• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Digiturk'ten Federasyona İkİ Yil İÇİn Ekstra 60 Mİlyon Ytl Ödeme

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Digiturk'ten Federasyona İkİ Yil İÇİn Ekstra 60 Mİlyon Ytl Ödeme

    2009-10 sezonu sonuna kadar Turkcell Super Lig'in TV yayın hakkını elinde bulunduran Digiturk, mevcut yayın hakkı bedeline iki yıl için toplam 60 milyon YTL ilave yaptı. İlk ödeme bu mayısta 30 milyon lira, ikinci taksit gelecek mayısta.


    Futbol Federasyonu, Turkcell Süper Lig'in
    yayıncı kuruluşu Digitürk ile 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında mali şartlarda iyileştirme için anlaştı.
    Futbol Federasyonu'nun Levent'teki merkezinde yapılan basın toplantısında federasyon başkanı Hasan Doğan, Digitürk ile bugün yaptıkları anlaşmayla 2008-2009 ve 2009-2010 sezonları için toplam 60 milyon YTL mevcut yayın hakkı bedellerine ilave yapıldığını açıkladı.

    Doğan, 44 gündür görevde olduklarını ifade ederek, "44 gün içerisinde Futbol Federasyonumuzun, hedeflerimiz doğrultusunda yeniden yapılandırılması ile ilgili çalışmalarımız yoğun biçimde devam etmektedir. Bir yandan yeni oluşturduğumuz Futbol Geliştirme Merkezimiz Türk futbolunun yarınlarını garanti altına alacak proje çalışmalarına devam ederken diğer yandan federasyonumuz, bu projelerin kaynaklarını
    oluşturmak için gelirlerini süratle artırmaktadır" dedi.

    Hasan Doğan, 7 yıldır Turkcell Süper Lig'in yayıncı kuruluşu olan Digitürk'ün, federasyonla yaptığı sözleşme gereği 2010 yılına kadar yayın haklarını elinde bulundurduğunu vurgulayarak, " Buna rağmen Digitürk, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonları için mali şartlarda iyileştirme yapmayı kabul etmiştir" dedi.

    Digitürk'ün 60 milyon YTL iyileştirme yaptığını anlatan Doğan, şunları söyledi: "2008-2009 sezonu için 30 milyon YTL ve 2009-2010 sezonu için de 30 milyon YTL olmak üzere toplam 60 milyon YTL mevcut yayın hakkı bedellerine ilave bir imkan getirilmektedir. Bu bedelin ilk taksiti bu yılın mayıs ayında, ikinci taksiti ise 2009 yılının mayıs ayında ödenecektir.

    Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem ise, Türkiye'nin yayın gelirlerinde İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya ve İtalya'dan sonra 6. sırada olduğunu ifade ederek, "Türkiye ekonomisi ve ülke futbolunun başarısı 6. değil ama yayın gelirleri olarak buraya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Futbolu ve federasyonumuzu iş ortağı olarak görüyoruz. Dürüst ve açık bir yaklaşım sergilemeye çalışıyoruz. Futbolun menfaatlerini
    öncelikle tutmaya çalışıyoruz. Yayıncılık konusundaki rekabetin gerekli olduğuna inanıyoruz. İhalenin tarihi ne olursa olsun bunun içinde bulunmaktan en ufak bir çekincemiz yok. 2010'daki ihalede de burada en
    iyi teklifi vereceğimize eminiz" diye konuştu
    Bu Günü Düşünürüm,Dün Geçti,Yarın varmı? Gençligime'de Güvenmem,Ölen Hep İhtiyarmı?

    TAKO 2000 DEN FORUM DOSTLARINA SEVGİLER
Hazırlanıyor...
X