Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Tv'de altyazılı film izleme(resimli anlatım)


thundere
03-07-2007, 22:57
:( İlk başta karışık gibi gözüksede aslında çok basit ve bir kere yaptıktan sonra iş sadece yeni altyazıları yüklemeye kalıyor.Ben örnek olarak TAQUILLA 5 kanalında oynayan Barnyard adlı çizgi filmi seçtim.

:( Özellikle Multiler ve Taquillalarda oynayan filmlerin altyazılarını indirip izleyebilirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gerekli donanım:Uydu alıcı,PC(analog tv kartı ve ekran kartında tv-out olacak),TV,bağlantı kabloları
Gerekli yazılım :Dcaler,IGI subtitler,TVTool,altyazı--İNDİR (http://rapidshare.com/files/40840363/hepsi.rar.html)

http://img408.imageshack.us/img408/4199/semadu2.jpg

1-Önce yukarıdaki gibi bağlantılarımızı yapıyoruz.Uydu alıcıyı analog tv kartımıza,ekran kartımızın tv çıkışını da televizyonumuza bağlıyoruz.

http://img509.imageshack.us/img509/520/tv1kg5.jpg

2-Tv izleme programı olan DSCALER'ı çalıştırıyoruz.Kendi tv kartımıza göre ayarlarını yapıp görüntü elde ediyoruz.

http://img177.imageshack.us/img177/8928/igikb2.jpg

3-Atlyazı programı olan IGI subtitler'ı çalıştırıyoruz.Ve sırayla;
1-Altyazı dosyasını seç
2-Altyazıyı oynatma tuşuna bas
3-Zamanı senkronize et(epg'ye bakarak)
4-Mouse ile işaretlenen yeri tut ve Dscaler progmanının üstüne sürükle.
* Programın diğer menülerinde yazı rengi,boyutu,parlaklık...vb ayarları yapabilirsiniz.

http://img509.imageshack.us/img509/2365/iguc8.jpg

4-Kırmızı kutunun içindeki herhangi bi noktaya mouse ile tıkladığınızda o zaman gider.Sağdaki oklarla da tam zamanı tuturacaksınız


http://img408.imageshack.us/img408/2486/tv2cz1.jpg

5-Yukarıdaki hale geldi.Şimdi sıra bunu televizyona aktarmaya geldi.


http://img177.imageshack.us/img177/7873/tvoutvb2.jpg

6-Son olarak TVtool programını çalıştırıp pcdeki ekran görüntüsünü televizyona yolluyoruz.Dscaler programanı tamekran yapıp keyfimize bakıyoruz.


VE SONUÇ(cep telefonu ile çekilmiştir);

http://img291.imageshack.us/img291/400/dsc00101pj8.jpg
http://img373.imageshack.us/img373/6756/dsc00103hf1.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/2397/dsc00102oi3.jpg

mach1
03-07-2007, 23:25
İlginç bir çalışma eline sağlık....

tako 2000
03-07-2007, 23:28
Eline saglık güzel bir çalışma olmuş.

Tasarım
03-07-2007, 23:31
İnsanlar araştırınca demekki bir şeyleri başarabiliyorlar. Bundan onlardan biri :)

Lagos_1
04-07-2007, 00:07
emeğine teşekkürler.

Merak ettiğim. Acaba Nextlere böyle alt yazı gösterme yeteneği kazandırılamazmı. Usb den yüklerdik. (Teletext bölümünü kullansak mesala )

yenisayfa
04-07-2007, 00:53
dostum teşekkür ederim böyle bir programa ihtiyacım vardı .

yalnizca1
04-07-2007, 15:04
süper bir çalışma. teşekkürler ellerine sağlık. :)

yenisayfa
04-07-2007, 15:32
dostum alt yazıları nereden indiriyoruz türkçeye nasıl çevriliyor onuda biraz aydınlatabilirmisiniz saygılar

baba48
04-07-2007, 15:45
Gerçekten bazı şeyler gerçek olmaya başaldı.Bunu ben hep kafamdan geçiriyodum.Böyle olsa diye.Yapılmıycak başarılmıycak bişey yok bunu göstermiş arkadaş.

dostum alt yazıları nereden indiriyoruz türkçeye nasıl çevriliyor onuda biraz aydınlatabilirmisiniz saygılar

Google da filmin adını yazıp bulabilirsin.Örnek "Apocalypto altyazı" yazın
karşınıza çıkar

Bu siteye bir göz at bakalım. (http://www.divxplanet.com/)

yenisayfa
04-07-2007, 16:02
Gerçekten bazı şeyler gerçek olmaya başaldı.Bunu ben hep kafamdan geçiriyodum.Böyle olsa diye.Yapılmıycak başarılmıycak bişey yok bunu göstermiş arkadaş.



Google da filmin adını yazıp bulabilirsin.Örnek "Apocalypto altyazı" yazın
karşınıza çıkar

Bu siteye bir göz at bakalım. (http://www.divxplanet.com/)

dostum çok işime yaradı ilgin için teşekkür ederim

euro
04-07-2007, 16:12
elinize sağlık
faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler

yellowstorm
04-07-2007, 17:16
teşekkür ederim arkadaşım çok güzel bir çalışma yapmışsın ve anlatımın çok güzel olmuş böyle birşeye ihtiyacım vardı.

Ressamm
04-07-2007, 20:46
araştırmak başarmaktır güzel bir çalışma emeğine sağlık teşekkürler
saygı ve sevgilerimle

etkemik
05-07-2007, 18:48
Bilgi için teşekkür . tv tool indirdim bilgisayar geç açmaya basladı geri sildim . düzeldi .

thundere
05-07-2007, 18:55
Bilgi için teşekkür . tv tool indirdim bilgisayar geç açmaya basladı geri sildim . düzeldi .

http://img352.imageshack.us/img352/1324/tvtooltc9.jpg


Biçimlendirme menüsünden windowsla başlat seçeneği işaretli olmasın.O zaman açılmada sorun yaşamazsın...

mach3power
05-07-2007, 19:03
http://www.eurotvguide.net/TAQUILLA.html:firca:

didical_system
05-07-2007, 22:40
bu fikir benden çıkmıştı:D
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=30977

asos_19
06-07-2007, 20:39
arkadaslar ss2 de oldu fakat altyazılar cok cabuk gecıyor bu nasıl onlenır.tesekkurler.

memoli42
07-07-2007, 12:08
Arkadaşım eline sağlık yararlı bir çalışma.

azg21
07-07-2007, 12:57
dostum tv kartı olması şartmı acaba bunu RS 232 üzerinden cihaza atıp izleyemezmiyiz bunu bi mümkünatı varmı veya yokmu

serdar17
07-07-2007, 13:20
paylaşılan bilgi ve görsel açıklama için teşekkür ederim ....

angora
07-07-2007, 13:39
ellerine sağlik,çok güzel çalişma,ben tv kartim dijiat olduğu için bunu bilgisayarında gercekleştiriyordum yanliz tv de hiç denemedim,dijital tv kartlarında bu gecerlimi bilmiyorum,bilgin varmı,olmuyorsa,kablo almayayım bunun için,gercekten ellerine sağlık,

memoli42
07-07-2007, 13:44
Thunder arkadaşım alt yazı hızını bir türlü rayına oturtamadım.

thundere
07-07-2007, 14:03
http://img509.imageshack.us/img509/2365/iguc8.jpg



-Kırmızı kutunun içindeki herhangi bi noktaya mouse ile tıkladığında o zaman gider.Sağdaki oklarla da tam zamanı tuturacaksın.

-RS232 ile olmaz.USB ile ileride belki olabilir.

-SS2 ile de olur pc ekranındaki görüntünün ekran kartı ile TV'ye aktarılması yeterli.

thundere
07-07-2007, 14:08
1-RS232 kablosunu 2 tane seri mouse kablosunu birbirine bağlayarak yaptım.

2-Ekran kartı-TV bağlantı kablosunun ise PS2 mouse kablosunu lale jack ile birleştirerek yaptım.


İnternet cafeciye "cross kablo var mı?" dediğinde trene bakar gibi bakıyorsa insan herşeyi kendisi yapıyor:ters:

memoli42
07-07-2007, 17:48
Arkadaşım ben PC'de Avermedia tv kartı ile televizyona aktarmadan kullanıyorum ama evde bir deneyim bakalım.Sağol.

memoli42
07-07-2007, 21:34
Thundere arkadaşım şimdi şuan Borat izliyorum tam olarak sesini düzene koydum.Emeğin için teşekkürler.

servang
08-07-2007, 02:17
gerekli kabloları da yazsanız ayrıca bence bu com port dan izlenebilirse daha iyi olur bi yazılımla mesala

Pancali 22
08-07-2007, 13:43
Mach 1 hocamin böyle bir özelligi yazilima kazandirma imkani veya ihtimali varmi acaba? Hani USB ile alt yaziyi atip izlesek süper olurdu.

cırcır77
11-07-2007, 08:43
eline sağlık güzel uygulama deniyecem bi ara.

borsa53
11-07-2007, 14:48
cok teşekkür ederim inşallah yapmayi başarabilirim

didical_system
17-07-2007, 14:54
keşke nextlere yazılım özelliği olarak eklenebilse..:ehehe:

adlaykut
23-09-2007, 12:00
baglantıyı anlamadım tv kartını nasıl baglayacaz uyduya___?????yanı bu tv kartından cıkısı uydunun neresıne baglaycaz kı....

Ressamm
23-09-2007, 13:27
PC analog tv kartını uyduya bağlayamazsın uydu cihazınla pc tv kartını bağlayacaksın
sonra pc ekran kartınla tv bağlantını yapacaksın pcnde dijital tv kartın var ise sorun değil
saygılar sevgiler

Ressamm
23-09-2007, 15:52
baglantıyı anlamadım tv kartını nasıl baglayacaz uyduya___?????yanı bu tv kartından cıkısı uydunun neresıne baglaycaz kı....

tv kartından çıkışı cihazın arkasında bir adat CH anten
girişi var bir adette tv bağlama girişi var pc tv kartının
anten girişini cihazın tv yazan girişine bağlıyacaksın
pm okudum o yüzden buraya yazıyorum bu bağlantı çok basit bildiğimiz anten kablosu var ya bir ucu dişi bir ucu erkek bu kabloyla baglıyacaksın cihazınıda
tvye skart ile bağlarsan aynı anda hem bilgisayarında
hemde tvde seyredebilirsin pm atmana gerek yok
buraya yaz olduğunca cevaplarız diğer arkadaşlarda
benim eksiklerim varsa tamamlarlar saygılar sevgiler

yenisayfa
23-09-2007, 17:41
dostum ben çok uğraştım ve evde ss2 veDVB DREAM LE BUNU uyguladım başardım şimdi alt yazıyı indirip seyrediyorum

amon
23-09-2007, 18:01
tv kartı olmadan next2000dpcis süper plus'a olurmu? olursada nasıl olur:confused:

digicom
24-09-2007, 23:52
Güzel bir çalışma olmuş dogrusu...

ahmetsunal2004
25-09-2007, 18:18
dostum ben çok uğraştım ve evde ss2 veDVB DREAM LE BUNU uyguladım başardım şimdi alt yazıyı indirip seyrediyorum

Progdvb ile olur mu ? FPSsi kac olan altyazilar kullaniliyor ?

mezor
26-09-2007, 17:34
Eline sağlık güzel bir çalışma....

yenisayfa
26-09-2007, 19:08
dostum fark etmiyor prog dvbde de oluyor mesela benim hem dream hemde progdvb var ikisindede oluyor

47.akturk
26-09-2007, 22:39
hocam kolay gelsin altyazı icin internete gerek varmıdır

yenisayfa
26-09-2007, 23:41
dostum alt yazıyı tabiki internetten indirecen sonrasında gerek yok

amon
29-09-2007, 22:44
arkadaşlar tvkartı olmadan altyazı yapabilirmiyim 2000dpcis süper serisine yapabilirmiyim? bi yardım pls acil pls..çok acil yardım.................

ŞAHİN
20-10-2007, 19:18
ben konuyu tam olarak anlayamadım ama yinede teşekkürler ....................

YALLE 1907
21-10-2007, 14:34
nasıl yapacaaz arkadaşlar yüklemeyi yukarıdaki gibimi o şekildemi yardımcı olurmusunuz ben acemi olduğum için kusura bakmayın yardımcı olursanız çok sevinirim ayrıca bu yazılım için gerçekten çok iyi olmuş teşekkür ediyoruz.

yenisayfa
21-10-2007, 15:37
dostum altyazıyı indir klasöre çıkart sonrada ıgı subitleri ac altta load subtitle ye tıkla altyazıyı bul aç de ıgı subtitlye atacak

amon
06-01-2008, 13:58
sırf bubun için analog tv kartı aldım averTV super 007 inşallah olur. :)

amon
02-02-2009, 17:22
tv kartımda svide çıkışı vardı onu av videoya çevirdim oldu :)

czcrk
06-02-2009, 15:50
arkadaşlar kafama takılan şey ya kanal reklama girerse ?.. O zaman bütün senkron bozulmaz mı?

yenisayfa
06-02-2009, 17:17
arkadaşlar kafama takılan şey ya kanal reklama girerse ?.. O zaman bütün senkron bozulmaz mı?
dostum reklamlı flimlerde olmaz zaten çünkü altyazı bilgisayardan aldığı için altyazı devam eder durdurdnuzmu sibaştan altyazıyı tekrar flime senkron etmeniz lazım

Çukurovalı
11-02-2009, 11:43
bana karışık geldi teşekkürler

sampo
05-05-2009, 10:11
Yeni nesil tüm ekran kartlarında tv çıkışı zaten var. Bütün bu karmaşayla uğraşmaya hiç gerek yok bence. Ekran kartının tv çıkışını bağlantı kablosuyla bağlayıp bilgisayardan ekran ayarlarını yaptın mı tamamdır. Bilgisayarın ekran görüntüsünü tv den olduğu gibi alabiliyorsun zahmetsizce. Ben izliyorum....