dediği gibi kablo hatalı ise Teknosa dan aldığım için oradan kabloyu değiştirmelerini isticem, ama emin olmam lazım. Bu HDMI kablonun iki ucuda aynımı ters falan takılmış olabilirmi? :confused::confused:

Kablonun iki ucada aynı.Ben Next in verdiği hdmı kablosunu bayiden değiştirdim sonuç değişmedi olumsuz.Ben de dışarıdan başka kablo aldım.Sorun çözüldü.

A01
18-03-2008, 02:21
Bugün kabloyu değiştirmeye gittim, kabloyu denediler orda çalıştı ben yinede değiştirdim.Sorun çözüldü şu an 1080i çözünürlüğü destekliyor.