ferman78
13-08-2007, 17:16
Arkadaşlar adsl bağlatalı 3 gün oldu.bağlantım 1024 sınırsız.otomatik ıp seçiyorum ve internete bağlanıyorum ancak 5-10 dk sonra bağlantı hatası veriyor.yalnız ilgin olan mirc veya msn tarzı proglamlar çalışmaya devam ediyor veyahut sadece google çalışıyor(çevirim dışı filanda çalışmıyor) modemi aç kapa yapıyorum 10 dk filan düzgün işliyor ama daha sonra aynı problemi veriyor.acaba sorun ne olabilir??
arkadaşım modilin xp ye uygunbu bende aynı hatayı yaptı modil dehişti sorunda bitti modilin üzerinde xp ye uygunlugunu konturol et
Arkadaşlar adsl bağlatalı 3 gün oldu.bağlantım 1024 sınırsız.otomatik ıp seçiyorum ve internete bağlanıyorum ancak 5-10 dk sonra bağlantı hatası veriyor.yalnız ilgin olan mirc veya msn tarzı proglamlar çalışmaya devam ediyor veyahut sadece google çalışıyor(çevirim dışı filanda çalışmıyor) modemi aç kapa yapıyorum 10 dk filan düzgün işliyor ama daha sonra aynı problemi veriyor.acaba sorun ne olabilir??
@ferman78 bu sorun genelde bir kaç neden olabilir TCP/IP ayarlarından ethernet kartından ve yada ağ kablosundan da yapabilir birkaç test yapman gerekiyor speed test yapaman gerekiyor internet bağlantı hızını bir test et sonuçne çıkacak diğer seçenek ise yapman gereken başlat çalıştır seçeniği var işletim sisteminde okısma cmd yaz karşına siyah ekran çıkacak okısmada ipconfig/all yaz bak baklım otamatik yapılandırma etkinmi eyerdeğilse denetim masasından ağ bağlantılarımı tıkla karşına bir ekran çıkacak ekranda kutucukta tıc/ıpayarlarını tıklayıp özelliklere tıkla.
Karşına kutucuk çıkcak yıne orada otomatik ıp al seçeniği etkinmi bir bak değilse etkin yap bilgisayarın servis sağlıyıcından otomatik ıp almaya başlayacaktır kolay gelsin
adsl speed test
http://speedtest.ttnet.net.tr/
organik81
14-08-2007, 09:51
Modemi (Airties) yaz kampanyası dahilinde telekomdan aldıysan geri götür değiştir. Tıpatıp aynı sorun benim başıma da geldi denemediğim yöntem kalmadı sonunda modem arızalı çıktı.
aynsıını bende de yapıyor
ferman78
14-08-2007, 13:08
cevaplarınız için teşekkürler.otomatik ip alıyor pc ancak uzman ve organik hocaların dediği gibi sanırım modemde arıza var (kampanya dahilinde combomax modem) dün gece download ederken hızım 18 kb/sn idi. daha önce ise 98 kb ile indiriyordum ancak ilginç olan hiç kesilmemesiydi bağlantımın.sanırım yüksek hızda modem hata veriyor düşündüm.bugun servisini arayıp değiştirmelerini söyleyeceğim.
tekraren ilgilenip cevap verdiğiniz için siz üç hocamada teşekkürler ve saygılar.
cok ilginc airties modemler cok saglam olurlar.