Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Başlangıç disketiyle XP kurmak

sile
29-11-2005, 19:01
Windows XP CD leri çok büyük ihtimalle “bootable” dır. Yani CD den bilgisayarı açma özelliğine sahiptir. Elimizdeki CD mizin “bootable” olmasını istiyorsak orijinal bir CD den veya orijinal bir CD nin kopyasından, CD den CD ye birebir kopyalama yapmalıyız. İkinci bir yol da “bootable” CD nin .iso uzantılı imaj dosyasından CD kopyalamak. “bootable” XP CD nizi .iso uzantılı olarak sabit diskinize yedekleyebilir ve istediğiniz anda bootable özelliğine sahip bir kopyasını oluşturabilirsiniz. Bunun için “Ultra Iso” gibi programlara ihtiyaç olabilir.
Eğer CD niz bootable değilse veya harddiske kopyaladığınız Windows XP CD sinin içeriğinden işletim sisteminizi kurmak isterseniz bir başlangıç disketiyle bu mümkündür.

Windows 98SE veya Windows Millennium başlangıç disketi temin edin. Bu disketler NTFS dosya sistemini tanımıyorlar. FAT (FAT32) dosya sistemini tercih edebilirsiniz.

“Bios” tan ayarlı değilse “first boot device” ı “floppy” olarak ayarlayın. “Bios” a açılışta "Del” e basarak giriliyor.

Başlangıç disketiyle bilgisayarı açın. CD den kuracaksanız CDROM desteğiyle başlatın.

Diyelim ki XP CD sinin içeriğini D: sürücüsüne winxp klasörü içine yedekledik. C: ya da format atıp yeniden Windows XP kurmak istiyoruz.

Önce C: yi formatlayalım (biçimlendirelim).
format c: yazıp enter’e basın.
Formatı onaylayın ve bitmesini bekleyin.
d: yazip enter tuşuna basın. Sonra:
cd winxp enter
cd i386 enter
winnt enter
kurulum başlayacaktır…

Windows millennium başlangıç disketini indirmek için buraya (http://geocities.com/hayatbilgisi2005/winmebaslangic.zip) tıklayınız.

Kurulumu sabitdiskten başlatacaksak sadece yedek aldığımız sürücünün (mesela D:) FAT32 olması yeterli. Disket C: yi görmediği için format işlemini kurulum aşamalarının ilgili yerinde yapabiliriz.

profsulo
30-11-2005, 12:21
bunun farklı bir yöntemi daha var cd yi boot halde kopyalayıp boot u oradan yapabilirsiniz

MasteR
30-11-2005, 14:11
ntfs sistemli c ve fat sistemli d varken 98 disketiyle açıp format c: dedim ve geçmiş olsun d formatlandı, bütün yedekler uçtu aman dikkat!

AhmeT UğuR
19-04-2006, 21:23
ntfs sistemli c ve fat sistemli d varken 98 disketiyle açıp format c: dedim ve geçmiş olsun d formatlandı, bütün yedekler uçtu aman dikkat!
kardeş saf mısın :no: ntfs sistemli part zaten gözükmez :D direkt fat sistemi çıkar :iyyy:

MasteR
20-04-2006, 16:27
kardeş! evet safım.

raziel
20-04-2006, 23:04
ya arkadaşlar bana bu konuda yardım etseniz. xp cd miz bootable. ama cd sürücüm bozuk gçrmüyor. rewiter sürücü idare ediyorum ama ordanda boot edemiyorum. bios tan uğraştım görmüyor. cd yi hardiske kopyalayıp nasıl boot edecez?

tirnerf
25-04-2006, 18:10
ihtiyacınız olan bütün bootdisk ler için

Tıklayınız (http://www.bootdisk.com/)

Teşekkür etmeyi unutmayınız. (sonunda 1 teşekkürüm oldu)

musti15
26-04-2006, 23:02
ellerine sağlık doğrusu