Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Merkezi dağıtım sistemi problemim hakkında


mericomus
07-03-2007, 14:29
Oturduğum 36 daireli binaya merkezi uydu sistemi kuruldu. Next' in multiswitch' leri kullanıldı. Her daireye tek kablo üzerinden 2 uydu ve RF sinyali geliyor. Gelen kabloya splitter takılarak sinyal 5 odaya bölünmüş, ancak splitter uydudaki bazı kanalları zayıflatarak görüntünün kırılmasına neden oluyor. RF' lerde problem yok. Burada sanırım splitter yanlış bir çözüm. Ne kullanmam gerekir? Yardımlarınıza teşekkürler...

Tasarım
07-03-2007, 16:54
Splitter yerine gelen kabloya Multiswitch kullanırsanız problem hallolur sanırım.

dijitalci
07-03-2007, 16:54
Oturduğum 36 daireli binaya merkezi uydu sistemi kuruldu. Next' in multiswitch' leri kullanıldı. Her daireye tek kablo üzerinden 2 uydu ve RF sinyali geliyor. Gelen kabloya splitter takılarak sinyal 5 odaya bölünmüş, ancak splitter uydudaki bazı kanalları zayıflatarak görüntünün kırılmasına neden oluyor. RF' lerde problem yok. Burada sanırım splitter yanlış bir çözüm. Ne kullanmam gerekir? Yardımlarınıza teşekkürler...

arkadaşım önce yukarıdan gelen kabloyu yani SPLİTTERE giren kabloyu
çıkar ve sinyal seviyelerini hepsinin kontrol et eğer gelen sinyaller
zayıfsa sistemi hiç karıştırma sistemi kuran FİRMAYI çağırıp düzelttirin
eğer sinyaller iyi ise o zaman kullanılan SPLİTTERİN DOĞRU olup olmadığına
bakın anladığım kadarıyla 5 ayrı odaya hat çekilmiş bu durumda kullanılması
gereken 5 . 2400 MHZ 1 / 5 li APARAT OLMASI GEREKİR. Bunun dışında
kullanılan bir şey varsa verim alınamaz...

mericomus
07-03-2007, 17:25
Gelen kabloyu direk taktığımda sinyal gayet güzel. Arkasında 6 way 5-2400 DC pass splitter var. Bu çıkışlardan birine receiver diğerlerine TV tuneri bağladığım zaman receiver sinyal seviyesi düşüyor. İlginize teşekkürler...

dijitalci
07-03-2007, 23:17
Gelen kabloyu direk taktığımda sinyal gayet güzel. Arkasında 6 way 5-2400 DC pass splitter var. Bu çıkışlardan birine receiver diğerlerine TV tuneri bağladığım zaman receiver sinyal seviyesi düşüyor. İlginize teşekkürler...

arkadaşım problemin ne olduğunu çözdüm arkadaşım . yanlış şurada:
1 : öncelikle evinize takılan splitter ile ne yazıkki aynı anda hem RECEİVER
hemde RF YAYINLARI izlemeniz mümkün değildir. ayrıca kesinlikle TV nin
tunerini aynı anda takmayın BU TV nin tunerinin arızalanmasına neden olabilr
çünki zaten RECEİVER den 14 18 VOLT çıkışı olduğu için siz de bunu TV
nin TUNERİNE takınca OTOMATİKMAN VOLTAJ düşüyor ve buda sinyal
sorunlarına neden olabilir. ayrıca bu akım TV tunerinede girdiği için tunerin
arızalanmasına neden olabilir. çözüm gayet basit hangi odada TV varsa
O odalara giden kabloya COMBAYNIR denen MULTİSWİÇTEN Gelen yayını
RECEİVER ve RF yayınını ayırmaya yarayan bir aparat takılması gereklidir
maalesef bu şekilde AYNI ANDA HEM RECEİVER + RF TV yayınları seyredemezsiniz

şükrü
08-03-2007, 01:26
Gelen kabloyu direk taktığımda sinyal gayet güzel. Arkasında 6 way 5-2400 DC pass splitter var. Bu çıkışlardan birine receiver diğerlerine TV tuneri bağladığım zaman receiver sinyal seviyesi düşüyor. İlginize teşekkürler...

arkadaş uydu tv prizi kullan sorun cözülür

>>mesut bey<<
08-03-2007, 01:52
ana santrelden çıkan kabloyu ne kadar bölersen okadarda sinyallerde zayıflar...ve verim alınmaz ....

mericomus
08-03-2007, 13:31
Ana kabloya duvar prizlerinden birini söküp taktım. Receiver çıkışına receiver bulunan odaya giden kabloyu, TV çıkışına da splitter takıp diğer odalara dağıtım yaptım. Problem çözüldü. Ayrıca Combiner siparişi de verdim. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Sanırım benim gibi benzer problemi yaşayan çok kişiye yardımcı olacak bir çözüm bu.

dijitalci
08-03-2007, 14:07
Ana kabloya duvar prizlerinden birini söküp taktım. Receiver çıkışına receiver bulunan odaya giden kabloyu, TV çıkışına da splitter takıp diğer odalara dağıtım yaptım. Problem çözüldü. Ayrıca Combiner siparişi de verdim. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Sanırım benim gibi benzer problemi yaşayan çok kişiye yardımcı olacak bir çözüm bu.

Sevgili arkadaşım Probleminin çözüldüğüne çok sevindim. iyi günler...

bayana29
09-02-2008, 01:07
arkadaslar ben sizden yardim istiyorum söyleki binamiza merkezi uydu sistemi cekildi ancak ss2 ile yayin alamiyoru mne yapmam gerek .normal recver calisiyor sorunyokkk.yardimci olursani sevirnirimmm.