• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Türkiye XP kullanıyor !.

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Türkiye XP kullanıyor !.

    Türkiye'de internet kullanıcılarının yüzde 94,7'si işletim sistemi olarak Windows XP, yüzde 89,98'i web tarayıcı olarak İnternet Explorer ve yüzde 93,03'ü hızlı internet bağlantısı (DSL) kullanıyor. Kullanıcıların yüzde 93'ünün hızlı internet bağlantısı var.. İstanbul Ticaret Odası ve TRiPTEK şirketi işbirliği ile Aralık 2006'da Türk yazılımcılar tarafından oluşturulan TRiP platformu, Türk internet kullanıcılarının teknik profilini çıkardı. Toplam 484 bin 776 tekil internet kullanıcısı üzerinde gerçekleştirilen ölçümleme sonucunda internet kullanıcılarının işletim sistemi, web tarayıcı (browser) ve bağlantı türü gibi başlıklarda bilgiler derlendi.

    Ölçümlenen internet kullanıcılarının yüzde 94,7'si Microsoft'un Windows XP işletim sistemi kullanıyor. XP'yi yüzde 2,81 ile Windows 98 izliyor. Açık kaynak kodlu Linux'u kullananların oranı ise yüzde 0,1. Kullanıcıların yüzde 71,99'unun ekran çözünürlüğü 1024x768 piksele ayarlı. 800x600 piksel çözünürlüğe sahip ekranların oranı ise sadece yüzde 5,78. 484 bin 776 kişinin yüzde 93,03'ü DSL (hızlı internet) üzerinden bağlanıyor. Dial-up denilen çevirmeli bağlantının (yavaş) oranı ise yüzde 1,08. Kullanıcıların yüzde 89,98'i internet tarayıcıda (browser) İnternet Explorer 6'yı tercih ediyor. Bunu yüzde 4,84 ile Mozilla Firefox izliyor.

    Odadan yapılan açıklamada, Türk yazılım mühendisleri tarafından gerçekleştirilen TRiP'in, Türkiye'nin ilk web sitesi ölçüm (reyting) modülü olduğu vurgulandı. Açıklamada, daha sonraki aşamalarında, Türkiye geneli ve Türk internetine fayda sağlayacak raporların üretileceği, web sitesi sahiplerinin, ziyaretçi bağlılıkları, ziyaretçi genel dolaşımı, oturum ve gösterim sayıları, sayfa dolaşım miktarları, dolaşım süreleri gibi raporlar sayesinde web performanslarını kıyaslayabilecekleri bilgileri ücretsiz olarak temin edebilecekleri kaydedildi. Oda Başkanı Murat Yalçıntaş, TRiP'in ilk raporunda, 'büyük emeklerle hazırlanan web sitelerinin teknik olarak kullanıcılarına hangi şartlarda hizmet verdiği' sorusuna cevap arandığını belirtti. Yalçıntaş, her geçen gün daha fazla sayıda şirketin işini ve tanıtımını internete taşıdığına işaret ederek, TRiP'in web sitesi ölçümünde büyük önem taşıyacağını kaydetti.

    Bilgilendirme amaçlı alıntı haberdir...
    Next 2000X CIS Plus - Diseqc Motor
    Next 5000X CI - Turksat, Hotbird

    "Eli ile çalışan işçidir, eli ve aklı ile çalışan ustadır; eli aklı ve ruhu ile çalışan sanatkardır."

    "Nice insanlar gördüm, üstünde elbisesi yok; nice elbiseler gördüm, içinde insan yok." Mevlana


    "Sevap kazanmak iyilik yaptığının hayır duasıyla, günah kazanmak zarar verdiğinin bedduasıyla olur."

    [email protected]

    www.konyahasanseyh.com (Lütfen tıklayınız!)

    www.pagosking.com (Lütfen tıklayınız)
Hazırlanıyor...
X