Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : uyducu arkadaşların dikkatine?


muti74
26-11-2005, 18:30
arkadaşlar yaklaşık 1 aydır email ime yüzlerce virüs maili gelmeye başladı
yanlız dikkatimi çeken mail adrelerinin hepside tanıdık uydu işi ile uğraşan ustadların adresleri
yahoo Virüs "W32.Sober.X@mm!zip" bulundu. diyor acaba bir bilgisi olan arkadaş varmı bunları nasıl engelleriz
birde virüs gönderen mail leri buraya yazsam acaba! sahipleri kızarmı?
sizlerden ne yapmamı tavsiye edersiniz
teşekkürler
not: bu virüsler özellikle mach1 ustadın uyducu adreslerinde ismim çıktıktan sonra gelmeye başladı sadece banamı yoksa diğer arkadaşlarada aynı olay oluyormu teşekkürler
saygılarımla:yazyaz:

danger35
26-11-2005, 18:39
arkadaşım eğerki buraya msn yahoo yada hotmail adresini verdiysen ee arkadaşlarda haliyle seni eklemişlerdir.ve bu arada adres defterin epey dolmuş olabilir...
bazen banada 1mail geliyor virüs uyarısıyla ve içini açıyorum çoğu forum arkadaşların ve onlardada kayıtlı olan arkadaşlarının msn adresleri sanıyorum msn nin bir oyunu bu:)

muti74
26-11-2005, 18:54
arkadaşım eğerki buraya msn yahoo yada hotmail adresini verdiysen ee arkadaşlarda haliyle seni eklemişlerdir.ve bu arada adres defterin epey dolmuş olabilir...
bazen banada 1mail geliyor virüs uyarısıyla ve içini açıyorum çoğu forum arkadaşların ve onlardada kayıtlı olan arkadaşlarının msn adresleri sanıyorum msn nin bir oyunu bu:)
ustad msn adresim değil ve gelenlerde msndeki arkadaşlarım değil bahsettiğin olayı biliyorum onlar değil mesela digium nicli arkadaş alınmasın digium.net den bana virüs geliyor benim ne mail adresimi nede msn mi bilir bu arkadaş ama başka neden ne olabilir?

irdetofun
26-11-2005, 19:01
hotmail bile bazen geliyor reklam çıkıyor tıklayınca trojan horse bulaşıyor.Sizi başka yerlere yönlendiren mailleri silin bence.

Tasarım
26-11-2005, 19:12
Bence tanımadığınız kişilerden gelen mailleri bakmadan direkt olarak siliniz. Ben böyle yapıyorum.

Poseidon
26-11-2005, 19:59
vallahi bugune kadar bana 1 tane bile virüslü mail gelmedi nası oluyoda herkese geliyo anlamadım vallahi..

speedzodiac
26-11-2005, 20:04
Virüs-worm tarzı zararlıların basit çalışma-çoğalma prensibide budur zaten,kendilerini sürekli yayma çabası...!
Yani bir adres tesbiti ve o adresteki tüm kayıtlı kişilere çoğalma ve tüm çoğaldığı adreslerdeki diğer adreslere çoğalma ve böyle böyle devam ederler...

Çok net bir açıklamayı sevgili tasarım yapmış zaten bilmediğiniz kişilerin mailini açmayın ve bilmediğiniz kişileri msn de kabul etmeyin.

Saygılar.

image
26-11-2005, 20:27
Arkadaşlar banada oldu ama bir kaç ay onceydi ve ben bunu şu şekilde çozdum ornegin bana tasarımdan bir mail geldi diyelim ben bu maili açmadan tasarıma soruyorum ve eger ben gonderdim derse açıyorum yok benim haberim yok derse direk silip atıyordum Bilginize.
sevgiler

danger35
26-11-2005, 21:55
evet image güzel bir yöntem+1

digicom
26-11-2005, 22:44
Kısaca arkadaşlar tanımadıgınız kimselerden gelen mail leri açmadan sileceksiniz.saygılar...

Pride
26-11-2005, 23:06
Tanıdığına soruyorsun ya senin tanımadığım ama doğruluk payının yüksek olduğuna emin olduğun birinden geldiyse ve ulaşıp soramayacağın biriyse ne yaparsın image.?
Bence direkt tanımadığın bilmediğin kişilerden gelen mailleri sileceksin.
Aynen öyle yapıyorum...Risk bu işte acımasız oluyor...

muti74
27-11-2005, 17:39
Tanıdığına soruyorsun ya senin tanımadığım ama doğruluk payının yüksek olduğuna emin olduğun birinden geldiyse ve ulaşıp soramayacağın biriyse ne yaparsın image.?
Bence direkt tanımadığın bilmediğin kişilerden gelen mailleri sileceksin.
Aynen öyle yapıyorum...Risk bu işte acımasız oluyor...
katılıyorum arkadaşım
yanlız digium.net , ozenuydu.com ,kayacenter.com , dikeyelektronik.com, nebutv.com ?
bu adreslerden gelen mailleri açmayalımmı?
adresler dikkat çekici sizcede dikkat çekici değilmi
mailler Mail delivery failed veya hi,_ive_a_new_mail_address veya Information başlığı altında geliyor
bence bunu bazı kişiler üstteki adreslerin haberi olmadan bile bile yapıyor
bu benim şahsi görüşüm
saygılarımla

mpl
28-11-2005, 14:24
katılıyorum arkadaşım
yanlız digium.net , ozenuydu.com ,kayacenter.com , dikeyelektronik.com, nebutv.com ?
bu adreslerden gelen mailleri açmayalımmı?
adresler dikkat çekici sizcede dikkat çekici değilmi
mailler Mail delivery failed veya hi,_ive_a_new_mail_address veya Information başlığı altında geliyor
bence bunu bazı kişiler üstteki adreslerin haberi olmadan bile bile yapıyor
bu benim şahsi görüşüm
saygılarımla
valla durum böyle olunca maillerin hiçbirini açmamak daha akıl karı gibi gözüküyor.....

danger35
28-11-2005, 21:11
tanıdığın mailleri açarsın sanmıyorum onda bir sorun olacağını ama ismi cismi bilinmeyen maili açmakta akıl işi değil;)

Mr_MeMo™
28-11-2005, 21:59
gecenlerde benim msn ne email adresi olmayan bir kisi eklemis bende kabul ettim.. bilgi si olan var mı ekledim aama mail adresi yok sonra silip engelledim ama hala listemde engeli duruyor bir turlu silin miyor...