Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Next 2000 Super HDTV RS232 Üzerinden Yazılım Güncelleme Nasıl Yapılır?


Digium
30-01-2008, 17:45
Gerekenler
* Donanımsal
- Next YE2000 SUPER HDTV Uydu Alıcısı
- Windows Yüklü RS232 Portu bulunan bir bilgisayar
- RS232 (Cross) Kablo
* Yazılımsal
- STB Link 1.06 Programı (http://people.freenet.de/nns/nplus/STBlink01.06.zip)
- Next YE2000 SUPER HDTV Son güncel yazılımı

Nasıl Yapılır?
- Cihazınız ile bilgisayarınızı RS232 kablo ile bağlayın...

- STB link 1.06 programını açın...
http://img182.imageshack.us/img182/2449/34629026ws1.png
http://img182.imageshack.us/img182/1591/44145854gk5.png

- COM port ikonuna tıklayın...
http://img139.imageshack.us/img139/2049/48986940iy3.png

- Açılan pencerede cihazınızı hangi com porta bağladıysanız onu seçin...
http://img139.imageshack.us/img139/1475/42180293im6.png

- Eğer doğru bağladıysanız cihazımız ile bağlantı kuracaktır...
http://img211.imageshack.us/img211/5125/23281033vn2.png

- Bağlantı işlemini tamamladıktan sonra yazılım yüklemeye geçiyoruz... SW Down ikonuna tıklayalım...
http://img340.imageshack.us/img340/868/44189546ql2.png

- Açılan pencerede yükleme tipi olarak Normal Status'ü seçelim...
http://img340.imageshack.us/img340/7164/55965481zx2.png

- Yazılım yüklemek istediğimize emin olup olmadığımızı sorar, OK tıklayarak geçelim...
http://img115.imageshack.us/img115/5135/45987490xc3.png

- Açılan pencerede cihazımız için son güncel yazılımı seçelim...
http://img212.imageshack.us/img212/7987/83917685hr5.png

- Cihazımız yazılım yükleme işlemine başlamıştır... Cihazımızın ön panelinde "Yükleniyor" uyarısı çıkacaktır... Hiçbirşey yapmadan işlemin sona ermesini bekleyin...
http://img115.imageshack.us/img115/6030/10qn2.png
http://img227.imageshack.us/img227/2562/11ph7.png
http://img149.imageshack.us/img149/8077/12uk1.png

- Yazılım yükleme işlemi bittikten cihazımız otomatik olarak yeniden açılacaktır...
http://img227.imageshack.us/img227/9949/13vm6.png
http://img149.imageshack.us/img149/4664/14yd7.png

- Hayırlı Olsun...

alo
30-01-2008, 18:44
güzel çalışma teşekkürler

cokof
30-01-2008, 18:46
@Digium güzel resimli açıklamalarınız için teşekkür ederim.

şükrü
30-01-2008, 18:47
güzel çalışma teşekkürler sagol varol

arif0571
30-01-2008, 21:23
güzel çalışma olmuş teşekkürler.

fikret18
08-02-2008, 13:18
Teşekkürler harika bir anlatım.

hüseyindeniz
09-02-2008, 23:52
elinize saglık

bilge1
13-02-2008, 02:12
Harika olmuş çok yararlı oldu teşekkürler.

saneron67
22-03-2008, 01:44
STB link 1.06 programı ile 2000 HDTV'e bağlanmak istediğimde boot uyuşmazlığı veriyor ve herhangi bir yükleme yapamıyorum ancak USB'den yüklemede sorun yok. Bilgi lütfen

Digium
23-03-2008, 23:23
STB link 1.06 programı ile 2000 HDTV'e bağlanmak istediğimde boot uyuşmazlığı veriyor ve herhangi bir yükleme yapamıyorum ancak USB'den yüklemede sorun yok. Bilgi lütfen

Yeni Boot yazılımını usb'den yükleyip yeniden deneyin...
http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=31652&d=1202228077

kesinnet
28-10-2008, 14:21
Cihazım 2000 Hdtv, yeni yazılımı yüklemek için geçerli olan Stblink 1.06 ile makinaya bağlantı gerçekleşiyor, ama yeni yazılımı atarken izin vermiyor. "Hatalı Yükleme Geçersiz Versiyon" diye bir uyarı veriyor. Bütün Stblink leri denedim, diğerleri makinaya bile bağlanmıyor. sizce sorun ne olabilir. Teşekkür ederim..

sampiyon
28-10-2008, 14:24
Cihazım 2000 Hdtv, yeni yazılımı yüklemek için geçerli olan Stblink 1.06 ile makinaya bağlantı gerçekleşiyor, ama yeni yazılımı atarken izin vermiyor. "Hatalı Yükleme Geçersiz Versiyon" diye bir uyarı veriyor. Bütün Stblink leri denedim, diğerleri makinaya bile bağlanmıyor. sizce sorun ne olabilir. Teşekkür ederim..
STBLink_2.01 Editör Türkçe ile dene burda 1 nolu mesajda


http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=42700&page=9

kesinnet
28-10-2008, 14:39
STBLink_2.01 Editör Türkçe ile dene burda 1 nolu mesajda


http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=42700&page=9


Bunu da denedim aynı sorun devam ediyor... hatalı versiyon diyor..

sampiyon
28-10-2008, 14:41
Bunu da denedim aynı sorun devam ediyor... hatalı versiyon diyor..
usb den denedinmi

kesinnet
28-10-2008, 14:43
USB den denedim.. sorunum çözüldü.. çok teşekkürler...

ozdersm
30-07-2009, 15:20
anlatım için teşekkürler...

RETA
24-10-2009, 16:35
arkadaşlar rs232 kablosuyla next 2000 hdtv reciver a yükleme yaparken bu kablonun hangi pin leri cross bağlanacak. Bir den dokuza kadar pin var.

mehemmet
26-10-2009, 12:50
RS232 kablo ile yazılım atılırken cihazı kapatacakmıyız,bu konuda lütfen bilgi verirmisiniz.Teşekkür ederim.

Karbon
26-10-2009, 12:55
RS232 kablo ile yazılım atılırken cihazı kapatacakmıyız,bu konuda lütfen bilgi verirmisiniz.Teşekkür ederim.

cihazınızı sadece kumandadan kapatacaksınız.

sync
13-11-2009, 19:22
son verilen yazılımları usb'den yüklediğimde ve alan ayarlarını kaydet dediğimde connect fail uyarısı veriyor, beklememe rağmen hiç bir kartı görmüyor. anakart üzerinden rs232 ile com bağlantısı gerçekleştiremiyorum, stblink tüm versiyonlarını ve yeni boot yazılımını denedim, usb çevirici aldım yine olmadı sorunum nerede olabilir. Teşekkürler...

Oztan
09-07-2012, 17:13
merhabalar
rcv acilmiyordu , rs 232 ile baglandim , com3 sectim connect yaptim , sw down yaptim
hata msg verdi LOADER VERSIYON IS DIFFERENT !
nerede hata yapiyorum , stb 01.06 kullaniyorum
tskler