Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : 13v/18v


cervantes
10-03-2007, 00:55
yakin zamana kadar turksat'a donuk olan 1.anteni hispasat'a cevirdim ama birkac tp 13v secili degilse 0 kaliteye, diger tp'ler 18v secili degil ise 0 kaliteye dusuyor. auto yaparsam sadece 18v iken kalitesi yuksek olanlari seyredebiliyorum. turksat'a donuk iken auto'da dururdu hersey calisirdi... ikinci canaktaki hotbird'de hicbir degisiklik yok....sebebi nedir, cozumu var midir? tesekkurler

muammer
10-03-2007, 01:17
yakin zamana kadar turksat'a donuk olan 1.anteni hispasat'a cevirdim ama birkac tp 13v secili degilse 0 kaliteye, diger tp'ler 18v secili degil ise 0 kaliteye dusuyor. auto yaparsam sadece 18v iken kalitesi yuksek olanlari seyredebiliyorum. turksat'a donuk iken auto'da dururdu hersey calisirdi... ikinci canaktaki hotbird'de hicbir degisiklik yok....sebebi nedir, cozumu var midir? tesekkurler

hıspasat çök uzak bır uydu oturduğun yer ve anten çapını verırsen daha çök yardım alırsın. ben.ıst.anado.yakası. 90lık antenlen çökıyı ayarlen ve yuksek kazançlı lnb len 280 kanal alabılıyorum bazıları kalıte tehlıke bolgesınde durduğu içın zaman zaman gıdıyorlar,bırde antenın yonu ıle ufuk arasına hıç bır engel olmamalıdır..

mpl
10-03-2007, 10:36
konu uygun alana kaydırıldı...

cervantes
10-03-2007, 17:57
sanirim yanlis ifade ettim. 13v acikken ornegin 11811'deki kanallari aliyor 12100'dekileri almiyor, 18v yapinca bu sefer 12100'dekileri aliyor 11811'dekileri hic almiyor. auto yapinca 18v'da aldiklarini aliyor, sadece 13v iken aldigi 5 tpnin hicbirini alamiyor. her halukarda uydunun sinyal seviyesi 75'lerde...kalite 0'a dusuyor. bunun ufuk ile arasinda bir sey olmasi ile ilgisini anlyamadim. belki bu 13v/18v nedir aciklarsaniz anlayabilirim...tesekkurler

dijitalci
10-03-2007, 21:16
sanirim yanlis ifade ettim. 13v acikken ornegin 11811'deki kanallari aliyor 12100'dekileri almiyor, 18v yapinca bu sefer 12100'dekileri aliyor 11811'dekileri hic almiyor. auto yapinca 18v'da aldiklarini aliyor, sadece 13v iken aldigi 5 tpnin hicbirini alamiyor. her halukarda uydunun sinyal seviyesi 75'lerde...kalite 0'a dusuyor. bunun ufuk ile arasinda bir sey olmasi ile ilgisini anlyamadim. belki bu 13v/18v nedir aciklarsaniz anlayabilirim...tesekkurler

arkadaşım 13 VOLT seçeneğinde sadece O uydudaki vertikal (DİKEY)
yayınları 18 VOLT seçeneğinde ise horizontal (YATAY) yayınları seyrede
bilirsin... aklımdayken sen (ÇANAK UYDU AYARLARI) menüsünde
LNB AYAR menüsünün 9750 10600 şeçeneğinde olup olmadığını kontrol
edermisin.?

cervantes
11-03-2007, 02:11
lnb ayarlarinda lnb frekansi diye bir secenek var. orada standart universal secili, eger 9750/10750 yi secersem yine bazi tp'ler cikmiyor. 9750/10600 girisi yapamiyorum...giris olarak tek frekans girmeme musaade ediyor...8000xcam plus

cervantes
03-04-2007, 17:52
bu konuda birisi aydinlatirsa sevinirim. hispasat'ta d+'a ait fox'u(12226v) 18v veya auto iken seyredebiliyorum, tv cabo'ya ait fox'u (11731h) veya lusomundolari (11851v) sadece 13v secili iken seyredebiliyorum. uydu sinyali 75%lerde kalite 80%lerde. lnb ise lnb'yi degistireyim canaksa canagi receiversa receiver'i...maximum 0.4dB lnb, 90'lik canaklar, 8000xcamplus...ufukta engel yok. simdiden tesekkurler