Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : NEXT 8000XCAM & yasal DT kartini UpDate yapmiyor


NEXTGV
26-11-2005, 14:53
Arkadasilar dunden beri yasal DT kartimimi 8000xcam update etmiyor...lutfen yardim edin....:odunkes:

digicom
26-11-2005, 15:13
digiturk bayisine bir ugra arkadasım.kartla alakalı birsey olabilir...

Pride
26-11-2005, 15:19
Az önce Digiturk ile irtibata gectim. Ve bana birazdan sinyal göndereceklerini ve benim cihazımı 10 dk boyunca kapatmamı (Standby) istediler.Açtığımda kart kendini update yapabilirmiş öyle dedi kızcağız bakalım haber bekliyroum evden ...gelişmeyi yazarım az sonra

NEXTGV
26-11-2005, 15:22
@DIGICOM kardes, DT bayisine gidemem
cunku ben Makedonyada'im :)

@Pride kardes, insallah dedigin gibi olur ..

Pride
26-11-2005, 15:24
Biraz bekleyelim babam arar şimdi haberi yazarım.

digicom
26-11-2005, 15:25
@DIGICOM kardes, DT bayisine gidemem
cunku ben Makedonyada'im :)

@Pride kardes, insallah dedigin gibi olur ..
evet arkadasım anladım.pride arkadaştan cevap bekle bakalım.saygılar...

NEXTGV
26-11-2005, 15:42
bende halen olmadi, 10 dakkadan fazla cihazi Stand by'da biraktim
simdi actim...halen hic gir sey degmedi :(

Pride
26-11-2005, 15:52
Şimdi ev ile konuştum biz de de olmamış bir daha arayayım şu DT ü
Dün geceden beri yok bizde.:(

digicom
26-11-2005, 15:54
DT bu olay hep oluyor arkadaşlar.insallah hemen cozumlenir...

uyduccu
26-11-2005, 15:56
Şifreli kanalın üstünde açık konumda bekleyin bazen 40-45 dk sürüyor.uzun süre izlemediyseniz kartı kullanmadıtsanız beklemeniz lazım.

SAYGILAR

NEXTGV
26-11-2005, 15:56
insallah @digicom kardes...derbi'siz kalmayiz insallah :(

NEXTGV
26-11-2005, 15:58
@uyducu kardes kart yuvasindan cikmiyor ki...her an DT yi bakiyorum...

Pride
26-11-2005, 16:01
Sevgili NEXTGV DT kanalını tekrardan taratırmısın? 11729 V 15555 frekansını sadece...
Kartını cıkart ve bunu tarat daha sonra kartı tak bakalım acacak mı?.
Haber bekliyroum senden

NEXTGV
26-11-2005, 16:13
Sevgili NEXTGV DT kanalını tekrardan taratırmısın? 11729 V 15555 frekansını sadece...
Kartını cıkart ve bunu tarat daha sonra kartı tak bakalım acacak mı?.
Haber bekliyroum senden

TPyi taratim sonra karti taktim...bakalim simdi bir sey olacak mi!!!

Pride
26-11-2005, 16:16
2 kez aradım deli eder bunlar adamı evet halen kapalı .....
Hayır iş yerimdeyim karta cihaza müdahalede edemiyroum.Babam aradı öğlum böyle böyle dedi.Açılmıyor halen. Daha önceden böyle yapmıştım tarattım acıldı..Ne illet iş yaw:)

NEXTGV
26-11-2005, 16:26
abi bunlar insani cildirtiriyor :(

Pride
26-11-2005, 16:42
Müjde!....
Mdoülle denedik epey bekledikten sonra açıldı...
Xcam kart okuyucu yuvasına taktım çalışmaya devam etti.
Elinde modülün varsa öyle denermisin?
Bu işe akıl sır ermiyor...
sinyal yollamaları şart ama sanırım. kart CW şifreyi çözümleyemiyor.....:(

NEXTGV
26-11-2005, 16:46
sana hayili olsun :)
Ya biz ne yapcaz :(
dun baska yazilimla da denedim olmadi....baksa ne yapmaliyim (modul haricinde) ?

Pride
26-11-2005, 16:50
Yazılım ile alakası yok.
Xcam için olan en son yazılımı yükle istersen 17 tarihliyi.
D.T. ü ara bi sanada sinyal yollasınlar.Başka türlü olmuyor sanırım.
Sadece Lig Tv abonemisin yoksa Paket Üyeliğin mi var?....
Makedonyada olman sadece senin için telefon masrafı cıkarıyor sanırım.

NEXTGV
26-11-2005, 16:56
LIG TV uyeligi....son care telefona sarilmak galiba.
herseyicin tesekkurler..

Pride
26-11-2005, 17:17
Evet öyle görünüyor...
Az önce bulunduğum ilinYetkili Servisi aradı.Modül arızası diye bildirmişler oraya.Fakat ben Çoktan olayı çözmüştüm.
Kendisiyle yaptığım görüşmede.Yakın bir zamanda Şifreleme sisteminin değişeceğini söyledi.Bu yüzden aşırı derecede sorun yaşadıklarını sürekli şifre değişimlerinden ve cihazların bunları çözememesinden ileri gelen problemlerle karşılaştıklarını dile getirdi.
DT te yakında değişimler olabilir bunlar bunun habercisi....

muzo2002
26-11-2005, 17:27
Aynisi bendede oluyor. Takildigi zaman Vestel´e CW 3001 takiyorum kanallari yeniden arattiriyorum kart gene calismaya basliyor. Son zamanlarda cok sik olmaya basladi cok Kod degistiriyorlar ve Kartlar sapitiyor. Kart Vestel´de calistiktan sonra Next Xcamplus yerlestiriyorum ve seyre devam.
Muzo

NEXTGV
26-11-2005, 18:36
bende ise tek care Crypto modul. baska care yok.
haberler icin herkeze tesekur ederim...
Saygilarimla...
Ayhan

organik81
26-11-2005, 18:42
organik hocam sanıyorum gerekeni yaparsın :D

saygılarımla...
Konudaki mesajların içeriğine göre şuan yapılacak birşey söz konusu değil kural ihlali yoktur...

NEXTGV
26-11-2005, 18:47
Konudaki mesajların içeriğine göre şuan yapılacak birşey söz konusu değil kural ihlali yoktur...


Yasa be @organik81 kardesim...bize de ancak bu yakisir..

Pride
26-11-2005, 18:48
bende ise tek care Crypto modul. baska care yok.
haberler icin herkeze tesekur ederim...
Saygilarimla...
Ayhan
Rica ederiz Ayhan kardeş...
Biz herzaman buradayız yardım için.:)
Sevgilerle kal.

Pride
26-11-2005, 18:51
Yasa be @organik81 kardesim...bize de ancak bu yakisir..
Olay bizim konumuz değil. digicomun gereksiz postlarla doldurması sevgili NEXTGV

organik81
26-11-2005, 18:53
Evet arkadaşlar lütfen konu başlığı ve konuyla ilgili mesajların haricinde mesaj yazarak konuyu dağıtmayalım ki daha sonra da aynı tip sorun yaşayan arkadaşlar olursa bu konudan devam edebilsin.. yoksa kapatmak zorunda kalacağım.. sevgiler...

Pride
26-11-2005, 19:04
Evet arkadaşlar lütfen konu başlığı ve konuyla ilgili mesajların haricinde mesaj yazarak konuyu dağıtmayalım ki daha sonra da aynı tip sorun yaşayan arkadaşlar olursa bu konudan devam edebilsin.. yoksa kapatmak zorunda kalacağım.. sevgiler...
Durum ortada sevgili organik81 Biz burda saatlerce telefon görüşmesi yapalım sorunumuza çare arayalım, konuşup yazışalım. birisi gelsin dalga geçer gibi sadece ''iyi seyirler'' yazıp çeksin gitsin.
Takdir sizin saygılar.

hakansqr
28-11-2005, 19:13
Durum ortada sevgili organik81 Biz burda saatlerce telefon görüşmesi yapalım sorunumuza çare arayalım, konuşup yazışalım. birisi gelsin dalga geçer gibi sadece ''iyi seyirler'' yazıp çeksin gitsin.
Takdir sizin saygılar.bütün gömülü cihazların hiçbiri.au yapmaz.ya digi kutu yada cw.modül olması lazım kolay gelsin.(kırk gün kırk gece beklesen açılmaz)

Pride
28-11-2005, 20:03
Peki haftalarca Gömülü modüle sahip olan 8000-XCAM cihazın kart okuyucusundan faydalanarak kullandığım yasal DT kart bu güne kadar nasıl çalışıyordu?
Hiç mi şifre değiştirmedi DT ?
Modülle takıncada yaklaşık 1 saat sonra açıldı.

halitoz
28-11-2005, 22:09
bütün gömülü cihazların hiçbiri.au yapmaz.ya digi kutu yada cw.modül olması lazım kolay gelsin.(kırk gün kırk gece beklesen açılmaz)
bizim next 8000 xcam nasıl dt kartı au yapıyor bilmediğn konuda kullanmadığn cihaz hakkında boş konuşma ben bu cihazı ve dt 2 yıldır kullanıyorum ve hiç sorunum olmadı.ne satıcıyım nede pazarlamacı sade bir kullanıcıyım ....

mpl
29-11-2005, 13:28
bazen gömülü cihazlarda bu gibi benzer sorunlar oluşabiliyor ve kart activ olmuyor,bunun için en iyi çözüm yolu kartı (eğer varsa) cw modül yada d.t. siyah kutusunda activ edip tekrar cihazınıza yada modülünüze takıp seyretmek,tabii bu her zaman olan bir hadise değil arada bir de olsa bazen yapabiliyor.....

XBERKEX
29-11-2005, 16:57
4 Aydir Sorunsuz Izlediğim Lig Tv Yi 2 Haftadir Seyredemiyorum Geçen Hafta Arkadaşin Philips Digiturk ün Kendi Cihazinda şifreyi çözdüm Gs-fb Maçindan Sonra Tekrar Gitti Update Yapmiyor Benim Gibi Sorun Yaşayan Arkadaşlar Varmi Lütfen Yardim Karti Modül Onayliyor Ama çözmüyor Bugüne Kadar Seyrettim Ama

Mr_MeMo™
29-11-2005, 17:08
4 Aydir Sorunsuz Izlediğim Lig Tv Yi 2 Haftadir Seyredemiyorum Geçen Hafta Arkadaşin Philips Digiturk ün Kendi Cihazinda şifreyi çözdüm Gs-fb Maçindan Sonra Tekrar Gitti Update Yapmiyor Benim Gibi Sorun Yaşayan Arkadaşlar Varmi Lütfen Yardim Karti Modül Onayliyor Ama çözmüyor Bugüne Kadar Seyrettim Ama

aynı sorun su an kaon sky tabanlı makinalardada var auto yapmıyor..
galiba dt sistemde birseyler degistirdi..

Pride
29-11-2005, 17:30
Bu Post dizisini baştan sona kadar okuduysanız görmüşsünüzdür ki.. Eğer cihazınız D T ün key değiştirdiği satlerde cihazınız kapalı ise (standby) cihazınızı actığınızda kart yeni şifreleri çözmekte zorlanıyor. bu sebepten cihazınızı kapatmayınız benim tavsiyem tv'nizi kapattıktan sonra recieverınızı lig tv üzerinde çalışır halde bırakınız.
Ben öyle yapıyorum.
Kolay gelsin.:)

hakansqr
29-11-2005, 17:44
bizim next 8000 xcam nasıl dt kartı au yapıyor bilmediğn konuda kullanmadığn cihaz hakkında boş konuşma ben bu cihazı ve dt 2 yıldır kullanıyorum ve hiç sorunum olmadı.ne satıcıyım nede pazarlamacı sade bir kullanıcıyım ....
halitoz kardeş öncelikle merhaba.eskiden d.t.sorunsuz izleniyordu.fakat kısa bi süre önce d.t.şifrelerle oynamaya başladı ve sorun teşkil etmeye başladı yani sistem deişti.extra modül satıp para kazanıyorlar.bende eskiden problemsiz izliyodum fakat şu an problem var hatta yayın alırken kesilebiliyoda yayın.bende orj. kutuya takıp güncelliyorum kartımı.ben bilmedigim konu hakkında konuşmam burda bilgimi paylaşıyorum.başka bi niyetim yok.unutma sen bi t.s. lisin.biraz daha saygılı olmanı rica ederim.kolay gelsin

Tasarım
29-11-2005, 17:49
Arkadaşlar lütfen herkes burada görüşlerini belirtirken saygı ve sevgi kurallarını aşmasın lütfen. Polemik yaratabilecek açıklamalar yapmayın!

hakansqr
29-11-2005, 17:52
Arkadaşlar lütfen herkes burada görüşlerini belirtirken saygı ve sevgi kurallarını aşmasın lütfen. Polemik yaratabilecek açıklamalar yapmayın!
usta ben sadece fikrimi belirttim.ben sadece paylaşım yapmak istedim

Tasarım
29-11-2005, 17:57
Yukarıdaki yazı size hitaben değil, genel olarak yazılmıştır.

halitoz
29-11-2005, 22:16
halitoz kardeş öncelikle merhaba.eskiden d.t.sorunsuz izleniyordu.fakat kısa bi süre önce d.t.şifrelerle oynamaya başladı ve sorun teşkil etmeye başladı yani sistem deişti.extra modül satıp para kazanıyorlar.bende eskiden problemsiz izliyodum fakat şu an problem var hatta yayın alırken kesilebiliyoda yayın.bende orj. kutuya takıp güncelliyorum kartımı.ben bilmedigim konu hakkında konuşmam burda bilgimi paylaşıyorum.başka bi niyetim yok.unutma sen bi t.s. lisin.biraz daha saygılı olmanı rica ederim.kolay gelsin
sevgili @hakan benim hep merak ettiğim bu xcamlarda ben ve bazı arkadaşlar sorun yaşamazken sen ve senin gibi (baya çoğunlukda) arkadaşlar bu sorunu yaşıyor cihaz aynı yazılım aynı neden böyle oluyor anlamış değilim bu tesbitim sadece (8000 xcam'lar içindir)sevgilerimle.

raziel
30-11-2005, 22:23
arkadaşlar bende sorun yaşadım. ben yeni kampanyadan üye oldum. yani lig tv+ailecek pakedi. modülsüz dire k kartla kullanıyordum. ailecek kanallarını açıyordu ama lig tv yi açmadı. yarım saate yakın bekledim güncellemedi. sonra modülle beraber taktım. 1 dakka içince açtı. yani en iyisi cihazlarımız gömülü modül deyip güvenmeyip, birlikte verilen modülle kullanmak

mach1
30-11-2005, 22:59
Koreli dostlar pazar günü akşama kadar burdalar haftasonu maçlar sırasında ligtvye bakacaklar bakalım ne olacak sonuç göreceğiz derdi neymiş diye...Bende lig yok yasal kartımda ama film moviemax goldmax standart vsler au yapıyordu ama sorun yoktu....

Pride
01-12-2005, 00:16
Haydi bakalım koreli abilerim yapsınlar bir kıyak çünkü epeyce kişinin başı ağrıyor bu CW AU olayından.gün geçtikçe şikayet sayısı artmakta.
Sevgiler..

hakansqr
01-12-2005, 18:45
Haydi bakalım koreli abilerim yapsınlar bir kıyak çünkü epeyce kişinin başı ağrıyor bu CW AU olayından.gün geçtikçe şikayet sayısı artmakta.
Sevgiler..
arkadaşlar bu işin aslı şu.d.t. v2 v3 kartları au yapıyo.yeni verilen v5 kartlarını ise sadece kendi verdikleri modülle au yapıyor.bu kesin sonuçtur.

Pride
02-12-2005, 01:17
arkadaşlar bu işin aslı şu.d.t. v2 v3 kartları au yapıyo.yeni verilen v5 kartlarını ise sadece kendi verdikleri modülle au yapıyor.bu kesin sonuçtur.
Elimdeki yasal DT kartı v2 mi v3 mü bilmiyorum hakansqr. ama şunu biliyroum ki tam tamına 1 yıldır bu kartı bu şekilde kullanıyorum (modülsüz) ve problem son 3 haftadır oluyor...
Çare bulunur bunada sanıyorum bakalım göreceğiz haftasonu geldi neler olacak...
Saygılar.

hakansqr
02-12-2005, 17:27
Elimdeki yasal DT kartı v2 mi v3 mü bilmiyorum hakansqr. ama şunu biliyroum ki tam tamına 1 yıldır bu kartı bu şekilde kullanıyorum (modülsüz) ve problem son 3 haftadır oluyor...
Çare bulunur bunada sanıyorum bakalım göreceğiz haftasonu geldi neler olacak...
Saygılar.
kart okuyucun yoksa anlayamazsın.kartın mavi ise v5 deildir.bu aralar şifreler üzerinde çok oynuyo d.t.

Pride
02-12-2005, 18:00
kart okuyucun yoksa anlayamazsın.kartın mavi ise v5 deildir.bu aralar şifreler üzerinde çok oynuyo d.t.
Oynadığını biliyorum....sevgili hakansqr
2 gündür cihazda takılı değil DT kartı bakalım nolacak. saat 6 da işyerimden cıkacağım eve gidince belli olur :)

hakansqr
02-12-2005, 18:08
Oynadığını biliyorum....sevgili hakansqr
2 gündür cihazda takılı değil DT kartı bakalım nolacak. saat 6 da işyerimden cıkacağım eve gidince belli olur :)
kartın mavi ise au fazla beklemez.ama beyaz ise işin zor.kolay gelsin

Pride
03-12-2005, 02:17
Bugün bizzat denedim elimde 2 adet DT kartı ile
Birini sadece takarak mac yayınını izledim diğerini ise mactan yaklaşık 3 saat sonra cihaza taktım.
Ve takar takmaz o saatlerce cihazın üzerinde olmayan kart Dt ü açtı...?
Yarım saniyede mi update etti???
İnanılır gibi değil.
Maçın devre arasında şifre değişti malum kartlarda gittiği haberini aldım.
Bu duruma ne diyeceksiniz peki arkadaşlar?.

hakansqr
04-12-2005, 12:39
Bugün bizzat denedim elimde 2 adet DT kartı ile
Birini sadece takarak mac yayınını izledim diğerini ise mactan yaklaşık 3 saat sonra cihaza taktım.
Ve takar takmaz o saatlerce cihazın üzerinde olmayan kart Dt ü açtı...?
Yarım saniyede mi update etti???
İnanılır gibi değil.
Maçın devre arasında şifre değişti malum kartlarda gittiği haberini aldım.
Bu duruma ne diyeceksiniz peki arkadaşlar?.
yasal kartlardaki keylerle malum kartlardaki keyler bir deil.
kolay gelsin

raziel
07-12-2005, 00:22
bendeki kart v4 arkadaşlar

mach1
07-12-2005, 00:32
Bende maç lig yok ama ilginç au olayı film paketlerinde sorunsuzdu v5 beyaz kartım ile her zaman ligde farklı şeyler uyguluyor olabilir....

Pride
07-12-2005, 00:44
Bende maç lig yok ama ilginç au olayı film paketlerinde sorunsuzdu v5 beyaz kartım ile her zaman ligde farklı şeyler uyguluyor olabilir....
Üstadım olay farklı bence kartla alakalı değil. denemelerimi yukarıda yazdım...
Enteresan yani
Son iki haftadır herşey süper sorunsuz...