• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

‘Gelecekle yüzleşmek’

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • ‘Gelecekle yüzleşmek’

    ‘Gelecekle yüzleşmek’

    Ericsson, bu yıl da “Gelecekle Yüzleşmek” konferansıyla bilişim dünyasına farklı bir bakış açısı getirmeyi ve konusunun uzmanı konuşmacıların katılımıyla geleceğe ışık tutarken, bugünü tartışmaya açmayı ve bir bilgi alışverişi platformu oluşturmayı amaçlıyor.



    Son dönemde özellikle iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler ve bunların hayatımıza etkilerinin yavaş yavaş ortaya çıkıyor olması nedeniyle, bu yılki konferans bu konu çerçevesinde 3 önemli konuşmacıyı ağırlıyor. İkisi yurtdışından dışından olan konuşmacılardan Joel Barker, “Paradigma Dönüşümü” kavramını iş hayatına sokan ilk kişi, diğeri ise iletişim teknolojilerinde İngiltere’nin önemli isimlerinden Peter Cochrane. Üçüncü konuşmacı ise Türkiye’den önemli bir isim Doç. Dr. Cemil Arıkan.

    Joel Barker, “Paradigma Dönüşümü”nden yola çıkarak, iletişim devrimiyle ilgili bilmemiz gerekenleri bizlerle paylaşırken, Peter Cochrane bilgi ve iletişim teknolojileri dünyasının gelecek 20 yılına ışık tutacak. Doç. Dr. Cemil Arıkan ise Türkiye’nin geleceğinde önemli rol oynayan yenilikçilik konusunu ele alacak.

    Konferansın ilk konuşmacısı olan Joel Barker bağımsız olarak çalışan bir bilim adamı ve ”fütürist”. “Paradigm Shift - Paradigma Dönüşümü” kavramını iş hayatına sokan ilk kişi olduğu için, dünya genelinde “Paradigm Man” olarak biliniyor. Çalışmalarına 1975 yılında başlamış ve Paradigma Dönüşümü kavramını, organizasyonlardaki değişikliği ateşleyecek dönüşümü ve köklü değişiklikleri açıklamak amacıyla ilk kez kullandı. 1992 yılında basılan “Future Edge” adlı kitabı etkili bir yayın olan Library Journal tarafından aynı yılın en etkileyici kitabı olarak belirlendi.

    Joel Barker, özellikle “gelecek” üzerine kurup geliştirdiği o olağanüstü videolarıyla tanınıyor. Bu videolar 16 dile çevrilmiş ve yaklaşık 10 yıl süreyle dünya çapında en çok satanların başında yer almış bulunuyor. Yeni videoları “The New Business of Paradigms” (2001) ve “Wealth, Innovation & Diversity: Putting Our Differences to Work in the 21st Century” (2000) yine ‘best seller’ olarak adlarını duyurdu.

    Konferansın ikinci konuşmacısı ise, teknoloji odaklı iş yapma şekillerinde uzman olan bir fütürist ve stratejist. Teknolojinin yönlendirdiği iş dünyasına büyük katkıları bulunan Peter Cochrane, İngiltere’nin Bristol kentinde bulunan Public Understanding of Science & Technology okulunun ilk profesörü. Sayısız ödül alan Halen, İngiltere ve Amerika’da altı büyük şirketin yönetiminde görev alıyor. Peter Cochrane 600’ü aşkın makale yazdı ve iş, yönetim, teknoloji, gelecek ve hızlı değişimle birlikte yaşamak gibi konularda birçok kitap yazdı.

    Yenilikçilik konusu ve dünyadaki gelişmelerin Türkiye’deki yansımaları, Sabancı Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü Doç.Dr. Cemil Arıkan ile tartışmaya açılacak. Konferansın üçüncü konuşmacısı olan Cemil Arıkan 1982 yılına kadar ODTÜ' de öğretim üyeliği görevini sürdürdü. 1982'de ASELSAN'da çalışmaya başladı. Daha sonra Roketsan Genel Müdürlüğü, BARMEK Holding Genel Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. 1995 yılında tekrar kamu görevine döndü ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı olarak 4 yıl görev yaptı. Ocak 2000'de ise Sabancı Üniversitesi'ne katıldı. GOSB Teknoparkı’nın kuruluşunda önemli bir rol oynayan Arıkan, halen kuruluşa katkısını sürdürüyor.


    kaynak:Hürriyet İnternet
    Yeryüzünde Hiç Beşer Hz.Muhammed Kadar Sevilmedi ! Ve Yüryüznde Hiç Bir İnsan Kıyamete Kadar Hz.Muhammed Kadar Sevilmeyecek. Salat Ve Selam Olsun Sevgiliye...
Hazırlanıyor...
X