Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : NEXT HD Receiver ve Özelikleri
ali_next 29-11-2006, 19:52 NEXT YE 7500 CİS HD
Özellikleri
Giriş frekans araliği 950 MHz - 2150 MHz
Giriş sinyal Seviyesi 65 dBm ~ -25dBm
DiseqC Version 1.0, 1.2 uyumlu
Modulasyon MOdları QPSK, 8PSk
Ana Sistem Lg TDQR-C003F ZIF PLL IC:Conexant CX24118A- Demodulasyon IC (8PSK, QPSK): Conexant CX24116
Transmisyon Standartı DVB-TS2
HDTV ve normal uydu yayınlarını birlikte izleyebilirsiniz
Yasal kart ve modullerle uyumlu 2 adet CI ve 1 Smart Card girişi
NEXT YE 2700 Cİ HD
Özellikleri
2 CI Modül girişi
HDMI (HDCP) Y Pr, 2 Scart, S/PDIF , RCA çıkışları
Resolation : 1080i, 720p, 576p
DVB-S uyumlu (HDTV ve normal uydu yayınalrını birlikte izleybilirsinzi)
USB 2.0 girişi
Çoklu resim
Oyun
Zoom
Renk ayarları
BAsit ayar ve kullanım
Geliştirilmiş EPG
HDTV MPEG-4 AVC/H.264 ve MPEG-2
Çok yüksek resim ve ses kalitesi
Süper Plus Serisindeki kullanım özellikleri
4 Mb Flas
64 MB + 32 MB sd ram
8 Kb EEPRom
8 Haneli VFD Display
DiseqC 1.2, 1.2 USALS
15 MB/s Max. giriş aralığı
MPEG-2 MP@ML , MPEG-2 MP@HL, MPEG-4 AVC/H.264 HP@L4
Ana işlemci CONEXANT
technovaya teşekuller...
very good features really thank Mr Ali
yorukoglu 28-12-2006, 18:32 ustadım next hd cihazları hakkında bilgi verdiginiz için tesekkür ederim.Mümkünse bu iki cihazın ortalama fiyatı ne olacakç tesekkğr ederim.
satkingdom 04-01-2007, 23:52 Next YE 2007 HD de super pluslarda olan özellikler olacak deniyor. Buna kör tarama da dahil mi acaba?
propilottr 05-01-2007, 16:14 Dostlar bir düşünce sadece ama bu cihazları almak için erken bence, yani en azından ben şu an almam Hd sistemi iyice bi oturur daha sonra piyasada daha ii cihazlarda üretilebilir. Tabi siz de bu bilgileri verirken alın demiyorsunuz biliyorum. Bilg için teşekkürler.
fiyatları uygun olursa niçin olmasın hem hd hem de super plus özellikleri çok iyi,ama fiyatı uçuk olursa beklemek gerekir.
fiyat konusunda fikri olan varmı?
mfatihtufan 13-03-2007, 11:12 HD olup da ucuz olan cihaz görmedim. Gören varsa bana da söylesin.
fiyatlar aynı olacak arkadaşlar pahalı olmaz merak etmeyin ucuz olur herkeze iği günler
bülent56 14-03-2007, 20:08 cihazlar şu anda piyasada varmı bilgi verebilirmisiniz saygılar sevgiler
fikret18 02-04-2007, 15:17 Mach 1 hocanının NEXT HD receiver in çıkıp çıkmayacağı veya çıkacaksa ne zaman çıkacağı hakkında bilgisi varmıdır acaba? Bu konuda bir açıklamasını bekliyoruz.Teşekkürler
DeNiZCiLeR 05-04-2007, 16:35 cihaz şuan bazı bayilere verildi fiatı 450 dolar civarında...
bulo-1907 05-04-2007, 18:06 card sharing olayı varmı acaba bu cihazda?
ibrahim_aslan_66 05-04-2007, 18:08 card sharing olayı varmı acaba bu cihazda?
olursa sahane olur tabiki ustalar daha iyisini bilir
t_piskin 06-04-2007, 13:26 Share yok
digitech5 06-04-2007, 18:51 bu tür makinadada card share özellikl olmadı tuzu olmayan çorba misali olur bence... bu özelliklere shre özelliliği (ethernetli olanı) olursa mükemmel olur...
bence fiyat uygun olursa ye 2007 HD piyasayı kasıp kavurur sizce plus olsunda taştan olsun
EMu ile tüm açılan kanallar da izleniyor değilmi?
7500 için sordunsa emu yok o cihazda hayır...
NEXT YE 7500 CIS 430$ aldim
takdogan 08-10-2007, 11:46 NEXT YE 7500 CIS 430$ aldim
arkadaşım cihaz nasıl bilgi verebilirmisin ?
serkan45 08-10-2007, 12:59 fiyatları uygun olursa niçin olmasın hem hd hem de super plus özellikleri çok iyi,ama fiyatı uçuk olursa beklemek gerekir.fiyatlar aynı olacak arkadaşlar pahalı olmaz merak etmeyin ucuz olur
2007 HD ne zaman çıkacak? bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Yüksel elkt.'e sordum ama uzun süredir yanıt alamadım.
2007 HD ne zaman çıkacak? bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Yüksel elkt.'e sordum ama uzun süredir yanıt alamadım.
http://www.mach1digital.com/mach1forum/showthread.php?t=30197bud konu işleniyor sanırım aralık ayından itibaren bayilere gelecegi söyleniyor
arkadaşlar; son günlerde bu konuda arkadaşlarımız soruları yoğunlaştığı için bu konuda bazı bilgiler aktarmak istedim.
hd yayın yapan kuruluşlar geniş bandlı bir sinyali kablo ve uydu kanalları ile aktarmanın oldukça külfetli olacağını değerlendirdiklerinden dolayı,HDTV sinyallerini değişik formatlarda sıkıştırarak aktarma yoluna gitmektedirler.(MPEG2,MPEG4 gibi)
böylece sıkıştırılan görüntü hem daha az bir band işgal etmekte, hemde kalitesinden çok fazla kaybetmemektedir.
sonuç olarak bir şekilde sıkıştırılmış olan sinyal, çanak anten sayesinde uydudan alınıp HDTV receivera ulaştığında, uydu alıcı tarafından işlenmek zorundadır. Yani içindeki mpeg decoder tarafından tam tersi işlemden geçirilerek kodu çözümlenmelidir. Kodu çözümlenen sinyal HDTV uyumlu tv'ye aktarıldığında gerçek kalitesinde seyredilebilir.
bu yüzden HDTV için yapılmış bir uydu receiver ın "olmazsa olmaz" özellikleri şunlardır;
1-HDTV receiver, progressive scan yayını alabilmek için mutlaka progressive scan olmalı ve 1280px720p rezolüsyonunu desteklemelidir.İnterlaced HDTV yayınlar için ise 1920ix1080i rezolüsyonu desteklemesi gerekir. Ayrıca bu sinyallerin HD-televizyona aktarılması için DVI ve/veya HDMI gibi yüksek kaliteli video bağlantısına ait çıkışları olmalıdır.
2-HDTV receiver dolby digital ses için uyumlu olmali ve bu sinyal için optik ve koaksiyel digital ses çıkışları olmalı.
3-İzlenecek yayınlara uygun olan Mpeg decoder'ı içinde bulundurmalı.(mpeg2 decoder ve/veya mpeg4 decoder v.s)
Yukarıda 3 madde olarak saydığım özelliklerin tümü bir arada olmazsa bu receiver'a HDTV receiver denemez.
artık yavaş yavaş hd yayın dönemine girdiğimiz şu günlerde hd uydu receiver alırken bunlara dikkat etmeliyiz
Not:Alıntı
arkadaşlar; son günlerde bu konuda arkadaşlarımız soruları yoğunlaştığı için bu konuda bazı bilgiler aktarmak istedim.
hd yayın yapan kuruluşlar geniş bandlı bir sinyali kablo ve uydu kanalları ile aktarmanın oldukça külfetli olacağını değerlendirdiklerinden dolayı,HDTV sinyallerini değişik formatlarda sıkıştırarak aktarma yoluna gitmektedirler.(MPEG2,MPEG4 gibi)
böylece sıkıştırılan görüntü hem daha az bir band işgal etmekte, hemde kalitesinden çok fazla kaybetmemektedir.
sonuç olarak bir şekilde sıkıştırılmış olan sinyal, çanak anten sayesinde uydudan alınıp HDTV receivera ulaştığında, uydu alıcı tarafından işlenmek zorundadır. Yani içindeki mpeg decoder tarafından tam tersi işlemden geçirilerek kodu çözümlenmelidir. Kodu çözümlenen sinyal HDTV uyumlu tv'ye aktarıldığında gerçek kalitesinde seyredilebilir.
bu yüzden HDTV için yapılmış bir uydu receiver ın "olmazsa olmaz" özellikleri şunlardır;
1-HDTV receiver, progressive scan yayını alabilmek için mutlaka progressive scan olmalı ve 1280px720p rezolüsyonunu desteklemelidir.İnterlaced HDTV yayınlar için ise 1920ix1080i rezolüsyonu desteklemesi gerekir. Ayrıca bu sinyallerin HD-televizyona aktarılması için DVI ve/veya HDMI gibi yüksek kaliteli video bağlantısına ait çıkışları olmalıdır.
2-HDTV receiver dolby digital ses için uyumlu olmali ve bu sinyal için optik ve koaksiyel digital ses çıkışları olmalı.
3-İzlenecek yayınlara uygun olan Mpeg decoder'ı içinde bulundurmalı.(mpeg2 decoder ve/veya mpeg4 decoder v.s)
Yukarıda 3 madde olarak saydığım özelliklerin tümü bir arada olmazsa bu receiver'a HDTV receiver denemez.
artık yavaş yavaş hd yayın dönemine girdiğimiz şu günlerde hd uydu receiver alırken bunlara dikkat etmeliyiz
Not:Alıntı
En son yazdığım 2 kez çıktı silinebilir mi acaba
NE ucuzu arkadaş ben aldım 5yüz dolar 5 taksit .ama memnunum .taavsiye ederi.2 bin hd yi
istemihan 19-09-2008, 19:44 baya pahalı
|
|