Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Dreamboxta ****** Auto!!

SEVMEK46
11-11-2007, 05:29
Selamün aleyküm ;
yine bir konu ile beraberiz
dreambox kullanıcıları işte size müjde!
internetten direk ******* cihazınıza yükleyin
ama unutmayın cihazınızda internet bağlantısı olmalı mutlaka aksi takdirde şifreleri alamazsınız!!
işte bazı şifreleme sistemleri
Viaccess 1-2
Seca(Mediaguard) 1-2
İrdeto1-2
B-i-s-s
Nagravision 1-2
Cryptoworks
Dcw
bu tür şifreleme yapıpda şifresi bilinen bütün kanallar açıktır :)
yapmanız gereken ******* yüklemek için kumanda üzerinden sarı tuşa basmak :)

bu arada önerilen cam mgcamd dır :) son versiyonu ise 1.25 tir :)

dreambox 500S-7000S-7020S

Ekteki dosyayı indirip önce zip den sağ tıkla klasöre çıkart işlemi yapın daha sonra Ekteki dosyayı indirip direk dreamboxun /tmp klasörü altına atın, addons tan manuel kurulum seçip dosyayı seçin ve install edin
Dreambox'da mgcamd cccam camd3 gbox newcamd evocamd ******* güncelleme
hacksat **** script v5 sürümünü çıkardık
neler yeni:
mgcamd **** (SoftCam.*** AutoRoll.*** tps.au files)
evocamd **** (Keylist.txt and Autoupdate.*** files)
newcamd **** ( rsakeylist and keylist files)
gbox **** (nagra *** file)
camd3 **** (camd3.**** file)

artık hacksat softcam seçtiğinizde hangi camdi kullanıyorsanız o camdin *** dosyalarını seçerek indirebilirsiniz. ****** indikten 2 sn sonra pencere plugins kısmına otomatik olarak geçer bu şekilde keylerin inip inmediğini de anlamış olursunuz.

http://img403.imageshack.us/img403/4857/hacksat2ge0.gif
http://img50.imageshack.us/img50/3233/hacksat4ja4.gif

(newcamd dosyaları /var/****/scce içine indirilmektedir newcamd kullanıyorsanız zaten oraya direk iner kullanmıyorsanız scce klasörünüz yoksa o dosyalar inmez % 100 göstermez ama kullanmadığınız içinde pek önemli değil)
dosyayı hacksat addons kullananlar direk dreamden hacksat addonstan indirip kurabilirler
kullanmıyan arkadaşlar aşağıdaki dosyayı indirip açmadan dreambox ın /tmp klasörü altına atıp addonstan manuel kısmından kumanda ile kurabilirler

(bazı keylerde eksiklik olabilir bunu zamanla sizler kullandıkça belirtirseniz geliştirmeye devam edebiliriz)

saygılar
SOFTCAM DOWNLOADER_V5.RAR (http://www.files-sat.com//index.php?action=downloadfile&filename=SOFTCAM%20DOWNLOADER_v5.rar&directory=KART%20PAYLA%DEIMI%20%DD%C7%DDN%20GEREKL %DD%20OLAN%20PROGRAMLAR&)

SOFTCAM DOWNLOADER_V5.ZIP (http://www.files-sat.com//index.php?action=downloadfile&filename=SOFTCAM%20DOWNLOADER_v5.zip&directory=KART%20PAYLA%DEIMI%20%DD%C7%DDN%20GEREKL %DD%20OLAN%20PROGRAMLAR&)

Güncelleme 11.11.2007
TEŞEKKÜR BUTONUNA TIKLAYIN !!!

@Tasarım,@Organik,@mach1
umarım doğru yere konu açmışımdır
sakıncası yoksa konu burada kalabilir mi?

adlaykut
11-11-2007, 18:12
BU KONU dakı işlemı deneyen yok mu arkadaslar cevap yazan yok....

balnak
11-11-2007, 18:37
ben 2 haftadır kullanıyorum.Problemsiz bir şekilde TPS AU,D+,Polsat ve diğer tüm ****** iniyor.

LUTFİ 1
11-11-2007, 22:35
ben su an yaptım oldu teşekkürler

cengo25
11-11-2007, 23:31
bende dreambox olatyına yenı sardım... sormak ıstedıgım imaj atabılıyorum rs 232 ıle baglı ama *** atmayı bılmıyorum nasıl ne sekılde yapabılırmm rs 232 kablo ıle *** atılabılırmı ! son sorum internete makınayı nasl baglayabılırımm...
tesekkurler

yucelkaan
11-11-2007, 23:58
şimdi yükledim mgcamd da hotbirt de tps, multivision, polsat, hepsi açıldı. teşekkür ederim. gerçekten iyi oldu.emeği geçenlerin ellerine sağlık

regenbogen
12-11-2007, 00:14
Emegi gecen herkese tesekkürler...:):):mzk:

SEVMEK46
13-11-2007, 02:06
bende dreambox olatyına yenı sardım... sormak ıstedıgım imaj atabılıyorum rs 232 ıle baglı ama *** atmayı bılmıyorum nasıl ne sekılde yapabılırmm rs 232 kablo ıle *** atılabılırmı ! son sorum internete makınayı nasl baglayabılırımm...
tesekkurler

flash fxp ile bunu cihazına yükle ve anlatılanları yap

****** her zaman bir tuşla kumandadan inicektir..

rs 232 ile *** yüklenmez

ethernet kablosu gereklidir..

modem den bir adet ethernet cıkıs al bır ucunu modeme dıger ucunu cıhaza tak gemıni ımagede menu-->6-5-1 yap

dhcp işaretli

aği etkınleştir işaretlı olsun yeşil tusla hafızaya al

sonra cıhazdan power fısını cek

tekrar tak bu defa kumandadan mavı tus addons download (gemini server 4.10 da gecerlıdır)
cam
cam plugınsı cıkıyorsa internete baglısın demektır ;)

cengo25
13-11-2007, 06:41
flash fxp ile bunu cihazına yükle ve anlatılanları yap

****** her zaman bir tuşla kumandadan inicektir..

rs 232 ile *** yüklenmez

ethernet kablosu gereklidir..

modem den bir adet ethernet cıkıs al bır ucunu modeme dıger ucunu cıhaza tak gemıni ımagede menu-->6-5-1 yap

dhcp işaretli

aği etkınleştir işaretlı olsun yeşil tusla hafızaya al

sonra cıhazdan power fısını cek

tekrar tak bu defa kumandadan mavı tus addons download (gemini server 4.10 da gecerlıdır)
cam
cam plugınsı cıkıyorsa internete baglısın demektır ;)

cok tesekkurler cok ıyı anlatım olmus...

mytezcan
14-11-2007, 08:48
Merhaba,

Benim cihazım dreambox 600 pvr. Bu program benim cihazımda da işe yarar değil mi? Yukardaki kodlarda 600 ü göremedimde?...:odunkes:

tuofi
14-11-2007, 11:18
Hemen akşam deniyorum saol :bravo:

eraslan
14-11-2007, 12:41
emegi geçenlere teşekkürler

kaancim
15-11-2007, 21:32
ellerin dert görmesin süper oldş.

mamut02
16-11-2007, 14:11
teşekkürler ellerinize sağlık

Efsane34
16-11-2007, 18:17
Bunu 7025+ da calistirmanin bir yolu yokmudur arkadaslar?

mydream
16-11-2007, 20:36
çok güzel bir çalışma olmuş.ben acemi bir kullanıcı olarak bunu tam anlamıyla yerine getiremedim./tmp in altına atın diyorsunuz bu nasıl oluyor.ben fireFTP kullanıyorum.cihazın pc ile bağlantısında hiçbir problem yok.addons ta dosya çıkıyor ama plug in olarak kuramıyorum cihaza.mesela şu anda addons tan manuel install a geliyorum bu attığım dosya ile ilgili hiçbir şey çıkmıyor.cihazın kendi içindeki klasörlerden oluşan bir liste çıkıyor.kullandığım image gemini 3.60.daha öğrenecek çok şeyim var.şimdiden teşekkürler.

adlaykut
16-11-2007, 23:02
ben de denıycem de sıhaza flashxpyle baglanamdım daha....

epivep
18-11-2007, 17:57
çok güzel bir çalışma olmuş.ben acemi bir kullanıcı olarak bunu tam anlamıyla yerine getiremedim./tmp in altına atın diyorsunuz bu nasıl oluyor.ben fireFTP kullanıyorum.cihazın pc ile bağlantısında hiçbir problem yok.addons ta dosya çıkıyor ama plug in olarak kuramıyorum cihaza.mesela şu anda addons tan manuel install a geliyorum bu attığım dosya ile ilgili hiçbir şey çıkmıyor.cihazın kendi içindeki klasörlerden oluşan bir liste çıkıyor.kullandığım image gemini 3.60.daha öğrenecek çok şeyim var.şimdiden teşekkürler.

Menüleri takip ederseniz dikkat edeceksiniz. kurma işlemi kumandadaki renkli tuşlarla yapılıyor. menüde komutların altındaki renklere tıklamalısınız. belki biliyorsunuzdur ama ben ilk başta çok zorlanmıştım. bu kadar pratikmiş meğer..

orhsul
19-11-2007, 19:14
Arkadaşlar gmmini 4.10 da denedim olmadı dosyayı yüleyemedim, hata verdi daha sonra enigma son sürümüyle 4.00 denedim sonuç mükemmel ben 600pvr kullanıyorum, ancak gemini de hatayı neden yerdigini anlıyamadım bilen yarsa lütfen acıklasın.

Pride
20-11-2007, 21:38
Eline sağlık @sevmek46 konuyu uygun yere taşıdım.
Uygun yer tools bölümü.
kolay gelsin.

SEVMEK46
21-11-2007, 02:32
Eline sağlık @sevmek46 konuyu uygun yere taşıdım.
Uygun yer tools bölümü.
kolay gelsin.
teşekkür ederim..kullanıcılar için umarım faideli olur :)

bu arada sen nerelerdesin yahu :D

özledim seni :D

:toplu: bak fazla özletme kendini
tamam mı?

Fuara gelebilecekmisin :(

Ben yokum malesef :(

Mach1 aga geliyormus sanırım öyle bir duyum aldım :(

Pride
21-11-2007, 20:51
Buralardayız... mode on invisible... ;)
cmtesi öğlen saatlerinde oralardayız. gelseydin iyi olurdu..

SEVMEK46
21-11-2007, 20:57
Buralardayız... mode on invisible... ;)
cmtesi öğlen saatlerinde oralardayız. gelseydin iyi olurdu..

kısmet bir gün gelir görüşürüz umarım ;)

adlaykut
24-11-2007, 18:22
bende yaptım emegı gecenlere sonsuz tesekkurler

adlaykut
25-11-2007, 21:29
bıldık paketler acmıyor galıba bu hayalde kısa surecek....

SEVMEK46
25-11-2007, 21:37
bıldık paketler acmıyor galıba bu hayalde kısa surecek....

Free x acmasınımı bekliyorsun ?

saslar
28-11-2007, 11:24
******* indirince ınxtc 'yi açıyormu arkadaşlar.saygılar

SEVMEK46
28-11-2007, 20:42
******* indirince ınxtc 'yi açıyormu arkadaşlar.saygılar

arkadas kullandıgın cıhazını maharetini henüz öğrenememişsin:confused:

şaka olsun gülelim diye mi bu mesajı yazdın?:confused:

yoksa gayet ciddimisin?:confused:

Elbette açıyor :odunkes:

saslar
28-11-2007, 23:58
Evet arkadaşım çok ciddi olarak sordum.Yanıtın için teşekkürler
saygılar
Not: Mümkünse maharetlerini kısa da olsa yazabilirmisin.Ben henüz tam keşfedemedim.
Başka bir topice yazmıştım ama arada kayboldu (sorun olmasın diye hazır topice yazmıştım)
Arkadaşlar hazır yardım başlığı açılmışken benim de bir sorum-sorunum var;
skybox (dm500) uydu alıcım var ethernet kablosunu taktığımda daha önceleri hatırlayabildiğim kadarıyla içinde (üstten bakınca) yeşil ışık yanıyordu. Şimdi zaman zaman yanmadığı ve internete bağlanamıdığımı fark ettim. değişik kablolar la da denedim bazen yeşil yanmıyor ve dolayısıyla bağlanamıyor.. Uydu alıcısının arızalı olma ihtimali mi yoksa ıp ayarlarıyla mı ilgili (ıp ayarı yapmadanda yeşilin yanması gerekiyor mu? varsa biran önce servise götürmek istiyorum.saygılarımla

SEVMEK46
29-11-2007, 03:53
saygılar
Not: Mümkünse maharetlerini kısa da olsa yazabilirmisin.Ben henüz tam keşfedemedim.
Başka bir topice yazmıştım ama arada kayboldu (sorun olmasın diye hazır topice yazmıştım)
Arkadaşlar hazır yardım başlığı açılmışken benim de bir sorum-sorunum var;
skybox (dm500) uydu alıcım var ethernet kablosunu taktığımda daha önceleri hatırlayabildiğim kadarıyla içinde (üstten bakınca) yeşil ışık yanıyordu. Şimdi zaman zaman yanmadığı ve internete bağlanamıdığımı fark ettim. değişik kablolar la da denedim bazen yeşil yanmıyor ve dolayısıyla bağlanamıyor.. Uydu alıcısının arızalı olma ihtimali mi yoksa ıp ayarlarıyla mı ilgili (ıp ayarı yapmadanda yeşilin yanması gerekiyor mu? varsa biran önce servise götürmek istiyorum.saygılarımla

Selamlar arkadas asagıda resım koydum resme ıyıce bak kontrol et

tamam mı?

daha sonra eğer adsl kullanıyorsan genelde adsl kullanıyorlar

resımdekı gıbı ayarla

sonra hafızaya al bakalım olacak mı olmayacak mı?

Resimdeki derken ip adresini ayarlama hahahha :ehehe:

dhcp işaretli olmasın

aşağıdaki resim gemini image 4.1.0 dır
cihaz ise dm 500 s

http://img340.imageshack.us/img340/3011/screenshotqi6.jpg

SEVMEK46
29-11-2007, 03:56
saygılar
Not: Mümkünse maharetlerini kısa da olsa yazabilirmisin..saygılarımla

Abi kendimce edinmiş oldugum kısa ve ayrıntılı bılgılerı önümüzdeki günlerde döküman olarak verecegım ama su sıralar
forumlar,maıller,dosyalar cok yogunum :(

:odunkes: --->>gözü kör olası odun yashmısh

:iyyy: yash odunda yanmıyorkı ühühühühühühüh :(

adlaykut
01-12-2007, 17:44
HAYRET KI hayret bu ıyılıgı yapan arkadaslar tps auto dosyasının şifresını vermıyorlar galıba polsatından free x ıne hepsı acıyor ancak cıhaz tpslerı acmıyor....mgcame ne kadar sıfre guncelledıysem olmadı LUTFEN YARDIM

opel7806
02-12-2007, 07:51
teşekkürler ellerinie sağlık

SEVMEK46
02-12-2007, 15:40
HAYRET KI hayret bu ıyılıgı yapan arkadaslar tps auto dosyasının şifresını vermıyorlar galıba polsatından free x ıne hepsı acıyor ancak cıhaz tpslerı acmıyor....mgcame ne kadar sıfre guncelledıysem olmadı LUTFEN YARDIM

Tps için buraya bakabilirsin

Dm Box 500 S De Tps,multivizyon,xxl,dİgerlerİ Auto !!! (http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=35458)

:iyyy:

adlaykut
02-12-2007, 18:04
artık acıyor free xler gıttı multıler geldı galıba sıfreler cakısıyor anladıgım kadarıyla......

harun baygın
18-12-2007, 22:46
bunlar inpax lariçin geçerlimi teşekkürler

mkaya
18-12-2007, 23:11
farketmez arkadaşım.inpax ada olur bir başka klonada.

ewoha
24-12-2007, 00:25
pli helen yazılımın da olurmu auto dm500s serverimvar gemini yazılmında onuyaptık server çalışmadı tekrar cevirdik mg cfg yi yükledik yine olmadı

kingcock
24-12-2007, 21:42
cccam2.0.4 ü yükle, tps paketinde france 5 kanalı üzerine gelip bir kaç saniye bekle kyler auto olarak açıldıktan sonra diğer kanalları da izleybilirsin.

SEVMEK46
07-02-2008, 19:04
ESKI VERSIYONLAR CALISMAZ-SEVMEK46-2008

HACKSAT V8a -07.02.2008

TIKLA INDIR-V8a (http://www.files-sat.com//index.php?action=downloadfile&filename=HACKSAT%20V8a%20-07.02.2008.rar&directory=KART%20PAYLA%C5%9EIMI%20%C4%B0%C3%87%C4% B0N%20GEREKL%C4%B0%20OLAN%20PROGRAMLAR&)

SEVMEK46
18-06-2008, 15:55
V9A YENI VERSIYON 5 HAZIRAN 2008

ESKİ SÜRÜMLER KE.Y İNDİRMEZ V9a KULLANMANIZ GEREKİR

http://img362.imageshack.us/img362/6315/hacksatv9enai0.gif

pluginimizin artık Türkçe sürümünü de çıkardık
eski versiyondaki web sayfası çalışmadığında indirilmeye çalışılan ke.ylerin
silinmesi sorunu giderildi.
şimdi web sitesi çalışmadığı zamanlarda ke.y indirme menüsü ekrana gelmeyecektir
böylelikle hem ke.y indirme butonlarını seçemeyecek hemde seçemediğiniz zamanlarda
web sitesinin çalışmadığını anlayabileceksiniz
tabi ke.ylerinizde zarar görmeyecek sıfırlanmayacaktır
ve yeni ke.y indirme adresleri eklenmiştir, eski adresler kısa süre sonra çalışmayacaktır
bu sebeple versiyon 8 kullanan arkadaşlar bir süre sonra ke.y güncelleme işlemini yapamayacaklardır

ileride eklenmesi düşünülen butonlar: menu ve çocuk kilidi şifresini unutanlar için şifre resetleme fonksiyonu

Dreambox'da mgcamd cccam camd3 gbox newcamd evocamd ke.yleri güncelleme

mgcamd ke.ys (SoftCam.Ke.y AutoRoll.Ke.y tps.au ke.y dosyaları)
cccam ke.ys (SoftCam.Ke.y AutoRoll.Ke.y tps.au ke.y dosyaları)
cccam ke.ys (constant.cw ke.y dosyası)
evocamd ke.ys (Ke.ylist.txt and Autoupdate.Ke.y ke.y dosyaları)
newcamd ke.ys ( rsake.ylist and ke.ylist ke.y dosyaları)
newcamd ke.ys ( constantcw ke.y dosyası)
gbox ke.ys (nagra ke.y dosyası)
gbox ke.ys (softcam.cfg ke.y dosyası)
camd3 ke.ys (camd3.ke.ys dosyası)

script ile indirilen tüm ke.ylerin silinmesi için bir buton
ve dreambox şifresini unutanlar için passwd reset butonu

artık hac ksat softcam seçtiğinizde hangi camdi kullanıyorsanız o camdin ke.y dosyalarını seçerek indirebilirsiniz.
ke.yler indikten 2 sn sonra pencere plugins kısmına otomatik olarak geçer bu şekilde ke.ylerin inip inmediğini de anlamış olursunuz.

(newcamd dosyaları /var/ke.ys/scce içine indirilmektedir newcamd kullanıyorsanız zaten oraya direk iner
kullanmıyorsanız scce klasörünüz yoksa o dosyalar inmez
dosyayı hac ksat addons kullananlar direk dreamden hac ksat addonstan indirip kurabilirler
kullanmıyan arkadaşlar aşağıdaki dosyayı indirip açmadan dreambox ın /tmp klasörü altına atıp
addonstan manuel kısmından kumanda ile kurabilirler

TIKLA INDIR-DOWNLOAD NOW (http://www.skystar.org/redirect.php?dlid=2765&ENGINEsessID=60cfef9342445533e024f72afe49a5b0)

ceyar
18-06-2008, 16:10
dosyayı hac ksat addons kullananlar direk dreamden hac ksat addonstan indirip kurabilirler
kullanmıyan arkadaşlar aşağıdaki dosyayı indirip açmadan dreambox ın /tmp klasörü altına atıp
addonstan manuel kısmından kumanda ile kurabilirler

ellerinize sağlık bir şey sormak istiyorum hacksat addons nasıl kullanabilirim imagem nabilo v.08 dreambox 500s yardım için şimden teşekkürler.

SEVMEK46
01-07-2008, 07:25
ellerinize sağlık bir şey sormak istiyorum hacksat addons nasıl kullanabilirim imagem nabilo v.08 dreambox 500s yardım için şimden teşekkürler.

gemini içindir

mesajını yeni gördüm

SEVMEK46
01-07-2008, 07:26
Dreambox Ke.yleri otomatik günceller

internet olmasi şarttir

aşağidaki resimde görüldüğü gibi

hangi camı kullanıyorsanız onu seçmeniz yeterlidir
Yeni özellik
menu ve ebeveyn kilidi unutanlar için şifre kaldırma konmuştur
Ayırıyeten dreambox şifresini unutanlar için şifre sil bölümü vardır

şifre sile basarsanız

kullanıcı adı

root

şifre dreambox olur
http://img79.imageshack.us/img79/7831/sifrels0.jpg

DOWNLOAD (http://www.4shared.com/get/53405610/992b695b/HackSat_v9b_TR.html)

vectracdx
07-09-2008, 22:14
Hacksat addons sadece gemini için değil. Ben PLI Jade'ye kurdum. İşin sırrı tar.bz2 soyadlı dosyayı önce 7-zip programı kullanıp genişletmek sonra win_gz programı ile sıkıştırıp tar.gz soyadlı hale getirmek. Tmp dosyasını içine atıp kuruyorsunuz.

Şifreleri indiriyor, ama gördüğüm kadarı ile şifreler bugünlerde sadece Polsat vs.'yi açıyor. MCT, ***view vs. yi henüz seyredemedim.

SEVMEK46
07-09-2008, 23:44
Hacksat addons sadece gemini için değil. Ben PLI Jade'ye kurdum. İşin sırrı tar.bz2 soyadlı dosyayı önce 7-zip programı kullanıp genişletmek sonra win_gz programı ile sıkıştırıp tar.gz soyadlı hale getirmek. Tmp dosyasını içine atıp kuruyorsunuz.

Şifreleri indiriyor, ama gördüğüm kadarı ile şifreler bugünlerde sadece Polsat vs.'yi açıyor. MCT, ***view vs. yi henüz seyredemedim.

Selamlar €nigma1 lerin hepsine de olur :)
ke.yler devamlı guncellenıyor dcw keylerde buna dahıldır
Selamlar

sumnulu
14-01-2009, 11:01
Üstadlar, enigma 2 kullanıcılarına bir güzellik yok mu ???

SEVMEK46
15-01-2009, 22:55
Üstadlar, enigma 2 kullanıcılarına bir güzellik yok mu ???

forumda var ararsanız gorursunuz selamlar:sagol:

karaoglan05
16-01-2009, 10:49
arkadaslar bende 2 haftalık dreambox500 kullanicisiyim ve acaemiyim bu program benim cihazin icinde mevcut ama gecen gun ntvspor sifre girdi ve bu programla sifreyi birtürlü kaldiramadim. mesela ntvspor biss keyini kaldirmak icin bu programda ne yapmaliyim ccam2.11 var cihazda.

SEVMEK46
16-01-2009, 20:03
arkadaslar bende 2 haftalık dreambox500 kullanicisiyim ve acaemiyim bu program benim cihazin icinde mevcut ama gecen gun ntvspor sifre girdi ve bu programla sifreyi birtürlü kaldiramadim. mesela ntvspor biss keyini kaldirmak icin bu programda ne yapmaliyim ccam2.11 var cihazda.

Mgcamd kullan

karaoglan05
17-01-2009, 21:24
Mgcamd kullan

dostum mgcamd kullanmak icin ne yapmaliyim hacksat *** de mgcamd yaziyor onamı ok demem lazim cc2.011 kısmınımı değistirmeliyim

okaycan
02-02-2009, 15:40
tesekkurler

SEVMEK46
04-02-2009, 22:51
dostum mgcamd kullanmak icin ne yapmaliyim hacksat *** de mgcamd yaziyor onamı ok demem lazim cc2.011 kısmınımı değistirmeliyim

mavı tus-->>addons-->>download and install buradan "cam" bolumune gır sonra mgcamdın son versıyonunu bul ve ındır cıhaza kur kullanabılırsın selamlar

luckyman
05-02-2009, 01:58
bu işlemi yapmak diğer ayarlarımı etkilermi acaba?

SEVMEK46
05-02-2009, 23:07
bu işlemi yapmak diğer ayarlarımı etkilermi acaba?

Selamlar

baska cam kullanıyorsan o cam calısmaz :)