Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : ADSL için telefon şart değil !.

spartakus35
17-05-2007, 13:28
Kocaeli Hakem Heyeti, Türk Telekom'un ADSL'in yanında telefon hattını bağlama mecburiyetini reddeti. Heyet, bir vatandaşın şikayeti üzerine, "Telekom'un alt yapısı telefon bağlamadan ADSL hizmeti verebilir. Bu yüzden tüketicinin istemesi durumunda sadece ADSL'yi bağlayacak." kararını verdi. ADSL hattı kullanan 7 milyona yakın vatandaş, hiç telefonu kullanmasa bile ayda 12 YTL sabit ücret ödemek zorunda.

Kocaeli'de ikamet eden Yunus Abdullahoğlu isimli vatandaş, 2005 yılında ADSL'ye başvurdu. Evine çekilen 1878011035P nolu ADSL hattın yanında 233 45 45 nolu telefon da bağlandı. Telefonu hiç kullanmadan her ay 12 YTL civarında sabit para ödeyen Abdullahoğlu, Türk Telekom Kocaeli Alemdar Şubesi'ne ADSL hattının kalması ve telefon hattının iptal edilmesi için dilekçe verdi. Olumsuz cevap alınca 10 Ocak 2007 tarihinde Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu. Heyet, yaptığı incelemede 12 Mart tarihinde şu kararı verdi: "Bilirkişinin teknik raporunda Türk Telekom'un altyapısının sabit telefon olmadan da ADSL kullanımına müsait olduğu görülmüştür. Bu yüzden 4077 sayılı kanunun 5'inci maddesi gereğince bir mal veya hizmetin satışı başka bir mal veya hizmetin satın almasına bağlanmayacağından tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekomu'un hattı iptal etmesine karar vermiştir."

Bu kararı alan Abdullahoğlu, 04 Mayıs tarihinde heyetten aldığı kararla birlikte Telekom'a tekrar bir dilekçe ile başvurdu. Aradan geçen 11 günlük süre içinde cevap alamayan Abdullahoğlu, olumsuz cevap alınması durumunda icra yolu ile tekrar başvuruda bulunacak. Telekom'un bu uygulamayı yürürlüğe koyması durumunda binlerce kişi bu kararı emsal göstererek telefon hattını iptal ettireceği tahmin ediliyor.

Bilgilendirme amaçlı KOCAELİ (CİHAN) 'dan alıntı haberdir...

KKARA
17-05-2007, 18:34
helal olsun. inşallah olumlu olur

kenan_citak
17-05-2007, 18:47
çok güzel bir haber arkadaşım ellerine sağlık....

azimkar06
17-05-2007, 20:45
İnşallah başarı sağlarda bu angarya ücretten kurtuluruz.

~~fyt~~
17-05-2007, 22:18
sonuç olumlu olursa ilk işim sabit kazığa son olacak :)

osman0202
18-05-2007, 01:53
sevindirici bir haber insallah olumlu sonuclanır telekomun bu kazıgından kurtuluruz herkese hayırlı olsun

avcı43
18-05-2007, 02:33
iki aydır müthiş derecede kazık yiyiyoruz önceki ay 40 ytl bu ay 22.50 ytl ödemem gerekiyor.konuşmada yapmıyoruz nasıl oluyor anlamıyorum devlet daha az soyuyordu.

epsodi
18-05-2007, 11:09
satıntılar devleti işte olacığı budur saygılar...

semih79
23-05-2007, 21:24
İnşallah bu kazıktan kurtuluruz, boş yere her ay sabit ücret ödüyoruz...

f47xfenerli
23-05-2007, 22:31
bu harika bir haber spartaküs valla çok sağol bilgilendirmen için çok yararlı şeyler gündeme ketiriyon seni tebrik ederim dostum

mekas
25-05-2007, 00:29
Bu haber harika sağolasın arkadaşım.

darak41
25-05-2007, 02:16
bencede iyi bir haber gereksiz para ödüyoruz arkası gelmeli

ctk_hlt
25-05-2007, 09:38
umarım vatandasın ıstedıgı gıbı olur..

sersanem
25-05-2007, 12:44
arkadaşlar bu haberlerle ilgili dökümanlar elinie geçerse(heyetin verdiği karar gibi)burdan yayınlanması iyi olur en azından bizim de elimizde elle tutulur bir delilimiz olur ve kendimizden emin bir şekilde mahkemeye gideriz

serafet
26-05-2007, 10:13
insallah olumlu sonuclanır telekomun bu kazıgından kurtuluruz

delydolu
27-05-2007, 09:51
"Kocaeli Hakem Heyeti, Türk Telekom'un ADSL'in yanında telefon hattını bağlama mecburiyetini reddeti" Kim Bu Kocaeli hakem heyeti.Aldığı kararlar Türkiyeyi bağlar mı? Peki Telefon İptal olunca adsl hizmeti hangi hat üzerinden verilecek ? Telekom Araplara satıldığında(Peşkeş çekildiğinde) Çok iyi diye şakşakçılık yapılıyodu.Özelleşince hani iyi olacaktı ? Neyse yazacak çok şey var ama yazmak boşuna bu saatten sonra.[U]Son söz neyi hakkediyorsanız o şekilde yaşarsınız.

sersanem
27-05-2007, 20:37
arkadaşım şimdi burda anlatılmak istenen şu telefon hattı bağlandığında telefon hattı için alınan sabit ücretin ödenmesinin engellenmesi mesela sen sadece adsl bağlatmak istiyorsun ama telefon hattı bağlatmak zorunda bırakılıyorsun ve bu telefon hattının sabit ücretini ödemek zorunda bırakılıyorsun neden böyle bir zorunluluk olsun ki bana telefon hattı bağlansın ama telefonla görüşmem kısıtlansın sadece adsl kullanımı için izin verilsin bence gayet haklı bir dava ayrıca herkes gibi bizde telekomun satılması konusunda bazı tedirginliklerimiz var mesela benim babam telekom personeliydi yönetici konumundaydı ama devlet resmen zarar ettiriyordu(ki zarar değil aslında çünkü ekonomik kriz döneminde bile yılda 2 milyar usd kar etmiş bir kuruluş)malzeme bile vermiyorlardı diyor çünkü bu işin içinde olan biri bunu söylüyor aslında kimse hakettiği şekilde yaşamıyor yaşamak zorunda bırakılıyor

spartakus35
31-05-2007, 02:34
Telekom'un ADSL uygulamasına tepki

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, ''Dünyanın hiçbir ülkesinde ADSL için telefon hattı gerekmiyor. Ancak Türk Telekom, tüketiciyi hat almaya zorluyor'' dedi. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, ''Dünyanın hiçbir ülkesinde ADSL için telefon hattı gerekmiyor. Ancak Türk Telekom, ADSL'de tüketiciyi telefon hattı almaya zorluyor'' dedi. Özer, yaptığı açıklamada, Türk Telekom'un kampanyalarının kabul edilemez olduğunu, yeni uygulamaya konulan ücretlendirmelerin tüketiciyi mağdur ettiğini ileri sürdü. Şehir merkezleri ile kırsal kesim arasında bile görüşme ücretleri arasında farklar bulunduğunu dile getiren Özer, ayrıca hafta sonu indirimlerinin gizlice kaldırıldığını, birçok tüketicinin bundan habersiz olduğunu iddia etti.

Özer, ADSL hatlarında da tüketicinin mağdur edildiğini öne sürerek, şöyle devam etti: ''Dünyanın hiçbir ülkesinde ADSL için telefon hattı gerekmiyor. Ancak Türk Telekom, ADSL'de tüketiciyi telefon hattı almaya zorluyor. ADSL için telefon hattı değil data hattı gerekiyor. Ama kimse bunu bilmediği için Türk Telekom tüketiciye zorla sabit ücret aldığı telefon hattı veriyor. Bu durumda en düşük aylık 29 YTL olan ADSL hattının bedeli 41 YTL'ye çıkıyor. Telekom'un 3,5 milyon ADSL abonesi var.'' Özer, telefon hattı olmadan da ADSL kullanılabileceğini, bu konuyu her ortamda tartışmaya hazır olduğunu belirterek, Türk Telekom'un bu uygulamadan vazgeçmesi gerektiğini bildirdi.

AA' dan alıntı haberdir...

turk
31-05-2007, 09:47
valla burası Türkiye kendini bilmez siyasetten hiç anlamayan siyasetçilerin t.telekomu fransız firmasına peşkeş çekildiği bir ülkede yaşıyoruz.zaten adamlarda türk düşmanlığı var şimdi istediği gibi ortada at koşturuyorlar. herkez adsl yi iptal etsin diyeceğim buda olmaz adsl hayatımıza öyle bir giriş girdiki bırakmak çok zor hatdda imkansız

rohat
01-06-2007, 01:19
arkadaşlar yukarıda tek tek yazmışınız gerçekten çok kötü soyuluyoruz. Ama buna müsade eden bizim hükümetimiz herşeyde hemen dışarıyı suçlamanın suçlunun suçuna kılıftır. Ben diyorumki bizim hükümetimiz telekomu satarken belli koşullar ileri sürmeliydi sanırım sürmüştürde fazla geç olmadan ileri sürdükleri şartlardan birini yerine getirerek bu saçma uygulamaya son vermeliler diye düşünüyorum. evimde bulunan telefonu iptal edip sadece adsl 'nin kalmasını istedim onada hesaplı hat sabit ücreti faturada 6.69 ytl iken 9 ytl olarak her ay ödenmesi gerektigini vede telefon hattının adesele için kalması vede görüşme yapılamaması için verilen tektaraflı yani sadece gelişin açık olması olayınıda talimat olarak her ay tarifede 2 ytl olarak ücretlendirilecegi söylendi bende bu şekilde daha fazla kendimle çelişmemek için kendi irademe hakim olarak daha fazla soyulmamaya ve keriz yerine konmamaya karar verdim telefon ve adsl' yi iptal ettim.. bence insanlar bu seçeneklerle bırakılmamalı ama malesef durum bu ....
hepinizi selamlıyorum...

halilak
05-06-2007, 23:19
Telekom Adaletsizliğine devam ediyor:
Yıllardır ADSL abonesiyim.
Ben ADSL'e abone olurken Telekom tek tabancaydı.
Şimdi rakipleri var ve indirim üstüne indirim yapıyor,
Hediye üstüne hediye dağıtıyor.
Ve hepsinde de biz eski kullanıcıları cezalandırmış oluyor.
Bu sefer işin suyunu iyice çıkardı Telekom.
Uygın bir kampanya yaparsa Smile veya Super Online'a geçeceğim.
Ötesi çevremdeki herkesi de teşvik edeceğim. Hatta işlemlerini bizat yaptıracağım.
Yeter Artık Telekom'un sağmal inek muamelesi yapması...
Saygılar...

goldyears
06-06-2007, 00:02
arkadaslar bu gün bir gazetede okudugum habere göre eger yanlis anlamadiysam 1 hazirab.2007 kadar olan eski üyelerden ve üyeligini bu tariden önce iptal ettirmeyen üyerl eski 29 ytl ve 4 gb kotaya devam ancak bu günden itibaren yeni bir kanpanya baslatmislar ve 29 ytl lik ücret 14.50 ytl düsürlmüs 24 ay baglanti garantisi verilirse kablolu yada kablosuz adsl makinasi verilecegi ve 2 ay bedava kullanımı hakkı olacagi diye yazıyordu eger ben yanlis anlamadiysam eski üyelere ve kullanicillarina haksızlık yapılmıs oluyor bu konuda bir sekilde tepkimizi göstermemiz gerek yada eski kullanicilarada bazi kolaylıklar saglanmali diye düsünüyorum

akir75
24-06-2007, 23:42
inşallah mahkeme olumlu sonuçlanır bende hemen telefon hattını kapattırırım.

hüseyin.akpinar
25-06-2007, 01:36
Mahkeme karar verdi şimdi yargıtay mahkemenin kararını onaylarsa tlf hattına gerek kalmıyacak

dartanyan113
26-06-2007, 16:11
Mahkeme karar verdi şimdi yargıtay mahkemenin kararını onaylarsa tlf hattına gerek kalmıyacak

desenize telefonsuz adsl için yıl sonuna kadar bekleyeceğiz

Yargıtay kararı, tebliği, ugulamaya geçmesi, yaygınlaşması ....

muzo izmir
27-06-2007, 22:17
herkes telefon zammından şikayetci ama her nedense telekom zammıyla ilgili hiç bir haber medyada yer almıyor acabe telekom dan reklam alamama korkusuyla bu konuya medyalarında yer vermiyorlar bol bol magazin haberleriyle milleti uyutuyorlar tüketiçi hakkını savunan hiç bi haber onlar için haber değeri taşımıyor

f47xfenerli
28-06-2007, 01:01
bu ülkede bizlerin söylemden başka yaptığımız hiç bir şey yok ki müstehak bizlere bunlar en gelişmemiş ülkelerde bile birileri yalnış yamtımı herkes ayaklanır ya bizde laf laf laf

nightmann
27-07-2007, 15:00
Arkadaşlar son durum nedir burada mahkeme kararı ne oldu sonuc ne? sonucu beklıyorum o sonucu emsal göstererek bende hattı iptal ettireceğim.

nightmann
30-07-2007, 23:08
Arkadaşlar son durum nedir burada mahkeme kararı ne oldu sonuc ne? sonucu beklıyorum o sonucu emsal göstererek bende hattı iptal ettireceğim.

Arkadaslar hala bilgi yok mu eve adsl alacagim ama telefon baglantisini istemiyorum buranin haberinin bekliyorum nedir son durum?

şükrü
06-08-2007, 23:35
bu haber harika ama telekom buna uyacakmı bir yolunu bulurlar bizi soymaya devam ederler sözleşmeyi hic okumadım boyle bir huküm yoksa insallah bizi bu kazıktan kurtuluruz

ferman78
13-08-2007, 18:23
üç gün önce bağlattım ve mecburen telefon edinmek zorunda kaldım.anlayacağınız kazık devam ediyor.

engina81
22-10-2007, 16:44
arkadaşlar bende eve internet bağlatmak için telekoma başvurdum. Telefonsuz olmaz dediler, tamam dedim. telefonu bağlattım ve hemen adsl için başvurdum. Adsl bağlandı ve telefon hala açılmamıştı. bir gün telefon çalışmadan internet kullandım. ertesi gün telefona çevir sesi verdiler. Anladım ki internet için telefona gerçekten gerek yok. kazığa devam ama Adalete güveniyorum hakkımı arayacağım.

nightmann
23-10-2007, 19:35
Merhaba arkadaslar son durum nedir? Hala millet kazik yiyoruz diyor ne istir bu mahkeme olumlu sonuclanmadi mi simdi niye bu bekleme?

Hevalcano
24-10-2007, 04:22
durum ne arkadaşlar ben telefon hattını bile kullanmıyorumm adsl hariç:) ev telefonu evin neresinde onu bile bilmiorum kazık yemeye devammm sabit ücret ödemeye devammm:)))

collo1
07-12-2010, 21:54
Maliye Bakanlığı'nın vergi oranlarını belirlemesiyle birlikte "telefonsuz internet"in önünde hiçbir engel kalmadı. Ancak kullanıcılar internet servis sağlayıcılarına başvurduklarında hala "çalışmaların devam ettiği ve bu uygulamaya geçilmediği" yanıtını alıyor.

Telefonsuz ADSL'in önündeki son engel de ortadan kalktı ve Maliye Bakanlığı'nın "telefonsuz internet" üzerindeki vergi oranını belirlemesiyle birlikte kullanıcılar telefon hatlarını iptal ettirip adsl hizmetinden faydalanabilecek.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim_2/tarife_adsl.jpg (http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/16462517.asp?gid=234)

VERGİ ORANI YÜZDE 5 OLARAK BELİRLENDİ
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Türk Telekom'un sabit telefonu devre dışı bırakan "telefonsuz internet" hizmetinde uygulanacak Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranını yüzde 5 olarak belirledi.

TELEFONSUZ İNTERNETİN KULLANICIYA MALİYETİ NE OLACAK
Telefonsuz internetten faydalanmak isteyen aboneler, servis sağlayıcılarına 13 ila 14 TL arasında değişen ek bir ödemede bulunması gerekecek.
Daha önce BTK'dan yapılan açıklamada, telefonsuz internet uygulamasında bakır kabloların kullanılmaya devam edildiği, bu sebeple telefonsuz ADSL uygulamasında da söz konusu olan bakır kablolara ilişkin maliyetlerin (yatırım, bakım, onarım, işletme gibi) bu hizmetin sunulduğu diğer ülkelerde olduğu gibi DSL aylık ücretlerine ilave edilerek karşılandığı kaydedildi.

UYGULAMADA HALA TELEFONSUZ ADSL'E GEÇİLEMİYOR
Ancak maalesef vergi oranlarının belirlenmesi pratikte kullanıcıların bu hizmetten faydalanabileceği anlamına gelmiyor. İnternet servis sağlayıcılarının çağrı merkezlerini aradığımda telefon hattımı kapatıp adsl hizmetinden faydalanıp faydalanamayacağımı sordum. Fakat aldığım cevaplar hemen hemen aynıydı: "Şu an çalışmalar devam ediyor, bize resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Eğer isterseniz şimdiden abonemiz olabilir, daha sonra bu uygulama devreye girdiğinde telefon hattınızı kapatabilirsiniz."

TTNET çağrı merkezini aradığımda ise yine benzer bir yanıt aldım; ancak biraz daha olayı kurcalayınca Türk Telekom'un bazı ofislerini kullanarak kullanıcıların telefon hattını iptal ettirip adsl hizmetini kullanabileceğini öğrendim. Ancak bunun için çağrı merkezini aramak yetmiyor ve kullanıcıların bu şubelerden birine giderek talepte bulunmaları gerekiyor.

ARALIK AYI İÇİNDE BU HİZMETİ VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ

Doğan Telekom Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Hakan Gökçe Akgün, smile adsl olarak telefonsuz internet hizmetine Aralık ayı içinde geçileceğini ve müşterilerine bu hizmeti ulaştıracaklarını kaydetti. "Telefonsuz internet"in abartıldığı kadar önemli olmadığını dile getiren Gökçe, Türk Telekom'un bu hizmet için kendilerinden alacağı ortalama 10 TL'lik bir rakamı tüketiciye de yansıtmak durumunda kalacaklarına dikkat çekti. "Yalın ADSL"in kullanıcılar için maliyeti ciddi oranda azaltmadığını belirten Gökçe, kullanıcıların bu hizmetten faydalanırken de ek ödeme yapmak durumunda kalacağının altını çizdi.

ÖNBAŞVURULARI ALIYORUZ, YAKINDA BU HİZMETİ SUNACAĞIZ

TurkNet Bireysel İnternet Hizmetleri Ürün Müdürü Gaye Tatari, yaklaşık 1,5 aydır "telefonsuz adsl" için önbaşvuru aldıklarını dile getirirken, bu hizmete ilerleyen haftalarda geçileceğini sözlerine ekledi. Türk Telekom'un söz konusu sistemine 3 Aralık Cuma günü eriştiğini belirten Tatari, sistemin daha hızlı olabilmesi için Türk Telekom üzerinden yürütülen işlemlerin doğrudan kendi sistemleri üzerinde yapılabilmesinin önemine dikkat çekti.

ALTYAPI SİSTEMLERİNİN TEST EDİLME SÜRECİNİN SONA ERMESİNİ BEKLİYORUZ

Koç.Net Pazarlama Müdürü Aslıhan Keçim ise yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: "Yalın ADSL hizmetinin verilmesine yönelik son engel olan vergi oranındaki belirsizliğin, Cuma günü Maliye Bakanlığı’nca yüzde beş olarak açıklanmasıyla birlikte Koç.net, müşterilerine Yalın ADSL hizmeti verme sürecini de başlattı. Türk Telekom ile karşılıklı altyapı sistemlerinin test edilme sürecinin ardından Koç.net olarak bu ayın içinde tüketicilere aktif olarak Yalın ADSL hizmeti vermeye başlayacağız."

TTNET ve SuperOnline'dan ise bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı.

cabbarrabcab
31-12-2010, 14:34
Telefondan vazgeçilse bile abonman adı altında aynı fiyatlara varır bence...