Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : cihaza yazılım atamama

H58A
27-11-2005, 20:24
8000XCAM cihazım var 2 gün öncesine kadar yazılım atabiliyordum ama şu anda yazılım atamıyorum.Ara kablolarda sorun yoktur.Çözüm üreten arkadaşlar ne yapabilirim sorun nedir şimdiden tşk

sile
27-11-2005, 20:30
Arkadaşım daha açık bilgi ver hangi loader kullanıyorsun.Xcam mı plus mı pcm mi
Yardım almak için daha detaylı sorular sorun.

H58A
27-11-2005, 20:32
Xcam Kullaniyorum. Yazilim Atamama Sorunu Cİhazdami Şu Andakİ Yazilimlardami.

H58A
27-11-2005, 20:35
Bilgisayardan 8000xcam a herzamanki kolayca attıgım yazılımları şu anda yükleyemiyorum.yanlışım olsa şu ana kadar yazılım atamazdım .sorunsuz yazılım atarken şu anda atamıyorum..

danger35
27-11-2005, 20:38
cihazla pc connect oluyormu peki?

sile
27-11-2005, 20:41
Kablo veya girişlerde sorun olmasın.Yazılımlarda sorun yok.
Ne gibi hata oluyor daha açokça yaz.

H58A
27-11-2005, 20:44
cihaza yazılımı bigisayardan göderdigimde arka dügmeden acıyorum ama cihaz sadece normal acılımını yapıyor.donlavd olmuyor,

H58A
27-11-2005, 20:47
bilgisayar yazılımı gönderiyor ama cihazda tık yok normal acılır gibi acılıyor.

danger35
27-11-2005, 20:49
yazılım yükleme programıyla connect olmuyormu arkadaşım?
com 1deniyorsun sanırım olmassa birde com2 dene !

H58A
27-11-2005, 20:53
connect te sorun yok yazılım bilgisayardan cihaza aktarımda cihaz cevap vermiyor

danger35
27-11-2005, 20:57
arkadaşım yazılım yükleme programında com1seçtiğinde connect olduğunu görüyorsan bağlantıda sorun yoktur başka yazılım yükleyip dene olması lazım!
eğerki pc ile recevier connect olduysa;)

H58A
27-11-2005, 22:09
PC İLE RECEVİER CONNECT olmuyor bigisayardan attıgımda recevier install
olmuyor.

danger35
27-11-2005, 22:12
dostum ozaman com 2den dene belki com1 in bozulmuş olabilir!

halis
27-11-2005, 22:16
ben

danger35
27-11-2005, 22:18
evet halis sen?
yanlış oldu sanırım:D

Pride
27-11-2005, 22:21
Doğru cihaz kodunu girdiğinden emin ol ilk önce buna bir bak Kod: ( 0110 )
Com portunu doğru seçtiğinden emin ol.
Kablonu kontrol et belki bir kopukluk olabilir o zaman pc-reciever bağlantın gerçekleşmez.
Eğer bunlar doğru ise eski yazılımlardan birini atarak cihaza tekrardan bu yeni verilen yazılımları yüklemeye calış.
Kolay gelsin

H58A
27-11-2005, 22:37
cihaza yazılımı Software Downloader 1.1 ile DOWNLOAD edilemiyor.
8000XCAM_1017_Cas/flash.bin yazılımını atamıyorum halbuki gerektiginde hep atmışımdır.ama şimdi atılmıyor.

Pride
27-11-2005, 22:42
O zaman Superloader 1.06 ile dene bakalım
BURADA (http://www.mach1digital.com/351/showthread.php?t=154)

sile
27-11-2005, 22:47
Cihaz kodunu 110 olarak ve com ayarını dikkatli seç.
sorun olmaması gerek.

danger35
27-11-2005, 22:49
O zaman Superloader 1.06 ile dene bakalım
BURADA (http://www.mach1digital.com/351/showthread.php?t=154)
pride dostum ben kaçıyorum ama arkadaşın işini halletmedende gidemiyorum.ona söyledim birde com2den dene diye sanırım denemedi .
ona bir denetirsen sonuca ulaşıcak sanırım dostum.hadi ben kaçtım kolay gelsin;)

saygılar...

Pride
27-11-2005, 22:52
Olur sevgili danger35
Sen hiç merak etme
İyi uykular sana... yarın görüşürüz.
:)

digicom
27-11-2005, 23:06
8000XCAM cihazım var 2 gün öncesine kadar yazılım atabiliyordum ama şu anda yazılım atamıyorum.Ara kablolarda sorun yoktur.Çözüm üreten arkadaşlar ne yapabilirim sorun nedir şimdiden tşk
Degerli arkadasım ozellikle yazılımını downloder 1.1 ile yuklemeye çalış.
sorun com boartlarında olabilir,çakışma olabilir com boartlarda,boyle birsey var ise bu çakışmayı kaldırmalısın.
Baska bir olanak ise:

Eger pc de işlemci 2 tane goruluyorsa ise biyos ayarlarına gir ht yi disable et (bilgisayarı calıstırırken delete tusuna bas karsına mavi bi ekran gelecek orda Hyper-Threading diye bi ibare bulmalısın karsısında enable yazar onun uzerine gelip enter tusuna bas karsına iki secenek cıkacak enable - disable disable sec ve F10 a bas degişikleri kaydetmek istiyomusun diye bi yazı cıkacak enter a bas ve cık) yazılımı tekrar yüklemeyi dene. Kolaygelsin...
Saygılarımla...

mach1
27-11-2005, 23:18
com port kablon ile başka bir aparatın varsa kart yazıcı cihaz vs connect olmaya dene bakalım com ve kablo sağlammı diye yazılımı downloader ile seçip yolla deyip arkadan cihazı açtığın an gitmesi lazım eğer olmazsa cihaza başka bir arkadaşında yazılım atmaya dene ..

H58A
28-11-2005, 00:50
arkadaşlar cok sagolun sizleri yordum çok iyisiniz yardımlarınızdan dolayı inanın mahcubum.sabah ara kabloyu degişicem yine sorun olursa siz ustalara tanışırım çok sagolun iyi akşamlar

memoli81
28-11-2005, 14:14
arkadaşlar cok sagolun sizleri yordum çok iyisiniz yardımlarınızdan dolayı inanın mahcubum.sabah ara kabloyu degişicem yine sorun olursa siz ustalara tanışırım çok sagolun iyi akşamlar
arkadaşım beni dinle bendede aynı oldu ama en sağlıklı bununla at yazılımı orjinal ilk çıkan loader ile at 1.1 ile değil ok burda var zaten sonra düzene giriyor ondan sonra 1.1 ilede atabilirsin ok

halis
28-11-2005, 21:02
arkadaşım aynı şey bendede oluyor sen düzeltebildinmi bana anlatırsan sevinirim yoksa ya lısıfırı kıracam

halis
28-11-2005, 21:16
arkadaşım aynı sorun bende bi cevap

halis
28-11-2005, 21:20
arkadaşlar laoder nedir biraz acemiyim

Tasarım
28-11-2005, 21:25
arkadaşlar laoder nedir biraz acemiyim
"Loader" Türkçesi yükleme yani cihaza yazılım yüklemek için gerekli olan program.

halis
28-11-2005, 21:31
arkadaş ozamon dovlad nedir

H58A
29-11-2005, 01:48
8000XCAM lar anlaşılan sorunlu gibi, neden firma bu soruna el atmaz kullanıcılara yardımcı olmaz bu satırları okumazlarmı yada ben cihazı sattım paramı aldım gerisi beni ilgilendirmez mantıgımı var anlamadım o zaman kötü ticaret anlayışı,sahip cıkılmadıgından kötü reklam 5 yıl garanti verilen uydu alıcıları var. next cihazı secmekle hatamı yaptık yoksa,firma eskiyi getir yeniyi götür formülü yapamazmı hem para kazanır hemde prestij hiç olmazsa elimizdeki cihazları degerlndirmiş oluruz yoksa atacagız..o zaman başka marka kötü reklam olmazmı ilgilenenlere tşk 8000XCAM I ALALI DAHA 10 AY OLDU sorun nedir diye soran olursa sayfanın başlıgında yazdım. sorada aynı sorunla karşılaşanlarda yazdı.

H58A
29-11-2005, 01:51
sorunu cözemedim bıraktım.

Pride
29-11-2005, 08:42
sorunu cözemedim bıraktım.
Sevgili H58A bak burada hiç birşey çözümsüz kalmadı. Yazılımı atamamanın nedeni firmanın yükümlülüğü altında değil. 2 gün öncesine kadar atabiliyroum diye yazmışsın en baştaki postunda, e o zaman sorun senin bilgisayarında veya ara kablonda veyahhutta senin uygulama hatan ile ilgili.
Mach1 dahil hepimiz sana yardımcı olmaya çalıştık.
Buradaki bir çok insan 8000 XCAM modelinden hiç şikayetçi değiller donanımsal ve yazılımsal olarak. Cihazda kesinlikle bir problem yok.
Sana tavsiyem. başka bir bilgisayarda gerekli programları indirdikten sonra yeni bir kablo ile aynı cihazına doğru kurallar çerçevesinde yazılımı atmayı denemen olacaktır.Göreceksin ki olacak.
Tahminim sorunun ya kablodan ya da com portunda bir uyuşmazlık söz konusu.
Lütfen sana tavsiyeme uy olur mu bu iş çözümsüz değildir.
Hiç olmadı yetkili tanıdığın bir digital uydu satıcısına götür (bu işlerden anlayan) o cihazına atacaktır yazılımı.
Sorun cihazda değil...!
Kolay gelsin

memoli81
29-11-2005, 14:05
arkadaş ozamon dovlad nedir bak arkadaşım windowsxp bilgisayarın olacak bide burdan next'in ojinal dovnloadını
indir ve vinzip 9.0 veya 10 olanı indir rs232 kablonda sağlam olsun ok zaten burda bütün açıklamalar vede dosyalar var kardeş bizde zaten bu sitelerde acemiliğimizi attık dediğimi yap kesin olur bak arkadaşlar kayseride olan varsa ben yardımcı olurum ücretsiz ok

H58A
30-11-2005, 02:24
Cİhazla İlgİlİ Yardimda Bulunan,bu Konuda Emegİ Gecen TÜm ArkadaŞlara Sonsuz TŞk,bu Sİtenİn En GÜzel YÖnÜ Çok Degerlİ ArkadaŞlarin Bu Sİtede Olmasi .sagolsunlar En Ufak Sorunda Bİle Olsa Herkes Bİrbİrlerİne Yardimci Oluyor.herkes Çok İyİ,8000xcam Cİhazi Bİr Yetkİlİ Servİse GÖtÜrÜcem Sorun Nerden Ve Kİmden Kaynaklaniyorsa Burada Yazicam.Çok Sagolun ArkadaŞlar Yardimlarinizdan Dolayi TŞk Ederİm Ellerİnİz Dert GÖrmesİn

Pride
30-11-2005, 08:40
Bir götür bakalım servise onlarda da aynı problem olacak mı?.
Bizler herzaman yardımcı olmaya çalışırız küçük büyük farketmez yeterki saygı çerçevesini aşmadan bilgimizi paylaşabilelim. Sonuç ne olacak burayada yazarsan seviniriz. bakalım neymiş problem.?
Kolay gelsin Saygılar .

profsulo
30-11-2005, 10:12
arkadaşım kendin bundanönce attınmı busevermi yaptı yasarsan yardımcı olabilirim aynı olayı yaşadım

H58A
02-12-2005, 01:18
bundan önce cok yazılım attım ama böylesi ilk defa geldi ama sagolsun ne diyeyim nexs herhalde bir numara çünkü cihazı ana merkeze götürdüm saglam sorun bazı sitelerin yazılımlarında, ondan kaynaklandıgı söylendi,çünkü hatalı olan yazılımlar ve donlavt programları cihazda ters etki yapıyormuş aman arkadaşlar cihazlarınıza her önünüze gelen sitelerden yazılım atmayın.sonra cihazınız zarar görür(Birde virüs olayı dikkat) YARDIMLARINDAN DOLAYI NEXS HEYETİ VE TEKNİK SERVİS ELEMANLARINA TŞK

H58A
02-12-2005, 01:21
Burada Bana Yardimci Olmak İsteyen Ve Emeklerİnİ Esİrgemeyen ArkadaŞlarada Sonsuz TŞk.Çok İyİsİnİz,sİzlerİ Yordum Kusura Bakmayin İŞlerİnİzde BaŞarilar

Tasarım
03-12-2005, 23:02
Burada Bana Yardimci Olmak İsteyen Ve Emeklerİnİ Esİrgemeyen ArkadaŞlarada Sonsuz TŞk.Çok İyİsİnİz,sİzlerİ Yordum Kusura Bakmayin İŞlerİnİzde BaŞarilar
Bildiğiniz gibi burası bilgi paylaşım forumu burada kimin yardıma ihtiyacı olursa gönüllü yardım etmek isteyen Neferlerden kurulu bir ordu yani :manga: yine yardıma ihtiyacınız olursa bizler sizlere yardım etmek için hazır bir vaziyette bekliyoruz.
saygılar ;)

uguruysal
05-12-2005, 07:47
Sevgılı H58A arkadasım.. Aynı sorun bende de var ve hala halledemedım... Kesınlıkle bır sorun v ar ama servıse gıttı geldı hala cozum yok. Servıs nasıl yaptı anlamadım yazılımı yuklemıs ama kesınlıkle cıhaza yazılım atamıyorum... Ben de sasırdım kaldım. Bugun tekrar goturecegım.... Benım cıhazı alalı 1.5 yılsan fazla oldu ama ınan benım d eılk defa basıma geldı bakalım sorun nerdeymıs burada yazarım halledınce. Servıs elemanı arkadasla gorusemedım .....
Benımkınde yukle komutunu verınce superloader (dıgfer tum loader'lerde de sonuc yok beklıyor kalıyor) cıhaz kodu gonderılıyor dıyerek kalıyor ama cıhaz 0401 yazarak acılıyor. Yalnız cok ılgınc cıhaz flash bootrom versıyonunu gosteren bootver programı calısıyor... CIkamadım ısın ıcınden.... Saygılar.. Cıhazı acarken power tusuna basarak bekle vs vs hıc bır yol olmadı.. COk ılgınc bır arıza. Servıscı arkadaslarda daha once karsılasanlar varsa yazarlarsa sebebını sevınırız. Saygılar

BAŞBOĞA
05-12-2005, 09:05
Evet Arkadaş Hakli

uyduccu
05-12-2005, 09:33
arkadaşlar bazen com yuvasından yapabiliyor.burda arkadaşım yazılımı atıyor yarıda kaloıyor.aynı cihaza ben atıyorum takır takır alıyor.isterseniz derim ki başka bi bilgisayarda deneyin.

H58A
05-12-2005, 20:59
ArkadaŞlar 8000xcam Yazilim Atamama Sebebİ Yazilimi Aldiginiz Sİtelerden De Kaynaklaniyor.dedİgİm Gİbİ Ben Cİhazi Merkeze Ana Yerİne GÖtÜrdÜm Sorun Yoktu Yazilim Atilabİlİyordu Data Kablosunu DegİŞtİrmek İÇİn Sultanbeylİgİndekİ Servİsİne Gİttİm Data Kablosunu Aldim Sorunu O ArkadaŞada Anlattim Sagolsun Yanimda Yazilim Atti.bu YÜzden Sultanbeylİgİndekİ Nexs İn Satici Ve Servİsİ Olan Murat Elektronİge TŞk Ederİn Yardimlarindan Dolayi Sagolsunlar .Şunu SÖyleyecegİm Yazilim Atamama Sorunu Yazilimi Ve Donlavt I İndİrdİgİnİz Sİtelerde Olabİlİr Bİrde Nebutv Yİ Deneyİn Sorun Olmayacaktir Sanirim

sile
05-12-2005, 21:35
Bence kablonda sorun vardı.
Yazılım almak için burdan başka güvenli site varmı ?;)

uguruysal
05-12-2005, 22:06
Ben yazdıgınız herseyıdenedım ama herseyıaklınıza gelmeyen ve burada sımdı sıralamaya usendıgım herseyı... Ama sonuc bellı. Gercekten de cıhaz arızalı..

muratakcan01
09-12-2005, 01:22
arkadaşım aynen dedigin olay bendede vardı.bilgisayardan yazılımı atamıyordum.sebebini daha sonra neden oldugunu ögrendim.eger downlonder programıyla yazılımı atıp keyleride bilgisayardan keyfly programıyla yüklersen bilgisyarındaki port yanıyor.yani anakartınla comportun birse anakartını degiştirmen lazım.yeni ****** zaten yazılımla yükleniyor.yapman gereken cihaza aynı kabloyla başka bilgisayarda yazılımı yüklemeyi dene.eger başka cihazda yükleme yapılıyorsa büyük ihtimalle bilgisayarının comportu yanmıştır.yani comport anakartla bütünse anakartını degiştirmen gerekli.eger başka bilgisayardada yükleme yapamıyorsan sorun kabloda yada cihazındaki flaşın yanmıştır.sana tavsiyem yazılımı dovnlonder 1.1 programıyla yapman daha sonra cihazı resetleyip kanal taramasını yaptırman.yeni ******* bilgisayardan cihaza yüklemeye kalkma sakın.yazılım içinde ****** var zaten.yazılım atınca yazılımın devreye girmesi için mutlaka resetlemen yani fabrika ayarlarına getirmen gerekli.kanal dizilimi içinde önce sıralı kanallarını kanal editörü programıyla bilgisayarına at.resetleme yaptıktan sonra bilgisayarına atmış oldugun kanal dizilimini süper loader 105 veya 106 ile cihaza yükleyebilirsin.istanbulda yaşıyorsan cihazını karaköydeki yüksel elektrige bir götürüp göster derim.

muratakcan01
09-12-2005, 01:24
[QUOTE=uguruysal]Sevgılı H58A arkadasım.. Aynı sorun bende de var ve hala halledemedım... Kesınlıkle bır sorun v ar ama servıse gıttı geldı hala cozum yok. Servıs nasıl yaptı anlamadım yazılımı yuklemıs ama kesınlıkle cıhaza yazılım atamıyorum... Ben de sasırdım kaldım. Bugun tekrar goturecegım.... Benım cıhazı alalı 1.5 yılsan fazla oldu ama ınan benım d eılk defa basıma geldı bakalım sorun nerdeymıs burada yazarım halledınce. Servıs elemanı arkadasla gorusemedım .....
Benımkınde yukle komutunu verınce superloader (dıgfer tum loader'lerde de sonuc yok beklıyor kalıyor) cıhaz kodu gonderılıyor dıyerek kalıyor ama cıhaz 0401 yazarak acılıyor. Yalnız cok ılgınc cıhaz flash bootrom versıyonunu gosteren bootver programı calısıyor... CIkamadım ısın ıcınden.... Saygılar.. Cıhazı acarken power tusuna basarak bekle vs vs hıc bır yol olmadı.. COk ılgınc bır arıza. Servıscı arkadaslarda daha once karsılasanlar varsa yazarlarsa sebebını sevınırız. Saygılar eger serviste yapılıpta kendi bilgisayarında olmuyorsa kendi bilgisayarınının comportu arızalıdır

Pride
09-12-2005, 08:35
arkadaşım aynen dedigin olay bendede vardı.bilgisayardan yazılımı atamıyordum.sebebini daha sonra neden oldugunu ögrendim.eger downlonder programıyla yazılımı atıp keyleride bilgisayardan keyfly programıyla yüklersen bilgisyarındaki port yanıyor.yani anakartınla comportun birse anakartını degiştirmen lazım.yeni ****** zaten yazılımla yükleniyor.yapman gereken cihaza aynı kabloyla başka bilgisayarda yazılımı yüklemeyi dene.eger başka cihazda yükleme yapılıyorsa büyük ihtimalle bilgisayarının comportu yanmıştır.yani comport anakartla bütünse anakartını degiştirmen gerekli.eger başka bilgisayardada yükleme yapamıyorsan sorun kabloda yada cihazındaki flaşın yanmıştır.sana tavsiyem yazılımı dovnlonder 1.1 programıyla yapman daha sonra cihazı resetleyip kanal taramasını yaptırman.yeni ******* bilgisayardan cihaza yüklemeye kalkma sakın.yazılım içinde ****** var zaten.yazılım atınca yazılımın devreye girmesi için mutlaka resetlemen yani fabrika ayarlarına getirmen gerekli.kanal dizilimi içinde önce sıralı kanallarını kanal editörü programıyla bilgisayarına at.resetleme yaptıktan sonra bilgisayarına atmış oldugun kanal dizilimini süper loader 105 veya 106 ile cihaza yükleyebilirsin.istanbulda yaşıyorsan cihazını karaköydeki yüksel elektrige bir götürüp göster derim.
muratakcan01 arkadaşım entegresi uçmuş cihazın.
Dün itibariyle servisten gelmiş canavar gibi aynı bilgisayarla aynı com porttan yazılımları settingleri gönderebiliyormuş....
Saygılar.