Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Adsl Kullananlar Mutlaka Okusun
husnuler03 03-02-2007, 14:20 çok uzun zamandır interneti kullanmadığım halde; "yerel ağ bağlantısı durumu" na baktığımda sürekli olarak bilgi alış verişi olduğunu görüyordum.
interneti hiç kullanmadığım halde günlük 100 Mb a yakın dosya alışverişi oluyordu. bu sürekli kotamın dışına çıkmama sebep oluyordu. araştırdım ve kaynağını buldum.
denetim masasında
güvenlik duvarında
özel durumlarda
UPnP Çerçevesi nin okeyini kaldırdım
yaklaşık 2 dakika kadar sonra bilgi alışverişinin durduğunu gördüm... artık kotam dolmuyor. bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. herkese kolay gelsin.
çok uzun zamandır interneti kullanmadığım halde; "yerel ağ bağlantısı durumu" na baktığımda sürekli olarak bilgi alış verişi olduğunu görüyordum.
interneti hiç kullanmadığım halde günlük 100 Mb a yakın dosya alışverişi oluyordu. bu sürekli kotamın dışına çıkmama sebep oluyordu. araştırdım ve kaynağını buldum.
denetim masasında
güvenlik duvarında
özel durumlarda
UPnP Çerçevesi nin okeyini kaldırdım
yaklaşık 2 dakika kadar sonra bilgi alışverişinin durduğunu gördüm... artık kotam dolmuyor. bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. herkese kolay gelsin.
Sayın ustam
Emeğine ve bilgine çok teşekkür ederim
Bu tarifi biraz daha detaylı anlatırmısınız
Örn : "UPnP çercevesi " nin yerini bulamadım
Saygılar
husnuler03 03-02-2007, 16:15 http://www.olympos.org/article/view/784/1/7/ms_windows_upnp_servisi_hafiza_tasmasi_problemi
bu adreste açıklama var. bende buradan öğrendim... ben xp kullanıyorum. ve kesin çözüm oldu benim için...
hapsamanali 03-02-2007, 20:19 Sayın ustam
Emeğine ve bilgine çok teşekkür ederim
Bu tarifi biraz daha detaylı anlatırmısınız
Örn : "UPnP çercevesi " nin yerini bulamadım
Saygılar
denetim masası+windows güvenlik duvarı'nı aç -->özel durumlar'a gel orada
"UPnP çercevesi"ni göreceksin üzerindeki "ok" işaretini kaldırırsan tam süper olacak!
bunu denedim bu sadece altta internet bağlantı ikonunu kapatmaya yarıyor normalde altta internet bağlantı ikonu çkıp nete ne kadar bağlandığını ve giren çıkan paketleri gösterir
arkadaş dowload yapmamasına rağmen devamlı giriş çkış oluyor demiş zaten nete bağlanıldığı an veri alış verişi başlar yani sadece download yapınca veri girişi olmaz internette sörf yapmak msn messenger kullanmak bunların hepsi kota ya etkendir ;
saygılar..
ömerdemirel 04-02-2007, 00:31 bizi aydınlattıgın için teşekkürler
husnuler03 05-02-2007, 11:02 bunu denedim bu sadece altta internet bağlantı ikonunu kapatmaya yarıyor normalde altta internet bağlantı ikonu çkıp nete ne kadar bağlandığını ve giren çıkan paketleri gösterir
arkadaş dowload yapmamasına rağmen devamlı giriş çkış oluyor demiş zaten nete bağlanıldığı an veri alış verişi başlar yani sadece download yapınca veri girişi olmaz internette sörf yapmak msn messenger kullanmak bunların hepsi kota ya etkendir ;
saygılar..
yanılıyorsun arkadaşım..... ikonu kesinlikle kapatmıyor... internete girdin, tamam ama hiçbirşey yapmadığın halde sürekli bilgi alışverişi oluyor. bu normal değil. hiç bir siteye girmiyorsun, dosya indirmiyorsun, 1 saat içinde 10 ila 100 Mb arası bilgi alışverişi yapılmış oluyor. işte bu ayar durup dururken bilgi alışverişini engelliyor. eğer sende kutu işaretli değilse işaretle. ne demek istediğimi o zaman daha net anlayacaksındır... kesin çözüm olduğu için diğer forumlarda oldukça fazla teşekkür almışım. herkese kolay gelsin...
civannuri 05-02-2007, 11:10 paylaşım için teşekkürler,geçen gün bende de bir anormal durum vardı.hiçbir yere girmediğm halde iletişim akışı vardı.Şimdi ayarladım ve sonucu izliyorum.
PC de yüklü programlarda interneti kullanır örnek antivirus ve spyware programları sürekli database güncellemesi yapar özellikle windows update leri kotanızdan yer
Kısaca PC açık olduğu müddetçe data alışverişine açıktır.
masa üstünde birçok program vardır bunu etkileyen genelde antivirüs programları kendini günceller bilgisayarın açık olduğu zaman bu normaldir masa üstünde bazı programlar güncelleme ister xp nin güvenlik güncelleştirmesinde olduğu gibi sen netteyken güncellemeleri alırsın normaldir o özelliği kapadığın zaman güncelleştirmelere son verirsin bilgisayarın savunmasız kalır kolaygelsin.
yanılıyorsun arkadaşım..... ikonu kesinlikle kapatmıyor... internete girdin, tamam ama hiçbirşey yapmadığın halde sürekli bilgi alışverişi oluyor. bu normal değil. hiç bir siteye girmiyorsun, dosya indirmiyorsun, 1 saat içinde 10 ila 100 Mb arası bilgi alışverişi yapılmış oluyor. işte bu ayar durup dururken bilgi alışverişini engelliyor. eğer sende kutu işaretli değilse işaretle. ne demek istediğimi o zaman daha net anlayacaksındır... kesin çözüm olduğu için diğer forumlarda oldukça fazla teşekkür almışım. herkese kolay gelsin...
ben denediğimi söyledim ve bağlantı ikonu kapattıktan sonra çıkmıyor diğer arkadaşların bahsettiği gibi güncelleştirmeleride kapatıyor olabilir,
güncellemelerde devamlı kota ya etkendir eğer bunu kendi kendi ne download yapıyor diyorsanız bu güncellemeler zaten pc niz için gerekli şeyler ben zaten pc yi aldığımdan beri orası işaretli ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım yinede denemek isteyenler deneyebilir ;
saygılar..
husnuler03 05-02-2007, 18:10 bu gün sabah msn in yeni sürümü var diyerek yükleme yaptırdı. kaspersky virüs proğramım sürekli update mesajı veriyor.... yani güncelmeler kapatılmıyor...
dileyen dener, dileyen denemez... ama hiçbir işlem yapılmazken veri alışverişi olan kişiler ilk buraya baksınlar.
hasan***** 06-02-2007, 02:34 Saol ArkadaŞ Ama Bende Zaten İŞeretlİ Degİl Sen İŞaretİ Kaldir Dİyorsun Da Ben De Zaten YokmuŞ İŞaret Ne Ye Bakmam Gerekİyor
SweetHome 08-02-2007, 11:49 Söylediğiniz olay default xp ayarlarında zaten işaretsiz..
ama işaretli olursa ne olur denemek lazm :D
allbayrak 09-02-2007, 01:55 bende de işaretli değil. kotayı da hiç aşmadım şimdiye kadar. birde upnp ne demek olduğunu açıklamak gerekir
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/tr/library/ServerHelp/7a19b261-840a-449e-b2b3-38b136d7bd59.mspx?mfr=true
burayı ve
http://www.olympos.org/article/view/784/1/7/ms_windows_upnp_servisi_hafiza_tasmasi_problemi
burayı inceleyin arkadaşlar bayağı geniş açıklamalar mevcut. aydınlatıcı olur.
ama benim anladığım o kutucuk işaretli olmasın...
kolay gelsin
celal 50 11-03-2007, 00:09 ustam tesekkurler ınsallah bılgısayara bır zarar vermez . upnp ne anlama gelıyor saygılarımla
fikret18 11-03-2007, 13:05 Benim pc de de işaretsiz gözükyor.
EKSELANSS 11-03-2007, 13:12 benimkide kapalı olmasına rağmen sürekli kotayı aşıyorum.çünkü durmadan download yapıyorum:D
celal 50 11-03-2007, 14:40 arkadaslar bırde bana yardım edın bılgısayar f1 ıle baslıyor ne yapmam lazım ben bıraz acemıyım lutfen yardım edermısınız
nisasude 11-03-2007, 19:06 BIOS tan loaddefault yapacaksın
aynı durum bende oldu günde nerden bakarsan 500 mb dow.. yapıyor du
virus girmiş format attıktan sonra hiç bir sorun kalmadı. dikkat... farketmezsen sanırım ay boyunca 15 20 belkide 50 cigabayt olabilir....
dartanyan113 25-04-2007, 18:16 bence de virus veya trojan bulaşmıştır; en kestirme yolu xp cdsiyle format atıp yeniden kurulum yapmak...
claymoore 25-04-2007, 18:29 eyt.exe. görev yöneticisini acın veya bilg arama yapın bunu görürseniz interneti ceken budur aynı olay benim basımada geldi. ( eyt.exe ) bunu görürseniz hemen sonlandırın silin yok edin yanii
ferit118 29-07-2007, 17:08 Bazen ben Nod32 bazen de Avast kullanıyorum.Bunlar her güncellemede kotadan ortalama ne kadar götürüyor .İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
paradox1965 06-08-2007, 19:23 vista içinde aynı şey geçerlimi....
buhranettin 21-10-2007, 01:56 bilgiler için teşekkürler arkadaşlar ama şu kota sorunu hepimizde var,
serkan45 21-10-2007, 16:44 birisi ciksın ve bu ttneti yok etsin yokmu bir alman veya italyan adls hic olmassa el kazıklıyo deriz icimize atarız aynı memleketin insanı aynı insanları kazıkladımı bu memleket bitmiştir
Bir konuyu search ettiğimde bu sayfa karşıma çıktı. Biliyorum. Siteniz yenilendi ve gözden kaçmış olabilir. Ancak ilk mesajda verilen sorun ve çözüme rağmen hurafeye varan, ancak çözüm arayanlar için kaosa dönen konunun yönetim tarafından (administrator yada supervisor) son noktanın rahatlıkla konulması gerekir. Saygılarımla.
cyborg78 26-07-2011, 00:20 Teşekkürler bilgi için
|