Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : usb comport cevirici


uyducagatay
07-03-2007, 23:13
değerli arkadaslar laptopa usb comport cevrıcı taktıgımda herhangı bır ayar yapılması gerekıyormu yada yazılım editöründe comport secımını nasıl yapmak gerekıyor ve bu sekılde laptomptan yazılım ve key guncelleme saglıklı oluyormu bılgılerınıze ıhtıyacım var saygılar...

cetin63
08-03-2007, 09:17
aynen bende cevap bekliyorum usb port unu inisılayz etmiyor hata veriyor

selamsiz1981
08-03-2007, 12:15
arkadaslar usb to rs232 çeviri aldığınız kutunun içinde cd olması gerekir.
cd'yi kurun ve bilgisayarı açıp kapayın.
tekrar açın ve usb'yi laptop takın
windows yeni donanım bulundu mesajı verir.
ve makinanıza artık yazılım atabilirsiniz.


not: anlattığım olay WİNDOWS XP VE SERVICE PACK 2 yuklu ise geçerlidir.
yuklu olup olmadığını kontrol etmek için bilgisayarım üzerinde sağ click ve özelliklerde yazar (:

şükrü
10-03-2007, 22:31
teşekkürler arkadaş

akarayel
12-03-2007, 21:30
ben aylardır yapıyorum, hiç sorun yok. tabi rs232 kabloyu nexte uygun almalısın.

bülent56
12-03-2007, 22:17
ben aylardır yapıyorum, hiç sorun yok. tabi rs232 kabloyu nexte uygun almalısın.

sayın kardeşim piyasada satılan RS232 kablosu hiç bir cihaza uygun olarak
satılmıyor kablonun belli bir kapasitesı vardır bu kapasiteyi geçtikten sonra
o kabloyla veri gönderemessin ben piyasadaki RS232 kablolarını denemiş olarak
anlatmaya çalışıyorum şu markaya bu kablo bu markaya bu kablo diye satılıyorsa
yanlış oluyor piyasadaki kablolar çok çabuk bozuluyor o yüzdan RS232 kablolarını
ben kendim yapıyorum 8 mt,ye kadar çalışıyor telefon kablosundan imal ediyorum.
yani anlatmak istediğim cihazlara özel imal edilmiş RS232 kablosu satılmıyor ne varsa onu alıyorsun birde kabloyu bilgisayar malzemesi satan yerden alacaksın saygılar sevgiler

muratakcan01
15-03-2007, 22:33
bende kabomu kendim yaptım ama benim kablomun boyu 15 metre vede hiçbir sorun yaşamıyorum
vede şimdi yeni yazılım atıyorum ardındanda günlük key dosyasını atıcam

bülent56
17-03-2007, 12:00
bende kabomu kendim yaptım ama benim kablomun boyu 15 metre vede hiçbir sorun yaşamıyorum
vede şimdi yeni yazılım atıyorum ardındanda günlük key dosyasını atıcam

evet bu olay birazda bilgisayarın anakartı iyiyse 20 mtreye kadar çalışabiliyor
bende en son 12 mtre yapmıştım gayet güzel çalışıyor saygılar sevgiler

alperkon
19-04-2007, 00:04
arkadaslar usb to rs232 çeviri aldığınız kutunun içinde cd olması gerekir.
cd'yi kurun ve bilgisayarı açıp kapayın.
tekrar açın ve usb'yi laptop takın
windows yeni donanım bulundu mesajı verir.
ve makinanıza artık yazılım atabilirsiniz.


not: anlattığım olay WİNDOWS XP VE SERVICE PACK 2 yuklu ise geçerlidir.
yuklu olup olmadığını kontrol etmek için bilgisayarım üzerinde sağ click ve özelliklerde yazar (:

Sevgili selemsız1981,
Laptopla yazılım atmak için denemediğim çevirici ve kablo kalmadı o kadar para verdim yazılımı atamayacınca kafayı yiyeceğim nerdeyse bilgisayardan anladığını iddia eden birçok kişi hiçbirşey yapamadı.download aşamasında mavi ekran hatasına düşüyor.senin yukarıdaki service pack 2 yüklü olup olmadığını soruyosun onu biraz ayrıntılı anlatabilir misin? yüklü değilse nerden veya kim yüklüyecek?Diğer maddeler harfiyen defalarca yerine getirildi.Acil yardımını bekliyorum.Selamlar

kutolo
19-04-2007, 13:12
Sevgili selemsız1981,
Laptopla yazılım atmak için denemediğim çevirici ve kablo kalmadı o kadar para verdim yazılımı atamayacınca kafayı yiyeceğim nerdeyse bilgisayardan anladığını iddia eden birçok kişi hiçbirşey yapamadı.download aşamasında mavi ekran hatasına düşüyor.senin yukarıdaki service pack 2 yüklü olup olmadığını soruyosun onu biraz ayrıntılı anlatabilir misin? yüklü değilse nerden veya kim yüklüyecek?Diğer maddeler harfiyen defalarca yerine getirildi.Acil yardımını bekliyorum.Selamlar

bende başlangıçta zorluk çektim 2-3 değişik marka çevirici denedim hiçbirini tanımadı sonunda Digitus marka çevirici aldım ve sorun çözüldü

ocakocak
19-04-2007, 15:21
Ustallar size bir kaç sorum olacak.
Benim next plus CI inf 2000 uydum var.

Soru-1:TPS Coktukten sonra bu hergun verılen yazılımlar ornegın NextFmb_InfEmuKeys 190407.zip key'i kanal acıyormu ben hergun yukluyorum ama hic bir kanalı acmıyor. Peki ne işe yarıyor bu?
Ayrıca yazılım olarak 614g kullandım sonra 613c yi denedim acmadı.

Soru-2:Hergun key yuklememe ragmen Cobo Tv'yi acamıyorum. Zan edersem bu cobo tv'yle ilgili bilgi eksikliğim var. Bu konuda beni aydınlata bilirmisiniz?

Soru-3: D+ nedir bu benim uydumda calısır mı? Calısırsa nasıl yaparım?

Soru-4: Su anda hangi yazılımı kullansam daha iyi? 614g mi daha iyi yoksa baskasımı?

Simdiden Tesekkurler, Iyı calısmalar !!!

yastreb
19-04-2007, 16:28
bir sürü uydu olduğu için örne hispa sat ın keyleri var içinde veya astra keyleri var içinde boş yere key verilmez iği günller ---d+ hispa sata geçerli premiera astra için daha da üstün bir yazılım yok kolay gelsin

akarayel
21-04-2007, 11:23
sayın kardeşim piyasada satılan RS232 kablosu hiç bir cihaza uygun olarak
satılmıyor kablonun belli bir kapasitesı vardır bu kapasiteyi geçtikten sonra
o kabloyla veri gönderemessin ben piyasadaki RS232 kablolarını denemiş olarak
anlatmaya çalışıyorum şu markaya bu kablo bu markaya bu kablo diye satılıyorsa
yanlış oluyor piyasadaki kablolar çok çabuk bozuluyor o yüzdan RS232 kablolarını
ben kendim yapıyorum 8 mt,ye kadar çalışıyor telefon kablosundan imal ediyorum.
yani anlatmak istediğim cihazlara özel imal edilmiş RS232 kablosu satılmıyor ne varsa onu alıyorsun birde kabloyu bilgisayar malzemesi satan yerden alacaksın saygılar sevgiler

tabi ki markayla kablo özellikleri birbirine uygun olmalı. düz kablo ile yazılım atamayacağını, next için 1-1 2-3 3-2 4-4 diziliminin olması gerektiğini hatırlatmak isterim. CD'den yükleme yaptıktan sonra , (benim laptobum ing.olduğu için ona göre anlatıyorum) Device Manager'den usb çeviricini bulup sağ tıklayıp properties kısmına geliyorsun ve port setting's kısmından c
om2'yi seçiyorsun. şimdi yüklemeyi rahatlıkla yapabilirsin. dikkat etmen gereken diğer bir konu ise herzaman aynı USB girişini kullanman. eğer çeviriciyi başka bir usb girişe takarsan, tüm ayarları ve yüklemeleri tekrar yapman gerekir.

alperkon
21-04-2007, 17:59
bende başlangıçta zorluk çektim 2-3 değişik marka çevirici denedim hiçbirini tanımadı sonunda Digitus marka çevirici aldım ve sorun çözüldü

kutolo arkadaş ilgine teşekkür ederim şimdi bilgisayarcılardan digitus marka çevirici arıyorum senin aldığın yere sorar mısın Ankarada nerden temin edebilirim ? dediğin doğru aşağı yukarı herkes piyasadaki kalitesiz kablolardan şikayetçi.hoşçakal sorunu çözebilirsem çok minnettar olurum sana

voldemort1923
26-06-2007, 20:53
Arkadaşlar ben sorunsuz olarak usbden kullanıyorum. bir usb comport çevirici bir de dişi dişi rs232 kablo kullanıyorum. İkinci kablo için drivera gerek duymazsınız. Çünkü usb takılan kabloyu bilgisayara tanıtmak yeterli. Küçük bir ayar var. Aygıt yöneticisinde bu kabloyu görürsünüz. Kabloyu com1 ya da com2'e tanımlandırın. Çünkü pclink programında bu portlardan bağlanacaksınız.