Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Motorlu Anten Kurulumu


urfalı63
26-03-2007, 21:53
arkadaşlar benim 2 sorum olacak??1.benim evde sabit çanak var bide motorlu alacam...iki sistemi aynı anda kullanabilir miyim??2,sorum hispasat sabit antenlerde yere bakar motorlu antende nasıl ayarlicaz hispasat ı??çanal capı büyük??cevaplarınızı bekliyorum??

Tasarım
26-03-2007, 23:23
Cevap-1:
Sabit anten ile motorlu anteni Diseqc switch ile bağlarsanız ve sabiti Diseqc 1'e, motorluyu da Diseqc 2'ye takarsınız.
Cevap-2:
Motorluyu kurarken bulunduğunuz enlem ve boylama hangi uydu denk geliyorsa o uyduya göre kurarsınız. Eğer kurulum doğru olursa kuşakta bulunan uydulara sorunsuz döner.

kenan_citak
26-03-2007, 23:34
hiç bilmiyorsanız kurmasını teknik destek almalısınız diseq motor kurulumu zordur :) ama şansınız bol olsun arkadaşım bayağı güzel bir sistem kullanınca anlarsın keyfini...

urfalı63
27-03-2007, 15:33
urfaya hangi uydu denk geliyor???yani diyosunuzki diseg 2 ye taksam motorlu hareket eder???

muti74
27-03-2007, 18:36
arkadaşlar benim 2 sorum olacak??1.benim evde sabit çanak var bide motorlu alacam...iki sistemi aynı anda kullanabilir miyim??2,sorum hispasat sabit antenlerde yere bakar motorlu antende nasıl ayarlicaz hispasat ı??çanal capı büyük??cevaplarınızı bekliyorum??

arkadaşım bende hem motor hemde hipsa için ayrı çanak kullanıyorum tasarım ustadın dediği gibi motoru Diseqc switch çıkışı a diğerinide b veya c yaparsın sorunu çözersin
kurulumu o kadarda zor değil biraz uğraştıkça ayarlarsın forumda araştır sandığın kadar zor değil ama biraz zahmetli ve zaman alıcı
saygılarımla kolay gelsin

civannuri
27-03-2007, 19:03
urfaya hangi uydu denk geliyor???yani diyosunuzki diseg 2 ye taksam motorlu hareket eder???
39E Hellassat uydusu.

agalık
27-03-2007, 22:17
Kollu motorlu alırsan, kol uzunluğunu ayarlarken biraz boşluk bırakman gerek yoksa sıkışma yapar.

crazyturk
27-03-2007, 22:50
Bulunduğun bölgede sabit antenle hispasatı alıyorsan motorlu antenlede alabilirsin.İki anten kullanmana gerek yok.Tek 120 lik ofset çanak iyi bir LNB ve çok iyi ayarlayabilecğin sıfır noktasından sonra keyifle uydular arası gezersin.Kolay gelsin.Motor USALS destekli olsun yeter.

dobratech
23-12-2010, 21:38
slm yardımcı olursanız cok minnettar kalıcam bende motorlu anten kulannıyorum( yeni taktım ) hotbor u buluyorum türksata sorunsuz geciyorum orda sorun yok ama batıya etulsata gectiğimde bulamıyorum kayıp oluyor sirusu buluyorum etulsata geciyorum sorun yok diğerlerini bulamıyorum bulunduğum şehir bursa gemlik burda hangi uyduyu bulursam sorunsuz diğerlerine gecebilirim birde lnb nin yönü nasıl olacak çanağa tam sıfırmı yada yatıkmı sağa sola yardımcı olursanız cok minnetar kalıcam şu sadece 2 ydu buluyorum etul 7 derce ve sirus 5 derece diğerleri yok

bydanger35
25-12-2010, 21:52
@dobratech
arkadaşım izmirde biz 26e yada 28e uydularını merkez alıyoruz ve sorunsuzca 45doğu 45batı alıyoruz.bursa için sanırım 40derece doğu yada 39 hellesat uydusunu merkez alıp kurman lazım.lnb ayarına gelince normal hotbirdtte nasıl bırakıyorsan öyle bırak lnb ayarını.tabiki ufak tefek ince ayarlar çekmende gerekebilir.bu arada disek motor kuruyorsan uğraştırır biraz ama bana sorucak olursan en sağlıklısı piston kollu motor ;)
kolay gelsin arkadaşım