• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

10 Yıl Sonra Klavye ve Mouse Yok

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • 10 Yıl Sonra Klavye ve Mouse Yok

    Microsoftun sahibi ve dünyanın en zengin insanı ünvanını elinde bulunduran Bill Gates,Ces'de(CES-Consumer Electronic Show-Tüketici Elektroniği Fuarı) yaptığı konuşmada gelecek 10 yılda ki teknolojik öngörülerini belirtti.Herkesi şaşırtan beklentisi ise mouse ve klavyenin kullanımdan kalkacağı oldu.

    Klavye ve farenin yakında ortadan kalkacağını söyleyen Gates,bunun yerine el hareketleri ile bilgisayarın yönlendirilmeye başlayacağını belirtti.Yakın gelecekte bilgisayarların sadece masa üstünde değil,masa iinde kıyafetlerimizde kısaca her yerde olacağı tahmininde bulunan Microsoft başkanı,Ces'in başladığı 1997 yılından bugüne internetin büyük bir gelişim gösterdiğini sözlerini ekledi.

    Gates, fuarın açılışındaki konuşmasında, Microsoft'un geçen yıl sonunda konseptini geliştirdiği, el hareketleriyle kullanılan geniş bir masa şeklindeki dokunmatik ekranlı bilgisayar "Surface" adlı cihazı da tanıtarak, "Bu teknolojinin şimdilik daha başındayız, yazılım programcıları bu platformu geliştirecekler" dedi.

    Açılış konuşmasında ayrıca, "görsel tanıma" adını verdikleri ve geleceğin mobil telefonlarında kullanılacak bir teknolojinin prototipini de tanıtan Gates, bu teknolojinin, cep telefonu kamerası bir cisme tutulduğunda bununla ilgili verileri kullanıcıya aktardığını kaydetti.

  • #2

    bilgi için teşekkurler
    NEXT VE AYYILDIZIM HER ZAMAN KALBİMDESİN

    Yorum yap

    Hazırlanıyor...
    X