Tüm Versiyonu (Orjinalini) Göster : Masaüstü PC ' de kablosuz adsl kullanmak istiyorum.

404
14-08-2006, 13:33
Biz iki kardeşiz.

Abim evin alt katında oturuyor ve dizüstü bilgisayarı var.

Kablosuz ( wierless ) adsl ile internete bağlanacak.

Beraber ortak olup kullanmak istiyoruz.

Yanlız bende masaüstü bilgisayar var.

Masa üstü bilgisayarda kablosuz ( wierles ) Adsl kullanılabilirmi.

Eğer kullanılabilirse.

1. Bana 1 adet Wierles Adsl tavsiye edermisiniz.

2. Birde masaüstü bilgisayarda wierles kullanbilmem için gerekecek parçadan önerirmisiniz.

organik81
14-08-2006, 14:41
USROBOTICS 5473 1PORT WİRELESS ADSL

üstteki modem işini görür. 1 port ethernet ile yakınındaki bilgisayara cat5 ara kablo ile bağlanabilir. Beraberinde USB wireless alıcısı ile gelir. uzaktaki bilgisayar da bu USB ile aynı anda bağlanabilir. KDV dahil 150-165 YTL tutar.

404
14-08-2006, 14:52
USROBOTICS 5473 1PORT WİRELESS ADSL

üstteki modem işini görür. 1 port ethernet ile yakınındaki bilgisayara cat5 ara kablo ile bağlanabilir. Beraberinde USB wireless alıcısı ile gelir. uzaktaki bilgisayar da bu USB ile aynı anda bağlanabilir. KDV dahil 150-165 YTL tutar.

Kusura bakmayın biraz acemiyim de .

Yani ben üst katta usb wierles ile bağlandığımda, abimde leptop u ile wierlestan bağlanabilir değilmi.

allbayrak
14-08-2006, 15:02
evet kullanırsınız.
aldığın herhangi bir kablosuz modemle sen, kablo ile abin wireless ile bağlanır. eğer, hiç kablo olmasın diyorsan usb yada pcı olarak satılan wireless bağlanma parçaları var. o zaman ikiniz birden kablosuz bağlanırsınız. Ama fiyatlar artar.
Tavsiyem; modemi senin eve kurup, senin pc ile kablolu bağlanman, abinin wireless ile bağlanmasıdır. Hemen hemen her modemin (kablosuz modemlerden bahsediyorum) kablolu bağlantı için yeri vardır.

ikizbeyin
14-08-2006, 15:24
Wireless modemlerde dışardaki başka kullanıcıların sizin modemi kullanarak bağlantı kurabilmeleri mümkündür bu bakımdan gerekli önlemleri almanızı tavsiye ederim.
Saygılar.

404
14-08-2006, 15:27
Benim evimde telefon bağlantısı yok ve extra kablo dolaştımak istemiyorum.

Abimin evinde wierles adsl dursun istiyorum.

Onunda benimde kablosuz bir şekilde internete bağlanmamızı istiyorum.

Ben masaüstü bilgisyarımdan wierles ile bağlanmak istiyorum.

o da leptopundan wierles ile bağlanmak istiyor.

Yani ikimizde kablo istemiyoruz.

Wierles adsl kendi başına bir yerde dursun bizde kablosuz bir şekilde evin içinde istediğimiz bir yerden bağlanalım istiyoruz.

allbayrak
14-08-2006, 15:32
o zaman kendi pc'in için bir wireless parça kart alacaksın. zaten abinin bağlanma sorunu olmaz. alt kata modemi koyarsınız gerekli güvenlik önlemlerini alırsınız (sizden başkası bağlanmasın diye) ikinizde bağlanırsınız

404
14-08-2006, 15:44
Pekala bize bir adet wierles adsl tavsiye.

ve

Masaüstü bilgisayarda kullanmak için usb wierles veya kart tavsiye edermisiniz.

İkimizde kablosuz bağlanacağımız şekilde olsun mümkünse.

allbayrak
14-08-2006, 15:52
o konuda organik81 in tavsiye ettiği modem iyi bir modemdir. Wireless modemler konusunda özellikle tavsiye edeceğim bir marka yok. http://www.hs.com.tr/urun_listesi.asp?altgrup_id=10 Wlan olan ürünlere bak.
adresinden pc ne uygun parçayı inceleyebilirsin. Wlan olan ürünlere bak. bana göre uygun fiyat, iyi özellikler ve garanti şartlarını göz önünde bulundurmalısın, sağlam bir yerden almaya bak onra tatsız olaylar yaşamayacağın bir yer olsun. saygılar

404
14-08-2006, 16:18
yukarıdaki organik arkadaşımızın tavsiye ettiği modeli 2 kişde kablosuz kullanabiliyormu.

Yoksa bir tanesinin mecburen kablolumu bağlanması gerekiyor.

allbayrak
14-08-2006, 16:24
yukarıdaki organik arkadaşımızın tavsiye ettiği modeli 2 kişde kablosuz kullanabiliyormu.

Yoksa bir tanesinin mecburen kablolumu bağlanması gerekiyor.

hayır arkadaşım. bir tane kablosuz modeme çok fazla sayıda bilgisayar yada laptop bağlanabilir.
pcı wlan kartlar ile masaüstü bilgisayarının internete kablosuz bağlanmasını sağlarsın.

404
14-08-2006, 16:38
ben şimdi vatan computurle bu cihazı konuştum cihazın tek port lu olduğunu sadece bir kişinin internete bağlanabileceğini söylediler.

ve kablolu bir bağlantının yapılmasının şart olduğunu söylediler.

organik81
14-08-2006, 21:11
ben şimdi vatan computurle bu cihazı konuştum cihazın tek port lu olduğunu sadece bir kişinin internete bağlanabileceğini söylediler.

ve kablolu bir bağlantının yapılmasının şart olduğunu söylediler.

Açıklamayı kim yapmışsa yanlış yapmış yada yanlış anlaşılma olmuş. Bahsettiğim modemle sadece 1 kişi kablolu bağlanabilir; kablosuz wireless olarak birçok kişi bağlanabilir; wireless olarak bağlanabilmek için diğer bilgisayarlarda USB wireless stick veya PCI wireless dongle olarak adlandırılan parçanın olması yeterli..

404
15-08-2006, 15:49
Cahilliğime af buyurun.

Son bir şey daha sormak istiyorum.

Biz hiçbir şekilde kablolu bağlantıyı kullanmadan.

Abim dizzüstü bilgisayarındaki wierles sayesinde bende cihazla birlikte verilen usb wierles ile masaüstü bilgisayarımdan bağlanabilirmiyim.

ikimizde kablo takmadan. bu cihazı (http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=342322002) kullanabilirmiyiz...

organik81
15-08-2006, 17:13
Estağfurullah.

Evet kablo bağlantısı olmadan her iki bilgisayar da wireless yoluyla bağlanabilir. Ancak modemin ayarları yapılana kadar geçici olarak kablo kullanılmalıdır. Ayarlar yapılıp aktif edildikten sonra kablosuz kullanılabilir.

404
15-08-2006, 17:22
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Artık önerdiğiniz modeli gidip gönül rahatlığı ile alabilirim.

404
22-08-2006, 11:16
Arkadaşlar cihazı aldım yalnız kurulumu hakkında birşeyler sormak istiyorum.

Normalde adsl i alt kattaki bilgisayara kurduktan sonra.

Diğer bilgisayarımdan'da usb wierles adaptörle bağlanacağım.

o bilgisayarada adsl i kurmam gerekiyormu.

anarchy2003
22-08-2006, 13:35
Arkadaşlar cihazı aldım yalnız kurulumu hakkında birşeyler sormak istiyorum.

Normalde adsl i alt kattaki bilgisayara kurduktan sonra.

Diğer bilgisayarımdan'da usb wierles adaptörle bağlanacağım.

o bilgisayarada adsl i kurmam gerekiyormu.

Hayır gerek yok arkadaşım bence sen bu işlemleri önce deneyip yapamadığını yazsan daha güzel olur bence önce dene lütfen denemiş olsan bu soruyu buraya sormana gerek kalmazdı çünki kablosuz bağlantıyı direk görecek