Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Adsl Ucuyor.!!Proxy Ayarlarını degistirdin Hızdan Ucun Deneyin(Mach1 Foruma Özel).!!

emre
21-11-2005, 11:10
Slm
Bu gece neti nasıl dahada hızlandıracagım diye dusunurken proxy hakkında bir seyler ogrendim
ve uyguladım www.speedtest.ch hızımı test ettim 315 ile en fazla378 oldu
degisikligi uyugladım birden 478 gosterince sasırdım sizinde faydalanmanızı istiyorum

Proxy ayarlarımı nasıl yaparım?

"Tools > Internet Options" a gittiğiniz zaman gelen ekranın üstünde yer alan menüde bulunan "Connections" a gidin. Oradan "Lan Settings" i seçin.

"Proxy Server" kısmında "Adress" e 195.175.37.72 yazın. "Port" a da 80
yazın.

OK’leyerek çıkın.

tekrar test edin farkın ne kadar oldugunu gorun ve buraya gonderin bakalım daha yuksek ucanlar oluyormu

Proxy Server güncel ip leri icin http://www.proxy4free.com/page1.html
Kolay gelsin.

Poseidon
21-11-2005, 11:31
bende 904 çıktı :)

ama bu gerçek hız değil tabiki proxy serverın kullandığı hız :)))

http://img513.imageshack.us/img513/3210/adsz3mq.jpg

emre
21-11-2005, 11:34
ahuhu evet gevurlarin proxy serveri hizli adamlarda saglam baglanti var:)

profsulo
21-11-2005, 13:25
nasıl yani arkadaşlar ben şimdi dsl hızımı byunları yaptıgımda hızlandıracakmıyım birde telekom un verdigi proxy ayarları nerden bulacagım

emre
23-11-2005, 10:30
nasıl yani arkadaşlar ben şimdi dsl hızımı byunları yaptıgımda hızlandıracakmıyım birde telekom un verdigi proxy ayarları nerden bulacagım
yukarda adres verdim güncel proxy adresleri diye oradan bakıcan..

Tasarım
23-11-2005, 10:50
Evet oldukça faydası oldu emre sağol bilgilerin için. :)

lider
23-11-2005, 21:33
download hizina etkisi varmi acaba

emre
23-11-2005, 21:35
download hizina etkisi varmi acaba
valla ben denedim benimkinde olyor cunku yazdigin proxy adresi uzerinden baglanti kuruyor explorerin bir dene sende olumsuz olursa soyle baska cozum buluruz adsl hızlandırma taktileri cok.

Tasarım
23-11-2005, 21:35
Bu seferde MSN Messenger oturum açmıyor arkadaşlar bilginize.

digicom
23-11-2005, 21:37
güzel bir programa benziyor fakat bir takım sorunlarda olabiliyor galiba...

emre
23-11-2005, 21:45
Bu seferde MSN Messenger oturum açmıyor arkadaşlar bilginize.

onunda çözümü var tasarım abi:)))bende herşeyin çzöümü far bilirsin:)

Proxy kullamayı dene http://www.publicproxyservers.com/page1.html burada proxy adreslerine ulaşabilirsin bazıları çalışmayabilir veya yavaş olabilir, tranparent olanlardan dene onlar daha hızlı oluyor. Sol tarafta "proxy list [1]", proxy list [2] gibi linkler var buradan seçip msn ana penceresinde araçlar>seçenekler>bağlantı>gelişmiş ayarlar a yazmalısın..
Burada tcp, socks 4 ve socks 5 in yanındaki tikleri kaldır en alttaki http proxy bölümüne,
sunucu:196.203.127.30 (örnektir sitede buna benzer yazar bu da oradan alındı ancak sen deneyene kadar kapanabilir)
bağlantı noktası: 80 (bu ayarda sitede port stununda yazar)
kullanıcı kimliği ve şifresini boş bırakmalısın..
Daha sonra http proxy ayarlarını sına ya basıp bağlanıp bağlanmadığını kontrol edebilirsin.. En altta başarılı yazması gerekiyor yoksa bağlanmayacaktır..

emre
23-11-2005, 22:04
yada o olmazsa internet explorerden auto proxy yap oyle balan o zaman msn acar

hackerkan
04-12-2005, 22:38
yada o olmazsa internet explorerden auto proxy yap oyle balan o zaman msn acar
nasıl yani bende şu anda msn oturum açamıyorum taramada herhangi bir sorun bulamıyor yinede msn de oturum açamıyorum bu aoto proxiyş biraz açarmısın

Pride
05-12-2005, 00:40
güzel bir programa benziyor fakat bir takım sorunlarda olabiliyor galiba...
@digicom emrenin verdiği bir program göremiyorum ben sadece bağlantı ayarlarında değişiklik yapıyorsun....!

Poseidon
05-12-2005, 12:35
Proxy sunucuları internet gezintilerini hızlandırmayı amaçlar ve bunu yapmak için kullandığı metod , uzak kaynaklardaki bilgilerin kaynağından birkez getirilip , yakın bir kaynak üzerinde kopyalanması ve aynı bilgilere yönelik daha sonraki isteklerin bu yakın kaynaktan sağlaması prensibi üzerine oturur. Proxy sunucular üzerlerinde kopyaları bulunan bilgilerin güncel olup olmadıklarını , ana kaynak ile karşılıklı görüşerek otomatik olarak tesbit eder, güncel değilse ana kaynaktan güncel bilgiyi alır yani proxy sunucuların hiçbir dezavantajı yoktur.

Bugün Türkiye'deki internet omurgasının verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla , yurtdışından istenen bilgilerin kopyalandığı proxy sunucular vardır. Gesnet merkezindeki proxy sunucu , kendisine gelen istekleri öncelikle bu proxy sunucularda arayarak , proxy kullanımına ikinci bir aşama katmış ve abonelerinin internet gezintilerini daha da hızlandırmayı amaçlamıştır....

Proxy (Vekil) sunucu'nun genel olarak amaclari :

a ) Daha hizli gezinti
b ) Bilgisayarlarin disariya cikmasini saglamak
c ) Bant genisliginden ve Hattan tasarruf

gibidir.

Bu amaclar dogrultusunda, normalde her bir bilgisayarın yapacağı işlemleri proxy sunucu yapar. Ornegin bir web sayfası istediginden bu istek vekil sunucuya gelir. Sunucu gider o sayfayi alir. Sayfanin kasesinde olup olmamasina bakar. Eger kasesinde bu sayfa ya da dosya varsa guncel olup olmamasina bakar. Bundan sonra eger o dosyayi almasi gerekiyorsa alir, gerekmiyorsa direkt olarak kasesinden sayfanin son halini size gonderir.

Bu da bant genisliginden kar yapilmasini, yurt disi sayfalari daha hizli gezmemizi saglar.

Pratik olarak budur.

korsanuydu
01-02-2006, 12:20
arkadaşım bu toolls tam olarak nerden gireceğim

geceyıldızı
01-06-2006, 02:33
bendenedim msn ye açmıyor

skymaster
01-06-2006, 10:07
ok..

mehter34
10-06-2006, 15:47
üstad türkcesini yazarmısın bi zahmet,teşekkürler.

dr.farox
10-06-2006, 15:58
Ben şahsen önermem bu ıp adreslerini dolandırıcılar kullanıyor genelde ondan kullanmak sağlıklı değil.

aranje
07-07-2006, 10:34
benim ağ bağlantısı ile bağlı proxy ayarlarını değiştirebilirmiyim kendi bilgisayarımda

*çirkin*
07-07-2006, 11:08
üstad türkcesini yazarmısın bi zahmet,teşekkürler.

Arkadaşlar türkçesi İnternet sayfasından ''araçlar'' ı açın ordan internet seçeneklerini açın ''bağlantıları'' tıklayıp ''yerel ağ ayarları'' açın ''proxy sıunucusu'' altta oraya "Adress" e 195.175.37.72 yazın. "Port" a da 80
yazın.
hepsi Bu ben denemedim ama Evde deneyeceğim sonucu yazarım....

Ama arkadaşın dediği gibi güncel ipleri kullanırsanız iyi olur Emre arkadaşın verdiği linkten güncel ipleri öğrenebilirsiniz...

selammi
07-07-2006, 15:59
Beyler buradaki proxy ile alakalı bilgiler maalesef yanlış.Proxy nin hıza etki edeceğini düşünen arkadaşlar yanılıyor... Bağlantı hızınız ne ise odur. Başka birşey aramayın. Proxy tamamen "Internet üzerindeki yerel bir ağ (ya da Internet’ e bağlı bir bilgisayar) ile, dış dünya arasındaki ilişkiyi sağlayan bir yardımcı geçiş (gateway) sistemidir. " Bunun dışında başka birşey aramayın..

Yanlış bilgilendirmeye mahal vermiyelim arkadaşlar... Olayı kaynağından öğrenelim...

Selamlar...

cımsky
08-07-2006, 00:44
Arkadaşlar türkçesi İnternet sayfasından ''araçlar'' ı açın ordan internet seçeneklerini açın ''bağlantıları'' tıklayıp ''yerel ağ ayarları'' açın ''proxy sıunucusu'' altta oraya "Adress" e 195.175.37.72 yazın. "Port" a da 80
yazın.
hepsi Bu ben denemedim ama Evde deneyeceğim sonucu yazarım....

Ama arkadaşın dediği gibi güncel ipleri kullanırsanız iyi olur Emre arkadaşın verdiği linkten güncel ipleri öğrenebilirsiniz...
beyfendi yanliş bilgi verme lütfen vermiş olduğun bilgiyi takip edersen nerde yanlış olduğunu ve yanlış bilgi verdiğini

*çirkin*
09-07-2006, 12:18
beyfendi yanliş bilgi verme lütfen vermiş olduğun bilgiyi takip edersen nerde yanlış olduğunu ve yanlış bilgi verdiğini

benım vereceğim türkçe çeviri bu peki nasıl olacak türkçesini isteyen arkadaşlar var verde bari hem ben öğreneyim hemde diğer isteyen arkadaşlar yanlış bilgi dedin bari doğrusunuda soylede yanlışı bilelim...

SweetHome
15-07-2006, 15:41
bende çıkana bir bakın :D
ya bu site yanlış ölçüyor yada bu proxy olayı manyak bişi :P
http://img218.imageshack.us/img218/8826/1oo2.jpg

Wildermess
15-07-2006, 15:53
bende çıkana bir bakın :D
ya bu site yanlış ölçüyor yada bu proxy olayı manyak bişi :P
http://img218.imageshack.us/img218/8826/1oo2.jpg

hey maaşallah be

selammi
16-07-2006, 01:27
hey maaşallah be

hehehehee....

ya güldürmeyin arkadaşlar... yapmayın... Moderator arkadaşlar bu olaya bi el atın derim.. Böyle saçma konuları kapayalım..

Yukarıda belirttim arkadaşlar kesinlikle proxy ile hızın alakası yok.. Hala bu konuyu uzatmaya gerek yok.. suni gündem yaratmayın..

allbayrak
16-07-2006, 02:49
arkadaşlar bu cybernet ıvır zıvırın yaptığı bir test
yani tamamen bir aldatmaca. Çirkin sana bi sözüm yok. Sakın yanlış anlama.
Bu tarz şirketler sanki kendileri daha hızlı hizmet sunuyormuş gibi gösteriyor.
tıpkı 50 watt rms olan bir hoparlör sistemine 4000 watt pmpo şeklinde yazanlar gibi.

SweetHome
16-07-2006, 15:03
zaten oradaki hıza göre benim net hızlanmadı gerçekçi değil.. aynı hızdasın sonuçta sanırım bu proxy serverin hızını ölçüyor :D