Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Tek kablodan çift receiver olmazmı :S


Dero
20-02-2007, 22:55
İyi akşamlar arkadaşlar ben ilk defa uydu alacağım için birkaç sorum olucak yardım ederseniz sevinirim.
-Ben 150 lik motorlu bir çanak alıp çatıya koyucam ancak evdekiler onun ayarlarından anlayamacağı için ikinci bir 90lık çanağıda turksata sabitliycem. sizce mantıklı bir hareket yapmış olurmuyum? yani türk kanalları sabit kalsinki evdekiler devamlı onları izleyebilsin bende motorluyla diğer uyduları ayarliyim.
-Evim yeni tadilatlı olduğu için duvarlardan kablo geçirmek istemiyorum. zaten ev yapılırken tadilat sırasında duvarların içinden kablotv ve uydu kablolarını geçirmişler uydu kablosu yatak odasından balkona çıkıyor ordan çatıya uzatıcam. Esas sorunum şu 2 yada 3 tanede receiver alıcam ki diğer odalardanda bağımsız izlensin ancak balkondan gelen uydu kablosu tek ve duvarlardan tüm odaları dolaşıyor prizlerde hazır yani. çift yada daha fazla için evin içinden daha fazla kablo geçirmem gerekirmi yoksa herhangi bi aparatla bu hal olurmu yani tek kablo dan diğer receiverlarda yararlanabilirmi .soru biraz uzun oldu. tam anlatabilmek için. umarım yardımcı olursunuz şimdiden çok teşekürler.

dijitalci
20-02-2007, 22:59
İyi akşamlar arkadaşlar ben ilk defa uydu alacağım için birkaç sorum olucak yardım ederseniz sevinirim.
-Ben 150 lik motorlu bir çanak alıp çatıya koyucam ancak evdekiler onun ayarlarından anlayamacağı için ikinci bir 90lık çanağıda turksata sabitliycem. sizce mantıklı bir hareket yapmış olurmuyum? yani türk kanalları sabit kalsinki evdekiler devamlı onları izleyebilsin bende motorluyla diğer uyduları ayarliyim.
-Evim yeni tadilatlı olduğu için duvarlardan kablo geçirmek istemiyorum. zaten ev yapılırken tadilat sırasında duvarların içinden kablotv ve uydu kablolarını geçirmişler uydu kablosu yatak odasından balkona çıkıyor ordan çatıya uzatıcam. Esas sorunum şu 2 yada 3 tanede receiver alıcam ki diğer odalardanda bağımsız izlensin ancak balkondan gelen uydu kablosu tek ve duvarlardan tüm odaları dolaşıyor prizlerde hazır yani. çift yada daha fazla için evin içinden daha fazla kablo geçirmem gerekirmi yoksa herhangi bi aparatla bu hal olurmu yani tek kablo dan diğer receiverlarda yararlanabilirmi .soru biraz uzun oldu. tam anlatabilmek için. umarım yardımcı olursunuz şimdiden çok teşekürler.

Arkadaşım tam anlamıyla sistemden verim alabilmen için her cihaz için ayrı
ayrı kablo çekmen gerekiyor...

Tasarım
20-02-2007, 23:53
Şöyle bir sistemle sabit olan antene bir adet LNB ve odalara dağıtmak içinde 6 lı veya daha fazla çıkışları olan Multiswicth işinizi görür. Sabit antenden gelen kabloyu Multiswicth'in Receiver girişine, odalara gidecek olan yerleri diğer yerlere takıp, odalara da receiver koyarsanız çalışır.

Dero
20-02-2007, 23:55
işte bnm sorunum odaların hepsini tek kablo dolaşıyor olması bu bir sorun yaratırmı teşekkür ederim

Tasarım
21-02-2007, 00:00
Odaların hepsine ayrı ayrı kablo olması lazım. Multiswicth ten çıkacak ve odalara dağılacak.

Dero
21-02-2007, 00:08
yapma yaw bunun hiç bi oluru yokmudur kabloları duvarlarda görmekten bıktım . peki içeriden diğer kablonun yanından dolaştırılabilirmi öyle bişey yaptırmıştık yazlığa sanırım

erkmenliharun
21-02-2007, 02:34
akadaşım senin için en güzeli skartlı alıcı vede vericiler var bu senin işine daha iyi yarar uydu taşımazsın sadece cihazı taşırsın

dijitalci
21-02-2007, 02:54
yapma yaw bunun hiç bi oluru yokmudur kabloları duvarlarda görmekten bıktım . peki içeriden diğer kablonun yanından dolaştırılabilirmi öyle bişey yaptırmıştık yazlığa sanırım

Sevgili arkadaşım inan olsa TÜKAN senin.:tr: :tr: :tr:

asped
21-03-2007, 15:40
ben next in scart lı kablosuz alıcı vericisini kullanıyorum 3 katlı evde.Receiver en üst katta kurulu, orta katta mükemmel , en alt katta ise görüntü güzel ses biraz parazitli o kadar . Tavsiye ederim bu sorun için birebir

kenan_citak
21-03-2007, 15:58
arkadaşım oluru yok olsa herkes aynı şekilde kullanır ve multiswıch çoklu lnb gibi seçenekler asla olmazdı :)