Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Receiveri Bilgisayara Bağlayarak Kayıt Yapmak (resimli)


organik81
19-11-2005, 01:50
Receiveri Bilgisayara Bağlayarak Kayıt Yapmak (resimli)

http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=1409&d=1132353736

Receiver ile bilgisayar arasındaki bağlantı, üstteki gibi olacak. Şekilde görüldüğü gibi sadece 1 adet 3’lü kablo ve 1 adet te ufak dönüştürücü gerekmektedir. Receiverin arkasında bulunan 3 çıkıştan “sarı” olan, bilgisayardaki TV Kartının girişine (genellikle o da sarı renk olur), diğer iki ses çıkışı ise (sol ve sağ olmak üzere) stereo dönüştürücü vasıtasıyla ses kartının “line-in” veya diğer adıyla “giriş hattı” na bağlanır. Bu bağlantılar yapıldıktan sonra bilgisayardaki ses ayarları yapılmalıdır.

http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=1410&d=1132353736

Üstteki menüye ulaşmak için saatin bulunduğu görev çubuğundaki hoparlör görünümlü ses simgesine çift tıklanır. Çıkan pencereden “seçenekler -> özellikler -> kaydetme” seçilir ve okeye tıklanır. Böylece üstteki “Kayıt Denetimi” menüsüne ulaşılır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta : “Giriş Hattı” veya “Line-in” seçeneğinin işaretli olmasıdır. Aksi takdirde kayıt sessiz olur. Ayrıca ikinci bir önemli nokta ise; ses ayarının ful üste kadar açılmamasıdır, üstten bir önceki noktada bırakılmalıdır. Yoksa ses kaydının boğuk, cızırtılı olmasına sebep olur.

* Buraya kadar olan bağlantı ve ayarlar tüm TV kartları ve kaydedici program ne olursa olsun, hepsi için standarttır.

- WinDVR ile Kaydın Yapılması -

Aşağda WinDVR-3 ile kayıt yaparken ayarların nasıl olması gerektiğini ve nasıl kayıt yapılacağını anlattım. Ama genel olarak sizin kullanacağınız kayıt programının da çoğu ayarı buradaki gibi olmalıdır. Standart ayarlar bunlardır…

1) WinDVR programını çalıştırdıktan sonra 1 numaralı okun gösterdiği düğmeden "Setup" yani ayarların yapılacağı menüye girilir.

http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=1411&d=1132353736

2) Üstten "Display" menüsüne gelinir. Bağlantı receiverden yapıldığı için "Channel" menü ayarlarına ihtiyacımız yok. Burada 2 numaralı okun gösterdiği yerden görüntünün "Aydınluk (Brightenes)" , "Kontrast" gibi ayarları isteğe göre yapılır. Başta hepsi ortada bulunmaktadır. Resimdekiler benim ayarlarım. Menüdeki diğer ayarlar da resimdeki gibi olmalıdır.

http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=1412&d=1132353736

3) "Device" başlıklı menüde ; 3 numaralı okun gösterdiği yerden kayıt yapılacak olan donanım seçilir. Eğer bilgisayarda sadece TV kartı varsa seçmeye gerek yok, otomatik seçer onu. Fakat aynı zamanda web cam gibi başka video yakalama aygıtları varsa buradan istenileni seçmek gereklidir. Eğer web cam varsa ve buradan o seçilirse, web cam'den gelen görüntü kaydedilir.

4) 4 numaralı okun gösterdiği yerden "giriş" kısmı ayarlanır. En üstteki bağlantı şemasındaki gibiyse bağlantınız, buradan "Composite" girişi seçilir. Eğer onun yanındaki S-video'dan giriş yaptıysanız buradan "S-video" seçeneğini seçmeniz gerekir.

5) 5 numaralı okun gösterdiği yerden, ses kartına giriş ayarlanır. line-in yani Giriş Hattından bağladığımız için bu menüden de "Giriş Hattını" seçmek gerekir. "Audio Input" kısmı ise zaten defulttur. Ses kartı hangisiyse o olur.

http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=1413&d=1132354002

6) "Record" menüsüne gelelim. Aradaki TV menüsünü geçiyoruz. "Record Quality" kısmındaki ayar 6 numaralı okun göserdiği gibi Customed -> PAL VCD seçeneği seçilmelidir. Eğer DVD formatında (MPEG-2) kayıt yapmak isterseniz buradan DVD seçeneğini seçersiniz. Eğer daha farklı formatlarda (küçük boyutta mesela) kayıt yapmak isterseniz "Profiles" kısmından istediğiniz özelliklerde ayar yapabilirsiniz. Sağdaki menüde de seçtiğiniz kayıt profilinin teknik özellikleri görülmektedir.

http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=1414&d=1132354002

7) "Storage" menüsünde 7 numaralı okun gösterdiği yerden kayıtların nereye yapılacağı ayarlanır.

8) 8 numarada, kaydın yapılacağı HDD bölümünde, kayıt için maximum ayrılacak alan ayarlanır.

http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=1415&d=1132354029

9) "Time Shifting" menüsünde ayar 9 numaralı okun gösterdiği gibi olmalıdır. Bu ayarda kayıt işlemi manuel sonlandırılana kadar devamlı kaydeder. Fakat kilitlenme yapmaması için kayıtları 1'er saat yapar. Yani mesela kesintisiz 10 saat kayıtta bırakırsanız, bunu 10 parça halinde depo eder. vol-1 vol-2... şeklinde.

http://www.mach1digital.com/mach1forum/attachment.php?attachmentid=1416&d=1132354029

Tüm ayarları yaptıktan sonra 3. resimdeki "Kayıt Düğmesi" yazan yerden kaydı başlatabilirsiniz. Bir uyarı daha ; receiverden ses seviyesi % 80 civarında olmalıdır kayıt esnasında. Daha yüksek olursa boğulma yapar, düşük olursa da kısık olur.

- organik81 -

digicom
19-11-2005, 01:54
güzel çalışma arkadasım.gercektende ellrine saglık.bu cihazlara sahip arkadaşlar sorunsuz kayıtlarını yapabilirler artık.saygılar...

mpl
19-11-2005, 11:35
gayet açıklayıcı bilgiler var,elinize sağlık...

yilmaz35
19-11-2005, 12:08
Çok güzel açıklamışsın emeğine sağlık
Ben biraz acemiyim kusura bakma bu win DVR proğramını bilgisara yüklemek gerekiyormu gerekiyor ise nereden bulurum.
Teşekkürler

organik81
19-11-2005, 13:11
Çok güzel açıklamışsın emeğine sağlık
Ben biraz acemiyim kusura bakma bu win DVR proğramını bilgisara yüklemek gerekiyormu gerekiyor ise nereden bulurum.
Teşekkürler

WinDVR 3

http://www.intervideo.com/images/Enu/support/downloads/download_dvr.jpg

Download (http://www.intervideo.com/jsp/WinDVR_Download.jsp)

Crack (http://www.freeserials.com/serials/search.php?q=WinDVR)

speedzodiac
19-11-2005, 13:27
Programı Türkçe olarak kullanmak isterseniz TIKLAYIN (http://rapidshare.de/files/7843487/WinDVR_3_TR_Yama_speedzodiac.rar.html)


Sevgiler.

mahoni79
19-11-2005, 14:47
slm
@all tüm emeeği geçenlere sonsuz teşekkürler...

denizelektronik
20-11-2005, 17:31
Çok güzel açıklamışsın emeğine sağlık

yilmaz35
20-11-2005, 23:30
teşekkürler organik81 ve speedzodiac proğramı indiriyorum deneyeceğim

hackerkan
04-12-2005, 22:18
emeğine sağlık üstad
ayrıca speedzodiac tr yama için sağol

azimkar06
17-06-2006, 09:29
İlacı aşağıdan indirin. Yukarıdaki crack sitesinde problem var.

WinDVR 3 İlaç (http://rapidshare.de/files/23286180/www.mach1digital.com.rar.html)
Rar şifresi:www.mach1digital.com

hakhan
18-06-2006, 02:49
İlacı aşağıdan indirin. Yukarıdaki crack sitesinde problem var.

WinDVR 3 İlaç (http://rapidshare.de/files/23286180/www.mach1digital.com.rar.html)
Rar şifresi:www.mach1digital.com

hocam bunun turkce yamasıda calısmıyor yardımcı olursanız sevınırım saygılar...

akansu27
24-06-2006, 00:34
Verdiginiz bilgilerle sorunu aştım.Elinize ve Aklınıza saglık.Müteşekkirim.

bornovali
26-08-2006, 15:49
ellerine saglik kardes

yakup ustaoglu
26-08-2006, 20:15
sagolasın emegine saglık.teşekkürler.

haskes
02-10-2006, 01:13
ne ilaç nede turkçe yama ikiside silinmiş.

ceyar
30-09-2007, 23:23
Intervideo WinDVR 3.0 (http://64.233.169.104/search?q=cache:_PYXWEwofIIJ:www.programmerkezi.com/display.asp%3Fid%3D1635+InterVideo+WinDVR+3&hl=tr&ct=clnk&cd=1&gl=tr&lr=lang_tr)
crack için 5. mesajdaki crack yazan yeri tıkla.

bozoklu
01-10-2007, 13:03
video kameramdan kayıt ta yapabilirmiyim.

yenisayfa
01-10-2007, 13:30
usta programı indirdim fakat ilacı indiremedim rica etsem yardımcı olurmusunuz

organik81
01-10-2007, 14:40
video kameramdan kayıt ta yapabilirmiyim.

Aynı mantıkla kamera veya normal videodan da kayıt yapılabilir.

amon
02-10-2007, 15:34
hocam yanlız tv kartı yok olurmu acaba?

organik81
02-10-2007, 21:06
olmaz. analog tv kartı veya capture cad gerekli.

yenisayfa
02-10-2007, 22:18
usta ben prg indirdim fakat ilacı indiremedim rica etsem yardımcı olurmusunuz

yenisayfa
02-10-2007, 22:49
olmaz. analog tv kartı veya capture cad gerekli.

ustam programın ilacını indiremedim vermiş oldugunuz sitede ***** açıyor rica etsem yardımcı olurmusunuz saygılar

ertan3000
28-10-2007, 12:30
Uyduyu pc ye bağladım ve rs 232 kablosu sürekli takılı duruyor. bunun bir zararı var mı. yada emu ve yazılım atarken mi takmalıyım?

organik81
28-10-2007, 18:05
Uyduyu pc ye bağladım ve rs 232 kablosu sürekli takılı duruyor. bunun bir zararı var mı. yada emu ve yazılım atarken mi takmalıyım?

rs kablonun takılı olmasının zararı olmaz

zırtapoz
21-01-2008, 00:16
avertv DVB-s Hybrıd tv kartının analog girişinden YE-9000 cı'nın tv çıkışı ile bağlantı yaptım.Fakat görüntü kalitesi ve dolayısıyla kayıt kalitesi kötü.Daha önce eski bilgisayarımda avermedia Tv Phone 98 ile aynı receıver'da çok daha net bir görüntü elde ediyordum.Bilgisayarı yenileyip yeni LCD ekran ve yeni Avermedia tv kartında aynı kaliteli ve net görüntüyü elde edemiyorum.Buna çözüm olabilecek farklı bir bağlantı mı yapmak gerekiyor.Yardım rica ediyorum

tryaki
22-03-2008, 00:22
bir sorum olacak ben bu reciever ı bilgisayara bağladığımda aynı zamanda normal televizyondanda görüntü almaya devam edebilirmiyim?

organik81
22-03-2008, 19:29
bir sorum olacak ben bu reciever ı bilgisayara bağladığımda aynı zamanda normal televizyondanda görüntü almaya devam edebilirmiyim?
Farklı çıkışlardan her ikisinde de (TV ve bilgisayar) aynı anda izlenebilir. Örnek TV'ye scart çıkışından bilgisayara da composite'den verilebilir vs..

asi46
23-03-2008, 18:27
Programı Türkçe olarak kullanmak isterseniz TIKLAYIN (http://rapidshare.de/files/7843487/WinDVR_3_TR_Yama_speedzodiac.rar.html)


Sevgiler.

tryaki
24-03-2008, 20:06
her şeyi bağlıyorum ancak ne zaman çalıştırsam voltaj düşüp şalter atıyor ne zaman denesem böyle oldu sorun nedir sizce?

organik81
25-03-2008, 02:23
her şeyi bağlıyorum ancak ne zaman çalıştırsam voltaj düşüp şalter atıyor ne zaman denesem böyle oldu sorun nedir sizce?

Tam olarak neyi çalıştırınca şalter atıyor ?

tryaki
26-03-2008, 13:48
uyduyu fişe taktığım anda şalter atıyor

organik81
26-03-2008, 14:10
uyduyu fişe taktığım anda şalter atıyor

ilginç. durumun bilgisayar ile bağlantılı olacağını sanmıyorum. alttaki seçenekleri deneyin;

- uyduyu farklı prize veya uzatıcıya takın
- varsa başka ara kablo deneyin

dogusvealp
24-12-2008, 02:18
İlk önce herkese selam bende AvermedıaM135-A PCI Anolog(6.0.7.) sürümü var.Burada dedıklerınızı yaptım ılk sayfada vermıs oldugunuz resımlerdekı gıbı kabloları birbirine bağladım fakat benim tv kartımda video girişi olan sarı kablonun takıldığı yer yok diğer beyaz kırmızı kablo bağlantısını yaptım.Video sorununu nasıl çözerim yardımcı olursanız sevinirim.

organik81
24-12-2008, 10:29
İlk önce herkese selam bende AvermedıaM135-A PCI Anolog(6.0.7.) sürümü var.Burada dedıklerınızı yaptım ılk sayfada vermıs oldugunuz resımlerdekı gıbı kabloları birbirine bağladım fakat benim tv kartımda video girişi olan sarı kablonun takıldığı yer yok diğer beyaz kırmızı kablo bağlantısını yaptım.Video sorununu nasıl çözerim yardımcı olursanız sevinirim.

imkan varsa tv kartını veya kasanın arka tarafının resmini koyunuz bir bakalım

dogusvealp
24-12-2008, 16:20
TV KARTI

http://img222.imageshack.us/img222/7260/tvyh6.jpg (http://imageshack.us)

KASA

http://img385.imageshack.us/img385/3231/kasa2rp6.jpg (http://imageshack.us)

http://img385.imageshack.us/img385/7955/kasa1mp1.jpg (http://imageshack.us)

organi81 Tv-Kartı ve Kasanın Resmi Şimdiden Teşekkürler..

organik81
24-12-2008, 17:56
"S-video" girişi var ondan da olur. S-video ara kablo veya diğer giriş için uyumlu dönüştürücü ile bağlayabilirsin.

dogusvealp
24-12-2008, 18:32
"S-video" girişi var ondan da olur. S-video ara kablo veya diğer giriş için uyumlu dönüştürücü ile bağlayabilirsin.


Ya şimdi bu konuları fazla bilmiyorum ama kablo mu almam gerekiyor?Biraz daha açarsan sevinirim.

Tkantar
24-12-2008, 18:58
Ya şimdi bu konuları fazla bilmiyorum ama kablo mu almam gerekiyor?Biraz daha açarsan sevinirim.

@Organik81 arkadaşın söylediği gibi görüntü için S-Video ara kablo ve ses için bir ucu tost diğer ucu jack lı audio ara kablo kullanarak bu işi halledeceksiniz :)

dogusvealp
24-12-2008, 19:24
Yardımlarınız için teşekkür ederim...

buherseyicin
19-03-2009, 20:41
Çok güzel bir bilgi vermişsiniz, çok yardımcı oldu sagolun teşekkür ederim.