Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : tek çanakla 6 uydu.


dursun55
23-03-2007, 21:36
işte benimdehttp://img440.imageshack.us/img440/4361/image067wb7.th.jpg (http://img440.imageshack.us/my.php?image=image067wb7.jpg) amötörce çalışmamın ürünü bilmem begenecekmisiniz?
19 astra.16 eutel 13 hotbirid.5 sirius.4 amos.15 telestar. sinyal sevyeleri
piyasada satılan aparatlardan daha yüksek.

dartanyan113
24-03-2007, 15:44
lnb leri biraz daha sağlam yerleştirebilirdin belki

plastik kısımla tutturulmuş gibi görünüyorlarda

zenco
24-03-2007, 16:19
Hangi uydular dostum astra-hotbird sirüs ??

buttman
24-03-2007, 18:55
parabolde zor anten kaçlık, önünde hareket imkanın var demek başka türlü ayar imkansız

guard x
24-03-2007, 19:12
Ya bana bu mantıklı gelmiyor Ancak belki 2-3 derece açı aralığı olan uydularda olabilir Ama mesela turksatla astrayı bir çanakta alamaz Benim aklıma yatmıyor bu iş Keşke olsa

dijitalci
25-03-2007, 01:19
Ya bana bu mantıklı gelmiyor Ancak belki 2-3 derece açı aralığı olan uydularda olabilir Ama mesela turksatla astrayı bir çanakta alamaz Benim aklıma yatmıyor bu iş Keşke olsa

sevgili arkadaşım görüşlerine KISMEN katılıyorum . alsa bile bütün TP leri alamaz zaten TÜRKSAT sorunlu bir UYDU normal 90 lık larla bile bazı TPLER
zor seyrediliyor. fakat açıları birbirine yakın uydular da şans biraz daha
fazladır...

civannuri
25-03-2007, 03:20
işte benimde amötörce çalışmamın ürünü bilmem begenecekmisiniz?
çalışmalarına devam arkadaşım.resmi birde gün ışığında çekmeyi denersen daha net bir görüntü olur.Kolay gelsin.

dursun55
27-03-2007, 23:50
buda bir arkadaşla müştere

dursun55
03-04-2007, 18:36
buda 90 lık ofset. hortbit sabit sagında sirus solunda astra...işte resmi...

yusufturgut
09-04-2007, 01:21
:toplu:arkadaşlar bu konuda teknik destedeğe ihtiyaç duyanlara sizede buradan yardımcı oluruz-:ehehe:
http://img152.imageshack.us/img152/6762/resimlerim319fq4cr7.jpg (http://imageshack.us):ehehe:
URL=http://imageshack.us]http://img138.imageshack.us/img138/8741/resimlerim323ia3wi5.jpg[/URL]:ehehe:
http://img152.imageshack.us/img152/7579/resimlerim324lu3fw2.jpg (http://imageshack.us):ehehe:
-:iyyy::iyyy::iyyy::iyyy: arkadaşlar eleştiri ve yorumlarınızı buraya iletebilirsiniz teknik olarak bilgi paylaşımına okey:cuara:

yusufturgut
09-04-2007, 01:51
işte benimdehttp://img440.imageshack.us/img440/4361/image067wb7.th.jpg (http://img440.imageshack.us/my.php?image=image067wb7.jpg) amötörce çalışmamın ürünü bilmem begenecekmisiniz?
19 astra.16 eutel 13 hotbirid.7w.dijitürk .5 sirius.4 amos.15 telestar. sinyal sevyeleri
piyasada satılan aparatlardan daha yüksek.

http://img99.imageshack.us/img99/7100/resimlerim323ia3va1.jpg (http://imageshack.us)

yusufturgut
09-04-2007, 01:57
:trts::toplu::odunkes:
http://img514.imageshack.us/img514/223/resimlerim323zt6ao4.jpg (http://imageshack.us)
:toplu::toplu::toplu::toplu::toplu:
temiz ve titiz bir çalışmanın ürünüdür motorlu artık favori uydu lnb dizilimi ila artık motor of konumunda dır tasviye ederim arkadaşlar buyrun

claymoore
09-04-2007, 04:00
cok güzel calısma tebrikler gercekten ben ancak 120 lik parabol hotbird canagıma asra 19 e ekleyebildim bi ara baya ugraşmış bu canak ta bulamamıştım astrayı 90 lık turksat canagımda bulup öyle izliyodum oda kırılmalar oluyodu bazı kanallarda gece felan gecen cıktım denedim 120 lik te bidaha meger hotbir lnb si ile bitişik durumda olacakmış aparatada gerek kalmadı hotbir lnb sine tel ile sıkıca bagladım gayet güzel oldu 300 kanal a yakın cıktı d + paketide sinyal %100 parabol canagı olan arkadaslar deniceklerse canagın önünde iken hotbird lnb sinin soluna bitişik baglasınlar işlem okadar :)

wshark
13-04-2007, 23:05
arkadaşlar ellerinize sağlık güzel olmuş ve mantıklı.
yalnız parabol antenlerde odak noktasından kayma olduğu süre içerisinde zayıflama görürsünüz. eğer anten capınız 150cm ise zayıflama azalır sadece yağmurlu havalarda yada kapalı kavalarda az da olsa problem yaşarsınız.

yaratıcı olmak ve zoru başarmak güzeldir.

wshark
13-04-2007, 23:11
arkadaşımızın dediği gibi türksat uydusu problemli daha doğrusu yayıncı kuruluşların kullandıkları transponder genişlikleri.
normalde paket olarak yayın yapan bir kuruluş 38 ile 42 Mhz arasında bant genişliği olur buda sembol oranı 27,500 ve üzeri demektir paket içerisinde 10 ile 12 kanal barındırır. bizim paketlerde ise sadece 24,444 en yüksek sembol oranı en düşük kanal içinde 2,8Mhz. su tv,cem tv gibi kanallar. buda yayınların alımında problem demek küçük anten kullanıyorsanız.

türksat uydusunun kapesitesi 45cm lik anten ler için uygun sadece yayıncı kuruluşların pintiliğinden dolayı bizim cebimizden daha fazla para cıkıyor 90cm anten alarak. aynı zamanda aliminyum tüketimide artıyor.

dursun55
08-06-2007, 20:44
http://img409.imageshack.us/img409/2369/kkkkk003uk0.th.jpg (http://img409.imageshack.us/my.php?image=kkkkk003uk0.jpg)
yakın çekim resmi.

avarem
08-06-2007, 21:13
peki arkadaşlar disegc 1.2 motor daha iyi değilmi acaba saygılar

yusufturgut
08-06-2007, 23:01
[QUOTE=avarem;215777]peki arkadaşlar disegc 1.2 motor daha iyi değilmi acaba saygılar[/QUOTE***:ehehe::ehehe::ehehe::ehehe::ehehe::ehehe: :ehehe::ehehe::ehehe::ehehe:*:cuara: DOSTUM dayzek motor kötü degil ama aynı anda çoklu uydu hele favori uydular varken birde aynı anda 7+8 uyduyu bir arada aynı anda güncelleyip favori özel yaparsan onun erişilmez güzelliğini yaşarsın yoksa dayzek motoru koş oyana koştur buyan sıkıcı geliyor sen birazda profösyonel takılırsan iş dahada sıkıcı gelebilir ben yıllarca kollu motorlu anten kullandım sonunda bıktım motor şimdilik of konumunda ve iş sabit sistemde yani çoklu lnb ile bitirdim::iyyy:http://img129.imageshack.us/img129/9/resimlerim319lu5.jpg (http://imageshack.us)
:odunkes:

avarem
08-06-2007, 23:13
teşekkür ederim kardeşim sevgiler

koçak77
13-06-2007, 22:12
8/1 diseqc switch mi kullandınız?

orhana
19-06-2007, 11:50
slm arkadaşlar resimde vermişiniz çok güzel olmuş ama benim anlamadığım bir konu var bir canağa en fazla 4 lnb bağlanır yani makinalarda dayzek 4 e kadar 5.inci ve 6. cı çanakların dayzek bağlantılarını nasıl yapıyorsuz yardımlarınız için tşk ler

dursun55
19-06-2007, 13:15
burda anlatılıyor Resimli Çoklu Çanak ve Hareketli Sistem Kurulum
http://img248.imageshack.us/img248/5063/24rztu9.gif (http://imageshack.us)












buna da ben ekledim.

M.Acar
18-09-2007, 13:30
[quote=avarem;215777]peki arkadaşlar disegc 1.2 motor daha iyi değilmi acaba saygılar[/QUOTE********************************************* ***************:cuara: DOSTUM dayzek motor kötü degil ama aynı anda çoklu uydu hele favori uydular varken birde aynı anda 7+8 uyduyu bir arada aynı anda güncelleyip favori özel yaparsan onun erişilmez güzelliğini yaşarsın yoksa dayzek motoru koş oyana koştur buyan sıkıcı geliyor sen birazda profösyonel takılırsan iş dahada sıkıcı gelebilir ben yıllarca kollu motorlu anten kullandım sonunda bıktım motor şimdilik of konumunda ve iş sabit sistemde yani çoklu lnb ile bitirdim:odunkes:********************************* ***************http://img504.imageshack.us/img504/7256/7lnblianakye4.jpg (http://imageshack.us)
arkadaşım bi ricam olacak.bende dıseqc motor kullanıyordum önceden şimdi tek çanakta hotbird sirius astra var.hispasat eklemek istiyorum bu lnb yi ne tarafa takmam lazım.yardım ederseniz sevinirim saygılar

muammer
22-09-2007, 19:13
[quote=yusufturgut;215827]
arkadaşım bi ricam olacak.bende dıseqc motor kullanıyordum önceden şimdi tek çanakta hotbird sirius astra var.hispasat eklemek istiyorum bu lnb yi ne tarafa takmam lazım.yardım ederseniz sevinirim saygılar
hıspayı aynı çanağa takıp netıce alman zor hatta ımkansız,90 lık ofset antenlen onun ufka doğru yanı gün batımına tam açık olmalı antenın yonu gunbatımı çök az guney,ve anten yere doğru tam şakuldan bıraz daha yere bakacak çök çök hassas arıyarak hıspayı bulabılır280-290kanal ıstanbulda alabılırsın,antenın yerı marmara uzerınde güneş batımını görmuyorsan hıç uğraşma,kolay gelsın..

M.Acar
27-09-2007, 12:58
[quote=muratacar;243446]
hıspayı aynı çanağa takıp netıce alman zor hatta ımkansız,90 lık ofset antenlen onun ufka doğru yanı gün batımına tam açık olmalı antenın yonu gunbatımı çök az guney,ve anten yere doğru tam şakuldan bıraz daha yere bakacak çök çök hassas arıyarak hıspayı bulabılır280-290kanal ıstanbulda alabılırsın,antenın yerı marmara uzerınde güneş batımını görmuyorsan hıç uğraşma,kolay gelsın..
teşekkürler.

yusufturgut
19-10-2007, 16:08
:cuara,http://img239.imageshack.us/img239/2096/resimlerim319ro2bc6.jpg (http://imageshack.us)
http://img239.imageshack.us/img239/1708/resimlerim323zi3dl8.jpg (http://imageshack.us):odunkes:
---------------------------------------------------URL=http://imageshack.us]http://img150.imageshack.us/img150/6241/resimlerim322if9am0.jpg[/URL]
---------------------------------------------------ARKADAŞLARA TASFİYE EDERİM -:cuara:------:no:

yenisayfa
19-10-2007, 18:05
dostum bir sürü aparat ve elenmbiye hiç gerek yok artı çok masraflı daizek motor 1 elenmbi bu masrafın yarısı eder artı uydu çokluğuda var ama sanada saygı duyarım

yusufturgut
21-10-2007, 23:51
:no::no::no::no:vallaha dostum ben moturluyla yoruldum ama sana tasfiye ederim sabit sistemi neden artıları çok ve anında favori lerin özellerin belgesellerin anında elinde yani motor sürüşleri usandırıyor ve motor yorgun düşüyor genede sen bilirsin --TASFİYEM GRUB LNB Lİ ÇANAK- teknik destek forumdan alabilirsin piyasadanda bulursun -yer mekan uygunsa hiç durma yap derim-:toplu:-----------------------------http://img106.imageshack.us/img106/6550/resimlerim324lu3mc1.jpg (http://imageshack.us)
:cuara::cuara::cuara:

faysal
21-10-2007, 23:57
dostum bir sürü aparat ve elenmbiye hiç gerek yok artı çok masraflı daizek motor 1 elenmbi bu masrafın yarısı eder artı uydu çokluğuda var ama sanada saygı duyarım

Sabit gibisi yok kanala bastınmı gelecek bekleme olmayacak

saga bekle sola bekle zaman kaybı

gerçi ben çoklu lnb kullanmıyorum ama onun yerine yerim müsait oldugu 6 çanak kullanıyorum

bu da bir zevk meselesi

lotuz1976
22-10-2007, 00:20
arkadaşım bu lnb parası ile diseqc motor parasını geçiyo değermi sizce bu şekilde diyelim 8 uydu alırsın ama ne kadar sağlıklı alırsın oda ayrı bi konu tak diseqc motoru 30 üstünde uydu izle değermi acaba bilmiyorum siz karar verin

yusufturgut
22-10-2007, 21:43
arkadaşım bu lnb parası ile diseqc motor parasını geçiyo değermi sizce bu şekilde diyelim 8 uydu alırsın ama ne kadar sağlıklı alırsın oda ayrı bi konu tak diseqc motoru 30 üstünde uydu izle değermi acaba bilmiyorum siz karar verin
************************************************** ********************dostum bizdede var motorlu sistem biz diyoruzki motor of olsun niye gel git olmuyorbence yani lnb ler hesaplı biyerden aldık biz onun seyri sefası başka yinede sizbir düşünün süper bişey oluyor

yusufturgut
22-10-2007, 21:44
SEN YİNEDE BİR DÜŞÜN DOSTUM :toplu:

dortgoz
27-10-2007, 16:22
arkadaşlar 90 lık ofset çanakla 13 hotbirt ve 7 digitürkü seyredebilirmiyim
yani tek çanata olurmu

mecmecburda
29-10-2007, 07:35
arkadaşlar 90 lık ofset çanakla 13 hotbirt ve 7 digitürkü seyredebilirmiyim
yani tek çanata olurmu

çok rahat alırsın.13-7 E.dipdibeler zaten

yusufturgut
10-11-2007, 10:57
DÖRTGÖZ-- arkadaşlar 90 lık ofset çanakla 13 hotbirt ve 7 digitürkü seyredebilirmiyim
yani tek çanağa olurmu-??

DÖRTGÖZ DOSTUM resime dikkatli bakarsan orada mevcut sana o resim yeter çanagın arkasına geç uydu hörtborte sabit olunca 5-6 cm sol tarafa ve yukarısına doğru sinyali görürsün ve odaklama yaparsın yani okey
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=27628&page=3

orhana
14-11-2007, 11:02
tamam arkadaşlar buraya kadar anladıkta DAYZEKLERDE 4 ÇIKIŞ VAR 5.çi ve altıncı uyduları nasıl bağlayacağız diyeçeksiniz 8 dayzek al bunuda makina kabul etmez makinayı yeni aldım next 2000 cıs super plus usb li yardımlarınız için şimdiden tşk ler

muammer
20-11-2007, 22:35
tamam arkadaşlar buraya kadar anladıkta DAYZEKLERDE 4 ÇIKIŞ VAR 5.çi ve altıncı uyduları nasıl bağlayacağız diyeçeksiniz 8 dayzek al bunuda makina kabul etmez makinayı yeni aldım next 2000 cıs super plus usb li yardımlarınız için şimdiden tşk ler
son iki yazılımdan berı senın cıhaz 16 uyduyu desteklemektedır. dayzek bolumunune bakarsan görürsun.önun dayzeğı ayrıdır pıyasada 45ytl cıvarında satılıyor....çöklu lnb takanlara kolay bır yontem şımdı soyluyorum,yerınız musaıtse antenın arkasına geçın,alacağınız uydunun fırekansına gelıp dayzığınızıde a yapıp,yukardaki resımlere bakın antenın sağındamı solundamı,lnb ye kablonuzu takın hıç bır aparat takmadan lnb yı sağa sola elınız le çevırerek uydunuzun yerını tespıt ettıkten sonra lnbe yerını kafanıza şekıllendırdıkten sonra aparatı ona göre ayarlayın bu ışlem çanağı sağa sola çevırıp uydu bulmadan çök daha kolay oluyor ,2 dakka surmuyor ben hotbırde sırusve astra 19 zu ıki antende bu şekılde çök kolay uyguladım..

yalcinoglu62
21-11-2007, 22:15
iki yazılım berı senın cıhaz 16 uyduyu desteklemektedır. dayzek bolumunune bakarsan görürsun.önun dayzeğı ayrıdır pıyasada 45ytl cıvarında satılıyor....çöklu lnb takanlara kolay bır yontem şımdı soyluyorum,yerınız musaıtse antenın arkasına geçın,alacağınız uydunun fırekansına gelıp dayzığınızıde a yapıp,yukardaki resımlere bakın antenın sağındamı solundamı,lnb ye kablonuzu takın hıç bır aparat takmadan lnb yı sağa sola elınız le çevırerek uydunuzun yerını tespıt ettıkten sonra lnbe yerını kafanıza şekıllendırdıkten sonra aparatı ona göre ayarlayın bu ışlem çanağı sağa sola çevırıp uydu bulmadan çök daha kolay oluyor ,2 dakka surmuyor ben hotbırde sırusve astra 19 zu ıki antende bu şekılde çök kolay uyguladım..



herkese selam arkadaşlar benim bu konuyla ilgili bir sorum olacaktı arkadaşımız senin makina 16 dayzeg destekliyor dedide benim sunny 7010 dcı makinam var ve dört dayzek destekliyor acaba bir yazılımla dayzek sayısını arttırabilirmiyim yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

eko67
29-01-2008, 12:10
12/0 v kulan

erkmenliharun
03-02-2008, 02:53
slm arkadaşlar elimde 2 mt parobol çanak var 13 hortbidt de kurdum 5 sirüs uydusundan başka alamadım diger uyduların ayarlayamadım sizin birde 13,7,5,1,7 ye bakan kol kaç santyim bu aldığınız uydulardan kaçar kanal alabiliyorsunuz bana ayarlama konusunda geniş bir acıklama yaparmısınız şimdiden tşk.

uyduariza
06-02-2008, 22:45
slm arkadaşlar elimde 2 mt parobol çanak var 13 hortbidt de kurdum 5 sirüs uydusundan başka alamadım diger uyduların ayarlayamadım sizin birde 13,7,5,1,7 ye bakan kol kaç santyim bu aldığınız uydulardan kaçar kanal alabiliyorsunuz bana ayarlama konusunda geniş bir acıklama yaparmısınız şimdiden tşk.

2 metre antenın varsa 36 inc motor kullan 75 dereceden 43.5 derecye kadar ne varsa alırsın

bayana29
09-02-2008, 00:49
s.a
arkadaslar bizim siteye 2 uydu anten takildi merkezi sistme normal recever ler calisiyor ancak ss2 yayin almiyor cözumu varmi ne yapabilirimmmmm.

bayana29
09-02-2008, 00:54
s.a
sitemize merkezi uydu sistemi kuruldu ancak ss2 ile yayin alamiyorum cözum u varmi yardimci olursaniz sevinirimmm.

murtiturti
09-02-2008, 23:39
Parabol çanakla yapılan çoklu lnb daha verimli oluyor diyenler var. Arkadaşın ilk mesajlarda resimlendirdiği çanak ta parabol gibi görünüyor. Çok lnb bağlamak için kullanılacak çanak offset mi olmalı parabol mü sizce arkadaşlar. Ben offset çanakları kullanıyorum ama kenarda duran 90 lık parabolum var. Olmazsa onu kullanayım die soruyorum.

yusufturgut
10-02-2008, 17:42
arkadaşım ben 150 lik çanaga uyguladım linkini vereyim resimlere bakarsın belki yardımım dokunur ama o işi biraz araştıracan ve emek isteyen bişey odaklaman hangi uyduya ait ve nerden nereye kadar almak istiyorsun bunlar çok önemli odaklamanı bilmemiz gerekir bu konuda yardımım dokunması için ve 2 mt ile ben de olsa 42 dogudan 15 batıya kadar hepsini alırım odaklamayıda 19 doguya kurarım ben bayağı denemeler yaptım enson ideal olarak 13 doguya çaktım sabitledimçanagı- 19/16/13/7/5/1/7/ olarak sabitledim yüksek sinyal alamıyordum ince ayardan sonra işi bitirdim en yüksek tp sinyal sevisinden alıyorum şuan 7 lnb ile devam türksat ayrı lnb ile komşudan alıyorum işi öyle hallettim kolay gelsin sana
:odunkes:
http://img143.imageshack.us/img143/7797/ye2000dpcisspplusbytb6uzy7.jpg (http://imageshack.us)

:odunkes:

.http://s1.dosya.cc/TEKCANAKTA7LNB_1.rar.html

murtiturti
11-02-2008, 22:43
arkadaşım ben 150 lik çanaga uyguladım linkini vereyim resimlere bakarsın belki yardımım dokunur ama o işi biraz araştıracan ve emek isteyen bişey odaklaman hangi uyduya ait ve nerden nereye kadar almak istiyorsun bunlar çok önemli odaklamanı bilmemiz gerekir bu konuda yardımım dokunması için ve 2 mt ile ben de olsa 42 dogudan 15 batıya kadar hepsini alırım odaklamayıda 19 doguya kurarım ben bayağı denemeler yaptım enson ideal olarak 13 doguya çaktım sabitledimçanagı- 19/16/13/7/5/1/7/ olarak sabitledim yüksek sinyal alamıyordum ince ayardan sonra işi bitirdim en yüksek tp sinyal sevisinden alıyorum şuan 7 lnb ile devam türksat ayrı lnb ile komşudan alıyorum işi öyle hallettim kolay gelsin sana

.http://s1.dosya.cc/TEKCANAKTA7LNB_1.rar.html
Resimlerden de anlaşılıyor . Ki en baştaki mesajlarda verilen resimlerin aynıları bunlar. Hatta çanak gene parabol çanak. Ben de bunu söylemeye çalışıyorum. En basit çanak ayarlama işi bile emek ister ona şüphe yok. Ancak boş bilgiyle de yola çıkılmaz. Ofset çanakla deneyen varmı diyorum sadece.

yusufturgut
08-03-2008, 01:22
hayır 2 adet 4 lü dayzek siviç kullanıldı ve 0/12 volt siviçle cihazdan destekli 4 uydu açık 4 kapalı olarak ayarlandı bu şekilde çalışıyor dayzekler seri ve problemsiz

Servet™
08-03-2008, 12:43
bu bizim urfad satılıyormu acaba ?

yusufturgut
15-05-2008, 21:40
arkadaşlar bu kez tek çanakta 4 lnb çanak 110 luk çanak resimde görüldüğü gibi 1 batı thor uydusuna odaklama yaptık ve thordaki özellikle lnb sharp kullandık sinyaller yüksek ona göre yapacak arkadaşlara duyurulur öteki uydular daki sıradan lnb en yüksek tplereden ayar yaptık hepsini rahat alıyor yırtılma yok durum güzel denemenizi tasfiye ederim teşekkürler
dursun55 abimizle beraber bu işi ortak yürütük abimizin tecrubesi yüksek iyi seyirler

http://img115.imageshack.us/img115/1208/11052008013bb0.jpg (http://imageshack.us)
http://img115.imageshack.us/img115/1208/11052008013bb0.262be05a7b.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=115&i=11052008013bb0.jpg)

http://img100.imageshack.us/img100/2058/11052008010le5.jpg (http://imageshack.us)
http://img100.imageshack.us/img100/2058/11052008010le5.032f6eb8a1.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=100&i=11052008010le5.jpg)
http://img108.imageshack.us/img108/943/11052008644qs2.jpg (http://imageshack.us)
http://img108.imageshack.us/img108/943/11052008644qs2.60080abbb6.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=108&i=11052008644qs2.jpg)



ARKADAŞLAR YAKIN ÇEKİM LNB DİZİLİMLERİ BÖYLE DİZİLİ HAZIR APARAT KULLANILDI VE BİRAZ KAVİS VERİLDİ APARATA
http://img100.imageshack.us/img100/4937/11052008011ck0.jpg (http://imageshack.us)
http://img100.imageshack.us/img100/4937/11052008011ck0.ab2eadbdf1.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=100&i=11052008011ck0.jpg)

LORD_KING
27-11-2008, 12:38
Mükemmel Bi Çalışma Harika Bi Ustalık Tek Kelime İle Muhteşem Ellerine Sağlık Vallahi Kıskanmamak Elde Değil...............................

yusufturgut
12-09-2011, 22:27
evet atlanta marka 8 li dayzek siwiç kullandım