Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Excelde Bağlantılar Güncellenmesin

ec2000
23-11-2005, 09:00
:at:
Dostlar Excel veya Visual Basic for Applications (VBA) hakkında bir sorum olacaktı. :skt:

İçinde başka bir Excel tablosuna bağlantı (link) içeren bir Excel tablom var. Bunu ağda açtığımda linkler bozulduğu için problem yaşıyorum. Bu hatayı önlemek amacıyla bir makro yazmayı düşünüyorum.

Böyle bir komut ya da Excel içinde bir özellik var mı? Ben Araçlar\Seçenekler\Hesaplama içindeki "Uzak başvuruları güncelleştir" sekmesini kaldırdım fakat her açılışta tekrar açılıyor ve aynı hata meydana geliyor.

Bu konu hakkında yardımcı olabilecek dostlardan fikir bekliyorum.:help:

Tasarım
23-11-2005, 09:16
Selam;
Bunun için Düzen bölümünde en altta "Bağlantılar" seçeneği var oraya tıklayın ve açılan pencereden "Bağlantıları Kes" tıklayın gelen uyarıya "Tamam" tıklayın bir daha uyarı penceresi gelmez.
kolay gelsin. Başka sorunlarınız olduğu takdirde yardımcı olurum.

ec2000
23-11-2005, 12:54
Selam;
Bunun için Düzen bölümünde en altta "Bağlantılar" seçeneği var oraya tıklayın ve açılan pencereden "Bağlantıları Kes" tıklayın gelen uyarıya "Tamam" tıklayın bir daha uyarı penceresi gelmez.
kolay gelsin. Başka sorunlarınız olduğu takdirde yardımcı olurum.

Hocam öncelikle selamlar;:okay:
Benim kullandığım Office 2000 ve dediğiniz bölümde "Bağlantıları Kes" seçeneği yok. Bunun yerine "Şimdi Güncelleştir", "Kaynağı Aç" ve "Kaynağı Değiştir" var. :yazyaz:

Ben bu bölüme bakmışdım. Burada belki "Güncelleştirme" bölümüdeki "Elle" seçeneği işime yarayabilir diye düşünüyorum fakat o da seçilemiyor. Yardım metninde "...Bağlantı kilitli ise Elle kullanılmaz" deniyor. Bunu aktif yapmanın yolu yok mu? Çünkü ben bağlantıların geçici (sadece dosya ağda açıldığında) güncellenmemesini; bilgisayarda açıldığında güncellenmesini istiyorum.:nebileyim